Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A leander szerelmesei - minden, ami leander fórum

A leander szerelmesei - minden, ami leander (beszélgetés)

640. Poggi (válaszként erre: 639. - Geridina)
2011. márc. 24. 18:01
Igen,sima uzsis zacsi,hogy párában legyen,nem hagyja kiszáradni.Nem kell rá lyuk,mikor nedvesíted szellőzik .
639. geridina (válaszként erre: 637. - Poggi)
2011. márc. 24. 17:51
akkor egy adagot így is kipróbálok. Sima uzsis zacskó? és teljesen takarja be, ne menjen be levegő? és kiszurkálod a zacsit?
638. geridina (válaszként erre: 636. - Poggi)
2011. márc. 24. 17:50
hát, beáztattam, kb 3 napig, aztán úgy ahogy írod, picit benyomtam, és ablakba, radiátor fölé. Viszont zacsit nem tettem rá.
637. Poggi (válaszként erre: 635. - Geridina)
2011. márc. 24. 17:47
Igen.Nedves földre teszem,megsprickolom annyira,hogy átázzon a mag,zacsival takarom,néhány nap alatt bújik.Nem szabad hagyni kiszáradni,de nagyon vizes se legyen.Nem kell vacakolni ültetéssel,egyből megy a gyökér a földbe:))A zacsit addig hagyom,míg minden mag ledobja a magházat.
636. Poggi (válaszként erre: 634. - Geridina)
2011. márc. 24. 17:41
Köszi:)A mocsárit be kell áztatni,úgy egy napra.Aztán nyirkos föld tetejére teszed,éppen csak egy picit nyomd bele a földbe,Zacskót rá és ha jó a mag,pár nap alatt kibújik.
2011. márc. 24. 17:39

Na, megnézegettem a képeket, ha az amire gondolok, akkor ez valami fantasztikus. A bokros magonc is, meg a bimbós magonc. De látom gyönyörűek a többiek is, valami jó kis klímád lehet a lakásban. Azt hittem, itt a fórumon nincs nálam nagyobb növénybuzeráns:)

Azt áruld el, hogy csináltad, hogy a magoncok a föld tetején vannak és csíráznak. Így vetetted el? És hagytad fényen csírázni?

634. geridina (válaszként erre: 631. - Poggi)
2011. márc. 24. 17:34
FAntasztikusak a hibijeid. A mocsári hibiszkusszal mit csináljak, hogy kibújjon a mag? kaptam egy keveset, már kétszer próbálkoztam, de már csak egy kevés van, az utolsó adag, meghagytam mentőövnek. ugyanúgy csinálom, mint a lenadert és nem bújik.
633. geridina (válaszként erre: 631. - Poggi)
2011. márc. 24. 17:17
igen, vagyok, csak utálom, mert nem értem:) írd meg a neved priviben
632. geridina (válaszként erre: 630. - Poggi)
2011. márc. 24. 17:16
Igen, ez a nehéz. Én is mindig azt mondom, hogy majd ősszel megmetsszem, mert akkor következő évben tutira virágzik. aztán sajnálom, mert hogy még nem elég nagy. ilyenkor meg kihozom a szabadba, és máris látom, miket kellett volna ősszel levágni róla:) nagyon sok helyen vannak képek a metszésről, hogy ha tavasszal megmetszed, őszre milyen bokros lesz. Ennyi ember nem tévedhet:)
631. Poggi (válaszként erre: 629. - Geridina)
2011. márc. 24. 17:06
Vagy Facebookon?Felraktam a magoncot,amiről beszélünk.
630. Poggi (válaszként erre: 628. - Geridina)
2011. márc. 24. 16:48
Ha kopasz lenne,minden szívbaj nélkül vágnám,de így hogy leveles,egyszerűen nem visz rá a lélek:(
2011. márc. 24. 16:38
Bokrosra nőtt a magoncod? hú, te valamit nagyon tudhatsz:)
628. geridina (válaszként erre: 627. - Poggi)
2011. márc. 24. 16:38
Tőről valóban nagyon ritkán hajt, nekem egy olyanom van, és tényleg sokkal bokrosabbnak hat, ami nem így hajt, azt elég nehéz borkrosra nevelni, bár a szakértők esküsznek rá, hogy nagyon könnyű, csak nem szabad sajnálni nyisszantani. Azt mondják, ilyenkor jó nagyon metszeni, mikor kivisszük őket, és ezek gyökeresednek meg nagyon könnyen. Elvileg lehet azt csinálni, hogy legyen idén is virág rajta, hogy nem az egészet metszed meg, csak a felét, és ősszel a másik felét.
627. Poggi (válaszként erre: 626. - Geridina)
2011. márc. 24. 16:32
A sárgám még kicsi:(ezeken kívül több is van,de nem sikerül képet feltenni,még csak kicserélni se tudom:(Az bimbós a magoncok közül, ami külön van,bokrosra nőtt alapból:))Nem kicsi cserépbe tettem őket,így van ahogy mondod,abban hamar kiszárad,nem jó.A biancomat sose metszettem még,minden levele megvan a földig.Van egy arasznyi szár,de az is leveles,ott ágazik három felé,majd még egyszer és még egyszer:(Az lenne jó,ha hajtana tőről,de nem akar:(
626. geridina (válaszként erre: 625. - Geridina)
2011. márc. 24. 16:01
Most néztem meg az adatlapodat. Amik fenn vannak képek, mind a tieid? Ezek fantasztikusak. Az a sárga... hát, az a vágyam. és a rózsaszín is gyönyörű. az a baj, hogy én valószínűleg ugyanolyanokról gyökereztettem, vagy pedig a sok gyökereztetésből pont azok maradtak meg, de nekem csak ilyen közepes pink színűm van. én azt hívtam eddig rózsaszínnek, de köze nincs a rózsaszínhez sajnos.
625. geridina (válaszként erre: 619. - Poggi)
2011. márc. 24. 15:59
Amúgy metszed eleget? mert ugye attól bokrosodik.
624. geridina (válaszként erre: 622. - Poggi)
2011. márc. 24. 15:59

Húú, akkor dehogy rendelek, előre is köszi.

Viszont még mindig nem értem. Az fog idén virágozni, amiket szétültettél, vagy az, amelyik együtt van?

Amúgy én is sokféleképpen próbálkoztam már. szétültetni, egyben hagyni, de egy idő után nem bírtam ki, és inkább szétültettem saját cserépbe, ezekkel viszont az a gond, hogy nem elég erősek a szárai, mert ablakban, radiátor fölött teleltettem őket. a teleltetőben féltem, hogy nagyon hideg lenne nekik. Az enyészeté is lett vagy 30 darab, amiket még pici korukban ültettem ilyenpici cserépbe, amiben a palánták vannak. Hamar kiszáradt a földje, összetömörödött, nem tudtam rájuk úgy figyelni. ezért akarom most, ha kibújtak, inkább balkonládába tenni, mint azon a honlapon az a csajszi, aki már 30 éve magot vet.

623. Poggi (válaszként erre: 621. - Geridina)
2011. márc. 24. 15:05
Először nem:(csak mikor láttam mennyivel jobban fejlődik egyedül.
622. Poggi (válaszként erre: 620. - Geridina)
2011. márc. 24. 15:03
Ha tudsz egy kicsit várni nem kell rendelned,adok majd ágat szívesen.
621. geridina (válaszként erre: 619. - Poggi)
2011. márc. 24. 14:59
de akkor hogy lehet az, hogy az 1 éves meg már bimbós? máshogy csináltad? őket nem ültetted szét?
620. geridina (válaszként erre: 619. - Poggi)
2011. márc. 24. 14:59
Akkor lehet, hogy rendelek majd olyat, ha egyszer felvet a pénz. Összegyűjtöm a névnapos meg a szülinapos pénzemet, anyósék mindig azt adnak:)
619. Poggi (válaszként erre: 616. - Geridina)
2011. márc. 24. 14:48
Vannak kétévesek is,nagyok de bimbót nem látok még rajtuk.Nagyon sokszor átültettem őket,ahogy benőtték a cserepet máris kaptak új földet.Talán azért nőttek meg ilyen gyorsan,legalábbis szerintem igen,mert ami ládában van csapatban,meg se közelíti ezeket.Én is csak kevésnek tudom a nevét,a Bianco nagyon hálás,egész idényben tömve volt virággal.Ha tűzi a nap fehér piros csíkokkal a torkában,mikor hűvösebb van,akkor meg puderrózsaszín.És rettenetesen gyorsan nő,egyévesem már másfél méter körüli.Csak bokrosodni nem nagyon akar:((
618. Poggi (válaszként erre: 612. - Geridina)
2011. márc. 24. 14:41
Külföldön.Egy -egy virág nyílik,nem bugákon van,mint a leanderen.Magról nagyon lassan nő,5-6 év mire nyílik.
2011. márc. 24. 14:34
Na megnéztem, melyik ez a bianco, és rájöttem, hogy a boltanetenen és ezt már kosárba raktam, mert nagyon tetszett:)
616. geridina (válaszként erre: 615. - Poggi)
2011. márc. 24. 14:33

Ne izgass:) hogy a ménkűbe? Húúú, tiszta sárga vagyok, pedig nem is vagyok májbeteg.

Ez a bianco fehéres? én nem tudom a neveiket, bár most, hogy szinte minden nap erről olvasgatok, kezdem megtanulni. Mekkora egyébként, milyen magas kb? Lehet, hogy nekem is virágozni fog, de szerintem nincs nekem olyan szerencsém. Ez az első magoncod, vagy már van olyan, ami virágzik?

615. Poggi (válaszként erre: 606. - Geridina)
2011. márc. 24. 14:21
Nekem:))bimbós a tavalyi magoncom (csak egy a sok közül)Bianco rosatoról való a mag,gondolom vmi fehéres lesz.
614. Poggi (válaszként erre: 608. - Geridina)
2011. márc. 24. 14:19
A Vitaflórásban a foszfor a több.Az van még ráírva,hogy teleltetés után pár alkalommal magasabbnitrogén tartalmú táppal kell locsolni.
2011. márc. 24. 13:46
És valamilyen kertészet? Szerintem a vit..Flóra típusú van az Ob-ban, vagy a bau-ban is.
2011. márc. 24. 13:42

Ti láttatok már élőben perui leandereket?

Fantasztikusak, csak szerintem puhábbak a levelei, így ránézésre.

[link]

611. geridina (válaszként erre: 605. - Poggi)
2011. márc. 24. 13:36
Igen, 2 hete, de nem akarnak bújni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook