Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 35 felett szülni fórum

35 felett szülni (beszélgetős fórum)


19. Greeneyed (válaszként erre: 18. - Pipi57)
ápr. 20. 12:52
Gondoltam, ma már egy 36 éves kismama egyáltalán nem kirívó, és nem is "fenyegetik" kórházzal.
18. Pipi57 (válaszként erre: 17. - Greeneyed)
ápr. 20. 12:28
Hát nem most volt,a fiam most lesz 30 éves.
17. Greeneyed (válaszként erre: 15. - Pipi57)
ápr. 19. 10:30

"Az akkori orvosom,azt jósolta hogy koromnál fogva készüljek fel,hogy a terhességem nagy részét kórházban fogom tölteni."

Gondolom, ez nem most volt. Kissé túl volt ez aggódva, ahogy minden más is a terhesség körül.

16. globus
ápr. 19. 08:36

Igazából csak azért tanácsolják a korábbit, mert ha netán nem sikerüne teherbe esni, maradjon idő kivizsgálásra, mesterséges módszerekre. Akkor rohanni fog az idő, elhúzódóak a beavatkozások.

Amúgy nyugodtan bele lehet vágni.

15. Pipi57
ápr. 19. 08:30

Én 36 és fél éves voltam amikor megszületett az egyetlen gyerekem,hozzáteszem 17 évet vártunk rá.

Az akkori orvosom,azt jósolta hogy koromnál fogva készüljek fel,hogy a terhességem nagy részét kórházban fogom tölteni. Hála nem így történt ,probléma mentesen hordtam ki a fiamat és természetesen úton született meg.

14. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 19. 06:09

Most újra elolvastam a kérdésed mert nem értelek. csak tudsz arról hogy 40 körül is szülnek nők vagy nem? Minden kockázat nélkül? melyik terhességnek nincs kockázata szerinted? Én 22 voltam mikor szültem, a 4. hónaptól veszélyeztetett voltam. Aztán mennél később szül valaki, annál nagyobb a kockázata annak hogy beteg gyereket szül. Főleg 35 utám. Hogy lehet bárki is biztos abban hogy ő kockázat nélkül fog szülni, vagy kockázat nélkül biztos hogy egészséges lesz a gyereke? vagy ha valaki most azt állítaná hogy az ő terhességében nem volt semmi kockázat, akkor bátrabban vállalnád?


Ez nem lebeszélő hadjárat, ne értsd félre! Szüljél ha akarsz 35 után, sokan megteszik. A felelősség a tied.

13. Charlize (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 19. 03:56

Milyen kockázatra gondolsz?


42 évesen szültem. A terhesség meg sem kottyant. 7. hónap végéig dolgoztam irodában. Császárom volt, mert a gyerek eljátszotta a köldökzsinórt. Villámgyorsan épültem fel belőle, gond nélkül.


De minden szervezet más. Van, aki ennyi idősen már ép petesejtet sem termel rég, teherbe esni sem képes sajnos.

ápr. 18. 15:54
Én is 35 körül vagy azután fogok. Most vagyok 32. Egy éve ismertem meg egy olyan férfit akivel végre boldog vagyok. Szeretek dolgozni, szeretnék együtt élni, nyaralni, bulizni, és majd azután családot.
ápr. 18. 15:46

Szerintem nem gáz. Nagyon sok nőt ismerek, aki 35, sőt 40 felett szült, jól sikerült okos egészséges gyerekeik vannak, állitólag az idősebb szülők gyerekei okosabbak.


Egyetlen esetről sem tudok, ahol a szülők kora miatt beteg vagy fogyatékos gyerek született volna, pedig elég széles az ismeretségi köröm, sok ember adataival dolgozom.

10. tyityu (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 14:19

36 es 37 evesen szultem teljesen problema mentes terhessegeim voltak. Mindketszer konnyen teherbe estem. A ket terhessegem kozott volt egy vetelesem, ezt lehet a koromra fogni vagy nem, ilyen 20 evesen is elofordol ahogy a nodokim is mondta. Veteles utan rogton teherbe estem.

Szerintem 35 folott inkabb az a lutri, hogy ha nem jon a baba es 35 evesen kezdodnek csak a hosszu kivizsgalasok akkor kifuthat az ember az idobol.

9. tumbo2 (válaszként erre: 2. - 55Judit)
ápr. 18. 14:06
sajnos a lányomnak az első beültetés nem sikerült,most várnak a másodikra.
8. 996b40d6f5 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 13:25
Sok nő szül 35, akár 40 felett.
ápr. 18. 13:22
A teherbeesés sajnos egyre nehezebb 40 felé után. Van akinek persze simán sikerül de mindnekepp romlik a petesejtek állapota. Írtad hogy nem sikerült, így nagy esèllyel van alapból gond ami miatt most nem sikerült. Voltatok kivizsgáláson az exeddel? Mennyi ideig probálkoztatok?
6. Greeneyed (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 10:38

Az ismerősi körömben mostanában volt egy nagyobb válási és (újra)házasodási hullám, és sorra szülnek a nők 40 felett. Van, aki a harmadik gyereket, van, aki az elsőt. Eddig mindenki egészséges.

A felvilágosultabb nőgyógyászoknak erre ma már a szeme se rebben. Persze, nagyobb a kockázat, de egyre jobbak a módszerek is a betegségek kiszűrésére.

ápr. 18. 10:32

35 felett mennyivel?


Szerintem szülni bármikor lehet, ha sikerül teherbe esni, kihordani.

Bizonyos kor után több vizsgálat van, hogy a korral járó problémákat kiszűrjék.


Ideális szülésikor mindenképp a 20-30 év közötti életszakasz, de manapság már nagyon kitolódott ez, így nem fognak a dokik meglepődni akkor sem, ha 40 felett esel teherbe.


Sok sikert kívánok én is!

ápr. 18. 09:54

35 ???

Első babánál jobban oda fognak figyelni rád - és ki kell használni a szűrővizsgálati lehetőségeket!

Sok sikert!

De ne halogasd soká!!!!

3. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 09:36
40 éves korig sztem jó vagy még. 40 felett nem vagy már olyan termékeny és nagyot ugrik a vetélés lehetősége, illetve mindenféle betegségé, ami a babát érinti.
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 18. 09:32

Nagyon sokan szülnek 35 felett, bár legtöbben nem az elsőt, hanem ki tudja hányadikat. Kockázat nélkül biztos nem, mert biztos tudod te is hogy 35 felett nem hogy van, hanem megnő a kockázatok száma. Több betegségé is, én nem vagyok járatos a dologban, de azt olvastam, talán a Down szindrómáé a legjobban. Ettől még belevághatsz ha lesz megfelelő partner hozzá, vizsgálatok vannak, ki lehet nagy részét deríteni a bajoknak, de szerencséd is lehet.

Nem az van hogy biztatlak. Én nem vállalnám már abban a korban.

ápr. 18. 09:21
Most lett vége egy hosszú kapcsolatomnak. Gyereket szerettünk volna, de nem jött össze. Igy félek hogy lemaradok a gyerekvállalásrol. Szült valaki később és minden kockázat nélkül??

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook