30 évvel ezelőtt... (beszélgetés)
Ikertelefon volt az első vonalasunk. Emlékszem, amint bekötötték, másnap használtuk is fontos hívásra: mentő kellett gyerekhez éjjel, fulladás miatt, kórházban volt pár napot...
DOS-os oktatóprogrammal tanultam meg tíz ujjasan gépelni.
Ugyanez magyarban:
Minket neveztek akkor: "megélhetési vállalkozó"-nak. A semmiből építeni fel valamit, mindenféle vállalkozói gyakorlat nélkül, semmi u.n. szociális háló sem volt a hátunk mögött. (Munkaügyi Központ)
Lebontottuk a kerítést, ahol bejött nyugatról nem csak a működő tőke a nagyoknak, de az MLM hálózati rendszer, és egyéb átveréses "sok pénzt gyorsan keresni" ügyeskedők is. Persze a gyakorlottaknak ment az olajszőkítési biznisz, és hasonlók...
És eközben szintén gyakorlat nélkül építsünk fel egy új társadalmi rendszert. Hát olyan is lett.
Harminc évvel ezelőtt nagy meglepetésre, Dánia nyerte a foci EB-t, úgy hogy eredetileg ki sem jutottak a Svédországban rendezett tornára, csak azért szerepelhettek, mert a szerbeket az akkori háború miatt nem engedték indulni a kontinensviadalon.
Magyarország a Barcelonában rendezett olimpián 11 aranyérmet szerzett. (sajnos azóta sem sikerült ennyit gyűjteni)
Éltem a fiatalok mindennapi életét, koncertre jártunk, bandáztunk, és azt gondoltam mindenkinek ennyire gondtalan az élete, mint akkor az enyém volt.
Gyerekeket.
...akik fémkeresővel játszottak a homokban ..
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek olyan, akinek hiányzik a 10 évvel ezelőtti divat?
- Mi volt veled 10 évvel ezelőtt, és mit szeretnél 10 év múlva?
- Hogy lehet most feleannyi a magánnyugdíj-pénztári hozamom, mint egy évvel ezelőtt?!
- 3 évvel ezelőtt megkértem a párom kezét...
- Lehetséges valahogy utánanézni 35 évvel ezelőtti újságnak, híreknek?
- Tudjátok mi történt 65 évvel ezelőtt?(április 4.)