A Vateráról és Tesz-Vesz-ről sorra lépnek le az eladók, mivel bevezetik a listázási díjat! (tudásbázis)
De ha elviszed pl. egy bababörzére ott is van mondjuk helypénz.Tehát ott sem lesz tiszta 100 ft-od a rugiból. :((
Mondjuk a teszen látom már most,hogy ki hogyan fogja úgymond kijátszani a listadíjat,illetve úgy csinálni,hogy jól jöjjön ki belőle.
Sajnos mi Mo-n lakunk, nem dupla haszonnal áruljuk a termékeket, sokan kismamák, kis keresetűek vagyunk, és igenis hazavág minket az az 5 ft.
pl felteszek egy rugi 100-ért, 5-ik listázásra (jó esetben)veszi meg valaki tehát 20 ft és még a 100ft 4%-a
= 24.-
tehát végül 76ft-ért megy el
ebay australia (Ausztrália)
ebay germany (Németország)
ebay france (Franciaország)
ebay canada (Kanada)
ebay india (India)
ebay italy (Olaszország)
Bár nem tudom mi okozta a feháborodást, én csak megemlítettem, hogy máshol is általános a listázási díj és még sok egyéb díj - és ettől még ugyanolyan nagy forgalom van és ugyanúgy megéri árusítani és vásárolni is.
Az eBay rengeteg országban működik, nem csak a briteknél. Van francia, német és még ki tudja milyen nyelveken és országokban.
Nem vagyok vele tisztában, hogy milyen levonások lehettek eddig a Vaterán és a Teszveszen, de a listázási díj általános, ezen nem kell felháborodni. Inkább azon kéne, hogy milyen lassú fizetési módok vannak, hogy még mennyire nem biztos a rendszer.
Én az eBay-en árulok, nálunk eddig is volt listázási díj. Licitre átszámolva kb 30-40 forint egy termék, eladási árral pedig 120-160 forint körül van. Plusz minden eladás után még bizonyos százalékot is levon, azt hiszem maximum 10 százalékot von le az eladási árból, a postaköltséghez nem nyúl hozzá. Nálunk internetes bankszámlával kell fizetni - így egyik pillanatról a másikra megtörténik a pénzforgalom, viszont minden befolyó pénzből levon 2,5 százalékot.
De így is nagyon megéri árulni, hisz adózni nem kell az ilyen helyeken árult termékekből.
Amíg a teszveszen nincs bevezetve, addig én biztosan nem bojkottálom. Amúgy is a teszveszen még 4% a jutalék, a vaterán 6%.
Kapcsoljátok légyszi ki a caps lockot. A sok kiabálás bántja a fülemet.. ;)
éN MÁR TÖBB ELADÓVAL BESZÉLTEM,SZTRÁJKOT KELLENE
HIRDETNI ÁPRILIS ELSŐ KÉT HETÉBEN!
AZ ELADÓK NE TEGYENEK FEL AUKCIÓKAT!!
én is vásároltam már a tesz-veszen egy jó kis órát,megbízható sráctól,jóval olcsóbban mint az üzleti ár.
szerintem ha valaki megfelelő eladó,attól a telcsi számát elkérve bármikor lehet vásárolni:)
Eddig csak a vateráról hallottam, hogy lesz listázási díj (vaterát nem is használom mióta duplán számlázták ki nekem az eladás után járó %-ot és nem voltak hajlandóak javítani).
De a teszveszen szerintem nincs ilyen.
az a furcsa, hogy a karácsonyi nagy pörgés után totál lelaposodott a vatera is, szemmel láthatóan nagyon lecsökkent a forgalom. próbálkoztak is mindenféle nyereményjátékkal...
erre most bevezetnek még egy díjat?? ezek után már tényleg el fognak tűnni az eladók... főleg azok, akik a mindenféle kis apró cuccukat rakták fel, hogy hátha egyszer arra jár valaki akinek pont az kell...
3,7 Milliárd ft-ért adták most el a Vaterát.
párom olvasta valahol
Reméljük...
Ezek már azt sem tudják, hogy húzzák le az embert. A köv. lépés nehogy az legyen, hogy vásárlás után is fizetni kell, mert akkor az már mindennek a teteje lenne!!!!!!!!!!!
Ez az 5ft-os dolog azért is hülyeség, mert az utalásért többet fizetsz, mint amennyit be kell fizetni.
Agyasak!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Vera a Vateráról
- Ki szokott tesz-veszelni, eladni nézelődni?
- Valaki összegezné nekem, hogy tudok licitálni, s vásárólni Vateráról.. Az nekem külön pénzbe is kerűl?
- A Teszvesz hirdeti, hogy 48 órán keresztül listázási díj nélkül tehetek fel dolgokat. Az csak a Teszveszre vonatkozik, vagy Vaterára is?
- Mernétek Tesz-veszen, Vaterán MBT cipőt venni? Eredetinek árulják....Tapasztalat?
- Győri vagy Győr környéki tesz-vesz-eseket keresek vannak?