Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A televízió és a családi élet fórum

A televízió és a családi élet (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: A televízió és a családi élet

18. Mutáns Jane (válaszként erre: 17. - 9a095cf031)
2016. szept. 24. 00:38
Na, persze. Amióta csak az emberiség olyan szinten van, hogy ezt megállapítsa, mindig van valami, ami miatt folyamatosan beteg a világ, az ókortól napjainkig... Hagyjuk már.
2016. szept. 23. 23:06

Ez is egy olyan dolog, amiről mindenki tudja, hogy mértéktelenül nem egészséges és rombolja a családi életet, mégis azt látjuk, hogy sok családnál reggeltől-estig megy a TV, a család meg Barátok köztöt és hasonló szemetet néznek.


Dettó ez van az internettel: mindenki ott lóg rajta, anyuka még szoptatás közben is a facebook értesítéseit lesi.


Beteg világ. Nem ellenség sem a TV, sem az internet, de örülök neki, hogy erőt vettem magamon és lekorlátoztam ezek használatát az életemben.

16. syria
2009. máj. 17. 15:14

Tudok jó néhány emberről, akiknek egyáltalán nincs is TV-jük, s mégis milyen jól megvannak. Ők teszik jól!

Nekem az olvasáson kívül tényleg a TV az egyetlen kikapcsolódási lehetőség. De kézzel-lábbal hadakoztam a tányérantenna, meg a kábelTV ellen. Bőven elég az a szemét, ami a 3, egyszerű antennával fogható csatornán bejön. Bár az egyesen vannak nagyon jó tudományos-, riport-, beszélgetős műsorok, természetfilmek.

Ami a legjobban dühít: a másik 2 csatornán egyszerre vannak az azonos típusú műsorok, mintha egymást akarnák lefőzni. Ez még hagyján, de a reklámokat is szinte percre pontosan egyszerre adják! Mintha csak azt mondanák: ingyen jó lesz nektek ez is. Undorító.

15. LiSku (válaszként erre: 13. - Marijja)
2009. ápr. 18. 22:43

És tényleg ez a napi bullshit megy egyfolytában, amire egyáltalán nincs szükségük az embereknek, amúgy is egy IQ-nuku országban élünk, lásd mindennapok. Bemegyek a boltba és hülyének néznek, megyek az utcán és hülyének néznek, bárhová megyek hülyének nézek.

Természetesen nem mindenkire vonatkozik, kinek nem inge...

14. LiSku (válaszként erre: 11. - Ec63a7fc29)
2009. ápr. 18. 22:38

Persze hogy ki lehet kapcsolni, DE

A tv egy legális drog a szemnek. Nem nagyon lehet abbahagyni. Illetve ez elég személyiség függő dolog, de általában ez a jellemző.

2009. jan. 9. 19:21

Tényleg ennyi, amit a tv csatornák műsor gyanánt fel tudnak mutatni? Féktelen száguldásba kezdtek egymással, az: Itt a celeb, hol a celeb? - indíttatású műsorok.


Lehet, hogy felmerült az igény arra, hogy azokat az ismert embereket, akik már a csapból is folynak, és akik már megmutatták, hogyan tudnak főzni, hogyan teljesítenek műveltségi műsorban vagy ügyességi mutogatós játékban, azokat össze kellene gyűjteni és deportálni, egy számukra igen csak idegen, és nem éppen luxus körülmények közé.


Na, ez most meg volna! De mielőtt öröm ujjongásba törnénk ki, - velem együtt- rá kell jöjjünk, hogy ez csak, pillanatnyi lélegzetvételhez engedett minket tv nézőket.


Ugyan is, nekünk nem csak, hogy végig kell nézni a kínlódásukat,- ami lássuk be nekik kínlódás nekünk némi vigasz - ha nem rá kellett, jönnünk, hogy vissza is fognak jönni!!!!


Miután, ezt megpróbálom feldolgozni, próbálok, egy olyan műsort keresni, ami némi maradandó élményt is nyújt.


Hamar rá kell jönnöm, hogy a tepsiszájú Senorita , visítozós műsora nem a megfelelő választás.


Drága, rég nem látott Ilonka nénik is kitett magáért a táncolós műsorban! Akik még mindig gyomorilag kihívásokkal küszködnek a művésznő testét fedő ruhaköltemény miatt, azoknak üzenem, hogy gondoljanak arra, hogy milyen rosszul lesznek akkor, amikor már ez sem lesz rajta. Ugye, hogy most már jobb!


Joshi Bharat is az okosan beszélgetős műsorában szórja az igét: Béke !


Tényleg nincs már új a nap alatt?


Nekem van egy ötletem. Egy olyan műsor, amiben mi egyszerű emberek nézünk szembe nem mindennapi kihívásokkal. Például: Egy kisnyugdíjas azt a feladatot kapja, hogy vásároljon 4 kg bélszínt, 80 dkg libamájat, és árgus szemekkel figyeli majd egy ország, hogy teljesíti a számára ismeretlen és soha nem végzett feladatot. Vagy, egy háromgyerekes család szemrebbenés nélkül besétál egy utazási irodába és lefoglal egy méreg drága utat, egy tengerparti öt csillagos szállodába, és megpróbálják jól érezni magukat.


Persze ezt is a csatorna fizetné, mint ahogy a celebek kirándulásait is. Esetlég két kamaszt, akik eddig csak turkálót láttak belülről ,beszabadítani egy márkás butikba és kedvükre vásárolhatnának. Mind ezeket persze a kíváncsi szemek előtt.


Valaminek történnie kellene, mert most helyben topognak a csatornák program igazgatói.


Sokan vagyunk, akiknek a televízió az egyetlen kikapcsolódási lehetősége.


Nem hiszem, hogy ne lenne kereslet, színházi közvetítésekre, szellemi vetélkedőkre, művészfilmekre, természetfilmekre, és még sorolhatnám.


Vajon mikor fog számítani, hogy mi nézők mit szeretnénk, figyel erre valaki?


Csak reménykedem benne, hogy az új műsor beváltja a nevéhez fűződő reményeimet, és Ők is beváltják az ígéretüket: A sztárok a fejükre esnek!!!

2009. jan. 9. 19:20

Megszületett az év műsora:” Celeb vagyok, ments ki innen! „ fantázia névvel. Akik azt hitték, hogy a Győzike Showt, vagy a beszélgetős lélekbúváros, kiborulós, vagy a főzzük le egymást, konyha rettenetet nem lehet fokozni, az most nagyot tévedett.

Sajnos.

Velem együtt.

Már a beharangozó bejátszások is megerősítették az embert abban, hogy nem szabad a látóidegeinket és az ezzel szorosan együtt sorvadó agytekervényeinket ilyen csapásnak kitenni. Én is csak okulás képen néztem meg az első adást, és persze azért is mert nem akartam elhinni, hogy ez egy műsor, amit a televízió mint , egy szórakozás gyanánt tár elibünk.

Celebek a dzsungelben. Mi, a rák az a celeb? Győzivel kapcsolatban sok jelző és meghatározás jut eszembe, de ez nincs közte. Nagyon igényesen válogatták össze a társaságot. Győzi már az elején megmutatta érző szívét, amikor is arról tartott kiselőadást a szállodában,a teljesség igénye nélkül, hogy próbáljanak együtt működni, és segíteni egy mást a három hét alatt és kerüljék az összetűzéseket. Nem tudom, hogy mennyire gondolta komolyan , mert a beszéde közben csak Benkő Dániellel veszett össze.

Soma, a kiegyensúlyozottság és a nyugalom mintaképe, aki bármikor képes kiselőadást tartani a lelki békéről, igencsak meglepett, amikor durván ráförmedt a horkolásával az erdőt éppen felverő Falusi Mariannra. Hol itt a megértés, hol itt a türelem? Biztosan az ötcsillagos szállodában maradt.

Bárdosi Sándort és Falusi Mariant, akár össze is lehetett volna keverni, de sokat segített, hogy Sanyinak zárójelbe volt téve a szája szakállilag. Győzinek nagyobb kihívást jelentett volna, ha egy könyvtárba zárják be és feladatul kapja, a „Betűzd le a "Sekszpírt" helyesen és keresd meg műveit a polcokon! „című feladványt. Egy óra múlva, már a bejárati ajtót kaparta volna. Neki természetes közege a dzsungel, onnan nem tud kitalálni sosem, otthon van, hiába.

Benkő Dániel reméljük, hogy nem érzi magát ennyire otthon és nem érez késztetést arra, hogy megváljon az összes ruhájától.

Horváth Éva és Dér Heni még elég rugalmasan áll hozzá a játékhoz, majd meglátjuk, hogy amikor már lekopik az otthonról hozott smink utolsó foszlánya is mennyire viselik majd jól. Márk, csak csodálkozik, és ámul, hogyan keveredett ebbe a társaságba. Ezt mondjuk én sem értem.

Pénzt és energiát áldoztak arra, hogy a dzsungelből leborotváljanak egy darabot , azt bevezetékeljék, bekamerázzák, permetezzék az állatok és a rovarok ellen. Ezt benépesítették egy rakás olyan emberrel, akik még itthon kis hazánkban sem mozognak határozottan és segítség nélkül. Még itthon is ütköznek akadályokba és találják magukat szemben kihívásokkal.

Tényleg megéri ennyi fáradság és nem utolsó sorban anyagi ráfordítás egy ilyen „ műsorért˝? Nálunk jobban csak az ottani őshonos állatok csodálkoznak, és méregetik gyanúsan új játszó pajtásaikat.

Mi jöhet még, ez után a rettenet után? Jobb, ha nem tudjuk. De, egy jó tanács: Aki ezeket kitalálta, az ne szedje a gyógyszereit, vagy ne igyon rá!

Ja, és mentsen meg minket is valaki!

11. ec63a7fc29 (válaszként erre: 4. - B826c5a02d)
2008. nov. 6. 00:19
Van a tv-n egy gomb: Ki lehet kapcsolni.
10. LoLiNa
2007. dec. 12. 03:46

én nem tudom elképzelni, hogy ne szóljon napközben.

rádiót nem szeretem, újságot nem olvasok.. inkább azt hallgatom, mert nézni szintén nem nagyon szoktam ..

2007. dec. 11. 19:49
Én amióta felköltöztem Pestre, azóta kb 2 órát nézek tvt, mert itt bizony nincs tvm. Mondam is, hogy ne is gondoljanak rá, hogy vesznek, mivel csak korlátoz. Rengfeteg időt vesz el. Otthon is csak a híreket nézem. /Egyébként ez egy középiskolás dolgozatom volt./
8. atari (válaszként erre: 3. - Andrea33)
2007. nov. 23. 12:57
Én is TV-függő voltam. Már nem vagyok az. :-) Egyszerű a módszer. Le kell mondani a kábeltv előfizetést. A tv a helyén maradhat, így nem okoz hiányérzetet, de nincs adás amit nézni lehetne. :-) Esténként a tv elé ülünk és beszélgetünk. Eleinte nehéz volt (férfiként a forma 1 hiányzott), de le lehet mondani róla.
2007. nov. 5. 20:19
A TV nálunk se jut főszerephez, annál inkább a számítógép.
6. Jávorfa (válaszként erre: 5. - Ever)
2007. nov. 5. 16:42
Nekünk sincs tévénk.
5. Ever
2007. nov. 5. 16:23
Nekünk nincs TV-nk :) Max DVD-t nézünk, esetleg letöltünk pár sorozatot.
4. b826c5a02d (válaszként erre: 3. - Andrea33)
2007. nov. 2. 19:25

Mi megfigyeltünk 1 hetet, hogy pontosan hány órát töltünk a TV előtt./ minden nap irtuk az ott töltött időt-irtózatos mennyiség jött ki/

Aztán leirtuk mennyi töltünk beszélgetéssel, a gyerekekkel és egymással.

A TV nyert .Ez volt a legfontosabb számunkra / mert az előtt töltöttük a legtöbbet/

Aztán leirtuk, mit tudnánk azzal a sok elfecsérelt ÓRÁVAL kezdeni, amit a TV-re szánunk.

Voltak jó ötleteink és most már inkább azt csináljuk.

A KábelTV költségét pedig minden hónapban 1 közös program megfinanszírozására költjük.

Mindenképp fontos ,hogy együtt tudjatok működni! mert széllel szemben nem egyszerű pisilni....

2007. nov. 2. 18:53
Hello! A leírt problémát saját"bőrömön" érzékelem és nem nagyon tudok változtatni rajta. Sajnos a férjem is tévéfüggő, sőt a három gyerek is, már a legkisebb is. Időnként sikerül kikapcsoltatnom velük a dobozt, de rövid idő után érzékelem, hogy bármobe kezdünk hamar ráúnnak, és szép lassan visszaszivárognak a tévé elé.Egyedül képtelen vagyok gyökeres változást hozni mivel a párom is függő. Van esetleg ötlet?
2007. nov. 2. 08:55

Szia!

Sokáig az én családom is TV-függő volt.Akkor döntöttünk úgy a férjemmel, hogy ez tulzás, amikor már reggeltől estig" szólt".

Úgy határoztunk ,hogy megszüntetjük a KábelTV-t, mert azon keresztül rengeteg szemét infó kerül a házunkba ,a családunkba.

Televiziónk maradt ,hetente 2-3 jó filmet, mesefilmet megnézünk videón vagy DVD-n.

Azóta sokkal több időnk van egymásra , a gyerekekre.

Nehéz volt a döntés ,de megérte.

2007. okt. 21. 20:05
A mai világ egyik legfontosabb információszerzésre, szórakoztatásra és tanulásra használt eszköze a televízió. A legtöbb családban az apa csak este ér haza a munkából, az anya, miután hazaérkezik, vacsorát főz, ez alatt a gyermek megírja a házi feladatát, majd megvacsoráznak, és közösen leülnek a tévé elé. Ennek azonban számos előnye és hátránya lehet.

Ugrás a teljes cikkre: A televízió és a családi élet

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook