80-as évek termékei, meséi stb., amik már eltűntek! Emlékszik valaki? (beszélgetés)
Emlészem olyan reklámra, amikor az üdítős poharak visonganak, hogy "Traubit akarunk, Traubit akarunk!!"
Nem tudom, hogy kaptak-e..
Én mindig köpködtem utána jó ideig. A matraccal meg mindig azt játszottuk, hogy egyikünk ráfeküdt, a másik meg taposta a párnáját! Majd' leszakadt a fejünk, de jó móka volt! :)
Ezt csináld meg egy mai gumimatraccal!
Egér a Marson című rajzfilm.
Fúú,de utáltam!
kvarcjáték,
ugrálós béka (amit nyálazás után le kellett nyomni, és felugrott)
tamagochi - 80-as évek vége...
magas talpú cipők - jó nehéz volt
lakkcipők - hegyes tűsarokkal
cicagatya
űrautó - aminek a közepén volt egy kis félgömb, és ha ment, akkor az színesen világított...
"Ez a Jóska, ez a Gyurka,ez pedig a véres hurka
Jóska,Gyurka, véreshurka, jajj de jó a májashurka.
Jaj de jó,sütnivaló, a hurka télen-nyáron jó.
Itt a kenyér, itt a só, hurkát enni mindig jó!"
"Visszajöttél értem hős lovag?
..ááá ugyan királylány! Én csak az orosházi libamáj konzerveimért jöttem!"
Nu pagagyííí!!!
Na és a hírhedt "Úgy táncolnék veled..."
vasárnapi nagyfürdéskor azon hallgattuk a kívánságműsort az "usorodon"hogy ez mi akart lenni nem tudom,anyukám fonetikusan igy emlegette..hogy ez valami uzsgorodféleség vagy nemtudom milyen adó fogalmam sincs:))
de a sirályok sirnak volt a kedvencem Csuka Mónikátol ...a szigszallagos szokolrol az jut az eszembe mindíg:))
Az éjszaka jutott eszembe
a szokol rádió, sárga szigszalaggal rögzítve az elem,
az a vastag gumimatrac fura szaggal,
a Senior melegítő a tv-tornában,
Biga csiga és Batka manó
Lassan szakad a köd...
Ja és volt még egy elég ciki történés! Azért ciki, mert akkor kellett megtudnom, amikor egy nagyobb családi-baráti összgyűlés volt pont.
Kicsi koromban, amikor még a szüleimmel aludtam, egy éjszaka történt.
Szülökre rátört a szerelem, apa fordult anyára, ment is a dolog. Egy ideig...
Juditka felébredt, felugrott apuci hátára és boldogan kiabálta, hogy HŐC-HŐC KATONA!!!
De milyen érdekes, hogy templom, ovi, iskola környékén mindenhol van egy kocsma. :))
Tényleg korán kezdted, csak ne szokj rá. :))))))))
Van egy sztorim, sokszor szoktam nevetgélni rajta!
Egyszer egy télen anyukám a bátyját küldte értem az oviba szánkóval. Az egyetlen és végzetes hiba az volt, hogy az ovival átellenben helyezkedett el a kocsma és a kedves nagybácsi nem vetette meg a jó bort. Hát betért, engem kinthagyott a szánkón ülve, ahol meg sem tudtam mozdulni, annyi ruha volt rajtam.(2ujjas kesztyű, narancssárga szőrmebunda nagy labda-gombokkal, űrhajós sapka...) És beesteledett... Egy idő elteltével nagybácsi hazament anyáékhoz, mint aki jól végezte dolgát. Anyukám csak annyit kérdezett tőle: És Juditka hol van?
ÉÉééés Juditka ottmaradt a szánkón a kocsma előtt!
Annyi szerencsém volt, hogy valaki bevitt a kocsmába, hogy ne fagyjak oda. ... Korán kezdtem :)
Kis üveges Coca. Még most is kapható azt hiszem, de az nekem nem olyan.
Háromkerekű bicaj, rikitó sárga vázzal és piros műanyag üléssel?!
A nagypapám barátja volt nálunk a suliban a köjálos bácsi, kis üvegben mindig hozott magával tetűt, megmutatta, hogyan is néz ki.
A nagypapám lazán csak így emlegette " dögész úr "
További ajánlott fórumok:
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Szeretném megkérdezni emlékszik véletlenül valaki arra a torna kazettára (magnó) ami a 80-85 körül volt divat?
- Régi mesejátékok (cseh, orosz...) ki emlékszik címekre?
- Zenei vetélkedő címét keresem, az Rtl Klub-on ment a '90-es évek végén, talán, valaki emlékszik rá?
- Tapasztalta már valaki a halálközeli állapotot? Mire emlékszik? Mit élt át?
- Első szerelem. Ki mire emlékszik, milyen volt?