2016-ra babát várók! (beszélgetés)
Na, ezt jó tudni! Köszi :).
Derékfájás egy ponton, mint menstruáció idején lehet attól, hogy a szervezet emlékszik és azért jön elő? Két napja érzem stabilan, hogy ugyanott fáj. Hasam néha szurkál.
Az elsőt én is olyan 20 hetesen éreztem.
Hááát, érdekes ez a hasad megemelkedése... de szerintem még korai lenne azt mondani, hogy babuci volt... aztán persze lehet, hogy mégis... :)
szuper!!!!!! :)
(egy kérdés: ilyenkor még hüvelyi uh van?)
Nekem is a háziorvos adta a beutalót vérvételre. Ami szerencsére csak annyi, hogy kiszolt az asszisztensnek, mert nálunk a háziorvosi rendelőben leveszik a vért és ők elküldik laborba, nem kell külön rohangálni sehova.
Ahany hely annyi rendszer úgy tűnik.
Korán beájultam, most meg malmozok.... :)
Adri: nekem is volt, az az oldal fájdogált, ahonnan kiszabadult a petesejt.
Nem tudom megfejteni a rendszert :) Mondtam is a védőnőnek, hogy a fiammal mennyivel egyszerűbb volt, egy faluban laktunk, ott volt egy szem tündéri védőnő, a közeli kisvárosban pedig egy nőgyógyász, aki nagyon profin végigkísérte a terhességemet. Az a rendszer átlátható és egyszerű. Itt Szegeden meg nem. A védőnő valami olyasmit mondott, hogy a terhesgondozás azon részét privatizálták és az állam nekik fizet (központinak). De mivel a babát már ő, a körzeti fogja látogatni, ezért kell hozzá is járni.
Fogorvos: nem kérdeztem rá, hogy kötelező-e, de szerintem legalább erősen ajánlott. Én is ajánlom. Higgyétek el, nincs rosszabb dgy terhesség alatti fogfájásnál. Én évekig húztam két törött fogam miatt a fogászatot, aztán tavaly nyáron összeszedtem a bátorságomat. Egyet sikerült betömni, a másiktól megszabadultunk sima húzással (koronából alig volt, azt hittem műteni kell, a doki meg egy pillanat alatt kikapta). Aztán a fejemet vertem a falba, hogy miért nem mentem korábban el, inkább szenvedtem. Szóval ne izguljátok túl, nem èrdemes. :)
Ezt a rendszert én sem értem. Úgy tudtam, a háziorvos adja a beutalókat. Amikor voltam nála, konkrétan hozzám sem szólt, semmit nem kérdett. A védőnővel majd később találkozom, attól tartok egy hétre zsúfolnak be minden vizsgálatot...Fogorvostól én tartok kicsit, de szerintem elkerülhetetlen :).
Hogy bírjátok a meleget? Így, hogy kvázi egész nap pihentem a hűvös szobába, egész elviselhető.
Ezt én most nem értem. Nekem a háziorvostòl kellett pl. kérnem az első trimeszterben kellő vèrvételi beutalòt, a vércsoportmeghatározást, még volt még valami, azt hiszem a szifilisz szűrés.
meg a kiskönyvben is van vmi háziorvos által kitöltendő rész. Akkor ezek szerint nem mindenhol egyforma?
Egy kèrdés: fogorvoshoz muszáj menni?
Sziasztok! Voltam ma a védőnőnél, jó fej, negyvenes csaj, jól ki fogunk jönni. Megerősítette, amit korábban hallottam, miszerint az összes beutalót a központi védőnők fogják kiadni, oda majd a 12. heti uh után kell mennem. Háziorvoshoz elég akkor menni, ha szeretnék táppénzt. 12. heti UH 21-én lesz, már nagyon várom, és izgulok, hogy minden jó legyen.
Bebe: a cukorterhelésest nekem is a 24. hétre mondták.
én már nem emlékszek, hogy 7 évvel ezelőtt mikor volt... :)
a lényeg, hogy még bőőőven van idő rá :)