2013 májusi babák (beszélgetés)
Nyugalom, biztosan minden rendben lesz. Nem sokára úgy is kibújik, és akkor megnyugodhattok, ráadásul hozzáértő kezekben is lesz. Mert így csak TOTÓ-znak, ne aggódj sokat, hiszen ő is érzi, ha te feszült vagy.
:) A kádat tényleg jó árban találtad. :) Ráadásul ezek a "kis okosok" tudják, mi a jó nekik, még ha nekünk fájdalmas is a mozgásuk, most már. :D Engem addig vernek, míg a számára kedvelt pozícióba nem vágom magam este.
Nálunk 31. hét 2 naposan volt 1640 gr és kb. 42 cm.
A házassági anyakönyvi kivonatról meg annyit kell tudni, hogy akkor kell hitelesíteni, ha nem abban a városban szülsz, ahol esküdtél. - :) megkérdeztük.
Kismamák kérdései szülés előtt, és a válaszok:
- Lehet gyerekem 35 után is?
- Nem, 35 gyerek már bőven elegendő.
- Honnan tudom a legmegbízhatóbban megállapítani a születendő gyerek nemét?
- Ha megszüli.
- Amióta terhes vagyok, egyre többen mosolyognak rám. Miért?
- Azért, mert kövérebb, mint ők.
- Átlagosan mennyi ideig vajúdnak a nők?
- Fele annyi ideig, mint amennyit mesélnek utólag.
- Az orvosom azt mondta, hogy a szülés során nem fájdalmat, hanem csak nyomást érzek. Igaz ez?
- Igen, amennyiben a tornádót enyhe szellőnek nevezzük.
- Mikor tanácsos érzéstelenítést kérni?
- Közvetlenül azután, hogy teherbe esett.
- Tud mondani valami indokot, miért kellene jelen lennem a szülőszobában, amíg a feleségem szül?
- Persze, az a szó, hogy "tartásdíj" mond Önnek valamit?
- Mit jelent az, ha a gyerek fogakkal születik?
- Az anyának újra kell gondolnia a szoptatásra vonatkozó terveit.
- Múlt héten született a gyerekünk. A feleségem mikor fogja újra normálisan érezni magát?
- Ha a gyerek befejezi a főiskolát.
Én salgótarjánban...és te?
Te milyen mosószerrel mostad a ruhákat?hallottam olyat is hogy vki az öblítő helyett ectet tesz a ruhák közé.És már ki is vasaltad?
Szerintem,habár védőnő nem ezt mondja, még az utolsó hetekben is foroghat,én úgy érzem mintha állandóan forogna :-)
Nektek a 32.hetes uh-on mekkora volt a baba?nekem 1558 gr és 75 percentil.
Aki már szült olyantól kérdezném hogy a házassági anyakönyvi kivonatból jó az eredeti,vagy mint minden "okos" hivatalban az eredeti hitelesítettje kell? :-))
Na akkor mindenképpen beszerzek 1 ilyen hasleszorítót. :)
Ma voltam a babakocsit, mózes-kosarat és az autósülést megrendelni a boltban, szerdára megérkezik és mehetek is érte. :)
Ott találtam egy szuper jó kádat ami állvánnyal és vízleeresztővel van, és nem kell bele csúszásgátló vagy ilyen babafotel a kádba. :D 8.000 ft-ért megúszom. Pedig a brendonban csak a kád 8.000, az állvány meg 20.000 hozzá...
Úgyhogy nem veszem meg azt a drágát, inkább ezt 8 ezerből megúszom egész jól. :D
Ma voltam a magán dokinál, megcsekkolta mi a helyzet odabent. Szerencsére nem kezdett el kinyílni a méhszájam, pedig a sok haskeményedés miatt már azt hittem...
Közben kiderült már fejjel lefelé fordult, mégpedig tegnap este, mert nagyon kellemetlen érzés volt lefekvés után egy-egy hasi fájdalom kíséretében, azt hittem kiszakadok alul...
Éreztem, hogy fészkelődik, de most kiderült a fejével nyomhatott meg rendesen, és az feszített annyira, ahogy megfordult. :D
Na de a kis veséi nem változtak. :((
A vese medence tágulata még mindig meg van, de 3-4 hete alakulhatott csak ki, mert a 4D-uh-n még nem látszódott semmi.
Mondta a doki van amikor születésre elmúlik nyomtalanul, van amikor kinövi pár hónap alatt, esetleges vesegyulladás megtörténhet, de nem tudni mennyire záródhatott el még, amíg meg nem születik nem derül ki pontosan milyen fokú a dolog.
Remélem nem lesz semmi gáz, és nyomtalanul elmúlik.
Szia, én május 8-ra vagyok kiirva. nálunk már a ruhák ágyneműk kimosva, kiságy jelenleg a garázsba,
Én sem tudom megkülönböztetni hogy melyik testrészét érzem, nekem eddig medence fekvésbe feküdt, ápr 10-én töltjük a 36. hetet. akkor NST, ultrahang és EDA labor, nem tudom hogy megfordult e már mert akivel beszéltem ők azt mondták hogy azt meg lehet érezni ha már ilyenkor megfordul, hát majd meglátjuk.
a méhössze húzodást én se pontosan tudom mi lenne, nekem is van hogy megkeményedik de az is lehet ő dönti magát, pedig már a második baba lesz:-) mondjuk szülni is úgy szültem hogy fáj a derekam, fáj a derekam és meglett. ( a doki mondta hogy velem szokott példálozni)Te hol fogsz szülni?
Pukipálca????????????????
A baba fenekébe dugni bármit????????????
TILOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tudom ,hogy arra a problémára gondolsz, hogy az újszülöttek, csecsemők hasfájósak és ez tán segít. Hát nem segít, inkább veszélyeztetni lehet vele a baba testi épségét.
Az újszülötteknek és a pár hetes-hónapos csecsemőknek a hasfájóssága azért van, mert egyrészt a magzati életben nem táplálkoznak szájon át és a bélrendszerük nem működött a megszületésig, másrészt steril béltraktussal születnek, ami azt jelenti, hogy nincsenek bélbaktériumaik, melyek az emésztést segítik. Pukizni, kakilni és úgy összességében semmit sem tudnak, működik a kis szervezetük ugyan, de egy csomó minden még a születés után alakul ki tökéletesen. A hasfájósság ellen több dolgot tudsz tenni: táplálkozás utáni minimum 10 perces függőleges testhelyzetben való büfiztetés), hogy a levegő kijöjjön, pocitorna, ami a le és felfelé irányú valamint finom körkörös tornáztatásából áll, ez segít a bélrendszerben keletkezett gázok mozgásában, Espumisan csepp, ezt már újszülött kortól lehet adni, mivel csak áthalad a béltraktuson, de egyáltalán nem szívódik fel. Ezen felül az anyatejes babák esetében az anyuka táplálkozásán nagyon sok minden múlik: lényegében semmi fűszeres, csípős, felfújós és erősen aromás étel nem tanácsos, mert pl. még a citrus félék aromái is kiválasztódhatnak és sok baba sírós, ha az anyuka ilyet eszik. A baba fenekébe meg eszedbe ne jusson bármit is bedugni! A puki úgysem a végbélnél akad el, a kaki sem, a bélrendszer perisztartikája nem olyan fejlett még, babánként változó is ez a dolog. Nincs mit tenni, a fent írtakat téve, türelmesen meg kell várni, amíg a baba mindezt "megtanulja".
Akkor neked már csak 6 hét. :) Nekem még 8. Szerintem te már nyugodtan készülődhetsz, sőt már én is belevetettem magam a pakolásba.
A hasam nekem is gyakran hullámzik, és dudorom is van, de én is nagyon ritkán tudom megkülönböztetni a testrészeket. Bár múlt héten biztosan a húgyhólyagomnál volt a lába, mert majd bepisiltem, akkora ütődéseket éreztem, fájt is. De ez is csak 1 napig tartott, aztán gondolom, hogy átfordult valahová. :)
Most ment el a védőnő, tök jót beszélgettünk. Gyermekorvost kell választanom a 36. hétig és fel is kell keresnem, hogy vállal e. Jövő héten megyek uh-ra, akkor nézik majd először a méhlepény állapotát, de ha minden oké lesz, akkor már csak a 36. héten kell mennem NST-re, nem néz meg gyakrabban a doki.
Szerintem császárosoknak is lehet. ..valahol kötelező is:O
Valamiért rajtam is rajtam van a készülődhetnék:P
Nekem is kényelmetlen már. ..mintha nem kapnék rendesen levegőt:/
Sziasztok!
Nagyon jó olvasgatni titeket ,ahány ember annyi féle terhesség :-)
Ti mikor mossátok ki a kisruhákat, ágyneműket?
Én május 7.re vagyok kiírva,de már nagyon készülődhetnékem van :-)
Remélem ettől nem leszek rossz anya,de én nem igazán tudom megkülönböztetni a testrészeit, pedig én is vékony alkatú vagyok.A jobb oldalamon állandóan van egy kis dudor, de nem igazán tudom, h könyöke vagy térde,esetleg feje (?)A gyomorszájam helyén is van egy testrésze,ami nagyon kellemetlen és fájdalmas, már nem nagyon tudok úgy feküdni és ülni hogy jó legyen...de ezt a 6 hetet már ki kell bírni!:-)
Én a méhösszehúzódást sem tudom, h annak milyennek kellene lennie???Néha érzem h bekeményedik a hasam, de az olyan inkább mintha a baba feszítené magát, mozgolódna.Az lenne a méhösszehúzódás?
Klaudia910402 nagyon komolya a hasad,ilyet még nem láttam!Biztos kellemetlen is egyben,nincs túl sok helye a babócádnak :-)
nem tudjátok véletlenül hogy babahordozóra huzatot hol lehet venni v rendelni?
Kitartást mindenkinek!Már nem sok van hátra! ;-)
Jo reggelt mindenkinek!jo reg votam, de azert olvastalak titeket.
Klaudia tunderi a babad, meg ilyet nem lattam sehol h ennyire atszodjon, nagyon aranyos.Az en babam mar nagyon regen befordult pedig ez meg csak a 30. het, o inkabb a popsijat szokta kidugni, edes nagyon:-)
En is epp a hasszoriton gondolkodok csak azt nem tudom h csaszar utan ezt szabad-e.
Mi parommal 10 eve vagyunk egyutt igaz ebbol csak 4 ev hazassag, nem nagyon siettuk el, de mikor osszehazasodtunk nem mondtuk el senkinek csak szuk csaladi esemeny volt, csak a legjobb baratok tudtak rola, a lenyeg h mindenki azt hitte h azert volt az eskuvo mert jon a baba, ahoz keppest ra 4 evre jon :-D
Ti vettetek mar olyan pukipalcat?ismeritek?nem tudom pontosan h hivjak, interneten nem hallottam sehol de olyan palca szeru rugalmas rud amit a baba popsijaba tesznek es a szekletet vagy a gazokat elinditja.hol lehet ilyet venni?
En ma kezdem el a kisruhak mosasat aztan majd lassacskan a korhazi csomagot is elokeszitem.Nekunk meg van 10 hetunk de biztos ami biztos.
Mostanaba en is erzek mensi szeru fajdalmakat neha, ma reggel meg arra ebredtem h faj a szemeremcsontom, de neha olyan hirtelen erzek erosebb benyilalasokat de azok amilyen hirtelen jonnek ugy el is mennek.Egyelore en jol alszok remelem miutan baboca megszuletik jol fogunk aludni:-)
Szep napot nektek!
Én nem éreztem..
A külső és a középső már a 20. hét óta nyitva van 1 ujjnyira, most nyílt ki valamikor a belső is 1 ujjnyira.
Az elsőnél is 36héttől nyitva voltam plusz felhúzódott már a méhnyak, mégis majdnem túlhordtam mert a lepényem viszont nem volt érve utolsó pillanatban sem, de most a lepény is érni kezdett elég korán + a méhszáj és azért mondta a dokim hogy előbb fog jönni. A lepény érettség többet számít ilyen szempontból mit az hogy mennyire vagy nyitva.
Egyébként ti venni fogtok ilyen hasleszorítót a szülés utánra?
Mert én néztem ilyen gumírozottat, ami tépőzárasan állítható. Szerintem beszerzek egyet, állítólag hamarabb segít a has és a belső szervek visszaigazodásában.
Valaki használt már ilyet? Valóban jó dolog? :)
Amikor bejelentettük a párommal, hogy babát szeretnénk, mindenki azt mondta, hogy 1-1.5 év próbálkozással számoljak. Az orvosommal is beszéltünk mindenféléről, még arról is, ha x idő múlva nem sikerül, akkor hogyan tovább. hát én számoltam az időtényezővel és úgy gondoltam, nekilátunk, a következő nyáron felújítunk és mire minden kész lesz, talán a baba is jön. Ezek után szinte azonnal teherbe estem, újíthattuk a lakást télen:)
Csak a finish is legyen rendben és egészséges baba, mama legyen a végén:)