A Dal 2013 (beszélgetés)
tegnap PP továbbjutásának örültem egyedül. ő kedves fiú.
Gigi meg persze tud énekelni. és Polyák Lilla is.
:))
Zuram szerint kendermagosan énekel :)))
Nekem sem tetszik az a dal, de mint mondtam, amúgy sem vagyok R.M. fan.
Viszont ő nem k*rvult el, azonos koncepció mentén igyekszik rendes dalokat alkotni.
Rákay Philip becsüléetes neve Rákay Kálmán, sosem tagadta. Ő a Magyar Televízió intendánsa, így helye van a zsűriben, nem kívülről szalasztották.
A két "tojáshéjas" kapcsán: Walkó Csaba azért van a zsűriben, mert 2 éve meghatározták, hogy az előző évben eurovíziós induló zsűritag lesz (így volt tavaly Wolf Kati is zsűri)
Rúzsa Magdi szerepeltetése pedig azért lehet, mert egyrészt kötődik az eurovízióhoz , másrészt elismert magyar előadó/szerző, mindig mértékadó, mindig a minőséget igyekszik képviselni (én nem nagyon kedvelem a dalait, de elsimerem a tehetségét)
Rakonczai Viktor mint az egyik legfoglalkoztatottabb magyar zeneszerző van jelen a zsűriben.
Nekem Csiszár a kakukktojás - az ő szerepét nem értem...a Class Fm műsorvezetője, szintén zenetévés (A3) múlttal, de ez nekem nagyon kevés, nem tartom szakmailag odaillőnek.
Nekem kicsit azért érdekes, hogy van a zsűriben két olyan tag, akiknek még a tojáshéj a fenekükön van és úgy ítélkeznek sokkal régebb óta a zeneiparban mozgó embrekről.
Egész pontosan Walkó Csabáról és Rúzsa Magdiról beszélek (de sztem nem volt nehéz kitalálni).
Oké, lehet, hogy ők is kb. 10 éve mozognak a pályán, de egy Pressert vagy a csaj helyett egy Csepregi Évát hamarabb elfogadtam volna ítésznek.
Phillip nekem egy kicsit kakukktojás, mert anno még tizenpár éve a zenetévénél kezdte műsorvezetőként, azóta nem tudom mennyire csövelt fel. Viszont ez, hhogy nem meri vállalni magyarul a nevét (mert valószínűleg Fülöpnek hívhatják), ez azért gáz.
Viktorka régen benne van a pop-biznicben, nem beszélve arról, hogy a V.I.P. együttessel voltak ők is Euróvízión.
Csiszár a legjobb választás zsűritagnak.(pedig nem nagyon csípem)
Így van, ezt én is megjegyeztem lejjebb.
Nem nagyon volt tiszta produkció
így van: szerintem Mónika éppen emiatt nem lenne rossz választás.
De nálunk nem az a lényeg, hogy szavazatokat jó eséllyel begyűjtő dalt küldjünk, hanem az, hogy kiadói-szerzői érdekek mit diktálnak ,illetve kiadók-tévé lepaktálása , szerződések mit írnak.....
Burai Krisztián manóhangon énekel. Unalmas a dala.
És szöveget írni senki sem tud már ebben az országban :((
Rakonczai azt mondta a műsor elején a bevezető mondataiban, hogy fontos, hogy az előadó terhelhető legyen és stabilan jó szintet tudjon hozni.
Ennek a feltételnek a nagy esélyesek közül csak Radics Gigi és Vastag Tamás felel meg (szerintem)
Én az utóbbinak drukkolok