2013 májusi babák (beszélgetés)
mi is 62-68as ruhákat hordunk de én is észre vettem hogy össze-vissza vannak számozva mert van olyan 56os hogy összemérve ugyanakkora mint a 62es sőt van olyan 62es ami kisebb mint az 56os,ki érti ezt?!pelenkábol mi is 3as Pamperst használunk,a 2esből a kaki csordult tul mindig nállunk főleg hogy csak két naponta van de akkor rendes adag,olyankor tuti mindig át kell öltöztessem :P
Boti is imád tévézni,van hogy a cumi kiesik a szájábol mert tátott szájjal mézi :P olyan cuki bir leni
Köszi.ilyet én is használtam még amikor 1 hónap körül jártunk. Nekem is jó volt, más is dicséri.de itt 42/db ami több mint a pampers akciósan...mert mindig van akció ugye. Nagy dilemma :P
Mi váltottunk, és DaDDa-ra, ami 4-9 kg van a 3-as méret. Nálunk a Kórházban ezt adták a babákra, ezért vettem belőle a papmeers és a libbero mellé. Ugye tudja mindenki az utóbbi 2 milyen drága. Ezt pedig 37 ft/db áron veszem, a márkás meg marad dokihoz, meg védőnőhöz. Teljesen meg vagyok vele elégedve, se pisi-se kaki nem folyik ki, és kicsit több töltőtömeg fér bele, mint a pamppersbe. Kibír 7-8 órás pihit is.
:)
Mi még a kettes pampers-öt használjuk de mostanában sokszor kifolyik a pisi..másnál is volt ilyen? Lehet azért mert már nem jó vneki? Mert a pocija miatt eláll
Én azt hittem hogy csak rosszúl látok vagy rosszul adom a gyerekre a ruhát.de egy csomó 62es nálunk is kicsi és most les 7 hetes Alen.Sőt a pelusból is váltanunk kell 3-asra mert már a kis combiját úgy láttam szorítja mondjuk 3-6kgig van mi meg már 5200-nál járunk uh ez az uccsó csomag. Lassan vehetem elő a bilit :D
Nekem 3 hónapos lesz jövő héten, és a 62-es ruhácskák épp jók rá.Van ami 56, és van 68. Szerintem össze-vissza vannak méretezve ezek a ruhák.
A szopizáshoz annyit, hogy most a kánikulában gyakrabban esznek a babák a szomjúság miatt (így mondta a doki), de én tapasztalom is, hogy óránként(!) kér, és akkor csak rövid ideig iszik.
Akiknek most 8 hetes a kisbabája milyen méretű ruhát ad rá?
Mert nekünk már kezdenek kicsik lenni a 62-esek is... Rosszul vagyok, hogy a francba nőtt ilyen sokat??? :O
Ma már a 68-as rugit adtam rá, mert a 62-es még éppen jó rá, ma látom, hogy a 68-as meg már jó rá!
Hogy az atya istenbe nőnek ilyen gyorsan?? 4-6 hónapig írják a 68-as méretet... Mi meg csak most vagyunk 2 hónaposak!!!
A páromnak extra vastag szemöldöke van. Lényegében olyan torzonkóc, hogy a valóságban nem is két szemöldök az, hanem csak egy, ami majdnem körbeéri a fejét. 22 éve ebbe a csodás szemöldökbe szerettem bele és a kék szemekbe. (Ki érti ezt?) Az egyértelműen látszik, hogy Alexander is örökölte ezt az óriási szemöldököt - a csecsemőknek alig szokott szemöldöke lenni, Lalának igazán helys, férfias szemöldöke van már most is. A páromnak már 10 éve, hogy a fodrász igazítja a szemöldökét is, mert muszáj. Ha öreg lesz, olyan szemöldöke lesz, aminek a szőrszálai visszahajolnak a szem irányába. Alexandernek is olyan lesz:):):)
Jaaj de cuki :))) a mandula nálunk is megvan, nem is kicsit...de a színe....kívül sötétkék, beljebb egészen világoskék belül meg barna :P bár így maradna de semmi esélye sajna.
A tv nálunk is megy, na meg a kiságy fölötti forgó...mist is épp annak magyaráz es majd elszáll úgy kalimpál.
Amúgy ő is nézi a tv-t... :D
Nem tudom mi tetszik neki is benne, gondolom a sok színes mozgó alak és forma... :D
Nagyon szép! :)
Nálunk meg az anyám fültövén lévő kis gödröcske öröklődött, csak Édinek a másik fülén, illetve az apja szemöldökformája és orra tuti... :D
De a vicc, hogy az én asszimetrikus arcom jellegzetességei is látszódnak rajta, csak nála pont fordítva! :DDD
Ugyanolyan erős kis testalkata van, mint nekem volt kicsinek és még az akkori babás fejformája is dettó olyan mint az enyém... :D
Párom mondta és mások is, hogy csak a szemöldök vonala és az orra az egyértelműen tőle örökölt, de a többi az mind olyan mint én voltam kicsiben. :)))
Köszönöm. A pároméknál mindenkinek, mandulavágású és sötétkék szeme van (nagypapa öröksége). Eddig az összes gyerek örökölte. Még a párom öccsének a gyerekei is, holott ott apu barna szemű, anyu meg zöldes kék. Remélem Alexandernek is megmarad ez a gyönyörű szemszín. Már most látszik, hogy a mandulavágás az megvan. ÉS AMIKOR NEVET, BELUKAD AZ ARCA :) Meseszép kis pofikája van. Most éppen a nappali közepén fekszik a drága a szőnyeg közepén, tele a pocak és nagy élvezettel "nézi a Duck tv-t", a keze-lába meg csak úgy jár.
Tényleg igazi nagyfiú már :) hogy repül az idő. Úgy látom nagyon szép kék szemű fiúcska lesz:)
Lányok, üdvözlök mindenkit. Feltöltöttem egy képet Alexanderről, most két hónapos. Nagyfiú már:)
Nem támadtalak, csak kérdeztem. Azért, mert ha nincs felhúzva, akkor ugye bent marad egy-két dolog. Például a nagyfiamnál már egy éves kora előtt termelődött némi fehér váladék, és amikor nem sikerült teljesen megtisztítani, akkor sajna begyulladt, és az nagyon fájt neki.
Megmosom a kukiját, de nem húzogatom neki. Nézd nekem ezt mondták: Hagyjam békén. Hidd el többször rákérdeztem. Meg se mutatták, mert nincs vele teendő. Egyik bnőm húzogatta neki, fel is szakadt. a másik bnőmnél meg begyulladt. Majd szólnak, ha csinálnom kell vele vmit.
És akkor hogy mosod meg neki?? Nem értem.
Biankám is sokat feszeng... Néha pukizik akkorákat... Múltkor például vizsgázni voltam, vittem magammal, kb 1,5 órás volt és végig pukizta az egészet... de akkorákat, hogy a végén már szerintem azt hitték én csinálom :D
Csak kakilni nem nagyon akar...
Egyébként titeket küldtek a picikkel objektív hallásszűrésre?
ne ez az amitől kiakadok hogy egyik igy mondja más ugy,nekünk pl semmit nem mondtak :( most akkor döntsd el......ha csinálod az a baj ha nem akkor meg az hogy miért nem csináltad?!kiakadok...
Ezt én is olvastam..., mondjuk azt mondják ha sokszor kerül bele a popsi krémből, meg eshet ez is...
Én mondjuk napi 1x este alaposan bekenem az egész fenekét, és a nuniját is lekenem, de bele nem igazán kenek, habár volt rá példa, de este mindig alaposan megmosom neki, szóval remélem ilyen összenövéses dolog nem lesz...
Kukis téma. Nekünk a védőnő és a gyerekorvos is azt mondta, hogy NE bántsuk abszolút. Meg is könnyebbültem. A tv-ben is pont elkaptam róla egy riportot és ott is azt mondták, hogy nem kell 2-3 éves koráig bántani.
Mi a germicidet. Szerintem általában azt írják fel.
Ez a hőmérséklet kérdés engem is érdekelne, a kiscsajom nekem is.szokott tekeregni néha. Mondjuk elkezdtem nàla az infacolt (nem kolikas de nagyon nehezen kakilt és szorult a puki benne) meg másik tápot is kaptunk es azota rendben van de meg mindig elo szokott fordulni a tekerges idonkent de mar sokkal kevesbe tunik nala gorcsosnek. Arra is.gondoltam mar hogy mivel anyatejet is szopizik valamennyt esetleg onnan a feszenges?!
Kelleténél melegebb tápszertől fájhat kicsim hasa? Eddig nem nagyon volt hasfájos. Este és még most is szenved a pukizásoktol szegénykém, már amennyi kijön.
Ti milyen kúpot használtok lázra??? Azt a germicidet?
Na igen, viszont a lányoknál meg összenőhetnek az ajkak, de ez ritkább.
ugyeee??!! Én is ódzkodom tőle.Ezért csinálja a férjem ő jobban tudja mi hogy van :)
Na a bejegyzéseitek után még jobban örülök h csajszim lett. Durván hangzanak ezek. ..főleg feltépni :O
Nálunk apa a fürdés felelős így a kuki is rá marad. Azt szokta csinálni hogy fürdés után amennyire engedi hátra húzza a kukit és kitörli. Általában szokott lenni a fityma nyílásnál ilyen kis elhalt bőr.de nem mindig. 3 éves koráig ne engedd hogy feltépjék vagy ilyesmi, szépen megoldódik magától. Az első kisfiamnak szűk volt nagyon de szépen kitágult mostanra.
További ajánlott fórumok: