A szomszédom macskája valami díjnyertes rettenet, átjár... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Egy házi cicát szabadban tartani se nem szabálysértés, se nem bűncselekmény.
Elárulom, én hogy tartom távol az erre kóborló cicákat. Egy cicának elég néhányszor tapsolni, siccezni, hamarosan nem is szeret erre jönni. Ha távolról meglát, már el is szalad.
Én nagyon szeretem a cicát, viszont azt én sem, ha a vetemény sorokat átrendezi. Némelyik hatalmas krátereket képes kaparni, és nagyon belenyúlni se szeretek a kulába.🙂 De azért nem bántunk egy állatot amiért a rá jellemző módon viselkedik. És semmiért se!
Vannak kóborkák is.
Ha szigorúan vesszük az is emberek hibája.
DE,,,nem okozunk az állatnak szenvedést,,ez talán nem vitás.
Mint ahogy az sem hogy állat nem "direkt bosszúból"használja az udvarod.
Mit tegyen? Semmiképp nem az a megoldás, hogy valami ragacsos dolgot tesz ki a macskának, és kárörvendjen azon, hogy a macska szőrére ragadt a trutyi.
Te mit tettél, amikor neked okozott kárt a szomszédod macskája? Írtad. Nem örültél. De nem is bántottad. Ennyi. Bosszúból, tudatosan kínozni egy macskát vagy bármilyen állatot - alávaló dolog.
Én is találtam már a homokozóban macskakakát. Az én hibám. Használaton kívül a homokozót le kell fedni. Ez csak a saját példám.
És akkor mit tegyen a FI?
Hozzám is átjárnak a szomszéd macskái. Nem bántom, de nem is örülök. A virágaimat letapossa de volt, hogy a küszöbömre csinált, az autómat összejárkálja. Kell utána takarítanom? El kell nézzem? Ugye nem.
Én is várom az állatbarát, emberközeli javaslatokat.
Neked is van ám "díjnyertes rettenet" ötleted.
A kirakott ragacsos patkányfogóba, amit bosszúból kiraktál a szomszéd macskájának - én a kezedet mártanám bele. Vagy valami egészen más testrészedet. Csak úgy...
Mekkora egy köcsög vagy! H a szomszédod hangoskodik, akkor eltöröd a gyereke lábát? N a macskán állj bosszút.
Ez olyan, mint amikor elversz egy kisebbet, szánalmas!!
Valójában jól tetted. A gazdinak kéne gondoskodnia arról, hogy az állatot saját területén belül tartsa, s az ne is tegyen kárt más tulajdonában. Ahogyan arra is illik figyelnie egy gazdinak, hogy egészséges és ép maradjon a kedvence. El lehet ezt érni benti tartással vagy macskabiztos kerítéssel. Tudom, hogy sokan még mindig a macskák szabadsága mellett voksolnak, így nem is számítok a hozzászólásom népszerűségére, de az ő érdeke is a benti/elkerített élet.
Mellesleg elég aranyos kis teremtések, én szeretem őket, de így is túl vannak szaporodva, kártékonyak, és még a jó körülmények közt tartott cica is képes madarat ölni szimplán játék kedvéért.
Nálunk is előfordult, hogy a macska a forgalom áldozata lett. Számomra egészen más megítélés alá esik egy - gyanítom, - véletlen baleset, mint egy szándékos agyonverés. Számodra ez ugyanaz?
Igen, a macska alapvetően szabadságra született. Némiképp én is állatkínzó lettem azzal, hogy lakásfogságra ítéltem a 2 cicám. Önző vagyok: inkább nekik legyen kicsit kényelmetlen, hogy nem mehetnek ki, minthogy ellopják/elüssék/agyonverjék/lebénuljon (egyiknél a lopás lenne valószínűbb, másiknál sajnos a bénulás). De azt gondolom, mindig van békés, humánus, okos megoldás. Emberek vagyunk, elvileg gondolkodunk: kéne, hogy legyen.
Én megmondtam a szomszédnak, akinek szintén ide járt a macskája az autómra üríteni, meg a bejárati ajtómat pisilte direkt bosszúból, hogy ha átjön a macskája élve fogóval megfogom, és viszem a menhelyre.
Azt vegyétek figyelembe macskások, hogy törvény írja elő, hogy állatot mindenki csak a saját területén tarthat, az állat nem kóborolhat. Macska esetén is kötelesek vagytok megoldani ezt!