2013 májusi babák (beszélgetés)
Fúúúúúúúúúúú, erre van egy jó story-m :DDDDD
A fiam túlhordós volt, és 26-án már éreztem, hogy valami lesz (a hőgörbe alapján akkor telt le a 266 nap, szóval úgy voltam vele, ha most nem szülök, akkor soha), délben már feszített a derekam, na mondom, király, ma szülünk :) 3kor még kimentem az auchanba, kivittem párom kabátjait a tisztítóba, akkor már eléggé húzott, de még nem fájt. 1/2 4-re hazaértem, és SEMMI!!!! Azt hittem, megőrülök. Hazaér párom, direkt felhívtam, hogy siessen, szülünk, szóval hazaér, kérdezi, hogy mi van. Mondom semmi, megint leállt. Hát, akkor segítsünk rá. Mondom jó, akkor már csak azért is... Épp lefeküdtem az ágyra, ruha már nem volt rajtam, amikor éreztem, hogy görcsölök egyet, de olyat, hogy csillagokat láttam. De azt hittem, csak rosszul fekszem. Aztán mielőtt bármi történt volna, éreztem, hogy valami folyik végig a combomon, de azt hittem, csak terhességi folyás. Jó, végeztünk, mennék WC-re, érzem, megint folyik valami a combomon, miután jött a görcs. Felállok a WC-ről, törölném magam, nagy tócsa vér alattam. Megint görcs. Beállok a meleg víz alá, "fájások" csak nem múlnak. Mondom a zuramnak, hozzon már egy telefont, mérjünk már. Stabil 2 percenként 1 perces fájások. Szóval nekünk szex közben indult be, bár nem attól :D
Jaaaaa, így értem már :) Hát, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie :)
Na, akkor már biztosan minden a legnagyobb rendben van :)
Nincsen választott orvosom és nem is lesz...Mivel budaörsi vagyok oda a IIszámú klinikáról jár ki egy fickó terhesgondozásra azoknak akiknek nincs választott orvosa...így ha majd beindul a szülés oda kell mennem vagy ha mentő visz akkor azok is oda fognak vinni elvileg...szóval én ügyeleten fogok szülni...
:)
Férjem már attól rosszul van, hogy létezik hüvelyi UH-mondanoms em szabad neki, emrt zavarja.De nem ám az hogy az ő kedvesébe bedugják az ultrahangfejet, hanem maga a dolog, h. gusztustalan.Fura egy pasi.De szeretem.
Az az egy gond,hogy 12.hèt után nem abortusz,hanem még kell szülni a babát.De ilyenre ne is gondoljunk.Látom te is a II számú klinikán fogsz szülni,ki az orvosod?
Tudom,hogy kicsi az esélye,de a vetélés szóra pánikrohamot kapok.Úgy érzem belehalnék ha mégegyszer megtörténne. Köszi az érdeklődèst,hála Istennek csak egyszer volt vér a wc papíron,azóta nem,remélem így is marad.Viszont alig van erőm,nagyon gyenge vagyok.A hányingerem viszont elég aktív,úgyhogy remélem minden rendben van.
Nálunk már megvolt a hüvelyi ultrahang és nem jöhetett be párom, mivel államiban voltam és nem csak én voltam egyedül a rendelőben. Most orvosi vizsgálatom lesz, ott nem tudom, hogy mennyire láthat párom érdekes dolgokat. Ultrahangot valószínűleg nem tartanak még egyszer, azt meg nem biztos, hogy akarja nézni a másik felem, hogy bennem matatnak.
Nekem mikor most múlthéten hüvelyi ultrahanggal nézték meg a kicsit én megkérdeztem az orvost hogy a párom bejöhet e mire ő meglepődötten mondta hogy de hiszen ez hüvelyi ultrahang...erre rávágtam hogy igen!Tudom.Azt mondta hogy jó rendben ha szeretném akkor behívhatom,úgyhogy az én páromat beengedték :D Remélem a tiédet is befogják!Nagyon nagy élmény volt látni párom arcát mikor megmutatta neki az orvos az ultrahangon hogy na az a kis folt a picúr és az a sötétebb kis pont a szíve ami lüktet! :D nagyon jó volt! :D
Én úgy tudom hogy ha a vizsgálatoknál valami rendellenességet találnak a szülők eldönthetik hogy megtartják e a babát asszem a 20.hétig lehet abortuszt végeztetni ha valami olyan jellegü problémája van a kicsinek mint pl a dawn kór...akkor ha úgy döntenek a szülők hogy nem tartják meg akkor megcsinálják a műtétet...
Én sosem úgy képzeltem, hoyg mindjárt sex közben beindul, de mondjuk rá pár órára fél napra....
A szexet szülésre azért írják fel, mert megpiszkálja méhszájat!Ill. masszíroz ott belül, ami elindíthatj a agörcsöket, mivel az izmokat idegeket irritálja.Ill. az orgazmu sis maga beindíthataj az is az izomösszehúzódás miatt.
Én így tudom.
Én is túlhordtam a lányom, akkor nem igen nyúlkálnak már a méhszájvizsgálatra a végén, de a szülésznő is mondta ha karom megmasszírozza kicsit a méhszájat, hátha beindul kicsit.
Nem tudom az elején miért mondják, h. ne.Fertőzé sis, meg jobb nem bojgatni.
Normális doki beengedi :)
Még csak most esett le, hogy tényleg vizsgálatra megyek. Teljesen lázban vagyok már. :)
Remélem tényleg csak ez a helyzet, mert a vizsgálat nem fájt, vagy nem is tudom, mert én annyira a monitort bámultam, amikor az uh-s mutatta, hogy én nem is figyeltem rá, hogy mit csinál közben, felőlem akár egy hellyel lejjebb is dughatta volna a szerkentyűt, az sem tűnt volna fel. :) Csak viccelek, de kiélveztem minden másodpercet, amíg láthattam a kis foltunkat ficánkolni. Este jön velem párom is a vizsgálatra, de egyáltalán bejöhet ő a vizsgálatra, vagy ilyenkor a férfi kinn vár?
De a lényeg, amiért jöttem:
Jelentem, megtaláltam a babahallgatóval a kicsit :)))) 28mm volt hétfőn, 9+5 méretek alapján. :))) Szóval hajrá, olcsóbb, mint egy UH gép ;)
Ez az amnio kontra vetélés amúgy sajnos nagyon fel van fújva. Tudományosan bebizonyított (valami szakkönyvben olvastam róla, sok terhes szakirodalmam van :DDDDD ), hogy 0,00001 % a valószínűsége, hogy bajt okoz. Sok amniost ismerek, de olyat, aki ettől elvetélt volna, egyet sem :) Szóval szerintem emiatt igazán ne aggódj, bár nem rábeszélni akarlak. Jobban vagy? Vérzés elmúlt?
Az nem jelent semmit, mert ha túlságosan vérbő a hüvelyed (sajna nekem is az, bár én szerencsére nem vérzek, de vannak nálam kevésbé szerencsések is), akkor könnyen sérül, és vérzik. De az a babának semmi gondot nem okoz :)
A 12 hetes UH-val együtt veszik a vért, UH lelet + kémcső megy a laborba :) Utána, amit szerintem te mondasz, meg lehet csináltatni a 4-es markert, az már anno is drága volt, és ha a 12 hetesen minden ok, akkor szerintem is felesleges. Azt mondják, érdemes, mert pontosabb, mint az AFP, de én meg azt mondom, hogy ha belepisilek a kémcsőbe, és abból keresik ki ezt a fehérjét, még az is pontosabb...
:DDDDDDD Na, mi is "tornáztunk" sokat apukával, de a szülés tök magától indult be mégis :DDDD De volt, akinek segített :)
Koszi mindenkinek a valaszt.En is ugy tudom h a kombi tesztbol allapitjak meg ami 30 e ft korul van. De en ugy hallottam h 12 hetesen is elveszik a babat ha a down kor beigazolodik-talan 16hetes korig.De ezt nyilvan mindenki maga donti el.
Meg kulonben is minket forumozokat ez nem erint::-).Szep napot mindenkinek.
Ez valóban igaz lehet, mármint az, hogy a sperma tartalmaz olyan anyagokat, ami a terhesség végén legalábbis, de beindíthatja a szülést. A dokim, amikor már néhány nappal túlhordtam a lányomat, szó szerint felírta a szexet, mint szüléssegítőt. D:D: Elég vicces volt az egész.
Egyébként a terhesség elején nem okozhat gondot, bár valóban a fertőzésveszély a szexnek köszönhetően biztosan nő...
Bocs a sok elütés miatt,telefonról írok,ágyban fekve.
Sziasztok! Én 38 vagyok.Előszőr gan a kombi teszt,qz egy ultrahang és egy vérvétel,de ez csak százalékos arányt ad,hogy mennyi az esélye.Nálunk ez 30 ezer kész.Ha ez rossz akkor jöb az amniocentézis,ami magzatvízvétel.Ennél 1% a vetélés esélye,de biztos eredményt ad.Van egy új vizsgálat is,az csak vérvétel,de kb.200 ezer ft.,és ha annak rossz az eredménye,akkor jön az amniocentézis.Lehet egyből amnióra menni,ha akarsz.Én attól félek,nem a szúrás,hanem a vetélés kockázata miatt.
Köszi a nyugtató szavakat! :) Igyekszem optimista lenni, eddig nem volt baj, és ezután sem lesz. Jó helyen van a kis borsó és ott is marad még sokáig. :)
Tegnap voltam én is végre a választott dokimnál.10 htes voltam tegnap kereken:) láttam babát, mozgott, keze lába! csodálatos volt!már 31mm..kis dárgaság!Úgy forgott, mintha ráznánk:)
Nekem is mondta a kombitesztet...én 33 vagyok.Erősen javasolja, denem tudottt meggyőzni.Tud erről valaki? Azt tudom, hoyg a Down kór szűrést lehet mr vérből szerencsére, és ebben az is benne van,d ebenne van minden kromoszómarendelleneség szűrése is.Na most minek is, ha már úgy sem vetethetem el 12. hét után? és nem is tenném.
Max kiderül előbb a baj, mint, hogy a dokik uh-val észrevennék.Meg esetleg fel tud készülni az ember, hogymi vár rá a beteg gyerekkel.
De ne így legyen nem azért írom.
Meg amiylen aggódósak vagyunk, a sok érték ami kijön és aztán majd mindenki parűzik ez az van e, lesz e, jó e hogy lehet még utánanézni.
Szerintem nem éri meg.35 felett meg kötelező, akkor meg inkább vérből persze minthogy a veszélyes hasbaszúrást válassza bárki.
Azt nem tudjátok ennek is pontos ideje van mikor kell? 12. hétig? vagy akkor kb?
MAjd ha lesz időm neten is utánanézek, amúgy most a ti információitok az utánanézés számomra.
Ne félj, akor turkál ha kell.Meg kell nézni.
Amúgy iylenkor a méhszájat nézik csak az még nem zavr annyira tán.Nekem is megnézték, h. biztos nem találnak e bent valamit ami vérzésre utal, ill. vérzik e valójában.MIndkétszer azt mondták semmit nem találnak(kézzel szemmel), pedig belőlem elég sok barna jött eg ytenyérnyi.De megnyugtató volt.
Uh-t néztek, de amásodiknál, már mondta hogy inkább ne, nem akarja piszkálgatni hátha az mégsem jó, mert ugye hüveliy az uh.
Nem szabadna hoyg ez ártson, én ebben bíznék! nem a vizsgálattól lesz roszabb az biztos, de nem is lesz roszabb nyugi!
Nyugtával dicsérem a napot! :) Szerintetek az nem baj, ha 6,5 hetesen megvizsgál az orvos? Hétfőn voltam hüvelyi uh-n és egy borsszemnyi barna foltom már aznap este is volt. Félek, hogy elkezd bennem turkálni az orvos és vérezni fogok.
Mi megcsináltattuk anno, akkor még ingyen volt, csak szólni kellett, hogy szeretnénk. Most akkor kell szólni, mikor időpontot kérsz 12 hetesre, adnak egy csekket, és annak a befizetett szelvényével kell vérvétel menni :) amikor én szültem, tavaly októberben, akkor 9000 volt.
Szuper, hogy jobban vagy :)
Sziasztok! Azt hiszem megtaláltam a tökéletes kombót hányingerre. Este veszek be lefekvés előtt egy szem Gravidát, amit B komplexxel kísérek le. Reggel az ágyban kettő darab keksszel indítok, ha felkeltem hideg tejet iszom valamilyen pékáruval, nem sokat. Ha beértem a munkahelyre, megint eszek kis kiflit, mellé joghurtot, de már a felvágott is lemegy. Sokszor ebédre ugyanez. Ha mégis hányingerem van, iszom egy fél pohár gyömbért, rágózom, vagy kortyolgatom a citromos vizet. Tegnap ez nagyon bevált. :)
További ajánlott fórumok: