Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » '70-es születésűek gyertek csevegni! fórum

'70-es születésűek gyertek csevegni! (beszélgetés)


❮❮ ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... ❯❯
25990. szabot.88
2012. jan. 19. 08:51
Nem a fánk volt akciós???
25989. Kiss Mária (válaszként erre: 25987. - RITA1970)
2012. jan. 19. 08:49
Ti is áruljátok Judit lisztjét? Mennyiért?
25988. Kiss Mária (válaszként erre: 25985. - Szabot.88)
2012. jan. 19. 08:48
Attól függ...Norbi és Dia wellness liszthez képest olcsó 1kg annyi mint azokból fél kg
25987. RITA1970
2012. jan. 18. 21:35
..:)nálunk ma volt akciós az üzletben:)
25986. mamcili
2012. jan. 18. 21:32

sziasztok csajok!

látom már sütitek a fánkot!

25985. szabot.88
2012. jan. 18. 21:25
Csak ha jól tudom elég drága! :(
25984. viva70
2012. jan. 18. 20:26
Utána nézek majd...
25983. hpkati (válaszként erre: 25981. - Viva70)
2012. jan. 18. 19:39
Két ismerősöm nagyon sokat fogyott vele!!!
25982. Kiss Mária (válaszként erre: 25981. - Viva70)
2012. jan. 18. 19:33
Zabliszt az alapja
25981. viva70 (válaszként erre: 25977. - Kiss Mária)
2012. jan. 18. 19:28
Kilófaló liszt? Ez tetszik...:D
25980. hpkati (válaszként erre: 25979. - Kiss Mária)
2012. jan. 18. 19:01
Hát, most a vállammal nem verem semeddig:))
25979. Kiss Mária (válaszként erre: 25978. - Hpkati)
2012. jan. 18. 18:58
:)) Neked sokkal több munkád van vele, szorgalmasabb vagy, régebben én is majd fél óráig vertem fakanállal, de így megúszom:)
25978. hpkati (válaszként erre: 25977. - Kiss Mária)
2012. jan. 18. 18:52

Ez is nagyon finom!!!

Múlt héten kóstoltam:))

2012. jan. 18. 18:37

Sziasztok. Én tupperes gyorskelesztőben készítem az alábbiak szerint:

Fánk:

Hozzávalók:

1kg liszt

7-8 dl tej

5 dkg élesztő

2-3 tojás sárgája

1 evőkanál cukor

1 evőkanál olaj

csipet só

1 evőkanál rum


Elkészítés:

A meleg tej 3/4 részét beleöntöm a kelesztőbe belekeverem a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A tej meleg legyen de ne forró. Hozzáadom a tojássárgákat az olajat és a rumot. Elkeverem majd hozzáadom a lisztet és a sót. Keverőlapáttal összekeverem és öntök még bele annyi tejet, hogy galuska sűrűségű legyen a tészta. Jól összekeverem tetejét meglisztezem és lezárom a kelesztőt. Ha kinyílt kinyújtom a tésztát, pohárral kiszaggatom és nem túl forró olajban kisütöm. Egyik felét letakarva sütöm rövid ideig, amíg szép világosbarna nem lesz, majd megfordítom és utána már nem teszem vissza a fedőt. Tettem fel képet róla tegnap, most tényleg nagyon szép szalagos lett:)


Karolina én most kilófaló lisztet használok és szépen be lehet helyettesíteni a receptbe

25976. hpkati (válaszként erre: 25975. - Anika70)
2012. jan. 18. 17:56
Láttam kincsed! Annyira édes, úgy megtudnám puszilgatni:)))
25975. Anika70 (válaszként erre: 25974. - Hpkati)
2012. jan. 18. 17:50
Köszi:-))
25974. hpkati (válaszként erre: 25973. - Anika70)
2012. jan. 18. 17:49
Oké, megvárom!:)
25973. Anika70 (válaszként erre: 25972. - Hpkati)
2012. jan. 18. 17:43
Az én véleményem várat magára, mert 4 hét múlva jön haza a Férjem, addig tuti nem lesz sütés-főzés.
25972. hpkati (válaszként erre: 25971. - Anika70)
2012. jan. 18. 17:30

Nagyon szívesen!:)

Tényleg isteni finom, de kíváncsi vagyok a véleményetekre!

25971. Anika70 (válaszként erre: 25968. - Hpkati)
2012. jan. 18. 17:28
Köszönjük szépen :-)
25970. hpkati (válaszként erre: 25969. - 9bbaa658f2)
2012. jan. 18. 16:54
A lényeg, hogy most már jó:)
25969. 9bbaa658f2
2012. jan. 18. 15:49
Valami volt a nettel két napig vacakolt..
25968. hpkati
2012. jan. 18. 14:06

Sziasztok!

Én sem leszek már lököttebb:))

Idekészítem a receptes füzetemet, hogy beírjam Nektek a fánkosat, erre rájövök, hogy már fel is tettem a hoxára:)))


Szóval:


Farsangi fánk(Kata-féle)

Kategória: Sütemények, édességek

Hozzávalók:

56dkg liszt

4 dl tej

3 dkg élesztő

5 tojás sárgája

8 dkg vaj

8 dkg porcukor

csipet só

3 cl rum(ettől nem szívja magába az olajat!)


Elkészítés:

Kevés langyos tejjel, cukorral, liszttel és az élesztővel kovászt készítünk. Közben porcukrot és a tojás sárgáját jól kikeverjük, hogy könnyű habszerű massza legyen.

Ha a kovász megkelt, hozzátesszük a langyos liszthez, ugyancsak hozzáadjuk a cukorral kikevert tojássárgáját is, kevés rummal ízesítjük és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű masszát kapjunk.

Fakanállal nagyon jól kidolgozzuk, közben a langyosra felolvasztott vajat részletenként hozzáadjuk mindaddig amíg felveszi magába. A tésztát addig dolgozzuk ki, amíg kissé hólyagos lesz, és az edény falától elválik.

Ügyeljünk arra, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen!

Ezután a tetejét meglisztezzük és tiszta ruhával letakarva, langyos helyen kelesztjük.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kissé összedolgozzuk és kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztából lisztbe mártott szaggatóval kiszaggatjuk a fánkokat, liszttel meghintett deszkára téve tiszta ruhával letakarva még egyszer megkelesztjük.

Ezután minden fánk közepét kissé benyomjuk, hogy a közepe is jól átsüljön. Egy lábosban bő zsiradékot felhevítünk(olajat), majd fedő alatt kisütjük a fánkokat. A jól sikerült fánk oldala szalagos lesz.

Jó étvágyat!

25967. Karolinna (válaszként erre: 25966. - Kiss Mária)
2012. jan. 16. 22:35
Elkérhetem a receptet? :-)
25966. Kiss Mária (válaszként erre: 25965. - Karolinna)
2012. jan. 16. 20:09
Ezerédes folyékonyt használok és szoktam csinálni hamis lekvárt vagy egy pici baracklekvárt teszek rá az nem olyan cukros. De olyan édes lett a tésztája, hogy nem hiányzott abszolút a porcukor
25965. Karolinna (válaszként erre: 25939. - Kiss Mária)
2012. jan. 16. 18:28
Milyen édesítőt használsz hozzá? és hogy lehet fánkot enni porcukor és lekvár nélkül? :-)))
2012. jan. 16. 14:00
Sziasztok, én is mert belefulladtam a papírhalmokba...
25963. szabot.88 (válaszként erre: 25961. - Hpkati)
2012. jan. 16. 13:15
Nem, még csak most kezdődött afarsang időszaka! :)
25962. Anika70 (válaszként erre: 25961. - Hpkati)
2012. jan. 16. 13:13
:-) Várunk türelemmel
25961. hpkati
2012. jan. 16. 12:18

Akkor még egy kicsit gondolkodjatok, mert csak később tudom bepötyögni:))

Nem baj?

❮❮ ... 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook