Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki a leírt recept (sütemény) nevét? fórum

Tudja valaki a leírt recept (sütemény) nevét? (tudásbázis kérdés)


nov. 1. 16:47

No, sikerült megsütni????

Milyen lett, és hogyan csináltad?

nov. 1. 06:41
Köszönöm a segítséget, ma el is készítem.
okt. 31. 22:17

Találtam egy német receptet: a cukrot karamellizálja először a sütőformában, utána vajat tördel rá, így rakja ki az almaszeletekkel, és kinyűjtott, villával sűrűn megszurkált leveles tésztával borítja be, amelyet a sütőforma szélein jól lenyomkod az almaszeletek széle mellett.

Kisülés után két percig pihenteti, utána tálra borítja és fahéjas tejszínhabbal tálalja.

11. Lilaakácköz. (válaszként erre: 8. - Roxána)
okt. 31. 21:11
Az eredeti almásban, nincs karamell. :)
10. Lilaakácköz. (válaszként erre: 1. - SzánI.)
okt. 31. 21:10

Tarte tatin, francia fordított almatorta. :)


Nemrég körtével, karamellszósszal sütöttem meg. :?

9. Guruljka (válaszként erre: 8. - Roxána)
okt. 31. 20:16

Karamell nélküli receptek is vannak.

Lehet, hogy kipróbálom. Jó, hogy szóbakerült. Rémlik, hogy pár éve már kacérkodtam a gondolatával, csak aztán elfelejtődött.

okt. 31. 20:01
Forditott almatorta.Főleg külföldön népszerű.Nálunk nem jött be,a karamellizált cukor miatt,de egyébként tényleg mutatós.
7. globus (válaszként erre: 1. - SzánI.)
okt. 31. 19:57
Úgy ismertem ezt, hogy az almát nem kell megpárolni, csak fóliával kibélelt tepsibe simítani. Megsül a tészta alatt.
6. Napsugár8 (válaszként erre: 4. - Guruljka)
okt. 31. 19:40

Egyetértek!

Én is rákerestem, van recept, amelyik u.n. pite tésztával készül, a másik piskóta alapon indít... hogy a te emlékeidben melyik fajta van, neked kell megtalálni. De a neve alapján már könnyebb lesz. :)

okt. 31. 19:37

Ez is jól hangzik:

[link]

4. Guruljka (válaszként erre: 2. - Guruljka)
okt. 31. 19:35

És jól emlékeztem, ez "lánynevén" a francia almatorta, Tarte tatin.


Keress rá, rengeteg receptet felhoz a gugli a fordtott almatortára, nem tudom, pont melyik lehetett, amire gondolsz.

okt. 31. 19:33
2. Guruljka (válaszként erre: 1. - SzánI.)
okt. 31. 19:33
Fordított almatortának tűnik első olvasatra.
okt. 31. 19:19

Almát vékony cikkekre kellett vágni, fahéjas cukorban párolni egy olyan edényben, amit utána be lehetett tenni a sütőben. Azt hiszem utána rátettem a tésztát, és a sütőbe raktam. Úgy kellett kifordítani az edényből, hogy az almák felülre kerüljenek.


Ennek a receptnek a nevét és a pontos leírását keresem.


Köszönöm a segítséget!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook