Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2018 márciusi babát várók, gyertek! fórum

2018 márciusi babát várók, gyertek! (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2854. medvécske (válaszként erre: 2852. - Docika88)
2018. máj. 11. 20:37
Én a netről rendeltem jó minőségű nagyobb textilpelust (nem olyan nagy mint a kifogó),nagyon jó puha de nem szétesős anyagú és azzal szoktam betakargatni ha nagyon meleg van.
2853. medvécske (válaszként erre: 2852. - Docika88)
2018. máj. 11. 20:35

Tegnap és ma nálunk is nyűgösködés volt. Az elmúlt két éjszaka is zaklatottan aludt. Sokszor felrázta magát és a cumit a szájába kellett adni. Ha kiesett alvás közben a cumi akkor már megint nyüszögött. Amúgy simán alszik cumi nélkül,de ha rossz napja van akkor cumi nélkül nem nyugszik meg,csapkod és gyorsan veszi a levegőt (hisztizik) és csak akkor alszik el ha a szájában van.

Ma alig eszik. Egész nap kb 250mili tápot evett meg össze vissza darabokban. Aludni is csak most alszik huzamosabban. Másfél órája aludt el, de eddig csak max 10-20perceket aludt napközben a mai napon.

A PRO táphoz viszont úgy néz ki sikerült hamar hozzászoknia,már 2 napja megint napi két kaksi van.

Rajta is elkezdett feszülni a 62-es body. Még jó,hogy nacikból már 68ast vetettem mert az nem baj ha picit feljön jobban a pocakján de legalább nem növi ki olyan hamar, és amikor még 56osakat hordott már akkor 62es bodykat vetettem a családtagokkal. Most már berendeletem tőlük a 68as méretet.

Ma megmértem és 4990gramm volt. 19.én lesz egy hónapja,hogy voltunk dokinál és akkor 4340gramm volt.

2852. docika88
2018. máj. 11. 13:23

Gondolom a frontot érezhette már tegnap is, meg lett egy is kaki is dél körül, mert 11-kor evett, és a 2 órás etetésig aludt egyszer 10 percet, meg 1-1 perceket, mivel folyton felébredt, nyűgös volt, sehol nem volt jó neki. Én is hulla voltam, a reggeli 4km-es séta lefárasztott a melegbe, reggelizni sem tudtam rendesen és ebédelni is 2 után tudtam, de kapkodva, mert 3-kor indulnunk kellett, és még össze kellett pakolnom neki is, meg a szobát is stb. Nem is tudom, mikor lenne jó kimenni sétálni, mert már 8 órakor tűz a nap, és folyik rólam a víz a séta végére. De este 6 fele is meleg van még. Mi lesz nyáron???


Ma is hisztis volt 10 után, nehezen aludt el, pedig csukódott a szeme és látszott hogy hulla fáradt. A hintába végül elaludt,most már 2 órája alszik.

Így volt időm cumisüvegeket és cumikat sterilizálni, mosást bedobni, csapokat vízkőteleníteni, tükröt mosni, szobát összepakolni, ettem levest, meg túrós buktát, bekészítettem a kajáját. Ha felkelt még fel kell vakarnom a szépen földre tálalt tápszerport... :P


Érdekes, hogy éjjel végig alszik szerencsére, ma 6-kor kelt fel. Mégis ha napközben egyszer nem alszik rendesen én is tök fáradt leszek tőle.

Mindig van valami elvégezetlenül maradt feladat.


Kapott egy 2-6hónapos MAM éjszakai cumit, még azt is sterilizálni kell, és holnap venni kell neki 68-as rugikat, mert rövid és hosszú ujjú bodyból van 100db kb, de rugi 1-2 csak :/ Mondjuk érdekes, hogy elvileg 57cm, de a 62-es méretet kinövi a napokban... és már a 68-ast kezdem ráadni.


Meg szeretnék neki egy vékony kis horgolt vagy kötött szellős nyári takarót, meg a Pepcóban vettem anno mintás textilpelust, azt a puhább fajtát, csak tegnap nem volt a boltban, de most nyílt egy nagyobb is, Anyával körbejárjuk.

2851. medvécske (válaszként erre: 2850. - Docika88)
2018. máj. 10. 18:16

De jó, örülök,hogy nem lett tőle baja.

Amióta áttértünk teljesen a PRO-ra azóta még többet tornáztatom evés után, meg minden pelus csere előtt,hogy hátha pont akkor dolgozzuk ki belőle a kaksit. És szerencsére az első 2 kakimentes nap után után meglett az eredménye. Azóta minden nap van megint kaksi,van hogy 2szer is. És végig röhögcséli ahogy a térdecskéjét hozzányomogatom a hasához.

2850. docika88
2018. máj. 10. 11:29
Egyenlőre semmi tünete nem lett az oltástól. Éjjel is szépen aludt reggel fél6-ig. Reggel már voltunk sétálni egy órát, végig aludt mint a bunda. :) Most evett fél órája, de nyűgösködik, még nem alszik... talán a kaki bántja.
2849. medvécske (válaszként erre: 2848. - Docika88)
2018. máj. 9. 16:13

Én több Hipp terméket is használok és mindegyiket nagyon szeretem. Szerintem se dundi a babád csak arányosan nagy. Emma is.Az első 4 hétben 1 kilót és 4 centit nőtt. Néha itthon is megmérem és elvileg az elmúlt 2 hétben megint magára kapott 300grammot. :)

De nem baj, én nem bánom,hogy gyorsan gyarapszik a súlya, biztos lesz olyan amikor meg alig hízik vagy egyáltalán nem is. És ha ne adj isten beteg lenne akkor legalább lesz egy kis tartaléka.

Nekünk a D-vitamin tabletta és úgy oldom fel egy kis tápban. De ezen a héten nagyon finnyás lett és nem akarja meginni ha megérzi benne a vitamint, úgyhogy összetöröm és egy kávéskanálba rácsepegtetek pár csepp tápot és beleöntöm a szájába. Mire felfogná már le is nyelte :D

Jaj én is nagyon félek az oltásoktól. Főleg,hogy én mindig belázasodtam annak idején az oltásoktól és sokszor nagyon beteg is lettem tőlük.

39-40 fokos lázam volt mindig és hidegfürdőt kellett kapnom. Rettegek,hogy Emma is így fog járni.

2848. docika88
2018. máj. 9. 15:55

De deee, szedi minden nap alapból, de már az 1 hónapos vizsgálaton is azt mondta, hogy mivel nem volt még összezáródva a kutacsa hátul, így 2 cseppet kapjon. Most puhább még neki, így kihangsúlyozta hogy ne felejtsem el adni neki... :/ Azt nem mondta, hogy nem lehetne kenni, csak hogy ha tűző napon kellene lenni valamiért akkor mindenképpen kenjem be a gyereket, de elég a 30 faktoros. Néztem, majd Hipp-et fogok venni, 50ml-es van 1.400.-ért Meg van napernyő a babakocsin, meg sapi, meg nyilván nem viszem ki a 40 fokba délben majd... Amúgy nem duci szerintem, a 62-es ruhák jók rá már. Én inkább 58cm-nek láttam a mérést amúgy, de hát mindegy.

Aludt egy órát az oltás után, utána kajált, kimentem vele sétálni, de nem aludt el, bejöttünk, hintába raktam, már durmol is aranyom, mindjárt berakom a kiságyba. Remélem nem lázasodik majd be.

2847. medvécske (válaszként erre: 2846. - Docika88)
2018. máj. 9. 14:08

Jó nagy baba :)

Nektek alapból nem mondták,hogy minden nap D-vitamint kell szednie a babának? Nekünk az első vizsgálatnál felírták receptre és azt mondták,hogy 2 éves koráig minden nap kapnia kell.

És akkor már most is lehet kenni őket naptejjel vagy meg kell várni a 3 hónapos kort ahogy itt mások írták?

2846. docika88
2018. máj. 9. 13:00
Túl vagyunk az oltásokon :) Sírt mikor beadták, de amúgy szépen bírta a vizsgálatot. Raktam rá neki vizes zsepit, most már alszik is, mert épp kaja után indultunk el. 5500g és 57cm. Pont ma 2 hónapos :) A kutacsa még mindig lágyabb kicsit, D-vitamint kell nyomatni. A védőnő listája szerintem a Bioderma meg a Hipp naptej is jó, elég a 30faktoros, de a DM babylove-os nem ajánlott a titán vagy milyen tartalma miatt :/
2845. medvécske (válaszként erre: 2843. - Docika88)
2018. máj. 9. 10:50

De jó nektek, hogy már átalussza az éjszakát.

Jó nem panaszkodhatom mert Emma csak kétszer kel és evés után rögtön alszik de nagyon tudnám értékelni ha úgy aludhatnék át egy éjszakát, hogy nem kell felkelni közben etetni. 😒😴

2844. nikkencs29 (válaszként erre: 2841. - Docika88)
2018. máj. 9. 10:25
Milán nagyrészt tápszeres, 3 naponta van kaki. Milumil HA start optimaval kezdtünk, majd a ritkább kaki miatt váltottunk Milupa szenzitívre. Attól sem volt gyakrabban kaki, viszont a bőre kipattogzott, mert az nem HA, ezért visszatértünk a Milumilra. Ettől viszont elég büdik a pukik és zöldet kakil (a szenzitívtől sárgát), ífy most laktáz cseppeket is kap. Nem egyszerű a tápszeres élet :D
2843. docika88
2018. máj. 9. 09:24

Úgy látszik az én gyerekem az alvással van most elfoglalva, ma is majdnem 8 órát aludt egyhuzamban.

Tegnap azt mondta a védőnő, hogy 6 hónapos koráig eheti a tápot, aztán majd több lesz a rendes kaja utána. 4 hónaposan meg kezdjem adni neki a barackot majd.

2842. medvécske (válaszként erre: 2841. - Docika88)
2018. máj. 8. 17:02

Mi most áltunk át teljesen a PRO tápokra PRE-ről és ez okozott egy kis fennakadást. Napi 2szer mindig szokott kakilni de van hogy 3szor.Aztán az új tápnál 1 napig nem kakilt pedig sok vizet ivott mellé. 1 nap után végre lett eredmény de aztán 2 napig nem kakil. Ma volt a 2.nap de nem volt nyűgös tőle, ugyan úgy nevetgélt. Na most délután két hatalmas adagban pótolta a lemaradását 🤭

Az övé is krémes okkersárga néha zöld részekkel de az ritka pl tápváltáskor fordul elő de amúgy inkább csak okker. 😁

Ő nézi a kezét 6 hetes kora óta. Nagyon jól el is szomott vele lenni. És pár napja válaszol a gügyögésre. Eddig csak sikongatott de már próbálja leutánozni a hangokat amiket kiadok. És tegnap elkezdett kacagva nevetni. Eddig hang nélkül nevetett vagy sikított közben de most olyan hangot ad ki hogy "höhö" 😄

2841. docika88
2018. máj. 8. 12:45

Volt itt d.e. a védőnő kitölteni a 2 hónapos státusz kérdőívet, mert holnap nem lesz idő rá nagyon a dokinál. Volt kérdés, hogy felfedezte-e már a kezét háton fekve, meg hogy válaszol-e gügyögéssel ha beszélsz hozzá? Hát egyiket sem csinálja még, hangokat már elkezdett kiadni, a játékainak főleg. De mondta a védőnő is, hogy ezt a kettőt inkább 3 hónaposan fogják csinálni.

A BCG oltás helye meg 6 hónapos koráig változhat, akár újra belobbanhat. Viszont a Botinak csak egy kis halványpiros folt látszik, alig lehet észrevenni. Ha nem reagálna rá, akkor sem oltják újra már, régen még oltották őket. Érdekes. Nekem sem látszik meg a helye amúgy, mintha nem is kaptam volna. Azért remélem kialakult a védettség nála :)


Este már 3.szorra aludja át az éjszakát. Az lett a rutin,hogy megeszi a 140 táp nagy részét, a végére bekakil, utána megeszi a maradékot is, aztán még sír, mint aki éhes, cicire rakom, azon meg 3 perc után bealszik, de látom jön tej is azért. Lerakom hasra és puff alszik. Hajnali 2kor mondjuk megébredt, de nem kelt fel végül, pedig melegítettem már a tápot neki, végül fél 6kor evett csak. :) Utána mondjuk 7-8 fele csak fél órát alszik, és újra kaja, aztán séta vagy itt bent alszik egy nagyobbat.

Aki tápszeres, hányszor van kaki? Nektek is ilyen mustársárgás-zöldes krémes állagú? Néha látok benne zöldes darabokat is :P Bocs ha undi volt.

2840. Bububomba
2018. máj. 8. 09:23

Nekünk a Mam cumisüveg nem jött be, helyette az Anti colic Tommee Tippee. Nagyon szuper. :)


Avent is van, az a vizes üveg, nem rossz, de nem a legjobb nekünk.

2839. medvécske (válaszként erre: 2838. - Docika88)
2018. máj. 7. 22:22
Nekünk is az anti colic van és abszolút favorit 😉
2838. docika88
2018. máj. 7. 20:48

Mi csak MAM-ot használunk, ez anti colic fajta, az alján van egy gumis szelep. Így kevesebb levegőt nyel. Vettünk neki egy Lansinoh fajtát, de a MAM után nem fogadta el. Mást nem próbáltunk. Sima cumiból viszont érdekes a MAM mellett a Dm sajátmárkását is szívta. 😏

Van aki abból a svéd itatópohárból eteti. Ha egyik cumisüveg se jó, talán az beválik.

2837. medvécske (válaszként erre: 2836. - Nikkencs29)
2018. máj. 7. 18:53

Mi NUK-ot MAM-ot és AVENT-ot is használunk.

A MAM-ot az elején nem szerettem adni neki mert túl gyorsan ivott belőle ezért a NUK-kal etettem mert azon a szájpadlása felől van a luk és így nem közvetlenül a torkára folyt a tej. Az AVENT teljesen cseppmentes így ha nem szívja akkor egyáltalán nem folyik a szájába. Most jobban szeret inni a MAM-ból és a NUK-kot sokszor el se fogadja ha éppen nincs kedve megdolgozni az ételért. 😄

Egyébként mind a 3 márkát szeretem és meg vagyok velük elégedve.

2018. máj. 7. 12:54
Kinek milyen cumisüveg vált be? Mi Tomee Tippet használunk, de utálom benne hogy mindig folyik ki valahonnan a cucc, nem zár rendesen a menete.
2835. Bububomba (válaszként erre: 2834. - Docika88)
2018. máj. 6. 15:15

Janka is nagyon mohó, úgyhogy nem váltottunk kettes cumira :D


Viszont az újszülött cumit elhagytuk, főleg mert a szilikont nem kedvelte.

0-tól 6 hónaposig van ez a cumi, amit használunk most, jó nagy, de latex és nem cuppog, hanem szépen nyámmog. :D

2834. docika88
2018. máj. 6. 11:14

Na hát akkor még odébb van a tápváltás.

És ti már cseréltétek 2-esre a cumit a cumisüvegen? Én még nem merem, mert így is mohó, mi lenne ha még jobban jönne belőle neki? :P


Azt vettem észre mondjuk, hogy az újszülött kisméretű sima cumin (nem cumisüveges) már cuppog, szerintem kicsi lett neki, veszek majd neki következő méretűt belőle.

2833. LiluLilu (válaszként erre: 2831. - Docika88)
2018. máj. 5. 22:09
HA tapszert mar 12 hos kpeig szoktak ,utana ha nem allergias a baba akkor valtani kell (vagyis nekem ezt mondta a doki mikor mondtam h felek a HA-s tapszertol) kettesre 6+ nál kell váltani. Hármasra 12+ de sok tapszerbol nem erdemes a harmast venni mert olyankor mar sok baba keves tapszert eszik (pl csak éjszaka) és a 3as tapszerek 10-15perc múlva olyan zselések h az 5 ös lyukú cumisúvegen sem jön ki.:/
2832. medvécske (válaszként erre: 2831. - Docika88)
2018. máj. 5. 22:00
A 2-es tàpok féléves kortól vannak.
2831. docika88
2018. máj. 5. 19:06

Mi az elejétől a ProNutra-t használjuk a Milumilból. Szerintem bevált, mert van rendesen kaki, általában 3-4 mostanában, pukizik is, böfi is kijön evés után. Most az elmúlt napokba evett 7-8 óra felé, és aludt 5 órát. Tegnap is este 10-kor evett, 11től 5ig aludt. Igaz utána nem is aludt vissza, csak fél órára, nyűgösködött, aztán fél 8kor kapott enni, utána aludt. Mondjuk a front nagyon zavarja :/

Tegnap én is délután és este fejtem neki, mindkétszer mindkét mellből, úgy lett a végén 50 ml. Néha szopizik is, de a fő kaja a tápszer.

Szerdán megyünk a két hónapos státuszra, szurira, kíváncsi vagyok hogy viseli.

Mikortól kell vajon "nagyobb" tápra váltani? Meddig ihatja ezt a HA start optimát?

2018. máj. 5. 17:50

Úgy néz ki a táp csere bevált. (lekopogom)

3 órát aludt és utána megevett 120mili tápot, közben nagyokat pukizgatott és böfizés közben vissza is aludt. :)

2829. medvécske (válaszként erre: 2828. - Bububomba)
2018. máj. 5. 16:38

Nekem is elment a tejem. 20mili még lejön de ha nem erőltetném akkor pár nap alatt ez is elapadna.

2 napja Emma is nagyon nyűgös és sír pedig nem szokott. Én most tápot váltottam mert arra gyanakodtam,hogy azzal van a gondja. Ma el is ment a férjem másikat venni és lekopogom most lassan 3órája alszik. Az elmúlt 2 napon nem aludt csak 20 perceket napközben és éjjel is óránként kelt pedig 4órákat végig szokott aludni. Áttérünk a PRO tápokra és PRE-ből Beba és Milumil volt a jól bevált, de a Hipp-el se volt gond. A Hipp-ből ivott már PRO-t és azzal sem volt gond. Aztán kaptunk egy doboz Bebivita-t és valószínűleg az nem tetszett a kis gyomrának. Sírt,hogy éhes de pár mili után lökte ki a szájából a cumisüveget. De közben üvöltött,hogy éhes. Persze ettől elfáradt és elaludt. Mivel éhes maradt nemsokára rá ébredt és sírt tovább,hogy éhes.

Most PRO-ból Milumilt vettünk megint meg Beba-t, a Milumilból adtam neki enni és azóta szundizik. Nagyon remélem,hogy ezzel megoldódik a nyűgösség és megint boldog baba lesz.

2828. Bububomba (válaszként erre: 2814. - Barbus0501)
2018. máj. 5. 09:21

Én is csak azt mondom, használd ki a nyugit, pihenj, aludj, amennyit tudsz. :)


Tegnap este jöhetett ki rajtam a fáradság. Hányingerem lett, szédültem, remegtem...azt hittem összeesek, semmi erőm nem volt. Janka is nyűgös pár napja,nappal sokat sír, éjszaka meg kukkol alvás helyett...

Voltunk gasztrón a tejfehérje allergia miatt. Eddig pregomint írt a gyerekorvos neki, de a tünetek picit javulva, de megvannak(persze, hiszen tejsavó alapú tápszer) Anyatej szinte teljesen megszűnt, pár csepp.

Szóval kaptunk másik tápszert, speckó, Neocate a neve. Rendelni kell, úgyhogy jövőhéten kezdjük. Azért mire eljutottunk szakorvoshoz, nem volt egyszerű, így is ismerős által, mert fél évre kaptunk volna időpontot...

2827. nikkencs29 (válaszként erre: 2817. - LiluLilu)
2018. máj. 4. 10:08
Nekünk adamo van, 7 hetes Milán de eddig egyszer aludt el benne, fél órára, szóval én is csak irigykedek másokra :D
2018. máj. 4. 03:54
Probalom kielvezni. Szerencsere mostmar nalunk is szep ido van en is jobban erzem magam. Egesz fitt vagyok. Kutyat setaltatok, ezt-azt csinalgatok a lakasba. Neha tudok delutan aludni, neha egyaltalan nem megy. Van 2 fele ringatonk, plusz egy extra kicsi agy ami nagyon konnyen mozgathato. Es meg rengeteg babadolog. Szoval most egyenlore nem vasarlok ezerrel. Ha valami nagyon kelleni fog, megrendelem, masnap itt van. Egyebkent mindenkinek nagy gratula a babahoz :) en is varom mar nagyon az enyemet.
2825. Mermancs
2018. máj. 3. 21:56
A naptej tényleg nem ajánlatos, inkább sapi vagy pelenkával védeni a babakocsit, hogy ne susson rá a nap :)
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook