2023 -as nyári babák (beszélgetés)
Akkor igazi meglepetés -baba lesz, már ami a nemét illeti. Lányaid inkább kis öcsit vagy kishúgit várnak? 🙂
Sajnálattal olvasom hogy korábbi szülés élményeid negatívak, mindannyiunknak azt kívánom, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen a mostani várandósság, szülés során!
Akkor várnotok kell, hogy kiderüljön! 🙂
Amúgy minden rendben volt a vizsgálaton, sikerült megnyugodnod? Durva, hogy mind a két alkalommal értékelhetetlen lett a genetikai tesztnél az eredmény, bár írják, hogy ritkán előfordulhat, de akkor is.
A korábbi GDM miatt gondolom figyelsz a szénhidrátok minőségér, meg igyekszel kerülni a hozzáadott cukrot. Neked a mesterséges édesítőszerekkel kapcsolatosan mit mondtak? Mennyire igyekszel elkerülni, ha igyekszel? Érdekel a téma, mert én IR-e vagyok és be is tartottam a diétát (pont a teherbe esés előtt lazítottam rajta kicsit). Viszont a mesterséges édesítőszerekkel kapcsolatban annyi ellentmondásos információt kaptam. Kíváncsi vagyok mások véleményére.
Én szerdán lépek majd a 18.-ba, szóval tényleg nem sok van köztünk :)
Ő egy csodababa most, mert szeptemberben derült ki a 9 hetes uh-n, hogy a 6.héten elhalt a baba. Akkor kivártuk a vetélést, de az orvosom sem értette, miért nem tette a természet a dolgát, miért várt egy hónapot, mire megindult. És hát ez a baba közvetlenül a vetélést követően fogant. Így április helyett július a szülés.
A terhességeim attól eltekintve, hogy terhes cukrom volt a 2.gyermekkel teljesen normálisan zajlottak, mindegyik sima szüléssel végződött.
Genetikát a korom miatt most mi is próbáltuk. 13+1 és 14+6nál is értékelhetetlen lett az eredmény, kivoltam teljesen... ezért is várom nagyon a mai ultrahangot.
Az a baj, hogy a terhelést nőgyógyász nem írhatja ki, csak a háziorvos :S
DE!!! írasd rá a nőgyógyásszal, hogy ő küldjön el terhelésre, és akkor a háziorvosnak muszáj lesz kiírnia a vizsgálatra.
Mikor kell legközelebb menni vizsgálatra hozzá?
Most olvastalak vissza, akkor majdnem napra pontosan egyidősek vagyunk. Mármint terhességi hétben.
18-ba ba léptem ma.
Vagyis esetleg 1 hét , ami ugye nem számít.
szai Ssueb!!!
Gratulálok merész vállalkozás egy negyedik baba, de biztosan ügyes anyuka vagy!
És nem mellesleg nem voltak problémás terhességeid?
Amit én sajnos nem mondhatok el magamról.
A doki nem igazán preferálja, hogy én korábban kérjek cukorterhelési vizsgalatot. Pedig szerintem kéne a dupla genetikai örökség miatt.
Igaz a bátyám nőgyógyász , de sajnos már Ausztriában él és dolgozik.
Amugy mivel 40 elmultam genetikai vérvizsgálat is kellett.
Ami hálistennek jó lett.
12 hetesen azt mondta inkább lánynak látja, remélem most biztosabbra fogjuk tudni.
Mindenképpen írok :)
Szia Fekete szőlő!
Igen mondhatom gyakorlott anyuka vagyok két Nagylánnyal.
A nagyobbik idén érettségizik és a kisebbik is nyolcadikból ballag.
Voltak sajnos problémák , így csak tervezett császárral szülhetek. Inkább az előzményekről nem beszélnék, mivel elég komolyak és nincs jó hatással most , hogy 14 év után ujra próbálkozunk. Aztán titeket sem terhelnélek!!
Nem kérdezzük meg a gyerek nemét , mert a lányok gőzerővel Babaváró bulit szeretnének.
Akkor te már rutinos kis mama és tapasztalt anyuka vagy. 🙂
Majd ha gondolod írd meg, hogy mit mondott a doki, fiút vagy lányt vársz-e?
Ó, sziasztok :)
Véletlenül kerültem ide, más várandós fórumokon vagyok pedig..
38 éves vagyok, 3 gyermekem van, maholnap 15, 5,5 és 2,5 évesek. 2 fiú, 1 kislány.
A baba ma 16+5 hetes, éppen este megyek dokihoz, reméljük a neme kiderül, pénteken pedig megejtem a korai cukorterhelést én is, erre a 2.terhesség alatti GDM miatt van szükség, hiába a harmadik babával nem volt gond. Akkor is el kellett menni korai terhelésre, de panaszmentes terhesség volt.
Épp a minap olvastam, és el is szörnyülködtem, hogy ha most ez az eredmény jó lenne, akkor újra kell terhelni a 24 héten, ha pedig az is jó, akkor 32-nél.
Nem is tudom mivel járnék jobban, hogy ha már most rossz eredmény jönne ki, vagy ha többször kell azt a lötyit meginni.
Egyébként, amikor a háziorvosnál voltál az első trimeszterben, akkor a kiskönyvedbe fel kellett vezesse ezt is, hogy a szüleid cukorbetegek, és egyből adnia kellett volna a beutalót a korai terhelésre.
Szia Feketes szőlő!
Jajj dejó mennyi idős terhes vagy?Ja és te hány éves vagy?
Hanyadik babád, és akkor mikorra is várod?
Szia!
Ha 15 hetes vagy, akkor jól számolom, hogy július elejére várod a picit? :-)
szia HDiana!
Köszönöm, akkor majd szólok az orvosnak, hogy minél előbb nézzék meg. Nehogy ez okozzon problémákat.
sziasztok!
Mikor csinálnak terhességi cukor vizsgálatot, mivel nekem mindkét szülőm cukorbeteg??
Sajnos akkor biztosan várható , hogy lesznek problémák??
Hát igen, mire ez a fórum a legizgibb szakaszához ér majd, a tavaszi babázik és kisebb lesz az aktivitása. Mikor a terhességem legelején jártam, olvasgattam egy másik fórumot itt hoxán de legalább félidőnél járt mindenki, de inkább 30 hét körül, most mit szóljak hozzá 6-8 hetesen.. Mostanra babáznak és senki se ír oda szinte.
Kedves Fórumnyitó, ha van aktuális kérdésed most, akkor hallgatunk :D bár én sem nyárra várom a babát hanem áprilisra, nekem 3. baba, hátha tudok válaszolni.
Biztos beindul majd a te fórumod is néhány héten belül.
Hello
Szeretettel várok minden kismamát ill. leendő kismamát.
Kevés tapasztalattal rendelkezem első trimeszterben vagyok :15 hetes várandós.
Szeretnék olyan kismamákkal beszélgetni , akik tudnak tanácsokat adni.