2015 nyarára babát várók (beszélgetés)
Ma voltam! :)
Minden rendben a picivel,megfelelőek a méretei.A nemét a doki sajna nem tudta biztosra mondani,mert farfekvéses és nem látszik rendesen,de szerinte kislány.:) Azt mondta ne vegyük 100%-nak,de az ő személyes véleménye az,hogy kislány.Hát nagyon remélem,hogy jól látja! :D
Én is mikor először megéreztem azt hittem kiugrok a bőrömből(sokszor most is,mert olyan helyeket fedez fel bennem amikről nem is tudtam :D) úgy örültem!
Most veled örülök,fülig ér a szám :)
Mikor mész UH-ra?
Izgulok mi lesz.
Jaj de jó!Gratulálok!
Szóval a kis "kolbid" most már jelzi,hogy anya itt vagyok!Akkor kezdődik.Belső méhszájtaposás rendel ;D
Gyorsan felejtsd el a magándokidat. Nincs értelme ennyi pénzt adni neki,ha ott sem lesz. Inkább keress egy szülésznőt.
A tarifákról: én ezt még mindig korrektebbnek tartom,mint a "ammennyit gondol" szöveget.De az általános szabály: magánrendelési díj*10=szülés.
Az én nődokim már évek óta nem vállal szüléseket,hiába könyörögtem neki :D Most ott tartunk,hogy vele végigcsinálom a terhesgondozást, SZTK-ban,de mivel családi barát a magánban sem fizetek soha semmit. Az "A" terves kórházban szülésznőt választok, a "B" terves kórházban szintén. Ez a területileg illetékes kórház, vannak kapcsolataim,de csak akkor megyek oda,ha muszáj. Max. a férjem helyett a nődokim lesz a kísérőm a szülőszobán! :D :D Ááááá nem! :D
Remélem kikiabálod a világba!
Kisfiú után gondolom inkább kislányt vártok,persze tudom az a legfontosabb,hogy egészséges legyen.
A fiam nekem is rengeteget mozgott anno,de legalább hagyott aludni.Így legalább tudod,hogy minden rendben ott bent. :)
Ja,azt hozzáteszem,hogy azóta is rengeteget mozog a fiam...meg sem áll egész nap... :DDD
Igen,lehet kifutnék a világból,ha egyszerre kettő jönne... :D
Hú,ezt a "biztosan nagy a haja a babának"már én is sokszor megkaptam a gyomorégés miatt.Na,de a fiamnál is égett végig a gyomrom aztán alig volt haja. :D
Mindenki saját magához hasonlítja a tüneteket,hogy nála hogy volt.Nálunk is ez van.:)
Remélem holnap kiderül mink lesz.:)
ez a szulesznofogadas jo otlet.
gyakorlatilag, ha rendesen halad a szules, akkor nincs is zukseg orvosra.
Szia!
Gondolom így pocakosan nem is olyan egyszerű a mozgás sem. :( Kitartás!!Megéri a picurkáért mindent megtenni.Persze a diétához nagy akaraterő kell.(én tudom,mert nekem is kellett sokáig)Remélem minden rendben lesz az UH-n!
19 hetes vagyok.Második baba.Van egy 4 éves kisfiam.
Ezt az utóbbit meg is értem. Ma voltam egy helyen, és egy ott praktizáló orvos tarifái szépen kitéve a váróban, és fel volt tüntetve , hogy a szülés készenléti díj - 200 ezer FT!
Hát kiírni se mertem volna a helyében. De csak úgy röpködnek a 120-150 ezres tarifák is a neten, meg hogy a tízszeresét illik adni a magánban elkért vizitdíjnak. Hát ma egy kicsit kilettem, én is járok folyamatosan a szakrendelőbe is, mert az orvosom magánban semmilyen beutalót nem tud adni, én csak azért mennék hozzá, mert a szülésnél nagyon támogató, de azt hiszem ezt az egészet át kell gondolnom.
A korábbi terhességemhez képest nagyon felmentek az árak (pl uh, kombi teszt stb)
Szia!
Én végül csak szülésznőt fogadtam. A vizsgálatokat az OTI-ban végeztetem el. Az eddigi tapasztalatom szerint elég alaposak és legalább minden egy helyen van.
Magam is nővér vagyok, ezért jobban bízok a szülésznőben. Ha gond van, az orvos úgy is megteszi amit kell, a szülésznő majd ott lesz mellette.
Az is az igazsághoz tartozik, hogy nincs annyi pénzem, hogy egy orvost is fogadjak.
Én úgy tudtam van helyettese, de amikor legutóbb szültem, beteg lett, de "Mázlim" volt, mert a dokimmal megbeszéltük, hogy az utolsó napján megpróbáljuk beindítani a szülésemet, és be is indult. Most viszont rákérdeztem a helyettesre és azt mondta már öreg, nem szívesen veszi át az ő betegeit. Kértem, hogy akkor adjon át másnak amikor elmegy szabira, de most meg azon gondolkodtam, hogy nem is tudom kinek adna át. Járok hozzá 8. hónapig , fizetek cirka 100 ezret a magánrendelésére, és azt se tudom be jön-e szülésre (elméletileg kicsi az esély) ha meg nem, akkor szülök egy számomra teljesen ismeretlen dokinál. Én csak attól félek , hogy be fog stresszelni, hogy nem ismerem az orvost, aki velem lesz.
csak szülésznőnél lehet mostanában szülni? Mert arra gondoltam, hogy fogadok szülésznőt (egyébként is fogadtam mindig), majd felhívom, hogy neki mi erről a véleménye, hogy csak őt fogadok de dokit nem.
Az én dokim magánpraktizál, de minden hónapban elutazik a családjával, amikor nem megy be a kórházba, most már előre tudja, hogy nyáron mikor nem dolgozik, és mondat is hogy elutazik.
Eddig szerencsém volt, mert sikerült elcsípnem pont az elutazásai előtt 1-2 nappal, de most szerintem kár ámítani magamat :(
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni van-e valakinek magas vérnyomása, kell-e gyógyszert szednie.
Én 12 hetes vagyok és 140/75 feletti értékeim voltak, úgy hogy 3x1 Dopegytet szedtem, így a belgyógyász duplázta a dózist. Ezzel 120/70 körüli az értékeim lettek. Remélem sokáig fogjuk így bírni, bár sokkal fáradtabb lettem:)
Ami viszont felháborít, hogy kismamaként, csak ezt a gyógyszert szedhetem és ebben az esetben sincs semmilyen támogatás rajta. Egy doboz 1800 forint és ebből nekem például 4 doboz kell. Nem mondom, hogy nem veszem meg, mert fontos, de hogy ezt nem támogatják, azért ez elgondolkodtató.
(Ezt most ki kellet írnom magamból)