A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Ki került öthetesen hozzád?
A "család" jól van? Rég tettél fel képeket, rég is írtál róluk, pedig nálatok biztos, hogy mindig történik valami. :)
Jó lenne, ha abbahagyná a fürdetést, mert ez a pici cica hamar tüdőgyulladást tud kapni! :(
Szedjen diófa levelet, és azt tegye a cica helyére, az bolhairtó, és biztos lehet kapni valamilyen kiscicára való cseppentőt is!
Gazdis lett a kis cica:-).Az ő állatorvosánál vettek vért tőle,egy gyors teszthez ,csak 3x3csepp kellett,de azt is alig bírták tőle levenni.Teljesen egészséges lett,ezért elvitte a hölgy.
De azóta naponta 2 x fürdeti mert bolha van benne. Irtam neki hogy a sima fürdés nem sokat ér a bolha ellen.Van egy két spray amit használhat nála pár hétig amíg csöppenthető lesz.
Képzeljétek mi történt!
Kutyasétáltatás közben a Dunaparton találtam egy kidobott kiscicát.Hazavittem.Nagyon kis csontoska 49dkg,talán öt hetes lehet.Jól kajázik,alomba kakilt,pisilt,már van egy kis pocija.Keresek neki gazdit.A cicamentők küldtek egy álomgazdit neki,akinek kellene.Ő magához is venné.csak kéri ,hogy csináltassam meg a FIP,stb szűrést mert van egy cicája otthon,és nehogy megfertőzze.Elvittem az állatdokihoz,ő meg mondta,hogy nem veszi le a vért mert annyira pici,alig van több vére mint a kémcső.Patt helyzet....
:)
Meghagytam egy pár tollacskát, odatettem egy kis üvegbe és jött ma reggel is Liza, hogy megnézze meg van-e még. Most már biztos, hogy tőle kaptam. :)
Úgy tűnik, hogy "kellemes" esti program lesz nekünk a szajkók - cicák viadal. :)
Nem bántják egymást, csak hangosak.
Persze, kesztyűben fogtuk őket.
Meglátjuk az idén mi lesz, remélem látjuk őket kirepülni:)
De hangulatos lehet a fecske csiripelés! Irigyellek!
Lehet, hogy életképtelennek tartották őket? Ha megfogod a fiókákat, akkor kesztyűvel fogd meg őket, mert ha megéreznek rajta valamilyen más szagot, akkor ismét kiközösítik őket.
Az istállónkban van a fészkük évek óta. Én is szeretem őket, csak a cicáimat terrorizálják.
Bár ennek is megvan az oka, a macsekok is próbálkoztak.
Remélem sikeres lesz a költésük. Tavaly valamiért kidobálták a fiókákat a fészekből. Többször visszaraktuk őket, de sajna nem is táplálták a piciket.
Jaj fecske! Idén még csak egyszer láttam, pedig nagyon szeretem őket! Erre sajnos nincsenek. :(
Küldd erre őket, lenne itt hely bőven nekik!
Elég sok fa és borok van a kertben, úgy alakítottam ki őket, hogy a cicák, és a kutyák alá tudjanak feküdni. Van olyan népszerű bokor, hogy már a gyökerek a föld felett lebegnek. :)
A melegházban is szoktak aludni, ott egyenletes meleg van.