Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

2364. acsa75
2012. dec. 5. 07:50

Sziasztok!

Kislány badykt kínálok eladásra.

100 ft/db hibátlanok,szépek,nem foltosak,nem szakadtak

Kislány farmer nacik-legginsek.

Köszi.

Ancsa

2363. lane01 (válaszként erre: 2361. - Daad)
2012. dec. 5. 07:48
Nálunk egy lánynév merült fel még januárban, hogy na, akkor ez lesz, ha baba lesz. Fiú nevek közül semmi nem tetszett, de talán a Zalán maradt volna meg a végére, viszont most szült az egyik ismerősöm és Zalán a neve, így ez kilőve. :) Vannak amúgy találgatások rendesen, főleg a nagyszülők részéről. Lehet, hogy csak véletlen, de anyukám fiút lát, anyósom lányt. :D
2012. dec. 4. 22:40
Sziasztok! Hazaértünk babamoziról (meg barátokkal bandáztunk). A 4D alapján is 17 hetes a babánk, és 80%, hogy lány, bár majdnem végig a pocakján feküdt. 40 percet moziztunk,ezalatt azért forgolódott is. A saját orvosom szerint viszont 1-2 héttel középidő után foganhatott.Ennek örömére AFP-re is csak jövő héten kell mennem, hisz saját doki szerint akkor leszek 16 hetes.UH doki szerint már holnap is fals eredményt mutatna az AFP.ÁÁÁÁ,a hajam tépem ilyenkor.
2361. daad (válaszként erre: 2359. - Lane01)
2012. dec. 4. 21:35

Háh, pont ezért lesz kisfiú.:) Legalábbis nálunk így volt, lány névben nem volt egyetértés, fiú névben sikerült megegyeznünk, erre másnap kiderült, hogy kislány lesz.

Jó neked, hogy ilyeneket álmodsz, én már kétszer megálmodtam a világvégét, egyszer meg olyan rémes megalázó álmom volt, hogy nem is tudtam visszaaludni. Ja és semelyik álmomnak nincs köze a babához, viszont minden álmomban terhes vagyok.

2360. daad (válaszként erre: 2357. - Rodos)
2012. dec. 4. 21:30
De akkor ezek szerint neked még megvannak az endos szövetek és így lettél terhes?
2359. lane01 (válaszként erre: 2350. - Daad)
2012. dec. 4. 21:12
Húha, ez jó kérdés. :) Mindkét nem mellett szólnak érvek. Lány: peteérés előtt két nappal volt az akció, hasra nem nagyon hízom csak szélesedek, pici, kerek hasam van, az első trimeszterben csak édességet kívántam, undorodtam a hústól, nem lett szebb a hajam, sem a bőröm. Fiú: párom családjában csak fiúk vannak, nem hánytam, a reggeli rosszullét nálam inkább este volt. Eddig 5x álmodtam fiúval, egyszer rózsaszín babakocsival, egyszer pedig rózsaszín babaruhával. Egyébként ha nem ennyire földhöz ragadott akarok lenni, akkor inkább lányt mondanék, mert nincs fiú nevünk és nem is kerestünk fiú nevet. Ezt lehetne jelnek venni esetleg, de hiszem, ha látom, már csak 3 nap. :D Jupíí.
2358. Rodos (válaszként erre: 2354. - 55875e9863)
2012. dec. 4. 20:57
... Szegény..:-( Ismerek olyat, aki végigrókázta a terhességeit. Kettőt is.. Uhh...
2357. Rodos (válaszként erre: 2349. - Daad)
2012. dec. 4. 20:54

:-( Sajnálom, Te rosszabbul jártál, engem nem műtöttek...

Igen, nagyon kell vigyázni, mit eszünk. De örülök, hogy sikerült a baba, mert bizony ez a betegség okoz meddőséget... :-(

Ugye mennyire jó a kása? Tök örülök, hogy ráakadtam.. Ja, neked már nem kell, egyszer csak beállsz normális székletre.. :-)

Vigyázz magadra, így ismeretlenül is!! :-)

2356. Rodos (válaszként erre: 2345. - Durciful)
2012. dec. 4. 20:49

Macskát??? :-) Jajj, az emberek!!!

Ez annyira egyéni, hogy kinek milyen erős a hasfala, mennyire engedi előreesni a méhet...

ahogy olvasom, Te aztán tényleg rendszeresen sportolsz, akkor nem is kell abbahagyni, pláne, ha jól esik! És biztos nagyon megerősödött a hasfalad, semmit nem jelent, ha nincs nagy pocak...

Én - sajnos - kampányedzéseket végzek, mikor már nagy a gáz...:-) És mivel keményedek rendesen, nem is esik jól a torna. Az első babámmal én is R.R.-ra tornásztam, de rendszeresen kőkemény lettem utána és a dokim nem javasolta tovább..

Nekem a szoptatás után jött jól: 20 kilót fogytam 5 hónap alatt, kőkemény tornával, salátaevéssel.. De lefogytam, amit felszedtem.

Igaz, hogy készen lettek a térdeim, de az okosok szerint azzal nem kell foglalkozni.. :-))

Biztos nagyon csini leszel kismaminak is és ha megszültél, pár hét és rád mennek a ruháid!

2012. dec. 4. 19:05
Nekem is nagyon sokat fáj mostanában:/ de semmi mást nem érzek.nem kívánom az édes dolgokat, ha abból sokat eszem mégis akkor az visszajön.hát nem rám hasonlít XD
2354. 55875e9863 (válaszként erre: 2339. - Rodos)
2012. dec. 4. 17:57

Nem megviselt... KIKÉSZÍTETT!!! :D

Még mostanság is vannak kisebb émelygések-hányingerek. A hasam pedig most már egyre gyakrabban feszül-szúr-fáj.

Van amikor alulról felfelé sugározva szúrkál.

A köldököm is néha úgy hasogat...

Én nem tudom mi ez, de biztos ahogy nyúlnak-feszülnek a szövetek...

De már nagyon várom a híres "arany korszakot".

De idáig még csak ízelítőt kaptam belőle 2 róka között...:D

2353. daad (válaszként erre: 2352. - Durciful)
2012. dec. 4. 16:13
Igen, ezek nagyon jó gyakszik, bár van, amit én is kihagynék belőle. Én az intim tornát sem csinálom már. Rehabilitáción megtanították, és utána mindig csináltam amikor eszembe jutott, de aztán a terhesség óta nem, mert valahol olvastam, hogy nem mindenkinek jó terhesség alatt csinálni. Bár a dokim nem ellenezte, de kinevetett, és azt mondta, hogy én elég fiatal vagyok ahhoz, nem kell az nekem. Szóval így sem úgy sem csinálom. :)
2352. Durciful (válaszként erre: 2351. - Daad)
2012. dec. 4. 15:54

A gyakorlatok:

- szobabiciklizés 3 km közepes fokozat

- terpeszállásban lábemelés oldalra pl. 20X, mindkét oldalon

- aztán magasan hagyott lábakkal kicsi lábemelés feljebb 20X, mindkét oldalon

- lábemelés hátra 30X, mindkét lábbal (popsi)

- lábemelés elől, hajlított térddel (lábfelhúzás) 20 X mindkét lábbal (mindjárt sikerül a toalett ezután - nagy pocakkal a poci mellett kell felhúzni előre-oldalra a lábat)

- lábujjhegyre állás 50X (vádlizás, mert van 1 viszerem, az adagot emelni fogom)

- fekvő helyzetben, hátul könyökre támaszkodva magas lábemelés, mindkét oldalon 20X, pipálva

- ugyanez fenthagyott lábbal pici továbbemeléssel 20X, mindkét oldalon, pipálva

- hátonfekve, könyöktámasszal lábemelés oldalra, mindkét oldalon, pipálva

- négykézláb lábemelés felfelé, hátra 20X, mindkét oldalon, nem szabad pocakosan nagyon magasra emelni

- hátonfekve felhúzott térdekkel csípőemelés 10X

- hátonfekve felhúzott térdekkel a kezünkkel a térdünk irányába végigsimítani a lábszárunk (ezt a terhestornán a gyógytornász mutatta, de nekem ez az egy nem esik jól, és nem csinálom / azért leírtam, mert a Szent Imre kórházban ezt is mutatták)

- labdán ülve, előre hajolva 45 fokban karemelés oldalra, magasra 10X

- ugyanez, előre kinyújtott, feltartott karokkal, karok hátrahúzása (hátizom)

- 0,5 súlyzókkal háton fekve mellizom

- intimtorna 2 X 20 sima, 2X20 kétlépcsős, majd 2X20 sima ismét - ezt a Szent Imre gyógytornász tanította, én csinálom, mert állítólag szülés után ill. a terhesség utolsó heteiben sokaknak jelentkezik vizeletcsepegés, és ezzel megelőzhető illetve gyorsabban elmúlik, ha mégis van

a végén pici nyújtás, óvatosan (aki sose nyújtott, annak csak nagyon pici lehet, mert a terhes hormonok miatt a nagyfokú nyújtásnál akár izomszakadás is lehetséges!!!)

2351. daad (válaszként erre: 2346. - Durciful)
2012. dec. 4. 15:06

Én is Rubint Rékázom, mert nem bírnám mozgás nélkül, de kardiot nem merek csinálni. A műtétem előtt én is nagyon nyomtam, most meg így nehéz újra formába hozni magam.

Milyen gyakorlatokat csinálsz a kismama tornáról?

2350. daad
2012. dec. 4. 15:00

Sziasztok! Bejelentettem magunkat én is 4D-re, január első hetében megyünk. Az már a 22. héten lesz, remélem, hogy látjuk majd a szép pofiját.:)

lane: Kíváncsi vagyok én is, mi lesz a babukából. :) Te mire tippelsz egyébként?

2349. daad (válaszként erre: 2321. - Rodos)
2012. dec. 4. 14:56
Szia! Végre valaki, akinek ugyanaz a gondja, mint nekem, nem mintha örülnék neki, de jó tudni. Nekem az endo teljesen tönkretette a beleimet, és ki is műtöttek egy-egy darabot belőle. Én akkoriban a zabkására esküdtem, kipróbáltam mindent, de szerintem ez a legfinomabb. Bár a köleskása is bejött, sok gyümölccsel iszonyú jó. Mondjuk én zabtejjel készítettem mindent, nem vagyok a tej híve. Ami még tök jó, az a joghurt. A kukoricát én nem találtam jó megoldásnak, mert nehéz emészteni, de néha csináltam császármorzsát darából, finomnak finom. A műtét után viszont pont az ellenkezője a bajom, nagyon gyors az emésztésem, szóval ez sem normális. De még mindig vigyáznom kell mit eszek, mert nagyon érzékeny ott minden, nem is szabadott volna még teherbe esnem, de őszintén szólva inkább fájjon ha olyat eszek és jó, hogy tudom, hogy lesz babám, mert az endonál nem lehet tudni...
2348. lane01 (válaszként erre: 2342. - Rodos)
2012. dec. 4. 14:34
Én is. :) Bár azon sem lepődnék meg, ha teljesen takarná magát. :D
2347. lane01 (válaszként erre: 2341. - MeliLewi)
2012. dec. 4. 14:33
Nekem csak a hangulatingadozás van, szerencsére. Bár néha úgy érzem, hogy ennél nagyobb rossz nem is jöhet, gyakran még élni sincs kedvem. :( Pocikeményedésre jó a Béresnek a Magne B6-ja is.
2346. Durciful (válaszként erre: 2343. - Rodos)
2012. dec. 4. 14:31
Nekem annyira nincs semmi tünetem - székrekedés a kivétel, de a torna segített - hogy én meg ezért parázok. Már nagyon szeretnék menni a következő uh-ra, ami jövő héten hétfőn lesz, mert akarom látni, hogy a babám él, egészséges és minden rendben van. Bár érzem mozogni a babát, de amikor olvasom mások számos tünetét, akkor elbizonytalanodom, hogy nehogy valami mást gondoljak én a baba mozgásának. A párom már többször rám szólt, mert olyan sokszor kérdeztem tőle, hogy "látszik már?" meg "szerinted minden ok?". Bár ruha nélkül igenis látszik, mert nincs már kocka hasam többé, hanem olyan mintha jóllaktam volna és amikor háton fekszem akkor egészen lett a hasamnál körbe lehet tapogatni a sárga dinnye méretű méhemet. Szóval én meg ezért félek. Egyébként én minden nap 1 órát tornázok is, Rubint Réka kazijára, meg olyan gyakorlatokat csinálok, amiket a kismama tornán a gyógytornász tanított, meg 3 km-t szobabiciklizek, közepes fokozaton - terhesség előtt napi 5 km-t futottam és heti 3X alakformáló fitneszre jártam, szóval nekem ez komoly visszalépés a gázról.
2345. Durciful (válaszként erre: 2338. - Rodos)
2012. dec. 4. 14:23
Anyukámnak nem volt kismama ruhája sem, olyan kicsi volt a pocakja. Én karácsonykor születtem és a nagyobb szomszédságban igen meglepődött mindenki, amikor anyut először látták velem az utcán, mert nem vették észre hogy terhes. Egyébként nagyon megszenvedte ezt, mivel sokan bántották, hogy macskát fog szülni és ugye abban az időben uh nem lévén végig idegeskedte a terhességét, hogy vajon egészséges leszek-e. Ő azt mondja, hogy az utolsó 2 hónapban nőtt meg a hasa, szerinte óriásira, de van róla meg a húgáról egy fénykép, ami szülés előtt 2 héttel készült, télikabátban állnak egymás mellett és hát anyu pocakja a kabátban nem látszik - bár egy télikabát sok mindent képes elrejteni.
2344. Durciful (válaszként erre: 2336. - Rodos)
2012. dec. 4. 14:18
Nekem egy szülésznő ismerősöm van, akinek a 30 éves kolléganője - egy szülésznő!!!! - szült down-os babát. Ez a baba ma már nagyobbacska, él és virul, de mint az ismerősöm elmondta, az egész család élete nagyon szomorú lett. Nincs mód változtatni ezen. Neki minden vizsgálata jó lett és a kora miatt fel sem merült a szúrka-piszka. Hát jobb lett volna, ha felmerül.
2343. Rodos (válaszként erre: 2341. - MeliLewi)
2012. dec. 4. 14:14

Szia!

Nekem is keményedik. Leginkább este, mikor már nagyon fáradt vagyok. Napközben nem veszem észre, ülő munkát végzek.

Amikor keményedik, teljesen kiemelkedik a helyéről, szinte át tudom fogni két tenyérrel oldalról. Pár percig tart, aztán ellazul.

Az első babámnál is ez volt, hamar kezdtem a keményedést. Kitartott a terhességem végéig. Kb. a 8. hónapig szedtem is MagneB6-ot, utána már nem volt szabad.

Teljesen egészséges, nagy babát szültem, azóta is jól van és már 4 éves!

Semmi bajuk nem lesz egyébként tőle, de érdemes magnéziumot szedni. A lényeg, hgy az orvosod rendben talált!

2342. Rodos (válaszként erre: 2340. - Lane01)
2012. dec. 4. 14:10
De jó, bekukkanthattok hozzá! Kíváncsi vagyok megmutatja-e... :-)))
2341. MeliLewi (válaszként erre: 2340. - Lane01)
2012. dec. 4. 13:20

A hangulatingadozás nálam is gáz.Néha legszívesebben elsírnám

magam alaptalanul. Ráadásul úgy éreztem vasárnap, hogy többször is megkeményedett a pocim. Hétfőn mondta a doki, hogy számoljam a keményedéseket.De én utána vagy beképzeltem magamnak, vagy nem, de én ráparáztam és mindig keménynek éreztem. Ma elmentem, megmondtam neki megint a gondomat. Ő mindent rendben talált, de írt fel gyógyszert. Valakinek haskeményedés? Akinek van ilyen, mit érez.

2340. lane01
2012. dec. 4. 12:00
Sziasztok! Nem tudom ti hogy vagytok a hangulatingadozásokkal, de nálam szinte csak a két véglet van: vagy kiugrok a bőrömből, vagy magamba roskadok, semmi átmenet nincs a kettő között. Viszont annak örülök, hogy ma töltöttem be a 15.hetet, és mégis elvállaltak péntekre 4d-re, így ha szerencsénk van, akkor péntek este kiderül, hogy ki lakik a pocimban. :)
2339. Rodos (válaszként erre: 2328. - 55875e9863)
2012. dec. 4. 09:42
Megviselt az első trimeszter??
2338. Rodos (válaszként erre: 2332. - Durciful)
2012. dec. 4. 09:40

Ez az első terhességed? Ha igen, lehet, hogy azért kicsi a pocakod! :-)

Végülis még picikék, elférnek kicsi helyen is!

De ez biztos alkat függő, nekem az első babámnál is már az elejétől kezdve gyorsan nőtt a hasam. A végére akkora lett, mintha hármasikreket vártam volna és több, mint 20 kilót híztam (alapban vékony vagyok pedig).

Nem tudom most mi lesz a végére, de elég nagy már most is a hasam és olyan ütemben is nő a súlyom, mint az elsővel, pedig nem tömöm magamba az ételt... Ez van.. Ismét bálna leszek, de majd lemegy... :-)

2337. Rodos (válaszként erre: 2329. - Durciful)
2012. dec. 4. 09:34

Még főzöttet nem ettem, de már nagyon kíváncsi vagyok rá, a sütött juhtúrós verzió pedig isteni lehet.

Van is otthon kukorica liszt, ha már beszélünk róla, talán ki is próbálom! :-))

Köszi, hogy leírtad, hogy csinálod! :-)

2336. Rodos (válaszként erre: 2332. - Durciful)
2012. dec. 4. 09:30

Áh, értem!

Én itt a hoxán olvastam annak a nőnek a naplóbejegyzését, akinél minden rendben volt de mégis down kórós babát szült, aki pár nap múlva meg is halt, még a kórházban...

Olvastátok? MIcsoda vihart kavart a bejegyzése, teljesen egymásnak estek a hozzászólók... :-(

Nem emlékszem pontosan, hogy ők szúrattak-e, vagy nem, mindenesetre a jó eredmények is vezethetnek tragédiákhoz..

És fordítva: a gyerekem ovistársának az anyukája mesélte, hogy a második babájukkal minden eredményük azt mutatta, hogy gond lehet, de vállalták a babát és láss csodát: teljesen egészséges...

Őrület, nem??

Még mi is fenntartjuk a szúrás lehetőségét. Mert az a legbiztosabb..

Mikor szúrnak?

Szorítok!!!

2335. Rodos (válaszként erre: 2328. - 55875e9863)
2012. dec. 4. 09:25

:-( Akkor tudod milyen érzés. Pont. Mintha kést forgatnának benned. Szörnyen fáj és nagyon ijesztő... Kétszer is műtöttek? Kemény...

Ez a kása pelyhesített, nem kell főzni. 20 dekás kiszerelésben kapható. Nem tudom, hogy drogériákban van-e, bioboltokban biztos (én is ott veszem).

Eleinte meleg vízzel hígítottam, míg kellemes krémes állaga nem lett. Egy fél almát kockáztam bele, kiskanál mézet kevertem el benne.

Most már tejet is locsolok bele.

Igen, nekem nagyon bevált reggelire. Minden nap van tőle székletem és nem bogyózok, mint a kecske.. :-))))

Ja és nem fájnak a beleim.

Mondjuk, a múlkor nem tudtam ellenállni a férjem merényletének: libát sütött és párolt káposztát készített hozzá...

Másnap boldogan ébredtem, nem volt tőle bajom. De harmadnap: egy fél napot görcsöltem megint végig...

Nem lehet itt kérem szórakozni.. :-)))

De szerintem a főzött kukorica kása is teljesen jó lehet székletlazításra. Pláne, ha szereted! :-)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook