A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Sima rovarirtó,
a helyedben a fejéhez vágnám az eladónak :S
A mérget szedd fel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A cica ha elkapja a mérgezett egeret, mert ugye az már nem olyan figyelmes, körültekintő, nem olyan gyors...és megeszi, akkor a cicád is belehal!!!!!
Bízd a cicára, majd ő elintézi az egeret!
nem is kell állandóan figyelni.
viszont igaz az is, h nem mindegy, milyen szomszédaid vannak. sajnos, az emberi gonoszságnak nincs határa.
Sziasztok! Jó reggelt!
Az ivartalanítással mindenképpen egyetértek, de én sem engedném ki, és nem is engedem ki a cicáimat. Napközben a kertbe kimehetnek, de csakis felügyelettel. Én még azt se szeretném, ha csak a közelbe is, de elbóklásszanak. Ki tudja, milyen emberek laknak tőlünk pár száz méterre? Lehet, hogy nem szeretik a macskákat. :(
Hát ha már kint van egy cica éjszakára, akkor az balhézik is. Az enyémeket is azért hívom be, mert ha kimaradnak, akkor veszekszenek, verekednek. Oldja meg nappal, vagy este, de éjjelre nem maradhatnak kint!
Martin cicám is egyszer nem jött haza este...soha többé nem is jött. :((((
Attól még fog alomra járni, fog ott enni, és oda is fog menni aludni - csak közben éjjelente bejárja a területét (ha szerzett magának).
Ha megoperáltatod, akkor nem fog olyan messzire elmenni, csak a kertbe, vagy valami közeli helyre.
És sokkal jobban fog ragaszkodni hozzátok, vissza fogod tudni hívni bármikor. Na ezt most ne szó szerint értsd, mert a cicának kell szólni ... ő eldönti, hogy meghallja-e a hangodat ... szólsz neki még néhányszor .... mikor ő úgy gondolja, hogy na jó, most már eleget aggódott értem gazdimama, akkor elősétál a melletted lévő bokorból. :D :D :D
DE, nagyon is érthető:-) Lánycica, szeretnénk ivartalaníttatni. Szóval akkor nem sok esélyem lesz arra, ha kinnt nevelődik, hogy ezt a jó kis szokását megtratsa, mármint alomra járás evés alvás garázs, bóklászás kinnt..:-(
Hát...el kell tudni engedni a gyermeket....:-))
Most még csak a ház körül bóklászik, de felnőtt lesz, fogja hajtani a vére, és el fog kószálni. Meg fogja ismerni a környéket (ekkor lesz az első balhézása), aztán rájön a "hatalom" ízére, és fog szerezni magának területet, ami csak az övé.
Na ekkor nem fogtok éjjelente aludni! Hacsak be nem zárod esténként őt és meg nem operáltatod. Mert ha már meg lesz operáltatva, akkor nem fog elmászkálni, mert nem lesz olyan erős az illatanyaga, hogy tudjon jelölni, és akkor a többi cica megveri.
Na most lehet, hogy nem érthető. :( Vagy igen? :)
Igen, a hátsó garázsajtón van egy macskaajtó, már nagyon profin használja, ki-be járkál, az alom mindig "tele" van, az ennivalót is megeszi, és bennt szunyókál. Ráadásul télen meleg is lesz.
Valószínű, hogy még kiscica, azért nem csavarog annyira? mert mindig itt bóklászik a ház körül, főleg, hogy most kutya is van (Őkelme nagyon érdekli).
Szerintetek, ha bejár a garázsba Fifi cica és ott eszik, almozik, alszik, de a többi időt kinnt tölti, van esély, hogy így is marad?
(Ha kérdeztem, nézzétek el, mert a kutyisban is szorgoskodom, már nem tudom, mit hányszor kérdezek):-D
Viszont rosszul emlékeztem....
Úgy tudtam Benedek Miklós írta...
Látom mégsem....:-(
De nem is ez a lényeg :-) :-)