A valódi szépség! (beszélgetés)
Kedves VWendy, mivel a szépség viszonylagos, így csak körülírni lehet, de rendes sablonba zárni azt nem. Ha elfogadjuk az érvet, hogy a „szép az ami érdek nélkül tetszik” akkor nincs is szabálya az esztétikának. Elég ha tetszik. S nem kell okokat keresni, de az ember keres. Mindig is fog. S érdek nélkül talán semmi sem tetszik Neki, hisz ha az érdeket mint zord fogalmat kielemezzük, akkor minden lehet érdek. Megesik, hogy egyesek számára nem az a szép amit az egységes Disney arc áraszt.
Nekem ez a kedvenc idézetem a témáról:
„Van aki gyönyörű. Van akin észre kell venni. És van aki attól szép, hogy hasonlít egy csúfra,akit szeretek...” (Fodor Ákos)
na ezt jól leírtad:)....
MR.Bean is tuti :)
A szépségnek is vannak fokozatai, na de ez a hölgyemény nem hiszem, hogy bármelyikbe is bele passzolna a külseje alapján.
A kisugárzás és a belső szépség már egészen más kategória. Ő maximum tehetségesnek "látszik" nekem ezeken a videókon, de semmiképpen sem szépnek.
Keveseket szépít meg a tehetség, legfeljebb szerethetővé, szimpatikussá, népszerűvé, stb. válhat általa.
Susan kb. annyira szép nő, mint amennyire Mr. Bean szép férfi. :)
Mivel immáron igen ismert hölgyről van szó így végig se kellett néznem :)
egyik videóban sem mondható szépnek noha a sminkesek fodrászok valószínű vért izzadtak vele. Valóban továbbra sem szép. Viszont isten adta tehetség de tök átlag angol nő.
Attól még nem lesz valaki automatikusan jó ember mert szépen énekel.
Susan Boyle-ra nem annyira az énektudása, mint inkább az image-e miatt figyeltek fel, ami az a kontraszt ami a látszólagos igénytelensége és az éneke között van.
Abban igazad van,hogy nem a múlt számít igazán,hanem a jelen,és a jövő.
Akkor van baj,ha az ember a jelenben még rosszabb mint a múltban.
Lehet,hogy ez a Susan még jobb emberré válik a sikertől.De az is lehet,hogy teljesen elborul majd az agya.
Vannak emberek,akik a még több tudástól válnak igazán beteggé.
Mi volt itt személyeskedés?
Nincs olyan ember,aki mindenhez ért.
Én sem tudok mindent,és nem is akarok érteni mindenhez.Te sem tudsz mindent:)
Ezért kellene egy kicsit utánajárnod a dolgoknak,mielőtt felelőtlenül ítélkezel.
Nem kell ettől a nőtől elájulni.
Nagyon sok rejtett tehetség kerül elő a ki mit tud féle műsorokból.
Szépen énekel.Elismerem a tudását ezen a téren.
DE ő sem tud mindent.Mintahogy te sem.
Belső szépségen én a jóságot értem.Nem azt hogy valaki hogy hajtogat papírhajót,hogyan énekel,hogyan ír egy verset.
Nem a megalázkodó embereket értem alatta,akik alárendelik magukat másnak,hanem azt aki felelősségteljes,igazságos,és meg tudja látni az életben a jó és szép dolgokat.Aki jól viselkedik embertársaival,nem alázza meg a másikat,nem tipor át másokon azért,hogy elérje azt ami neki kell.