A női méltóság (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A női méltóság
Most írjam le megint neked is hogy:
"Ha elolvasod az előző hsz-t megtalálod a választ a kérdésedre."?
Hagyjuk :D
ezt én sem tudom.
még mindig nem érdekel, kinek mikor és hogyan esett mások szerint csorba a női méltóságán.
:)
Én is szeretem a babákat és semmi bajom a fiatal anyukákkal de ne magadból indulj ki! Nem mindenki olyan jóindulatú mint mi.
Elmondom mégegyszer: ha meglátsz egy fiatal anyát babával, nem tudhatod hogy példás életet él és monogám típus, és tervezte a babát (mint pl Kriszti1212)! Nem?
Lehet, hogy egy egyéjszakás felelőtlen kaland eredménye a gyerek!
Ilyen esetben is mosolyogva néznél rá?
(A felelőtlenséget nem rád értem, Kriszti!!)
Bubu,szerintem kicsit fogalom zavarban vagy,de javíts ki ha tévedek.
Szerintem a jó egzisztencia NEM egyenlő a méltósággal.:)
Á-Á:))Nem úgy van az:)))
Egy bizonyos kor után ,már nincs mutogatás és mások okolása,hibáztatása bármiért is,épp ezért kellene erről a korosztályról beszélni inkább,a nagy betűs NŐ-ről!:))
Figyelj,én pincérnek tanultam,31 éves vagyok,de hidd el,pár évvel ezelőtt ez nem igy működött mint most,akkoriban még adtak a tudásra,ma már ez kihalóban van.
Majd ha a forró levest egy dekoratív csajszi rád önti egy étteremben akkor majd Te is elgondolkozol...
Ha valaki pl.pultos lesz (bár nem a szakma lenne a lényeg,de te leragadtál),ahhoz el kell végezni egy sulit,Vendéglátósat! persze,belehet tanulni,de akor ezzel az erővel senki ne tanuljon szakmát...pff
Engem nem az fusztrál hogy mekkora melle van,hanem ha valahol enni-inni akarok akkor ne én érezzem már magam kellemetlenül ha rám önt valamit mert ép csak azért dolgozik ott amiért...
Amit írtam azzal azt akartam mondani hogy elvárják hogy kihívóan öltözzön egy Nő,hiába érti a szakmáját,sokszor sz@art sem ér és ez nem csak pultos szakmában,biztos vannak olyanok akik elmennek egy felvételi beszélgetésre aztán épp a pici szoknyás hölgyet válasszák,ugyan miért...
Ja,örülök hogy tudod (szerinted) milyen vagyok :DD
"De itt sajnos nem csak a fiatal tinikkel van a baj,hanem az egész mostani világgal."
Bezzeg a régi világ... Honnan tudja bárki, mi is volt régen? Nem ennyi idősen élte meg a réget.
Ki lesz pultos? És miért? Mert amíg tanul, meg kell keresni a pénzt. Vagy ebből akar örökké megélni? Amíg tolonganak a csinos, dekoratív lányok, hogy pultosok legyenek nem fog az ember dagadt öregasszonyokoat alkalmazni. Vagy dagadt fiatalat sem, sem csinos öreget.
Pultosnak, benzinkutasnak bárki elmehet bármikor semmiféle szaktudás nem kell hozzá. Meglehetősen alacsony rangú munka. Ám, ha valakinek ez az álma...
Egy nő, nem attól nő, hogy mekkorák a mellei, hanem attól mert ápolt, nem akar másnak látszani ami, tisztában van önmagával, viseli is azt. És egyáltalán nem frusztrálja, ha egy kávézóban nagymellű, feszes blúzba öltözött hölgy hozza a kávét. Akit pedig igen, annak bizony önértékelési zavarai és kissebbrendűségi komplexusa van.
A férfiaknak ehhez az ég világon semmi köze. Csiguszban fel sem merült volna ez, ha büszke nőként viselné magát. De mint az írásából kiderül, ő nem ilyen.
Nem élek amnéziában. Nem azért látom másképp a dolgokat, mert én változtam. Legalábbis nem csak azért. Valóban változtam, de a világ még jobban megváltozott. Amikor én tini voltam - és az még abszolút nem volt olyan régen - egyáltalán nem volt jellemző 11-13 évesen elkezdeni a szexuális életet, fűvel fával lefeküdni mindenféle kötődés vagy akár ismeretség nélkül, tudtunk úgy bulizni, hogy nem vesztettük el sem az emberi, sem a női méltóságunkat. Igen, buliztunk mi is, és vagánykodtunk, csajoskodtunk, de nem létünk át bizonyos határokat, nem aláztuk meg magunkat.
Ma már ezek a határok nem léteznek. Bárki bármit megtesz magával - és mással is. Ezért aztán majd komoly árat fizetnek.
Klassz a cikk :)
De itt sajnos nem csak a fiatal tinikkel van a baj,hanem az egész mostani világgal.
Pl.: ha valaki szeretne pultosként dolgozni,akkor jó pár helyen már szinte elvárás hogy dekoratív legyél,ami nem áll meg ott hogy csinos-ápolt legyél hanem mutasd amid van! Szóval ez egy elvárás lett (nem mindenhol persze),de ha a Nő látja hogy csak igy lesz meg a melóhely akkor bizony sokan bevállalják :-/ és az a szomorú hogy néhol fiatal fruskákat látni vendéglátóhelyeken akiknek a melle majd ki esik,de egy kávét nem tud normálisan felszolgálni mert a szakma távol áll tőle,mégis őt alkalmazzák mert... itt sajnos inkább a férfiakra alapoznak,sajnos...
"Ami mostanában folyik"
Bezzeg az én időmben ilyen nem volt.
Azt hiszem hallottam már ezt. Ja igen, mikor gyermek voltam.
Egyesek milyen amnéziában élnek:)
Nem ez húspiac, hanem Te látod most így, akkor még nem így láttad. Bár csak akkor lenne. Nem árt, ha az ember tisztában van vele, hogy nem csak a körülmények változnak, hanem mi magunk is.
Én leszoktam már egy jó ideje a dohányzásról. De azért nem felejtettem el, hogy valaha én is dohányoztam. Ezért még manapság sem gyilkolom a dohányosokat halomra, akkor sem, ha az orrom alá fújja valaki néha.
Női méltóság? Nem Női az, hanem emberi. Az alapjaiban semmi különbség a férfi és a női között.
A legtöbb ember egy szint alatt él és irigylik azokat akik egy szint felett. Ők vannak kevesebben. Néha még utálják is őket.
Sajnos a legtöbb ember nem igazi férfi és nem igazi nő. Ezért olyan nagy érték a Nő és a Férfi:)
Talán valaki meg is érti miről írtam.
Jó akkor emlékezzetek vissza mit mondott anyátok amikor fiatalok voltatok:)))
Ugyanezeket,és ugyanígy ingatták a fejüket,és azt mondták ,mivé lesz a világ?:)))
Ha női méltóság meggyalázásáról beszélünk,nekem inkább a középkorú asszonyok jutnak az eszembe...
Tulajdonképpen ezt írtam én is az előzményekben, hogy nagyon sok múlik a nevelésen. Persze, hogy nem lehet olyan okos, mint az öreganyád, mert még nem tapasztalt meg annyit, de ha van egy otthoni iránymutatása, ha törődnek vele, akkor nem kallódik el rossz társaságba, ahol a cigi, az exstasy, a sárga földig leiszom magam és a minél többször szétteszem a lábam a menő...
...nyilván nem olyan családi fészekre gondolok, ahol meg katonás nevelés folyik, mert az sem jó, ha mindentől eltiltják. A kíváncsiság úgyis hajtani fogja, de közben finoman, szeretettel ki lehet benne alakítani a méltóságot, a tartást, az önbecsülést.
Hát,ez a probléma mindig is fennállt a fiatalok körében.Hogy vannak olyan oktondik,hogy 16 ,vagy 18 éves fejjel képtelenek olyan bölcseknek lenni ,mint az öreganyám:)))
Szerintem nem igazán a fiatalokkal van a baj,és a női méltóságuk sem rajtuk áll vagy bukik.
Némi köze azért van, bár tény és való, hogy nem minden része vonatkozik rá, szerintem sem.
Viszont hogy csak egy példát említsek meg belőle, pl. annak van, hogy egy mai lány milyen könnyen osztogatja a... "kegyeit" - szépen fogalmazva:) te az önbecsülésről írsz. Ha valaki könnyen odadobja magát egy, sőt több fiúnak, annak ilyen nincs. Se méltósága, se önbecsülése, de még csak esze, érettsége sem.
Végig olvastam a cikket,és a hsz-eket is ,amiknek köze nincs (még a cikknek sem)ahhoz ,amit én a női méltóság fogalmán értek.
Szerintem a női méltóság ott kezdődik,amikor egy nőnek,eszébe sem jut hogy hogyan ítélik meg más nők,a férfiak,vagy az öreganyja,mert tudatában van egyéniségének,és női mivoltának,és ezt büszkén viseli.
Amikor rájön arra,hogy a méltósága nem akkortól válik aktuálissá,ha majd végre kiválasztja egy férfi a készletből,vagy attól,hogy nadrágot húz-e,hanem attól,hogy az életében minden egyes mozzanat az ő kezébe van,és a döntések is ,amelyeket meghoz.
A méltóságunk soha nem akkortól installálódik,amikor valakik tisztelni kezdenek minket,ha megfelelünk ennek annak amannak.
Az belőlünk kell ,hogy fakadjon,nem külső körülmények hatására .
Önbecsülés,és női méltóság kéz a kézben jár egymással,és ez független a családi állapottól,az öltözködési stílustól,az egyéiségtől,és attól is mit gondolnak rólunk.