Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » 60 éven felüliek retró kávézója fórum

60 éven felüliek retró kávézója (beszélgetés)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
2013. jún. 18. 19:35
Mindenkinek szép illatos és hűvös éjszakát kívánok!
2013. jún. 18. 19:30

Ti jártatok tánciskolába? Én jártam és meg is tanultam sok féle táncot, szigorú tanár tanította, ami nem csak a táncból állt, hanem illemet, etikettet, viselkedést is tanított. Hét végén meg volt a lazább hangulatú un. össztánc, az volt abban az időben a fiatalok szórakozása. A fiúk csak öltöny, fehér ing, nyakkendőben jöhettek be.

A mai diszkókról már nem is mondok semmit, hogy mit tanulnak ott a fiatalok:((

367. c29e4a0941 (válaszként erre: 358. - D1d0eece08)
2013. jún. 18. 19:24

Rózsa bizony én is emlékszem a ragasztó felületű légy fogó csíkokra...és persze ott lógott a konyhában a fejünk felett, ahol ettünk..pffff.

De hát akkor hol voltak még a spray-ok, meg a különböző rovarírtók..

366. c29e4a0941 (válaszként erre: 350. - D1zsúlika)
2013. jún. 18. 19:20

A hajtogatott wc papírra emlékszem, de az már fejlettebb véltozat volt. Én még arra is emlékszem, hogy újságpapír volt darabokra tépve és egy szögre feltűzve wc papírként...

A takarékbetét sokáig divat volt, még a gyerekeink is ismerték. Milyen nagy érték volt ha már Ft-os bélyeg került bele, a filléres után. Megtanultunk legalább takarékoskodni..

Ja és a kalocsnit ismertem, gyerekként úgy hívták hogy hócipő, patentos volt és a cipőre híztuk rá.

Dzsúlika az nem baj, hogy sok mindenre emlékszünk, mert akkor jó a memóriánk, az a baj hogy megöregedtünk:((

365. c29e4a0941 (válaszként erre: 351. - Alfoldi13)
2013. jún. 18. 19:14

Gyerekkorunkban is voltak ilyen elviselhetetlen melegek?? Én nem emlékszem rá, pedig kint voltunk egész nap a szabadban nyáron.

Most szinte perzsel a levegő, kibírhatatlan, vagy csak nekünk nehéz???

364. c29e4a0941 (válaszként erre: 349. - D1zsúlika)
2013. jún. 18. 19:12
Az úttörő táborról jutott eszembe, hogy milyen szép hangulata volt:) Reggel zászlófelvonás, este meg levonás, és milyen komolyan vettük. Valahogy fegyelmezettebbek is voltunk. Meg esténként a tábortűz mellett jó kis beszélgetések, énekelgetések...De szép is volt..
363. c29e4a0941 (válaszként erre: 347. - D1d0eece08)
2013. jún. 18. 19:09
Én sem voltam építő táborban, minket pár napra vittek suli idő alatt paradicsomot szedni, mert sok volt belőle és nem győzték, jól jött az ingyen diák munkaerő. Mi meg örültünk, hogy nem volt tanítás:) Jó kis buli volt még víz híján a paradicsommal is mosakodtunk...
2013. jún. 18. 19:04

Sziasztok végre ideértem én is!

Aranyosan elcseverésztetek jó volt olvasni Benneteket!

Köszönöm a kávét és a limonádét (ha maradt még belőle :))ebben a melegben jól esik minden ami jeges.

Kitartás gyerekek még jön a szaharai meleg, ezt túl kell élnünk, persze már vénülő alkatunkkal egyre nehezebb. Jah persze öreg az országút!!

361. D1zsúlika (válaszként erre: 360. - D1d0eece08)
2013. jún. 18. 18:09

Szervusz Rózsa!

Nem igazán tudok mit válaszolni, hiszem igazad van, szinte azonos véleményt írtunk a hoxáról is, valamint a gyerekek énekversenyéről is. :))

Ahogy látom, nagyon korán keltél, remélem, nem azért, mert nem tudtál aludni.

Kicsit szomorú vagyok, hogy nincsenek itt a lányok, már a humorizálástól is elment a kedvem!

Remélem, "találkozunk" még itt!

360. d1d0eece08 (válaszként erre: 359. - D1zsúlika)
2013. jún. 18. 04:23

Szervusz D1zsúlika!

Megpróbálok sorban válaszolni, néha azonban elnézést kérek, ha ismétellek hiszen sok mindenben hasonló a véleményünk.

Igen találkoztam én is az e témával foglalkozó fórummal,de mint ott, máshol is gyakori az új fórumozó "finom" mellőzése.

Az én kedvencem Arany Timi volt az első, Kurcz Szandi a nagyon érdekes hangjával és előadásával.A két igen fiatal leányka számomra bájosak voltak, hozzátéve,hogy a Flóra hangja még jó is, Petronella valójában szerintem is hiperaktív, többször elég lett volna belőle kevesebb is.Magdus pedig nekem inkább túl magabiztos, kicsit "szemtelen"megnyilvánulásával nem tartozott még a kedveltek közé, bár hangja jó.Nem való ez a világ neki.Jól el lesz a BRIGITTA körben.A búgó hangú Amanda és Barry White nekem is tetszett.A roma fiúk előadása időnként kifejetten zavart a sok hajlítgatás miatt, az eredeti dalra nehezen lehetett ráismerni. Szerintem ezeknek a fiúknak valószínű a Megasztár győztese a szintén roma Caramell a példaképük. Nekem az ő stílusa nehezen elviselhető, ezért így nem is hallgatom dalait.Magán véleményem .A fődíj odaitélésében én már nem csodálkozom semmin, ha nem is értek vele egyet. Ez előfordul nálam számtalan esetben, de visszatérve, még Bari Lacira sem voksoltam volna.Szulák Andreával kapcsolatban röviden különösebben nem kedveltem,sem mint énekest, sem mint szinházi előadót.Szandi is kicsit "el van szállva"mai szóhasználattal élve. Persze ez is csak privát véleményem.A Heti Hetes műsorból nagyon ritkán láttam így Hajós Andrással kapcsolatban no comment.Mint zenésznek pár nyilatkozatát hallottam, zenéjét különösebben nem kedvelem, már amennyit hallottam.Mondhatnám most én is, hogy bocs hosszú voltam,de a fórumok azért vannak ,véleményt nyilvánítsunk, "beszélgessünk",nem kell Magaddal tenned!!!!

359. D1zsúlika (válaszként erre: 357. - D1d0eece08)
2013. jún. 17. 21:29

Szia Rózsa!

Jaj de örülök, hogy nézted az "énekversenyt"!

Nyílt egy fórum már az elején. Egyszer-kétszer én is megírtam a véleményemet, szerintem igen korrektül, szerényen. Aztán "összeállt a nagy csapat", és "átnéztek" az emberen, én pedig "lapos kúszásban" elhagytam az oldalt. A szokásos nick neveken "elbeszélgettek" Ők egymással, az új nick pedig álljon tovább! :)

A műsorról annyit, hogy nekem, volt három kedvencem. Persze a szimpatikus meg a tehetséges azért nem ugyanaz, nehéz objektíven kritizálni, mert gyarlók vagyunk. A két kislány közül a perzsa, cukinak volt mondható, a másik is, csak az inkább hiperaktívnak tűnt nekem.

És róluk ennyi elég is lett volna.

Tetszett Magdus hangja, csak kár, hogy nem egy szimpatikus, színpadra termett jelenség, hanem olyan "tenyeres-talpas" filingje volt.

Tetszett továbbá Arany Timi, és a rekedtes hangú Szandi. (Régen szerettem a rekedt hangú Amanda Lear-t. Ja, és a nagy kedvence volt Barry White!)

A roma vonalhoz, menthetetlenül hozzátartozik a hajlítgatás, amit ha túlzásba visznek nem tetszik, mert teljesen elmennek olyankor az ismert dallamoktól. Azért hajlítgatnak, mert nem tudják kiénekelni a hangot, vagy ha próbálná tartani hamis lenne, ezért azonnal hajlítgatni kezdenek, és ezzel sokszor még a dallamtól is messzire elkerülnek.

Friderikuszt kedveltem, de amikor elolvastam a könyvét, még pozitívabb lett a véleményem.

Hajóst egyébként is kedveltem, hiányzik nekem, a Heti Hetesből is.

Szulákkal és Szandival nem volt semmi bajom a versenyig. A verseny alatt azonban nekem Szulák Andrea sokszor nagyon "műnek" tűnt, Szandiban pedig, a belé szorult sok, energia bomba robbanása, a nyüzsgése zavart.

A fődíjat nyert fiúnak, "nagy szüksége" volt a díjra. (Balatoni Csárda tulajdonosok).

Lehet, hogy nem az nyert aki megérdemelte.

Persze, csak szerintem.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredtem!

Fogok nyitni egy titkos naplót, majd ott fogok beszélgetni magammal! :))))

Bocsi, bocsi!

2013. jún. 17. 20:43

Szervusztok!

Nem túl gusztusos valami jutott az eszembe.

Régen hogyan szabadultunk meg a legyektől??

Borzalmas visszataszító volt az a bizonyos "légyfogó"

357. d1d0eece08 (válaszként erre: 355. - D1zsúlika)
2013. jún. 17. 20:21

D1zsúlika kedves!

HÚÚÚ csak úgy dagadok dicsérésed okán. Így a tanévzáró vizsgám remekül sikerült. Ez jó. Én is néztem a ifjú tehetségeket, minden alkalommal.A végeredménnyel nem értettem egyet,mert nekem más lett volna a jelöltem.Ha elemezzük a kérdést, szerény véleményem szerint a kis nebulók között akadt min 3 aki az anyatejjel szívta magába tehetségét,mi több, olyan közegben nevelődött.A többiek nem ilyen előnnyel indultak.Az osztfő urat én kifejezetten kedvelem, már más csatornán is lehetett látni gyermek műsorban épp úgy , mint komoly politikai műsorban.Én Neki is csillagos ötöst adnék.No ezt jól megbeszéltük, aminek én szívből örülök.

356. D1zsúlika (válaszként erre: 353. - D1d0eece08)
2013. jún. 17. 18:51

Rózsa, a válaszod, "mint retrós csajnak, de nem öregnek" kimerítő, és alapos volt, komló ügyből kifolyólag!!

De, mivel betűhibát követtél el - amit én észre sem vettem! -, de Te ráadásul be is vallottad, jó pontként értékelem.

De, mivel ezt a hibát a hőségre fogtad, ezért a válaszodat, csak sima ötösre

értékeltem! :)))))))))))))

(A fenti hülyeséget, én is a hőségre kenem!) :)))

355. D1zsúlika (válaszként erre: 352. - D1d0eece08)
2013. jún. 17. 18:43

Szia Rózsa!

"Naugyenaugye!"

Tudtam, hogy elszúrok valamit, limonádét kellett volna hozni a kávézóba!

Na, ezért nem jönnek a "lányok"! :)))

A "kalocsni"-ból a válasz csillagos ötös!!! :))

(Néztem az "Ének iskolája" c. műsort, és a kis dalos pacsirtáknak a zsűri, általában csillagos ötöst adott. Nem kapott senki négyesnél rosszabb jegyet. Már aki nem kapta meg az ötöst csillaggal, el volt keseredve.)

A plasztikáról a véleményünk ugyanaz!

354. d1d0eece08 (válaszként erre: 348. - D1zsúlika)
2013. jún. 17. 18:10
Én a jég e modón történő felhasználását nem ismertem, de teljesen megértem, nem szerettem volna ezzel felborzolni Senki, régi emlékeit, kicsit tudatlan voltam ezek szerint, mert erről nem volt ismeretem.Elnézest kérek a tapintatlanságomért.
353. d1d0eece08 (válaszként erre: 349. - D1zsúlika)
2013. jún. 17. 18:04

D1zsúlika!

Elnézést az előző hozzászólásomban két hibát is vétettem amit csak most vettem észre.Betűcsere, melléütés. A hőség!!!

Bikal Somogy megyében van Komló városhoz pár KM.

A komló olyan rendkivül könnyü növény, amit a sörgyártásban használnak.Kicsi a kelbimbóhoz hasonló méretűvé fejlődő sok-sok levelű termés.Úttörő táborban is voltam, Csillebércen.Igyekeztem kimerítő választ adni, mint retrós, de nem öreg csaj.

352. d1d0eece08 (válaszként erre: 350. - D1zsúlika)
2013. jún. 17. 17:43

Szervusz D1zsúlika!

Bocsáss meg, de ebben a hőségben egy jó pohár nem jeges limonádé jobban esik./ nem bántó szándékú a megjegyzésem./ Zárójelben jegyzem meg.Ismered a mondást, öreg az országút.Kezdünk közelebb kerülni az örgkorhoz, de hol van az még???

Hohyne emlékeznénk hajtogatott WC papírra. Ugyancsak meg kellett puhítani, mert oyan merev, kemény volt, különösen a napjainkban forgalomban lévőnél.Az iskolai takarékbélyeg milyen sokat jelentett az egész évi takarékpénz.Ha jól tudom, a kalocsni a cipő védelmét szolgálta esős időben. Az én szüleim viseltek.A férfi kalocsni bebújós volt a női kb.bokáig érő két patenttal kapcsolódó. Ez él az emlékemben.Bár amilyen "hasznos" viselet volt.A nem egészségügyi probléma miatti plasztikázást nem tartom helyesnek, hová lesz a természetesség???

2013. jún. 17. 17:09

nem fázunk nem retróból se....

jól befűtöttek....

2013. jún. 17. 16:48

Szép nyári délutánt kívánok Mindenkinek!

Beültem a kávézóba, hoztam finom, gőzölgő kávét is, valamint ismételten újból kiraktam a meleg bagett zsömléket is.

Lehet, hogy nem szeretitek ezt a fajta pékárút, és ezért nem jöttök a kávézóba??!! :))))

Emlékeztek, a lapra hajtogatott wc papírra?

Na, ha az leesett, lehetett hajtogatni, a japán origami művészet, kutyafüle volt hozzá képest! :))

Vagy az iskolai "takarékbetét gyűjtőlapra"?

Fillérjeinket gyűjtögettük benne év végéig.

Mond Nektek valamit a kalocsni szó?!

Többet nem árulok el róla! :)))

Az a bajom most, hogy egyre több "retró dologra" emlékszem, ami azt jelenti, hogy én egy "retró csaj" vagyok már, vagyis ugye öreg!!!

Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nem tudok már hozzászólni a "mit mondasz a hasplasztikáról", vagy "mit éreztél a mellplasztika után" fórumokhoz! :)))))))

349. D1zsúlika (válaszként erre: 347. - D1d0eece08)
2013. jún. 17. 16:36

Én nem voltam konkrétan építőtáborban Rózsa, de voltam úttörő táborokban.

Kíváncsi voltam azonban, hogy milyen az a komló, és hol van Bikal, ahol Te voltál.

Háát, furcsa egy növény ez a komló, nem csoda, ha nem telt meg hamar az edényetek! :))

348. D1zsúlika (válaszként erre: 346. - D1d0eece08)
2013. jún. 17. 16:31

Kedves Rózsa!

Igen, felénk is járt a jeges kocsi, emlékszem rá.

Sajnos, az is eszembe jutott a "jeges lovas kocsiról", hogy akkor, mi felénk, még a halottak mellé is tettek belőle. Ettől, kislányként, mindig féltem, ha ilyen volt az utcánkban. (Akkor még nem volt halottasház a falunkban, illetve most már városunkban.) Talán e miatt is lettem vénségemre, félős öreglány! :))

2013. jún. 16. 22:37

Kedves kávézó társak!

Van-e emléketek az "építő"táborokról??

Én Bikalon voltam komlót szedni. Nos volt munka rendesen.Hiába dolgoztunk keményen nagyon nehezen teltek a kosarak. Soha el nem felejthető élmény.

346. d1d0eece08 (válaszként erre: 343. - D1zsúlika)
2013. jún. 16. 22:11

Szép jó estét kívánok D1zsúlika!

Kellemes nap volt a mai is. A Bambinak a mai napon igazán aktualitása volt.A hajsütővasat néha túl hevítettük, s a haj megpörkölődött, s sírás egy napon át.Nem tudom Felétek járt-e a "jeges" kocsi, hiszen un.hűtőszekrény nem volt, csak jégszekrény. Vödörrel mentünk le a jegesemberhez, s ő a kért darabot valami eszközzel letörte,.?vágta?Hársillatú jóéjt!!

345. D1zsúlika (válaszként erre: 344. - C29e4a0941)
2013. jún. 16. 21:33

Jaj Tini, Tini! Olyan szépen írtad a "hársfavirág illatú jó éjszakát", hogy biztosan hajnalig fogok olvasni, és végig szívom magamba, a hársfavirág illatát! :)))

Egy ilyen végszó után, mit is írhatnék??!!

Csak egyszerűen, nyugodalmas jó éjszakát!!!

2013. jún. 16. 21:02

Szép estét kedves kávézók!

Már nem kínállak benneteket kávéval, mert késő este van, ki-ki nyugalomban...

Dzsúlika a Bambit én is nagyon szerettem, pedig valami kátrány féléből készült, de az íze nagyon fini volt. Azt hiszem még akkor tájt volt a bambi mellett az Utas ami narancs vagy citrom ízű volt.Aztán jöttek a Márka nevű 2 decis üdítők meggy és nem tudom még milyen ízben.

A szódás szifon már nagy fejlődés volt, én még ittam előtte az üvegben előre töltött szódát is, lovas kocsival hordták szét.

Ja és a hajsütő vas, ami úgy égette a fejbőrt:)Az 50-es évek végén a fodrászoknál volt hideg és meleg dauer, az utóbbit olyan széles forró csattal nyomták a hajba és attól voltak azok a hullámok. Anyukám mindig vitt magával a fodrászhoz, úgy szerettem az ottani illatokat. Meg a búrás hajszárítók, ami elég sokáig fennmaradt még.

Köszönöm a darált kávét, elteszem holnap reggelre, de a finom illatát már érzem:))

Mindenkinek nyugodt hársfavirág illatú éjszakát kívánok!

343. D1zsúlika (válaszként erre: 340. - D1d0eece08)
2013. jún. 16. 20:06

Rózsa Kedves, gubanc ide, gubanc oda, gyere csak nyugodtan, akár háromszor is!

Sajnos, csak egyszer jelentél meg! :))

Köszönöm a jó kívánságot, napsugaras volt a napom, remélem, ugyanezt Te is elmondhatod így este felé!

2013. jún. 16. 20:01

Csendes, szép vasárnap estét Mindenkinek!

Gyönyörű idő volt ma, remélem jól telt a mai nap minden kedves fórumtársamnak!

Ebben a melegben, eszembe jutott a csatós Bambi, amit nagyon szerettem.

A szódásszifont, ami általában nálam fogyott ki, azt már kevésbé szerettem, pláne, ha a patron mellé ment! :)

Eszembe jutott még, a gázon melegített hajsütővas,

és nem utolsó sorban, a diavetítő, amit, ha ma kapnának a gyerekek ajándékba, bizonyára - a mai technikát figyelembe véve -, csak lesnének! :)

Ja, és hoztam kávét, én daráltam! - mert eszembe jutott a kávédaráló, amit méltánytalanul elfejeltettünk.

Kedves egészségetekre, további szép időtöltést! :)

2013. jún. 16. 04:40
Mindenkinek szép vasárnapot kívánok!
340. d1d0eece08 (válaszként erre: 337. - D1zsúlika)
2013. jún. 16. 04:38

D1zsúlika!

Már válaszoltam, de valami gubanc van, így elnézést , ha 2-szer jelenek meg.Olyan volt a munkám, ahol korai munkakezdés volt,tehát azt szoktam meg, de sajnos nem leltem aranyat!A férjem pedig bagoly típusú volt, de változott Ő is, mert a családi életünk úgy alakult.Semmiről nem maradtam le,mindenre kerítettünk időt.Azért nem minden nap .ébredünk és kelünk e korai órában.Mit is kívánhatnék a mai napra?? Napsugaras,békés napot!

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook