Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A határok feszegetése fórum

A határok feszegetése (beszélgetős fórum)


9. Panna.33 (válaszként erre: 7. - Timycat)
2022. nov. 26. 12:57

Igen, ezekre a határokra gondoltam, hogy mit birok, meddig tudok elmenni. Nekem is újratervezés volt, és igyekszem növelni a járástávolságot, tekerek a szobabringán meg ilyenek.

De nem mindig tudom, hogy hol elég, mi az, ami még jó, pl. belefér-e, ha pillanatnyilag mindmeghaltam.

8. Bichi (válaszként erre: 1. - Panna.33)
2022. nov. 26. 11:10
Teljesen más dolgokban feszegetjük a határokat felnőttként és gyerekként. Szerintem ez kicsit önmagunk megtalálása is, még ha tartjuk magunkat a normális keretek között is. Persze már a normális is relatív. Én kimondottan jobban kedvelem a határokat feszegetőket, amíg ezzel másokat nem zavarnak :D
7. timycat (válaszként erre: 1. - Panna.33)
2022. nov. 26. 10:23

Én mindig szerettem feszegetni a határokat. Szerintem egészséges kíváncsisághoz hozzátartozik. Kihívás keresés, saját magunk megismerése, inspirációja.


Én most megint ezt csinálom, feszegetem a határaimat, csak sajnos ezek nem a régi határok, csak remélni tudom, hogy újra elérem a régi határaimat.

2022. nov. 26. 09:07
Gyerekkorban normális. Akkor tanulja meg az ember, hogy vannak szabályok. Kipróbálja, mi történik, ha kicsit megszegi, aztán, ha nagyon megszegi. Mit tesz a szülő, ha nem úgy lesz valami, ahogy mondta, kérte? Nekem apám nagyon következetes és példamutató volt.
2022. nov. 26. 09:04

Vannak ilyen típusú felnőttek. Személy szerint én nem jövök ki velük, mert én másképp vagyok huzalozva. Én tudom a szabályokat, határaimat, a társadalom szabta határokat és azokat betartom. Nekem így komfortos. Így is nevelkedtem.


Volt ilyen barátnőm, aki állandóan feszegette a határokat, sokat át is lépett. Annyi stresszt okozott nekem ezzel, amikor együtt voltunk pl. szórakozni vagy nyaralni, hogy végül leépítettem a barátságot.


Vannak apró határok, például hogy nem kezdi enni az ember a kiflit a boltban fizetés előtt. De nekem pl ezek is fontosak. Ha olyan emberrel vagyok, aki elkezdi enni, akkor nekem végem. Ez kicsi dolog, csak egy példa.

Ennél fontosabb határok például az őszinteség, a becsületesség, a másikhoz való hűség.

4. birebora (válaszként erre: 3. - 9b10f3d7ff)
2022. nov. 26. 07:30

Igy van.


Sokan feszegetik, csak nem mindegy milyen célból.

Gyereknél élettani sajátosság, igy tanul és fejlődik.

3. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Panna.33)
2022. nov. 26. 07:24

Nem tudom mire gondoltál a határfeszegetésen.


Lehet az negatív, és pozitív értelemben is értendő. Utóbbi szerintem egy egészséges kíváncsi ember lételeme, amíg él. Kellenek az újabb és újabb kihívások és azzal lehet éppen már a határig, vagy akár tovább is feszítjük azt a bizonyos húrt.


Leírod konkrétan mire gondoltál?

2. bajk
2022. nov. 26. 03:22

Szia!

Érdekes kérdés, általában véve azt gondolom, hogy érdemes feszegetni a határokat, mert jó is kisülhet belőle, de körültekintően kell csinálni. A konkrét témától, a helyzettől, vagy egy személy tolerancia szintjétől függhet, többek között.

Üdv.

2022. nov. 26. 00:15

Mit gondoltok a határok feszegetéséről?

Meddig normális?

Felnőttkor elérése után is az?

Esetleg míg élünk teljesen normális elmenni a falig? Sőt, kitolni a falakat?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook