A gyilkos orrsprayfüggőség - van kiút? (beszélgetés)
Szia!
A Coldastopot már én is használom egy ideje és most is "elrendelte" a doki. Úgy van, ahogy írod, paradox módon az orrcseppek/spray-k, rövid távon összehúzzák a nyálkahártyát, ezért tudod kifújni az orrodat, de hosszú távon megduzzasztják.
A másik... a refluxot nálam a háziorvos erőlteti, már fél éve szedem/szopogatom a savlekötőt. Őszintén szólva én nem éreztem soha refluxos tüneteket, de nem árthat. Viszont ez nem segített az orromon, szerintem nem a reflux váltotta ki. Étkezéskor sem figyeltem meg, hogy utána jobban dugulna, de most már megfigyelem, kíváncsi lettem.
Ja, meg még az jutott eszembe, hogy az is segíthet valóban, ha könnyebben emészthető ételeket eszik az ember. Ami számodra könnyen emészthető.
Én észrevettem újabban magamon, hogy ha nehezet eszek (nálam ez a hús meg a zöldség-gyümölcs), akkor evés után rögtön bedugul az orrom.
Az egyik ismerősöm meg évekig járt orvosokhoz, hogy dugul az orra, aztán végre az egyik doki rájött, hogy refluxos. Nem tudom pontosan mi az összefüggés (már elfelejtettem, hogy mesélte). A lényeg, hogy a könnyebb ételek is segíthetnek mérsékelni az orrdugulást.
Szia!
Nekem ennyire nem volt még durva a helyzet, de volt, hogy én is évekig (2-3 évig kb.) orrcseppeztem. Én Nasivin-t használtam, de csak este. Napközben nem kellett. Fogalmam sincs mitől dugult az orrom, nem voltam allergiás. Aztán tavaly már nem csak este dugult az orrom, hanem napközben is meg a fülem is állandóan fájt, meg ugye az arcom is. Főként a fülfájás zavart, ahogy kattogott, recsegett állandóan meg mintha kést szurkáltak volna bele. Sok orrcseppet meg orrsprayt kipróbáltam, nekem végül a Bioparox segített, viszont ez antibiotikum, így nem lehetne sokáig használni. Ezt reggel és este fújkáltam, na persze a megengedett 10 napnál jóval tovább. Több, mint egy hónapig. Aztán egyszercsak feltűnt, hogy az orrom el van dugulva, de nem jön belőle semmi, hiába fújom. Néha annyira erőltettem, hogy már megpattantak az erek és vérzett az orrom, de akkor se jött semmi, viszont a dugulás maradt. Utána olvastam a dolognak és akkor bukkantam rá, hogy az orrnyálkahártya duzzanat okozhat légzési nehézségeket. Úgy gondoltam nálam is ez lehet a helyzet, hogy nem az orrom dugult be, hanem a nyálkahártya gyulladt. Na arra meg a Coldastop nagyon jó volt nekem. Már az első becsöppentés után éreztem, hogy jobban szelel az orrom. Csak nekem meg valamiért az E-vitamin vérzékenységet okoz, ettől is jöttek ki rajtam véraláfutások, de akinek nincs ilyen problémája, annak nagyon tudom ajánlani regenerálásra.
orr nyálkahártya regenerálása
Legfrissebb cikkek a témában
Komoly betegséget is jelezhet a szaglási hallucináció
A halláscsökkenés megelőzését fiatalon kell elkezdeni
Nyelési panaszok leggyakoribb okai és kezelése
Mandulaműtét utáni teendők
Torokfájás: Mikor van szükség antibiotikumra?
Gyakori kérdések
Hogy zajlik az otoneurológiai vizsgálat?
Hogyan zajlik az orrsövény plasztika?
Gombócérzés a torokban
Szúró fájdalom nyeléskor - Mi okozhatja?
Mennyi ideig fog zúgni a fülem diszkó után?
Kérdezzen Ön is szakértőinktől
1965-ben műtöttek orrsövényferdüléssel, de azóta nem szelelt az orrom , csak, ha orrcseppeket használtam.mindenféle orrcseppet használtam már, talán ezért van hogy a nyálkahártya tönkrement ,volt már komoly orrvérzésem , amivel kórházba kötöttem ki.Most Rhinokort aqua 64-t használok és Coldastop orrcseppet a nyálkahártya gyógyítására.A diagnózisom:Rhinosinusitis chr. Most kaptam Metypred tablettát és Avamys orrsprayt, a Rhinocort aqua 64 helyett. sajnos 2001-ben műbillentyüt kaptam az Aortába és ezért Syncumart kell szednem, ezért az orrvérzés még komolyabban jelentkezik, így már voltam a kórházban, ahol is kiégették az ereket, de néha mégis szivárog és nagyon félek,Szinte csak hanyatt fekve tudok levegőt kapni, mert ha oldalra fordulok, máris eldugul az egyik orrlyuk.Régebben Medrol kúrát is kaptam , ami jó volt , de tudom, hogy ez nem csinálható mindig, hiszen Prednisolon származék ez is . Végül is csak az a kérdésem, hogy hogyan tudnám az orrnyálkahártyát megóvni javítani, Köszönöm , a válaszukat a következő E-mailra kérem:. És mégegyszer köszönöm!!!
WEBBeteg szakértő válasza a fül-orr-gégészeti probléma témában
A nyálkahártya állapotának megóvására a coldastop orrcsepp, vagy egyéb olajos orrcseppek megfelelőek. Sokat segítenek a megfelelően megválasztott vitaminkészítmények: A-, E-vitamin tartalmúak.
Életmódilag is sokat tehet az ép orrnyálkahártyáért:
1. a megfelelő páratartalmú helyiségben tartózkodás. A száraz levegő nem tesz jót az orrnyálkahártyának.
2. a megfelelő hőmérsékletű helyiség. A túl meleg helyiség sem kedvező. A legoptimálisabb a 18-20 Celsius-fokos szoba.
3. mozgás a szabadban. Friss levegőn a séta is megteszi. Napi 1 óra mozgás a szabadban nem csak az orrnyálkahártyájának tesz majd jót.
4. az irritáció kerülése. A dohányzás teljes kerülése! A passzív dohányzás is ártalmas! Minden féle füst, gőz belélegzését kerülje. Az irritatív anyagokét is. Azt sem szabad elfejeteni, hogy a háztartásban is rengeteg irritatív gőz, pára van jelen: vízkőoldó, klórtartalmú-, hipoklorit tartalmú fertőtlenítő szerek, ecet, tömény alkoholok, stb. Forró gőzök belélegzése is ártalmas, ilyen a tésztafőzéskor arcunkba csapódó gőz, a túl forró leves, a sütő ajtajának lehajtásakor felcsapó meleg levegő. Ezeket is kerülnie kell. A nyagyforgalmú utak mentén jelenlévő szmog, füst is irritáló, savas kémhatású is. Ha lehet ezt is igyekezzen kerülni, bár ez sokszor a mai világban szinte lehetetlen.
5. Inhalálás. Főleg a kamillás gőz jó hatású. De ne legyen forró! A szaunázás, gőzfürdőzés nem alkalmas erre,sőt! Az inhalálás során az illóolajok használatát kerülje. Igen jó hatású a sós inhalálás.
6. Megfelelő táplálkozás. A megfelelően összeállított vitamindús, nyomelemeket tartalmazó, alacsony zsír tartalmú, omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend a sejtosztódásra hatva nagyban segíti a nyálkahártya regenerációt. Ezenkívül kevesen gondolnak arra, hogy a csípős, túl fűszeres ételek az orrnyálkahártyát is igénybe veszik. Tehát a túl forró, a csípős, fűszeres ételek fogysztását (legalábbis amíg az orra helyre jön) kerülje.
Előtte azt írta fel az orvos, olyan volt, mint halottnak a csók.
Ugyanúgy megvoltak a tünetek az allergodillel.
Fül-és torokviszketés, orrdugulás.
Én a körisfára, poratkára, a párom illatanyagokra, fűfélék porára és a nyírfa virágporára allergiás.
Nem órák múlva, de nem is rögtön, mint más sprayk.
Viszont utána hosszan.
Nekünk előtte Nasonex volt, aztán egyszer csak a betegsegélyző úgy döntött, azt nem támogatja, és ezt a másikat lehetett receptre, ezért volt nálunk a váltás.
Mind a kettő hatott.
Nem rögtön hat, mint egy nyálkahártya-összehúzó orrspray, viszont hosszantartóan, egész allergiaszezonon keresztül.
Ne nekem koszond:-)
De kivanom
Megoldodjon a problemad!
En is egy idoben raszoktam pont a rhinora hat nem egyszeru leszokni..
Szia!
Köszi szépen, elmentem a linket, utánanézek!
Na meg van mikell neked:
Anno amikor terhes voltam szuksegem volt orrsprayre de nekem is csak a Rinospray hatott,de ezt terhesen ugye nem lehet hasznalni ezert ajanlottam a gyogyszertarba egy homeosat..na gondolhatod egybol az jutott eszembe kenhetem majd a hajamra..
Es jott a dobbenet!ugy kidugitotta az orrom mint a rinospray
Megtalaltam a linket:
Pont a 2 legnagyobb orrnyalkahartya gyilkos szert hasznaltad:-(
En a helyedben atternek egy kimeletesre..majd az allegrara es vegul leszoknek
Lehet, hogy nem elég amit szedsz, vagy hozzászokott a szervezeted. Az allergia borzasztó dolog, tudom. :S
Nekem az egyetlen dolog ami segít, az a levegőváltozás. Alföldi vagyok, amikor innen kiteszem a lábam, semmi vajom.
Yasemin!
Van egy kis lézer készülék, a Safe Laser 30, ami orvosi eszközként van forgalomban. Megvásárolható, már nekem is van.
Amennyiben az allergia szezon előtt elkezded használni, nem fognak előjönni a tünetek.
Bár én nem orrdugulásra kezdtem használni, és nem is gondoltam hogy erre is hatni fog. Szinte mindig csak hol az egyik, hol a másik orrnyílásomon kaptam levegőt. Ez már az első 1-2 napi használat után megszűnt. Orrnyílásba dugva kell használni, ezzel az ereket, a vért lézerezzük, de gyógyítja a nyálkahártyát is.
Javaslom olvassál erről, érdemes.
További ajánlott fórumok:
- Bándy Kata gyilkosa a facebookon
- Beköltöznél olyan házba, ahol ezelőtt gyilkosság volt?
- Szerintetek ennek mi lesz a vége? Öngyilkosság vagy gyilkosság?
- Költöznél olyan házba, ahol gyilkosság történt?
- Miért vonzóak a nők számára az ilyen férfiak mint, pl. az angyalföldi gyilkos?
- Hogy élnek a tényleges életfogytiglant kapott gyilkosok?