A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Ezt tavaly mondta az orvos! Szerencsére a gazdija nem engedte, de az akkor egy nyílt seb volt, gondolom, kicsit komolyabb volt, nem "csak" a szalagszakadás, kb 100000Ft-ért sebészkedték meg.
Most jobban van, csak ugye terheli az ízületeit és ez a szél is rátett, így kicsit bágyadt volt... Olyan aranyos volt elööbb Hollym, Newton mindig az öö hordozókosárkájába vackolja magát, ha szeretné, ha nyugton hagynánk, míg fájt neki, gyakran átjött, de mostanság nem rosszalkodott, csak bágyadt szemecskékkel bebattyogott a kuckójába, erre most, hogy hazajövök és a Leányom nem volt kint jó ideje, jött nyafogni a kosárkába kukkolva... Annyira ééédes:) Általában szekálják egymást, meg mutogatják, ki tud nagyobbat ugrani, ijesztgetik egymást, de azért hiányzik a másik:)
Nno megyek tollszerzöö körútra, mert szétrágta a kedvenc játékát...
sajnos kiderült a baj:(((
A szomszéd lánnyal ritkán találkozunk az ablakban, de már 2 napja nem láttuk a fiút, sikerült rákérdezni, mi van vele... tavaly egyszer valahol az udvarban volt egy balesete télen és sántikálva-vérezve ment haza, a szalag elszakadt és kérdezte a dokit, mit lehet ilyenkor tenni, erre öö: "el lehet altatni, vagy szenvedni fog" (a párom erre: "a doktornööt kéne elaltatni"), de nem akarta elaltatni, kis egyéves aktív fiúcska... aztán a doki jó drágán megtoldozta-foltozta, utána mostanáig semmi baja nem volt,messze határon híres az étvágyáról:), de most azt mondta a szomszédlány, hogy lehet, a másik szalag is elszakadt, mindenesetre túlterhelte az ízületeit és fájdalmai vannak, aznap épp adott neki fájdalomcsillapítót, bár tartott tööle, hogy nem jó ötlet, mert járt-kelt újra és pihennie kéne. Aznap éjjel nálunk aludt, bevackolta magát Holly hordozójába kis bágyadt szemekkel, aztán egész éjjel dorombolva aludt, legalábbis szerintem, mert 3-ig ébren votam és utána is 3x felébredtem. De alvás elöött még extrém okos cukifejjel nézte, hogy játszom Hollyval és nem sokat mozgott, de eléállt:D.
Az alom...most kezdünk bio almot használni-a tüsszögés miatt-, annyira még nem lelkes a leánykám, ezért inkább kijár a fiúk almához a teraszra (vagy a régi fajtát használja egy kisebb alomban), de mikor reggelente egy kis dombért megdicsérem, úúúúgy nyomja a kis fejét a kezemhez, mintha határtalanul büszke lenne magára:), egyébként jelenthetem, ez valami fantasztikus faforgács-illatú és használat után is max ezt lehet érezni, mást nem.
A Porta... a lányunknak nem kedvence, de megeszi, mikor már a RC-t kiválogatta, a vegán szomszéd fiú meg eddig csak RC-t volt hajlandó enni, de múltkor odajött, hogy mit adok Hollynak és kért belööle!!! A szomszéd is örül, mert nyilván ö is jobban szeretné, ha kicsit húsevööbb lenne...:)
náluk nem jártam alomnézööben:), de nálunk igen. meg a kitett kilépöö is friss volt...és nem öblítöövel, hanem illatmentes bio mosószerrel, szóval...
ami a méretet illeti, a teraszukon ekkora, csak fedetlen.
Bár közben van sejtésem, kísérletezem a kisszemüü csomósodó almokkal és ez is úgy porzik, hogy leánykám megint tüsszög. Ez a mellépipi nálunk is úgy történt, hogy a fele még belement a dobozba, gondolom, kiszaladt levegööt venni. Holnap jön a postával egy újfajta és megmentem... Mellette fél méterre kitettem nekik egy újfajta rossmannos növényi bigyóalmot, senkinek nem jött be... természetesen mutogattam, mi ez és beleültettem ööket, de mindenki tekert, mint valami gyalogkakukk. Bár az alternatívákat másik alomdobozban nem szeretném egyelööre feladni, mert ha valami bio és nem terheli a légzööszerveket, valamint nekik is megfelelne, akkor váltanék, de mivel így kicsit drága, a próbálkozás lassanként fog megvalósulni. Természetesen az Aldisat is kipróbálom majd, csak kicsit messzebb van és arra nincs busz, még nem volt idööm beiktatni az utat.
Kedves Mikulást Nektek!
Gyarló ágyelööremelegítöö ("aztán mehetsz, mert odébbrúglak"), alompucoló, húsadagoló mivoltom ujjong szolgasorsi örömében, mert Mikulás napján a világ legfélénkebb macskája engedte magát több percig simogatni és még némi dorombolással is megszánt...éjjel meg ketten(a két bátor) veszekedtek a lábam végéért, mire megfordultam, mert a lábujjharapásra félek, hogy álmomban rúgással védekezek (vagy épp könnyebb legyen a veszekedést a félelmetes mutatóujjam emelésével szükség esetén csitítani), erre vagy a párom bokájára kényszerültem hajtani a fejem, vagy beljebb rúgták a nyakamba... úgy 6x volt szerencsém felébredni...milyen vonzó is a frissen cserélt ágynemüü...
Ja és a cicakló elé terített "kilépöö" sárga volt reggel... a szomszédnál ezt mostanában folyamatosan csinálja az "uralkodó", de most minket is megtisztelt bizalmával. Már vagy 2 hónapja ezt teszi, de állítólag csak féltékeny... mit gondoltok, ne vigyem el sutyiban orvoshoz csupán megnézetni? 2évesen Royal Canin és Félix alutasak etetése esetén (meg egyébként tolvajkodik mindenhonnan) máris húgyúti problémája lenne? Mondjuk orvosi szemmel már elég gombóc, remélem, nincs baj és tényleg csak féltékeny... apropó gombócságának az is lehet az oka, hogy Newton sportok szemszögébööl amaz a "sakkos természet", a kis fizikus simán csak nézi, aztán kitalálja, honnan jön a mozgató eröö és csak akkor jön közelebb, ha nem jön rá... nem könnyüü megmozgatni... de otthon hagyják a tesójával száraztáp mellett és a tesót ellööki, az meg hagyja...:(((((( most nálunk is kalózkodik, ha csak talál valamit, úgy szeretem, szívesen adom, imádja a bio és gabonamentes dolgokat is, amiket a leánykánk bizony messzre elkerül, 1-1 szemnél többet viszont említett okok miatt nem merek neki adni, azt is csak olyankor, mikor látja, hogy az enyém kap, nehogy szomorú legyen...
Ez teljesen természetes reakció. Nálunk is ez volt, mikor befogadtuk a Kicsit. Három nap múlva együtt bandáztak.
Nagyon kellene a pindurkának most a meleg és a törődés, ha meg tudod oldani szerintem fogadd be! Az őshonos majd megszereti és keresni is fogja! Adj nekik egy kis időt.
Elnézést kérek az anyáktól, de ez olyan, mint amikor állitólag háború után több fiú születik.
Sok sikert és örömöt az újdonsághoz, majd tegyél fel képet.
Édesanyám lakásában ( 3 éve meghalt ) a maradt a most 16 éves kandúr, és 2 éve bedobtak egy kismacskát. ( adatlapom 2-3 sorában a középső kis fehér arcú ) eleinte mindig verekedtek, de bizony télen a gáz mellett összeszoktak, mert csak egy helyen fűtöttem nekik az egyébként üres lakásban.
A tél vagy hideg majd összehozza a Tieidet is.
Nem hiszem, hogy rosszul látod a "bánatos szemét", mert inkább azt figyeli, hogy milyen kis ügyes ez az új "tesó".
Maradjon nyugodtan, nem lesz semmi gond, az öreg cicád nem fogja rossz néven venni az új családtagot, ha a gazdi az új kis jövevényt örömmel és szeretettel fogadja! És hidd el, hogy jobb a te lelkiismeretednek is, ha nem hagyod kint és nem fázik meg.
Ha nem bántják egymást - márpedig NEM! Akkor el is van fogadva az új gyerek!!!
Sok örömöt kívánok a gyarapodott családnak! :)