Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

2694. kiszvorosz (válaszként erre: 2691. - 55875e9863)
2012. dec. 14. 12:17
Ne aggódj a cicák miatt. Nekünk is van kutya is, macska is. Nemzetközileg elismert állatorvoshoz járunk, baráti viszonyban vagyunk. Ő is, a nőgyógyász is mondta, sokkal inkább vigyázzak a nyers hússal, mint cicóval. A macskák 10% élete során egyszer találkozik a toxo-val, és kb. egy hónapig fertőz csak (ha rendszeres kezelést kap a könnyen észrevehető betegségére). Állatmenhelyen dolgozó lány ismerős toxo tesztje is negatív lett,tehát ő sem találkozott még a betegséggel (pedig ott megfordul "néhány" cica). Én az első perctől külön vágódeszkát használok a húshoz, többet fertőtlenítem a konyhapultot. Dokimnak mondtam, van macskánk, így minden vérvételkor toxot is csinálnak nálam (már volt 2 negatívam 18 hét alatt).
2693. daad
2012. dec. 14. 11:50

Sziasztok! Üdv az újaknak! Bár lassan már én számítok annak. Hiába, a karácsonyi előkészületek most sok időmet elveszik. Tegnap már nagyon fáradt voltam, és a lábamon észrevettem vastagabb ereket. Durva, mert hol van még a terhesség vége. Igyekszem mostantól nem sokat állni. Van egyéb ötletetek hogyan lehetne megelőzni a viszerességet? Ahogy én tudom nem szabad használni visszérkenőcsöt.

Szilva: Afp-t itt Németországban sem csinálnak. Vagy a doki titokban csinálta meg és nekem nem szólt.:) Végülis eggyel kevesebb dolog, amin idegeskednem kell.

Durciful: Én úgy tudom a nyers tojást a szalmonella miatt nem szabad enni, ahogy a majonézt, tiramisut stb. sem. Bár én azt tojás nélkül készítem, na meg bolti majonézt is eszek. A nyers hússal, tejtermékekkel tényleg óvatosnak kell lenni, de ha sütőben jól átsül minden, akkor az is ehető azért.

2692. 55875e9863 (válaszként erre: 2686. - E1e781f342)
2012. dec. 14. 11:36

Hmm... na nem tudom, nekem is ez az érdekes, hogy az nap voltam a naptár szerint 15+3 napos, de a doki a levétel napján kereken 16 hetet írt, erre mikor visszaküldik az eredményt, azt írják rá a labor szerint 16+2 napos vagyok.

Emiatt agyalok én is, hogy ez a sok magzati kor keverés, most valós-e az eredmény vagy sem...

Mondjuk a doki szerint 5 nappal biztos előrébb vagyunk, a védőnő meg azt mondta rendben van az eredmény. Hát már magam sem tudom mi van...

Lehetséges, hogy ők megtudják állapítani a pontos magzati kort, az afp-s vizsgálat alkalmával?

2691. 55875e9863 (válaszként erre: 2684. - Durciful)
2012. dec. 14. 11:33

A toxoplazmózisról még nem jött meg az eredmény.

Ezek csak az afp-s lapon voltak, amiket leírtam, és minden más ami ugyanezen rajta volt mind negatív.

Azt mondta a védőnő majd januárban talán megkapom a toxoplazmózis eredményét... hát már az ideg szétvet, mert 3 macska van és még mindig várjak kegyesen, hogy ugyan nyugodjak meg, átestem rajta, vagy éppen fertőzött vagyok-e, vagy negatív...

Imádom, hogy még én fizetek érte, de nagyon későn kapom meg az eredményét, mikor lényeges a gyógyszeres kezelés ha fertőzöttség áll fenn.

Magyar egészségügy...:@

2690. bmakti
2012. dec. 14. 11:21

Kedves Kismamák!

Egészségpszichológus végzős hallgató vagyok, éskutatásomat a várandósság élményeiről készítem. Ebben kérem a közreműködéseteket, segítségeteket. Ha van egy kis időtök, kedvetek, kérlek töltsétek ki a kérdőívem.

[link]

Minden válaszért nagyon hálás vagyok.

Jó egészséget nektek, ésminden jót!

Üdv: Magdi

2689. Szilva79 (válaszként erre: 2680. - Ilda85)
2012. dec. 14. 10:32
Szia!Nekem 0,33 lett természetesen én is megijedtem,de elöző terhességemnél is alacsony lett ot 0,46 volt.Ne agodj nem lesz baja a babádnak! Én rögtön elmnetem 4D re,és egy teljes körű genetikai ultrahangra.Ott közölte a doki,hogy mivel van már alacsony kockázatos véreredményem igy semmi jeletösége,hogy az AFP ilyen alacsony lett,más országokban ez a vizsgálat nincs is,egyébként a baj akkor van ha magas az AFP.Nálunk a normál érték 0,7-2,5 között van ugy hogy az enyém nagyon alacsonynak számit.Valoszinüleg hamarosan meg is fogják szüntetni ezt a vizsgálatot mert nem pontos,nekem ezt mondta a doki aki csinálta az ultrahangot,és természetesen minden rendbe a babánkkal...Úgy hogy szerintem neked sem kell aggodni.
2688. e1e781f342 (válaszként erre: 2687. - Briefen)
2012. dec. 14. 08:58
:)))
2687. briefen (válaszként erre: 2684. - Durciful)
2012. dec. 14. 08:57

Nem írok túl sűrűn,inkább csak olvaslak Benneteket.

De te Durciful mit csinálsz 1:48-kor? :o)))))

2686. e1e781f342 (válaszként erre: 2677. - 55875e9863)
2012. dec. 14. 08:38
Nekem az AFP 0,62 lett, pont aznap töltöttem a 16. hetet, mikor levették. A többi értéket nem nézték, amit neked. A papíromra az van írva, hogy 0,5 és 2,5 között kell lennie.
2685. e1e781f342 (válaszként erre: 2678. - Csibebogar85)
2012. dec. 14. 08:34
Természetesen csatlakozhatsz.
2684. Durciful (válaszként erre: 2681. - 55875e9863)
2012. dec. 14. 01:48

Valszeg el van számolva a terhesség ideje és nem jó időpont lett találva a vizsgálathoz, ezért jött ki ilyen eredmény. Ez nekem azt jelenti, vedd úgy, mintha nem csinálták volna meg ezt a vizsgálatot, mert semmire nem lehet használni.

Ha a toxoplazma negatív, az nem azt jelenti, hogy jó. Az azt jelenti, hogy te az életed során nem találkoztál még a toxoplazma gondii nevű protozoonnal, tehát nem estél át ezen a fertőzésen. Nem vagy egyedül, én sem. Ez azt is jelenti, hogy fogékony vagy rá és nem most kéne átesni rajta, mert a babát sajna megbetegíti ez a protozoon. Biztos elmoondták neked, hogy nem ehetsz csak jól átfőtt, átsült dolgokat, tehát kolbászt sem, tükörtojást sem, mert fertőzött lehet, a mosatlan gyümi és zöldség is hordozhatja illetve az állatoktól is elkaphatod, na meg az anyaföldet se nagyon fogdosd, mert abba lakik a toxoplazma (szerencsére nincs virágültetési időszak sem). Szóval nekünk vigyázni kell. De sabaj, mert nekem pl. az égvilágon semmilyen gyermekkori fertőző betegségem nem volt, úgy hogy köszöntelek a klubban:)

2012. dec. 13. 22:34
Én úgy tudom ezt a súly alapján számolják amúgy...de hogy mi jó és mi nem azt már én sem tudom.nekem 1.8 lett és olyan fura hogy ekkora különbségek lehetnek...:/
2682. 55875e9863 (válaszként erre: 2681. - 55875e9863)
2012. dec. 13. 20:25

* közelebb van

(hogy mindig elírok ma valamit...) :D

2681. 55875e9863 (válaszként erre: 2680. - Ilda85)
2012. dec. 13. 20:24

Hát nem tudom... remélem semmi gond sincs, mert fiatal vagyok, úgy tudom ilyenkor a legkisebb a betegségek kockázata, na meg az uh vizsgálatokon is minden rendben van a dokik szerint.

Csak mint attól félek, hogy párom kora miatt, nehogy azért legyen valami, mert ő idősebb a 40-hez közelebb vagy mint a 30-hoz. :D

De úgy hallottam az apai kor nem befolyásolja az ilyen-olyan genetikai betegségeket.

Hát izgulás van ezerrel...én csak január vége felé megyek 4D-re. December 28.-án pedig a 20 hetes uh-ra megyek a dokimhoz.

2 napja láttam a kispöttyöm, de már most meg vagyok hülyülve, hogy mikor mehetek már újra uh-ra. :D

2680. ilda85 (válaszként erre: 2677. - 55875e9863)
2012. dec. 13. 19:47
Nekem is most jött meg az AFP (0,43 MoM) Kicsit megijedtünk, hogy alacsony, mennünk kell genetikai tanácsadásra. A védőnő és mindenki más is megnyugtatott, hogy ez nem gáz, mert valószínű, hogy elszámolták a kort és nem jókor vették le a vért.. Ennek ellenére izgulunk nagyon!Hétfőn megyünk 4d uh-ra, akkor majd okosabbak leszünk..
2679. tapsifül
2012. dec. 13. 19:39
Sziasztok! Tegnap voltam UH-n,(19+ 3),mindent rendben találtak.Itt is megerősítették,hogy fiú lesz! Ennyi fiú..... mi nagyon ezt szerettünk volna.Nőgyógyásznál is voltam,itt most kézhez kaptam a toxoplasma eredményt ,ez is negatív.Most nagyon boldog vagyok,hogy jelen pill. minden ok.
2012. dec. 13. 17:55

sziasztok,

15 hetes terhes vagyok,csatlakozhatok meg hozzatok?

2012. dec. 13. 17:49

Egyébként nekem ezek az eredmények vannak rajta:

AFP: 14,35 IU/ml --- 0,58 MoM

HCG: 8,7 U/ml --- 0,37 MoM

uE3: 5,5 nmol/l --- 0,96 MoM

Minden negatív lett, a védőnő adta ide ma, azt mondta tökéletes lett, és nincs semmi.

De valahol neten azt olvastam, hogy az AFP-nél a MoM értéknek 0,8 és 2,5 közt kellene lennie, hogy normálisnak tekintendő legyen?

Nektek milyen eredmények jöttek?

2676. Duncan (válaszként erre: 2663. - Durciful)
2012. dec. 13. 17:32
Értem, Én ezért is vállaltam be inkább az amniot.
2675. Durciful (válaszként erre: 2671. - 55875e9863)
2012. dec. 13. 16:36
Egyébként erre van egy jó sztorim, amin időröl, időre röhögünk a párommal. Én mindig is nagyon adtam az alakomra. Amikor huszonéves voltam, mindig mondtam a páromnak hogy olyan sovány vagyok és olyan jó volna egy kicsit hízni, jó volna ha vastagabb volna a lábam, stb. Úgy 30 után híztam is, és már 2 kg-mal több voltam, mint amennyi 20 évesen, de a szöveg megváltozott és gyakran mondogattam a páromnak, hogy olyan jó volna leadni a fenekemből úgy 1 cm-ert, hogy kisebb legyen. A párom sokáig türelmesen hallgatta, majd egy alkalommal azt találta nekem mondani, hogy azt sokszor hallotta, hogy hízni szeretnék, azt is, hogy fogyni, csak azt nem érti, ha mindkettő bekövetkezett, akkor mikor voltam én jó a magam szemében, mert arról sosem beszéltem:)
2674. Durciful (válaszként erre: 2671. - 55875e9863)
2012. dec. 13. 16:31

:))))))) Ez jó!!!

Lehet, én is akkor fogom majd észrevenni a változást, ha orra bukom a nagy hasamban:)

Bár én pont ma találkoztam egy barátnőmmel és majd leesett az álla, mikor mondtam neki, ő nem tudta.

Egyébként jó ez a pocisodás. Valahogy mindig mosolygok magamban. Már többször megkérdezték, hogy "Min nevetsz?" Nem nevetek én semmin. Csak valahogy mindig felfelé görbül a szám:) Ma is sétáltam ki az étteremből és magamban azon lamentáltam, hogy milyen lesz majd tolni a babakocsiban a babámat és még azt is kitaláltam a 15 perc séta vissza az irodába alatt, hogy délelőtt és délután beiktatok majd egy rendszert és mindig kb. azonos időben én viszem a babámat sétálni egy jó nagyot. Ez onnan jutott eszembe, hogy egy nagyon pici csecsemővel sétált egy lány előttem, szépen komótosan lépkedett, a babszika meg olyan kedvesen elnyekergett a kocsiban. Mindenki forgatta a fejét, mi ez a hang és honnan jön. Na gondoltam magamban, jövő nyár végén én is így fogok majd menni:::))))))

2673. 55875e9863 (válaszként erre: 2672. - 55875e9863)
2012. dec. 13. 16:12
Na jól elírtam, nem 17, hanem 15. :D
2012. dec. 13. 16:09

Most nézem az afp eredményt.

Azt írja nekem, hogy nov. 26.-án lett levéve, és szerintük az nap vagyok 16+2 hetes.

Mikor a másik oldalára a doki kereken 16 hetet írt.

De az nap valójában 17+3 hetes voltam, a naptár szerint.

Tehát akkor az afp eredményből a pontos magzati kort is megtudják állapítani?

Mert akkor valóban igaza van a dokimnak, hogy 1 héttel előrébb vagyunk. :)

2671. 55875e9863 (válaszként erre: 2670. - Durciful)
2012. dec. 13. 15:43

Ma hogy jártam a hentesnél ahová járni szoktam.

Ismernek ott, de azért nem tudnak rólam sok mindent.

A pénztárnál a csaj kérdezi, babát vársz?

Én meg nagy meglepődötten, igen, na de honnan tudod?? Kimondta el??

Erre a csaj mondja, nem mondta senki, de nézz magadra, látszódik elég rendesen! :D

Jaaa, hogy így... :D Röhögött a fél üzlet, hogy még nekem nem tűnik fel, de amúgy meg mindenki látja... :D Még kabáton keresztül is! :)

2670. Durciful
2012. dec. 13. 13:54

Nekem most kezd a pocim nőni, már észre lehet venni, hogy terhes vagyok:)

Úgy nézek ki, mint aki bedugott egy mini sárgadinnyét a bőre alá a pocijánál. Humoros. Viszont fogytam 1 kg-t, amit nem értek, mivel nekem se hányingerem, se egyéb panaszom nincs és nem is volt. Viszont a pocak húzódik, egyre csak nő:)

2669. 55875e9863 (válaszként erre: 2668. - Naiv)
2012. dec. 13. 12:35

:) De jó, már lassan mindenkinél megmozdult a baba! :)) Én ma voltam a védőnőnél, és amikor kérdezte volt-e magzat mozgás, pont megmozdult erősebben. :D

Próbáltuk a szívhangot meghallgatni, de a védőnő szerint a köldökzsinór pont felül volt most és nem lehetett elég erősen hallani a szívét, mondjuk ő állítólag hallotta egy területen...:D

Én csak a köldökzsinór pulzálását és valami susogást hallottam, de még nehezen tudtam kivenni a sok zörejből mi micsoda. :D

2668. naiv (válaszként erre: 2664. - 55875e9863)
2012. dec. 13. 12:19

épp akartam irni akkor mégjobban remélem,h lányunk lessz!!

ééésss ma biztos vagyok benne,h kicsi lakónk megmozdult!!

Szép név a Liliána!!

Szép napot!!

2012. dec. 12. 23:01
Na akkor növeled egy kicsit a csekélyke kiscsaj számot :)))) milyen ari hogy direkt megmutatta mije van:P
2666. ozike0501
2012. dec. 12. 18:25

Sziasztok!

Olvaslak folyamatosan Titeket, csak nem szoktam nagyon írni...

Ma voltunk 18 hetes UH-on.

Minden rendben, mindene szépen fejlődik és kislány! :)

Biztos, mert szét voltak nyitva a lábai és még a szemérem ajkakat is megmutatta a doki.

Örülkö, mert kislányt szerettünk volna nagyon.

Liliána lesz a neve! :)

2665. lane01 (válaszként erre: 2661. - Klaudia910402)
2012. dec. 12. 17:02
Na, én ugyanígy voltam, csak fordítva. Illetve az elején (6-8. hét környékén) nem is képzeltem el semminek. Aztán mindenki mondta, hogy teljesen lányos a hasam, és lányt is akartam nagyon, szóval egyértelmű, hogy lánynak éreztem és végig az volt a fejemben, hogy ő csak is kislány lehet. Viszont gyorsan képes átállni az agy. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook