A leander szerelmesei - minden, ami leander (beszélgetés)
A babra munka nem probléma... :)
Azon hezitáltam, hogy földre egyem őket, vagy csak simán vízbe? Neylon menne mindenképp. Meg picit ki is lyukasztanám, hogy ne poshadjon be. Hát most ebben vagyok abszolut kezdő és kicsit bizonytalan is. :)
Azthiszem mindegyik féle magból felét belerakom sima vízbe és várakozok...
Szobahőmérséklet? Vagy esetleg radiátor közelében? Melyik hatásosabb?
Sziasztok!
Enikő!-écsak margarinos dobozba tettem a magokat, vízbe, ráhúztam egy nylon zacskót, 2 hét után már jöttek a gyökerek, amikor kb.fél cm-esek voltak,egyesével földbe ültettem fogpiszkálóval:))Elég babra munka!!:))
Szeva
olvasd vissza a hozzászólásaimban.
Én is lenn voltam a teleltetőben hét végén, locsolgattam, néztem, milyen szépek a virágok. Leszedtem a régi elszáradt bugákat, hagy legyen idejük nőni. Ja, és a puccikámon szépen dagad a bimbó, ami megindult még nyáron.
Az ablakban lévő gyökereztetéseimnek akkora gyökerük van, hogy elájulnátok. Akkora mint egy meszelős pemzli. Ja, és kb 5 hajtás jön oldal az egyiket úgy, hogy még vízben ázik a hajtás is. Hihetetlen. Mire elültetem az egy szál hajtásomat, már lesz rajta még plusz 4 ág is.
Igaz, csak 4 indult be, a többit ki kellett dobni. A propelleres pink, a fehér sárga közepű magonc, a fahajas meg az illatos rózsaszín magonc.
Sziasztok! Egy hét után most lett jó a gépem! :))
Jó olvasni az új írásokat...
Nyílnak a magtokjaim sorban, hamarosan nekiállok a magoncozásnak, de még meg kell tanulmányoznom, hogy pontosan hogyan is kell, mert ezt még soha nem csináltam...
Valaki készül magoncozni?
Köszi csajszik. Megpróbálom. Holnap meg mindenképpen sétányrózsát fogok ültetni.
Ja, és képzeljétek, hogy a lila enciánomról metszettem ősszel, és felhoztam az ablakpárkányra letakarva, ledugdosva. Háromszor akkorák már és mindegyik megfogta. Úgyhogy sikerült, pedig a sétányrózsával nem ment ugyanígy
És ellenállóbb is az erős paprika. A paprikákkal ugyanis hadilábon állok na kertemben, de a piros csipőr paprikából mindig sok van, ajándékozni szoktam, pedig két tőnél többet nem ültetek.
Edina, biztoosan sikerül!:))
Pedig az elán nagyon kell :)!!!! Mindenhez.
Akkor hajrá a paprika magokhoz! Fűzni valót biztos könnyebb beszerezni, mint a kis bokrosat, de sok sikert!
Köszi előre is:)
a sétányrózsát még nem vetettem el, valahogy idén nem olyan elánnal csinálom, mint tavaly. Inkább erőspaprika magot szeretnék, de az sohasem sikerül nekem. Tudod, amit felfűznek. Sokat eszünk levesbe, meg olyan jól is néznek ki azok a kis paprika bokrok
Ígérhetek Neked is hajtást :)!
Szegény ember, aki még ígérni se tud :)!
Vetettél már sétányrózsát? Hogy sikerült, ha igen?
Szóval , mint mondottam tapasztalat még nincs :), a virága az igen más, kis harang alakú,meg talán nem is olyan sokáig virít? Tavaly nekem két nap után lehullott, mire fényképezni akartam, már lenn volt (:, de szerintem az csak a tavalyi fura időjárás miatt?! A levele keskenyebb, vékonyabb, mint a mi megszokott leandereinké.
A páromnak nagyon tetszik, nagyon félti!
Sziasztok.
szerintem van sárgám, csak a hideg, fűtetlen szuterénban és ott nem megy semmire.Majd rájuk nézek, felviszem a melegbe gyökerezni. NEkem is áldozatul esett a tőled kapott, pedig már kezdett gyökerezni, csak kiszáradt.
A perui szép, nekem még nem volt, de szeretnék majd én is.
Sziasztok!
Megnéztem a magoncaimat, sajnos csak 1 él, a többi szerintem elszáradt, úgy látszik nem szerették a lakás klímáját:((
Edina!-álldozatul esett a sárgám is, neked él még??
Egyik oldalon láttam perui sárga leandert,ismeritek?
Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet!
Kedves Edina, nem is tudok belegondolni mit érezhetsz, de fel a fejjel, nagyon sokan drukkolunk Nektek!!
BUÉK csajszik.
Köszönöm a sok vigasztalást.
De tudjátok, ez nálunk nem így megy.
Ez csoda lenne, ami már tudom, hogy nekünk csak egyszer adatott meg, itt rohangál mellettem:)
Új év, új remény!! Edina legközelebb sikerül!
Ismerősömnek is a harmadik próbálkozás, már amikor teljesen reménytelennek gondolta,akkor SIKERÜLT!!!!
BÚÉK Mindenkinek!
HÁt, megpróbálok bulizni. Egyelőre a férjem vigasztal, de már megittam egy jagert:)
Túl nagyot mertem álmodni, és hittem, hogy velem is megtörténhet a csoda, és a lombik után spontán is teherbe eshetek. 8 év után most volt egy halvány reménysugár. De ma 5 órakor összetört az álmunk. Negatív lett a teszt:(
Mi a baj? Remélem nem vagy beteg és jót bulizol.
BÚÉK!
BUÉK nektek is
Én romokban vagyok, de megpróbálom jól érezni magam.
Puszi mindenkinek
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon boldog, leander virágzásban gazdag új évet kívánok :)!
Sziasztok Lányok!!
Kitartás tavaszig!!! Nálunk már süt a nap!!:)))
Nagyon boldog új évet kívánok Mindenkinek!!!
További ajánlott fórumok:
- A férjem szerelmes...másba
- Szerinted csak egyszer lehet valaki halálosan szerelmes, csak egy embere van mindenkinek az életben?
- Mennyire fontos, hogy minden nap szerelmes legyél?
- MIÉRT van az, hogy a Kedvesem saját bevallása szerint minden szempontból én vagyok a tökéletes nő számára, de mégsem szerelmes belém?
- Igaz, hogy mindenki máshogy éli meg a szerelmet? Ti mit éreztek olyankor, ha szerelmesek vagytok?
- Kikukáztam a régi leveleimet, a szerelmeseket is, és minden...