A gyakori hajvágás erősíti a hajszálakat? (tudásbázis)
20. figarina (válaszként erre: 18. - Elvira1)
2006. nov. 6. 21:34
Mivel ápolod,hogy mindig törik a hajad???Mert így látatlanban azt mondom,hogy biztosan nem a megfelelő módon.....
19. dogiz
2006. nov. 6. 08:51
Nem. Legalább is az okosabbak ezt mondják. Én orvostól hallottam.
18. elvira1
2006. nov. 6. 07:43
Sajnos nekem a toredezett haj visszatero problema,de igen nagy gondot forditok az apolasara .Mindhiaba,lehet hogy ez a problema belulrol fakad.Nem eszem olyan elelmiszert ami a hajnak jo, tobb halat ,vitamint stb.En is mindig a hajvagasnal lyukadok ki.Dusul a haj ,vagyis annak latszik ha az elvekonyodott letoredezett hajvegektol megszabadulunk,mivel ami kinott az meg is marad nem torik le.
17. figarina
2006. nov. 5. 23:23
Az emberek többségének nem töredezik a haja,ugyanis az általában a helytelenül végzett vegyi kezelések és a nem megfelelő ápolás következménye.Attól ,h a törött hajvéget levágjuk nem nő gyorsabban!Csak egészségesebb lesz a hajszál,nem vastagabb,nem sűrűsődik,csak az elvékonyodó részek tűnnek el,ezért látszik dúsabbnak.A gyakori vágás végeket frissíti,a növekedést nem befolyásolja!
16. Droma
2006. nov. 5. 12:14
Nem.
15. Lenus
2006. nov. 5. 11:28
Igen, szerintem igen. Mivel általában az emberek többségének töredezik is a haja, és azért nem nő annyira a hajuk. de ha sűrűbben vágják(megszabadulva a töredezett végektől) erősebb lesz, és gyorsabban is fog nőni. Elvégre a test más részén pl:lábon borotvált szőr is erősebb lesz, és gyorsabban fog nőni, ha sűrűbben borotválják.
14. figarina (válaszként erre: 13. - 737f507a35)
2006. nov. 3. 23:11
Szia!A várandósság alatt sokaknak sokkal jobb minőségű lesz a haja!Viszont ez az állapot a hormonális változás hatására áll be,és az esetek nagy többségében szülés/szoptatás után visszaáll az eredeti állapotába(számos esetben még gyengébb lesz)
tehát ahhoz,h a vágástól erősödött volna meg nincs köze!
13. 737f507a35
2006. nov. 3. 09:21
Szerintem igen. Én most várandósan levágattam nagyon rövidre a hajam, ami előtte a hátam közepéig ért és addig sem volt kevés hajam, de azóta szerintem sokkal sűrűbb lett. Ami nem baj, mert az a szándékom, hogy majd a születendő kislányommal együtt kezdem el újra növeszteni a hajam.
12. 93a74b44ea (válaszként erre: 6. - Muci5)
2006. okt. 28. 09:32
Hát nekem a borotválás se erősítette a szőrszálaimat, sőt...Alig nőnek. Bár lehet, hogy nem ez az általános, de nekem 3 héttel(!) borotválás után még nem volt akkora, h gyantázni lehetett volna.
11. figarina
2006. okt. 27. 18:55
Sziasztok!Debóra jól tudja és még néhányan:NEM ERŐSÖDIK A VÁGÁSTÓL!A havi egyszeri hajvágás egyáltalán nem extra dolog,minden "normális"embernek havonta vágni kell.A kiskori hajvágásról pedig annyit:a babák/gyerekek haja időnként erősebb lesz-ez élettani dolog-vágástól függetlenül is változna a minősége,de csak a genetikailag kódolt minőségig!!A rövid haj nem nő gyorsabban,csak látványosabb ha egy 3-5cm-es nő 1cm-t mintha a 20 cm-es nőne 21 cm-re!a géppel vágott haj a hossza miatt tűnik sprődebbnek,ugyanez a haj hosszabb változatban teljesen más tapintású lenne!
10. daroki
2006. okt. 27. 16:30
Én tapasztalatatból mondom,hogy erősebb és dúsabb lesz.Eleinte fodrászhoz jártam velük,aztán rászoktunk itton a hajnyírásra.Havonta eccer tuti le kell vágnom nekik,mert nagyon gyorsan nő mind2öjüknek a haja.Erős is és sok is a hajuk.Persze azt tudni kell,hogy nekem is sok és erős hajam van,biztosan ez is számít.De amíg nem jártunk fodrászhoz,meg nem nyírtam nekik itthon addig sokkal selymesebb,kevesebb hajuk volt.
9. tinendo
2006. júl. 27. 12:27
Tudtommal nem lesz erősebb,a hiedelmekkel ellentétben.
8. 'szti
2006. júl. 24. 09:59
Én is abból gondoltam, hogy a ha a szőrszálat erősíti, akkor a hajat is. Nem úgy értem, hogy egy vékonyszálúból dróthaj lesz, csak erősebb valamivel.
7. Droma
2006. júl. 24. 09:51
Nem.És a borotválás sem erősiti.
Találtam egy érdekes cikket az újságban ahol ez le van irva.
6. muci5
2006. júl. 24. 00:48
azert azon el szoktam tunodni, hogy ha a borotvalas megerosit a szorszalakat, akkor a hajvagas is kell, hogy artson valamit, en nem vagyok fodrasz, de szerintem sokat szamit, hogy az embernek kiskoraban sokat van-e vagva a haja!
5. Vica26
2006. júl. 23. 22:02
Egyetértek +Nix-szel. Az én fodrászom is ezt mondta.
Nekem sokáig rövid hajam volt, és most már hosszú, akkor is és most is erős szálú és dús.
Ezt örököltem:-)
4. debóra
2006. júl. 23. 20:09
Szerintem nem. Én fodrász vagyok a lányomnak kiskora óta rövidre volt vágva a haja, hogy erősödjön, most iskolába megy ezért növesztjük, de ugyanolyan vékonyszállu, semmilyen. Ez öröklődés.
3. 'szti
2006. júl. 20. 11:57
A kopaszra nyírás viszont erősíti. Mostanság még divat is. Persze fiúknak :-))
2. +Nix+
2006. júl. 20. 09:24
nme erősíti, attól lesz szebb, és tűnik erősebbnek, hogy a töredezettt végek nme lesznek ott. sem gyorsabban nme fog nőni, sem erősebb nme lesz. de mindenképp kell vágatni, mert nincs rossazbb a kopottvégű, töredezett hajnál!
1. Hoxa
2006. júl. 19. 20:08
A gyakori hajvágás erősíti a hajszálakat?
További ajánlott fórumok:
- Ősz hajszálak, segítsetek!!
- Ismeri valaki a Schwarzkopf színvisszaállító festékét? Állítólag fokozatosan eltönteti az ősz hajszálakat, vissza"festi"? barnára?
- Ősz hajszálakra milyen festéket ajánlotok?
- Mitől jelenhetnek meg gyerekkorban ősz hajszálak?
- Szerintetek a Casting szőke hajfesték befedi az ősz hajszálakat?
- Melyik középbarnás hajfestéket ajánlanád, ami tényleg elfedi az ősz hajszálakat?