A leander szerelmesei - minden, ami leander (beszélgetés)
Aranyos vagy! :) Sajnos csak a bicó van :(
Ha lenne mondjuk autóm, már vidáman kint dolgoznék Ausztriában...
Kicsit aktívabban kéne lottóznom nekem is, mert mindig készülök, de aztán el is felejtem... :)
Sziasztok csajszik!
Éget a nap szabályosan. Annyira jó. Lehet, hogy mégis tudunk pakolni 2 héten belül? Jövő hét péntektől folyamatosan plusz 3-7 fokig írja éjszakánként a hőmérsékletet. Megint akciós a tesznyóban az 50 literes marhatrágya. Hétvégén szeretnék venni, még a tavalyiból is van, úgyhogy bőven elég 1 zsákkal egy nyári átültetéshez, feltéve, hogy sok tövetek van.
Nekem a tavaly nyár végén ültetett pici hajtások a teleltetőben vannak a nagyokkal, és szerencsére semmi bajuk nincs. az ablakban vannak, hogy idén már hátha virágoznak nekem. Különlegesek.
Bár a Barcikám nem maradt meg sajnos. Illetve nem gyökeresedett meg
:( Igazából szerintem a száraz hajtást le is vághatod, mert az csak van ott...
Lehet még pici volt a teljesen fűtetlen helységhez. Amik tavaly nyáriak, nekem bent vannak a lakásban.
Akkor azt sem tudtad meg, hogy milyen színű? Ha szeretnél még leandert tudok küldeni neked majd a későbbiekben...
Teljesen! Este az egyik ágából vágtam le, tök száraz. Még a tövénél lévő kis hajtás is száraz...
Fiatal sajnos, most kaptam a nyáron.
Most folyamatosan nedvesen tartom, de nem tudom, hogy már vissza vágjam e vagy várjak melegebb időt?
:) Én voltam, aki 'kezdőként' nem locsolta egyszer sem, mikor először kint telelt... azóta sem értem, hogy élte túl? Bár elég nagy és sűrű növény volt már tavaly is, lehet jobban raktározta a vizet... Meg talán a helységem is picit párás. Olyan nagy volt már, h bent nem tudtam hova tenni és tettem vele egy próbát lesz ami lesz alapon... :) Idénre már 6 bokor telt át ott. + a narancsfám, + agave. Nagy áldás az a helység!!!
A te leandered mekkora? Nem lehetséges, hogy a levegő is száraz volt neki? Teljesen zörgősre száradt, vagy hajlik még az ága?
Szia!
Szerintem nyugodtan vágd vissza, és kezd el locsolni, nem biztos hogy a gyökere is elszáradt!
Sziasztok!
Nagyon szomorú vagyok...kaptam tavaly egy leandert (jártam is már erre ezügyben). Mikor jött a hideg be is hoztam a kazánhelységbe, ott nincs ugyan fűtés, de 7-10 fok azért van.
Nem tudtam milyen sűrűn kell ilyenkor locsolni, ezért itt olvasgattam...volt aki meg se locsolta egész télen, volt aki egy hónapban egyszer...ezeket nem mertem bevállalni, de olyan 3 hetente adtam kis vizet neki!
Most meg nézem, hogy totál elszáradt az egész! :((
Mit lehet tenni? Vágjam vissza a tövéig vagy inkább ne nyúljak hozzá, csak majd tegyem ki, hátha kihajt valahol?
Huuuu, az a bicaj nagyon idegesítő!!!! Nincs valami más megoldásod?!?!
Ha nyerek a lottón, veszek Neked egy napelemes mocit. DDDD....
:) Szia, persze hogy tekertem... rá is fagyott a mosoly az arcunkra. Be kellett húznom a kabátba a kezemet. :(
Én szombaton gondolatban már megkezdtem a szőlőmetszést. Még holnapra hideget mond, de aztán utána már jobbat...
Már a fűnyírást is annyira várom! Mindent... :))
Szia!
Ma is tekertél? Nagyon hideg volt!
Az időjárás megint felborult: 2 gyönyörű napfényes idő után ezt a hülye hideget...
Pedig ki kéne menni metszegetni, - talán majd jövő héten.
Valószínű még túl picik voltak a növények. Most nyáron lesznek csak két évesek... Na majd idén talán jobb magokat produkálnak! :))
Boldog névnapot, a sütit már küldtem. :)
Hát, azt hiszem hagyom még és majd ha nagyobb lesz a gyökerük, akkor szedem csak szét őket...
Tegnap még ültettem Bianco magokat is. Olyan szép nagyok voltak, hogy muszáj volt földbe nyomkodnom :)
A Claudiából nem kelt ki egy sem, és a Pucci se vitte túlzásba... Amit fényképeztem az a Minouche. Pedig olvastam, hogy a rózsaszínek általában nem szoktak kihajtani.
Nagyon izgi és van végre van mit nézegetnem, ami most fejlődik. :))
Edina, neked hogy állnak a Pucci magok?
Én még ilyet nem láttam!:))
Nemsokára jön a bütyis része, amíg fogpiszkálóval egyesével elülteted!!:))))
Jaj... kint voltam a fiammal jó 3 órát az udvaron. Teljesen ráhangolódtam a tavaszra. Gereblyéztem a kiskertjeimet, néztem milyen teendőim lesznek majd kint, játszottam azzal a gondolattal, hogy melyik leát hova fogom majd rakni. Nyitva hagytam a teleltetőm ajtaját is, hogy besüthessen a nap. Mindegyik leám szép zöld és egészséges.
Mindenhol különböző virágokat láttam már... teljes feltöltődés :)) Alig várom, hogy újra szépíthessem az udvaromat és a házikót...
De jó volt!!! :)
További ajánlott fórumok:
- A férjem szerelmes...másba
- Szerinted csak egyszer lehet valaki halálosan szerelmes, csak egy embere van mindenkinek az életben?
- Mennyire fontos, hogy minden nap szerelmes legyél?
- MIÉRT van az, hogy a Kedvesem saját bevallása szerint minden szempontból én vagyok a tökéletes nő számára, de mégsem szerelmes belém?
- Igaz, hogy mindenki máshogy éli meg a szerelmet? Ti mit éreztek olyankor, ha szerelmesek vagytok?
- Kikukáztam a régi leveleimet, a szerelmeseket is, és minden...