Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Anyák


Közeleg az anyaság egyik legszebb ünnepe...
Anyák
kép: pixabay

Közeledik május első vasárnapja, amikor az Édesanyákat ünnepeljük.

Szeretem az ünnepeket, mert ilyenkor az ember megáll egy kicsit, visszatekint, lelassít. Novemberben, amikor megszületett Maja, sok mindenre ráébredtünk. Az a típusú ember vagyok, aki keresi a miérteket és az okokat. Azokban az órákban tanultunk meg értékelni igazán azt, amink van és örülni minden kis apróságnak. Sosem tudhatjuk, mennyit ad nekünk a feljebbvaló a szeretteink körében! Azért is jó ez az ünnep, mert ilyenkor mindenki visz egy szál virágot, vagy csak megöleli az édesanyját, legalábbis bízom benne, hogy ez mindenkinél így van.


Anyu nekem a mindent jelenti, és már tudom, Majának a születése pillanatától én vagyok a minden. Az egész életemet az édesanyám biztonságot adó ölelése kíséri végig, az ő karjai adnak számomra igazi vigaszt, menedéket és biztonságot.


Biztos, hogy egy anyában sosem csalódunk! Egy anya sírba viszi a titkunkat akkor is, ha nem is kérjük. Feltételek nélkül megbízhatunk benne, hiszen az igazi Anya sosem fordít hátat a gyermekének. Az a legkevesebb, hogy a szeretetünkkel megháláljuk mindezt, hogy ne csak ezen az egy napon, de az év 365 napján megpróbáljuk visszaadni azt a mérhetetlen szeretetet, törődést, amit kaptunk és kapunk tőle.


Egy anya szívében soha nincs harag! Ő az, aki feltétel nélkül mindent megbocsát nekünk! Azt, aki haragszik az anyukájára, arra bátorítom, hogy ne tegye! Addig ölelje, addig szeresse, amíg teheti! Mert ha elveszíti, akkor már késő lesz, hiába tenne meg mindent, hogy visszahozza őt.


Anyaként kimondhatatlanul szerencsésnek érzem magam, amikor a férjem azt mondja, ha újraszületne, ugyanilyen anyát választana a gyermekének, mint amilyen vagyok. Rendkívüli érzés, amikor Maja rám mosolyog, mert az csak nekem szól. A kettesben töltött időnk, amikor összebújunk, mesét olvasok neki, és hangosan kacarászni kezd. Minden ölelése, “puszija”, boldog és sírósabb pillanata olyan ajándék számomra, ami életem legszebb és legigazabb pillanataival ajándékoz meg.


Idén is hálát adok anyunak, amiért életet adott nekem, felnevelt, vállalt engem a nehézségei árán is.

Anyának lenni azért is felelősség, mert folyamatosan példát kell mutatni. Csak később veszi észre az ember, melyek azok a fontos mondatok, amiknek még azóta is próbál megfelelni. Számomra kétségtelen, hogy a világ legcsodálatosabb érzése az anyaság, és tiszta szívből kívánom mindenkinek, hogy élje ezt át!


Mindenkinek boldog Anyák napját kívánok!
Írta: szneszabonoja, 2020. április 29. 09:35
Fórumozz a témáról: Anyák fórum (eddig 8 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook