Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Három nővér... fórum

Három nővér... (beszélgetős fórum)


1 2
47. SipiAngi (válaszként erre: 46. - Globus)
jún. 30. 13:09
Teljesen meg tudlak érteni, félig meddig hasonló helyzetben vagyok én is. Sajnos nincs mit tenni, mert egyszerűen nem tudod a testvéreid rákényszeríteni, hogy Ők is vegyék ki a részüket a segítségből. Legalábbis nekem nincs ötletem. Ha pedig mindezt megemlítenéd majd az örökség felosztásánál, Te lennél a világon a leggonoszabb testvér.
46. globus (válaszként erre: 11. - SipiAngi)
jún. 29. 10:25

Amelyik nem húz, azt kiveszik.

Így történik az összes pályán.

45. globus (válaszként erre: 33. - Enissa)
jún. 26. 11:53
Ez így van. Végig ápoltam anyut, közben nem egyszer fogyott el a türelmem. Megesett, hogy tehetetlenségemben elhajítottam valamit... beszéltem utána pszichológussal. Ő ugyanezt mondta, mint te: könnyű partvonalról kritizálni. Legnagyobb türelemmel ápoló hozzátartozónál is elszakad olykor a cérna, ez normális jelenség.
44. Napsugár8 (válaszként erre: 42. - Soufflet)
jún. 26. 11:44

Tévedsz! Az a záradék a büntetőperes bírósági eljárásra tanúkénti meghallgatás céljából való idézésnél van.


Emlékezz, biztosan hallottál már olyanról, hogy egy törvényes örökös kimaradt (a közvetlen családtagok "jóvoltából") a hagyatékból, és amikor jelentkezett, és lefolytatták az "hagyatéki eljárás újratárgyalását". Senkit sem büntetnek azért, mert az először lefolytatott eljáráson nincs ott! Nem hogy rendőrségi elővezetés!!

Amihez nem értesz, először nézz utána, vagy ne szólj bele!

43. Soufflet (válaszként erre: 42. - Soufflet)
jún. 26. 04:04

Kokretan en mar nem emlekszem... En inkabb meghagyom ez ugyvedem, es eljar helyettem.

Nem tudok barmikor par ezer km-rol pattani.

42. Soufflet (válaszként erre: 29. - Napsugár8)
jún. 26. 03:58
A hagyateki targyalasra muszaj megjelenni. Az egy birosagi targyalas. Ha jol emlekszem, annak is a zaradekeban van, hogy akar a rendorseg bevisz a sajat koltsegedre.
41. Enissa (válaszként erre: 36. - Fincsi5)
jún. 25. 07:48
Az egyke példa úgy áll meg a fórumtéma esetében, mint a takarmánytök és a görögdinnye összehasonlítása. Mindkettő a tökcsaládba tartozik, de egy forró nyári napon mégis a görögdinnyét választjuk.
40. Auróra2010 (válaszként erre: 36. - Fincsi5)
jún. 24. 20:43
Én is dettó kisérgettem édesanyámat üzletekbe, stb, és pléhpofával végighallgattam, ahogy összeveszett az eladókkal kritizálta a termékeket, Apámnak férjemnek sem szóltam egyetlen zokszót sem miatta.
39. Auróra2010 (válaszként erre: 37. - Aszparagusz)
jún. 24. 20:38
Igy igaz. Az egykének nincs választása és az esetek túlnyomó részében helyt kis áll, nem tudja lerázni vagy átháritani a szülőkről való gondoskodást- Mindkét szülőmet ápoltam, de szembe sem, jutott, hogy valakire átháritsam, bár még most is tehetném, pedig nem volt egy könnyű vágta.
38. Scherlock (válaszként erre: 34. - Loch ness)
jún. 24. 19:36

Szerinted.


Figyelj, nem kell olvasnod. 😉


További szép estét!

37. aszparagusz (válaszként erre: 36. - Fincsi5)
jún. 24. 17:45

Aki egyke, az tudja, hogy a szülei minden gondja, baja az ő problémája.

Ahol több testvér van, ott sokszor vannak a f.i által leírt gondok.

36. fincsi5 (válaszként erre: 1. - BoriBorixy)
jún. 24. 17:31

Mi lenne, ha egyke lennél, mint pl. én? S ha a szüleid magatehetetlenek lennének? Mikor még nem volt beteg anyu, akkor is naponta beszéltünk, 2 naponta elmentem, mert ő pl. "szégyellt" 2 zsömlét vagy kiflit venni, én meg nem, így nem került kidobásra 4-5 darab. Vagy csak sétálni egyet, mert nem mindig volt kedve barátnővel menni, de velem igen. Ha valamit, a karácsonyi vásárt nagyon utálom. De november közepétől dec. 22-ig 2 naponta végigjártam vele az egészet.Volt képed anyukádnak mondani, hogy ez neked sok, most komolyan! Őt kihagyhattad volna ebből, a helybeli testvéreddel kellett volna megbeszélni.


Majd ha beteg lesz, nem tudja ellátni magát, visszasírod ezt az időt.

35. rabankari (válaszként erre: 1. - BoriBorixy)
jún. 24. 17:00

A 30 km azért nem olyan nagy távolság...

Kolléganőm úgy oldotta meg az ilyen korú édesanyjának a segítését (nem teljes gondozásra szoruló néni volt),hogy hetekre osztották, ki mikor csinálja,így mindenki tudta csinálni a saját dolgait is,tudott tervezni.Persze nem volt tilos azon a héten segíteni,amikor éppen a nővére volt a soron.

Előtte csak ő gondozta és nem az édesanyja jelentette a terhet,hanem a testvérek nem törődömsége,illetve nem is ez a jó szó.A testvérek azért nem csináltak semmit,mert természetes volt, hogy ő úgyis csinálja.

Szóval én ezt javaslom,üljetek le és beszéljétek meg!

34. loch ness (válaszként erre: 30. - Scherlock)
jún. 24. 16:44

Nem.

Semmi használhatót nem írsz, csak vagdalkozol, mint rendesen. Akkor inkább ne írj semmit.

Van, amit igenis csinálni kell, akkor is, ha senki nem mondja. Hála Istennek a fórumindító ezt érzi. Attól még bánthatja a testvérei hozzáállása, de nyilván nem fogja otthagyni a szüleit, ha nem oldódnak meg a dolgok. Tanácsot kért, nem ilyen vagdalkozásokat, mint a hozzászólásaid. Szerencsére másoktól kapott is, remélhetőleg valamelyiket tudja is hasznosítani. Annyira más minden család, minden emberi kapcsolat, hogy az objektíve jó tanácsok se mindig segítenek.

33. Enissa
jún. 24. 14:51

Aki azt hangoztatja, hogy mindegy ki mennyit tölt el a rászorulóval, hozzátartozóval, jelenesetben szülővel, az a büdös életben nem tapasztalta meg még, hogy mennyit vesz ki az emberből még akkor is, ha a világon a legeslegjobban szereti azt az embert akiről gondoskodik, akit ápol.


Ahány gyerek annyinak kellene egyenlően kivenni a részét az ápolásból.

Ha távol lakik, akkor anyagilag, ha nem tud segíteni se anyagilag, se fizikailag, akkor bizony beáldozhatná az örökségét, mert a válláról hatalmas terhet vettek le.


Aki nem ápolt idős beteget, nem tudhatja, hogy nem akkor megy az ember, nem akkor pihen, amikor szeretne, nyaralás kizárva. Szabadidő szinte szintén.

Itt szerencsére még nem kell pelenkázni, etetni. Viszont gyakran megesik, hogy ezt is kell.

Egyik ápolásin otthon van esetleg, mert erőt, anyagiakat nem sajnál, a másik meg éli az életét vígan, nyugodtan, mert tudja az a másik olyan lelkiismeretes, hogy ápolja, gondozza. Aztán mikor eljön a halál, éppen úgy tartja a markát, mint aki feláldozta a pénzét, szabadidejét. Na aki ilyenkor tartja a markát attól kell hányni, hozzáteszem nem mindegy ez 1 hónap, 1 év, vagy 10 év.

Igenis ülj le FI. a testvéreiddel és beszéld ezt meg velük.

32. Scherlock (válaszként erre: 31. - Globus)
jún. 24. 12:22

Igen, kell némi protekció, hogy hamar bekerüljön valaki. :)


Ne bolondozz! Hova sietsz!??? :D


Már rég nincs egyensúly...

Felgyorsult" az élet, mindenkinek más a fontos, vesznek az értékek. Mármint ami szerintem érték.

Sok esetben visszaélnek a helyzetükkel. :/


Külső ember okés, és ez is múlik sok tényezőn. Jót találnak-e, vagy hogy az idős befogadja-e.

Mert van sok makacs kisöreg", akik nem akarnak idegen segítséget.

31. globus (válaszként erre: 17. - Scherlock)
jún. 24. 11:52

Az a baj, hogy nálunk idősotthonba kerülni több éves tortúra. Már én nézegettem magamnak, nem árt előzetes információ :D :D

Soron kívüli elhelyezést a legócskábba lehet intézni, és csak annak, akinek nincsenek hozzátartozói. Krízishelyzetben van, pl. meghalt az őt gondozó társ, teljesen egyedül maradt.

Jó lenne megtartani azt az egyensúlyt, amivel a kisöreg otthonában maradhat, de ne kelljen senkinek belegebedni...

Járható út még, hogy összedobják a pénzt, és megfizetnek külső személyt.

30. Scherlock (válaszként erre: 28. - Napsugár8)
jún. 24. 11:52

Ki mondta, hogy neki ezt csinálni kell?


Mindenki azt csinál, amit akar.


Ez elfogadható?

jún. 24. 11:49

Az örökséget én hoztam szóba, emlékeztetőül. Kismillió esetet hallani, hogy több testvér esetén kibújnak a szülőkről való gondoskodás felelőssége alól azzal az indokkal, hogy nincs idejük, messze laknak, stb. De még egyetlen egyszer sem hallottam olyat, hogy a hagyatéki tárgyalásra ilyen indokok miatt nem tudtak volna elmenni.

Azt mondják: mindenkinek arra van ideje, amit fontosnak tart!! Csak ennyi!

28. Napsugár8 (válaszként erre: 14. - Scherlock)
jún. 24. 11:45
Nem teher, de azért éveken keresztül naponta megtenni ezt-azt, bizony fárasztó!!! És esetenként jól esett volna, ha a másik kettő is megmozdítja a kisujját! Csak ennyi!
27. _Berry_ (válaszként erre: 1. - BoriBorixy)
jún. 24. 11:00
Mondjuk heti 2-3 alkalom látogatás szerintem azért még nem olyan megterhelő, ha ott vagytok a közelben. Inkább szerintem csak az bosszant, hogy te intézel dolgokat. A dolog majd akkor lesz nehezebb, ha már fizikailag/szellemileg nem lesznek aktívak, vagy az egyik meghal. Akkor viszont majd ne hagyd magad, mert ha ápolni kell, az már egymagadnak nagyon megterhelő lesz, abba sokan belerokkannak. Akkor bizony el kell majd beszélgetni a másik két testvérrel, hogy váltsátok egymást, vagy anyagilag járuljanak hozzá, hogy ápolókat fogadjatok, vagy ha otthont kerestek, akkor annak költségeihez, ha a nyugdíj nem fedezné az ellátást.
jún. 24. 10:21
K
jún. 24. 10:21
Es amugy egy szemet kocsog vagyok. Ha az anyam vagy apam kizarna a vegrendeletebol, en odahanynek a sirjukra. Mert az azt jelentene, hogy kifordultam magukbol, hat, akkor en is.
24. Soufflet (válaszként erre: 13. - Napsugár8)
jún. 24. 10:10

Anyam annyit volt az apjaval, amennyit tudott, foleg miutan a Mama meghalt.nem kotelessegbol. A masik orszagba elo tesoja ment, ahogy tudott. De mint tudjuk, volt itt par ev, ami nem volt egyszeru.

En is a kezem-labam tornem, ha a szulenek bajanlenne, es nem lenne mas magoldas.

Regen a nagyanyam furdettem. Huszonevesen hazamentem megfurdetni ot, es visszamentem bulizi. Elotte egyutt laktunk "az o lakasaban", es hazsartos volt, mast nem fogadott el segitsegnek.

Kaptam utana egy budos fillert? Nem. Nem is vartam. Ha o meghal, apam es a tesoja az orokos.

O is furdetett amig baba voltam. Es annyi mindent meselt, ami visszaadhatatlan. 3 nagyszulom tett igy.


Az utolso nagyszulom meghalt kb 2 hete, es engem mar a buntudat, hogy nem vettem ki szabadsagot, ahogy terveztem, akkor meg lattam volna.

jún. 24. 09:56
Én nem láttam, hogy pénzről szó lett volna. Miért keveritek bele az örökséget?
22. Scherlock (válaszként erre: 20. - Soufflet)
jún. 24. 09:45

Tulajdonképpen mi a kérdés?


Semmi közöm bárki örökségéhez, mindenki úgy osztja el, ahogy akarja. Akkor is, ha ez egyeseknek baromira nem tetszik.


És rohadtul nem számít, ki mennyi melót adott bele.

Mert az dönt, akié a vagyon.


Ezt így el tudod fogadni?

21. babyapocakban (válaszként erre: 1. - BoriBorixy)
jún. 24. 09:35
Az van, hogy beléd több lelkiismeret és empátia szorult, mint a testvéreidbe. Beszélj velük őszintén! Szerintem mindig a legegyenesebb út a legjobb. Mondd el nekik, hogy már nem bírsz ennyit, segítsenek be ők is!
20. Soufflet (válaszként erre: 12. - Scherlock)
jún. 24. 09:35

En reggel 9-tol ejjel 10-11-ig vagyok altalaban a meloban. Ha van 2 ora szunetem, hazajovok (10 paper ide-10 perc oda), es alszok, ha tudok, de legalabb lefekszek, meg itthon kinyujtom a hatam, mert ez sok fizikailag. Es a munkahelyemen nincs megalllas.

Halas vagyok a szuleimnek, hogy eszhez teritettek, es nem csinalom ezt 6 napon, vagy szabadnap nelkul.


Azert a oroklessel kapcsolatban: anyagilag es idoben is sokkal-sokkal tobbet segitettek a gyerekes tesomnak, mint nekem. Ami szerintem teljesen rendben van. De utana meg orokoljek kevesebbet, mert en messzebb lakok? Hol szamitanak be az eveket, amig en voltam a hazvezetono, amig egyutt laktunk? Ez nem ilyen egyszeru szerintem. A most gyerekes noverem vegtelenul rendetlen volt mindig es a pasija is, akit hizzank vitt.

A "kicsi" tesomnak minden cart megvettem, en nyaraltattam a sajat penzembol, mert o gyerek volt, en meg kereso felnott. Hogy a pantlikaba lehet ilyet kifillerezni?

19. babyapocakban (válaszként erre: 11. - SipiAngi)
jún. 24. 09:33
Nagy igazság.
18. Soufflet (válaszként erre: 10. - Napsugár8)
jún. 24. 09:10
2022 van, a penzzel hogy ne lehetne segiteni, aki pikk-pakk barhol van? Azon felul, amit irtam, ha en nem tudom elvinni oket, kifizetem a taxijukat. Ha kell apolo, bejarono, kifizetem online.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook