Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2013 májusi babák fórum

2013 májusi babák (beszélgetés)

5694. e1e781f342 (válaszként erre: 5693. - Lane01)
2013. ápr. 11. 10:35
Összehúzódások is vannak, vagy csak a görcs?
5693. lane01
2013. ápr. 11. 10:19
Én feküdtem is, ültem is, álltam is, járkáltam, de nem múlt el. Olyan görcseim vannak, hogy kínomban már wc-zni is voltam. Most hol a wc-re mennék, hol a hányinger kerülget. Vettem be egy 250-es magnéziumot kb egy órája, de még semmi hatás. Lehet érzi a baba, hogy most pár napig nem lesz itthon az apukája. :) Párom épp ma du megy németbe, nem akarom, hogy pánikoljon, vagy miattam lemondja az útját. Ha még akkor is görcsölök, amikor elment, akkor pattanok be a kocsiba, aztán irány az ügyelet. De nem hiszem, hogy szülnék, mert nincs rendszeresség a fájásaimban, illetve egy rendszer van, hogy egyfolytában fáj.
5692. MeliLewi (válaszként erre: 5689. - Lane01)
2013. ápr. 11. 10:07
Ilyenekkel küzdöttem én is tegnap!!! Hosszú órákon keresztül. Össze is pakoltam. Ma meg még semmi. Hihetetlen ez az egész!!! A tesóm egy hónapja szült, de nála megindították. Azt mondta az hasonlított arra amit én érzek. Valaki második babás nem tudna tanácsot adni, hogy mire is kellene figyelni? Izgalmas ez az egész nagyon, de félelmetes is.
5691. Klaudia910402 (válaszként erre: 5679. - 55875e9863)
2013. ápr. 11. 10:05

Hallod annyira durva h nekem ugyanezt csinálja...dugdossa a talpát es ha megfogom, akkor meg elhúzza:P de aztán megint.még a cserediákok is meglepődtek meg ott fogdosták akik rajtam gyakoroltak:D

Annyi nem jó az egészben h ha épp be van fordulva akkor a feje úgy feszít v nem tudom alul.

5690. e1e781f342 (válaszként erre: 5689. - Lane01)
2013. ápr. 11. 09:03

Nekem szokott ott szúrni, de csak ha állok, vagy sétálok, amúgy nem.

Azért ha nem marad abba a fájdalom, nézesd meg magad.

5689. lane01
2013. ápr. 11. 08:53
Ja, és most a hasam aljába szúródik belülre, mintha a méhszájam görcsölne. Tapasztalt valaki ilyet?
5688. lane01
2013. ápr. 11. 08:52
Nem tudom, hogy kinek írtam, hogy nem szoktam görcsölni, ezt most visszaszívom. Tegnap este volt néhány kisebb görcsöm, de el is múlt hamar, ma reggel már 1 órája és 20 perce görcsölök, szinte folyamatosan. A front miatt lenne? Mert akkor ezek szerint nem csak a hidegfrontra, hanem a melegre is érzékeny vagyok. :/
5687. Edina986 (válaszként erre: 5685. - Ennész)
2013. ápr. 11. 07:01
nálunk már megvolt a beiratás hétfőn :-)nálunk Edi tegnap hányt, hőemelkedés, már fent vagyunk több mint 1 órája 38,5 volt, de elvan játszik, most épp az ölembe
5686. Ennész (válaszként erre: 5685. - Ennész)
2013. ápr. 10. 23:52
...pocakosodás..., de szerintem így is világos volt. :)
5685. Ennész (válaszként erre: 5684. - Edina986)
2013. ápr. 10. 23:48
Na igen! Mondjuk én személy szerint örülök ennek a minden nap más "programnak", mert így már tényleg érezni, hogy a végén vagyunk ennek a pocakodásnak. És akkor jön a kismanó. Nekünk is még egy hajózás van tervbe véve a nagyobbikkal a jövő héten. (De mindenképp a szülés előtt.) Úgyhogy terveim szerint másfél hetet még maradjon bent a kicsi, aztán jöhet is vagy aztán tőlem kihúzhatjuk akár a 42. hétig is... :) Habár május elején meg óvodai beíratás. Remélem nem épp akkor leszek kórházban...
5684. Edina986 (válaszként erre: 5682. - Ennész)
2013. ápr. 10. 23:29
jaj mi ma voltunk ugye nst-uh-EDA labor péntekn megyek urologushoz, hétfőn a védőnő jönne de menni kell táppénzes papirért. közbe hétfőn Edivel ringatóra is mennénk. szerdán nst, most igy néz ki az elkövetkező pár nap arrol nem is beszélve hogy igy kedden akkor nem kéne menni a vnőhöz ha j9nne, és ha jó idő van ott van hogy menni kell a játszótrre meg állatkertbe mert Edi alig várja h jó idő legyen és menjünk állatkertbe még szülés előtt jó lenne elvinni.
5683. Ennész (válaszként erre: 5672. - Gyöngyi851)
2013. ápr. 10. 23:28

Szia! Gyermekorvos-ügyben rákérdeztél a védőnőnél? Ő biztosan meg tudja mondani, hogy felétek mik a szokások ez ügyben.

Szerintem rakj be mindkét méretből. Főleg, ha fiút vársz. Ők általában hosszabbak. (Bár ez sem szentírás.)

Pelusból pontosan 16 db van nekünk. Ennyi elegendő volt az első lányomnál, viszont ez függ attól is, hogy mennyire bukik a baba, milyen gyakran mosol majd fehéreket. Nem tudom hol laksz (milyen infrastruktúrájú településen), de mindent lehet pótolni időközben is, a baba születése után.

A bimbóvédő nekem ismeretlen terep. Nem volt rá szükségem, így most sem vettem. Mellbimbókrémre viszont szükségem lesz biztosan, de azt majd csak a szülés után fogok venni.

5682. Ennész
2013. ápr. 10. 23:15
Sziasztok! Bizony nálunk is beindult a hajsza. Hétfőn a védőnőnél voltam. (Utoljára találkoztunk pocakosan.) Megkaptam a recepteket a baba számára a gyerekorvostól. Tegnap vérvétel, holnap az első nst, pénteken megkapom a labor és a kenetvizsgálat eredményeit. Majd a jövő héten Uh, nst, nőgyógyász. Van mit csinálnom. Én elméletileg május 6-ra vagyok kiírva, de az új dokim (sajnos váltanom kellett 3-4 hete) "tart" attól, hogy most is kihúzzuk a 41-42. hétig, és mivel az új szabályok szerint hamarabb be kéne feküdnöm túlhordás esetén, inkább kitoltuk az UH időpontját és a baba lehetséges korát is. Szóval már csak Isten tudja (szó szerint!) mikorra várjam a picit. Az biztos, hogy nekem még nincsenek fájdalmaim, a baba sincs lent, viszont légszomj sem kínoz. Meglátjuk! :)
5681. czero001
2013. ápr. 10. 21:36

Miket nem mondanak nektek...annyit tudok hogy minden ok. kiskönyvemet sem firkálják túl...

vízeletet nálam a védőnő szokta nézni. kórházban még nem nézték. de nem említettek semmi keresztest meg ilyesmi...nem is tudom pontosan miről beszéltek, de utána olvasok...:)

5680. Edina986
2013. ápr. 10. 21:29

sziasztok.

akkor nem csak az én vizeletembe van genny egy keresztes, van benne vmi fvs. hámsejtes izé meg baktérium...ma voltam nst-n uh-n adataik jók a viz kicsit több. illetve nekem a vese üredgem 32 mm-re és az urether kezdeti szakasza 10 mm-re kelyhek 10-12 mmre tágultak, pénteken urologus. amugy nem fáj elvagyunk. de azért megnézetem. jövő héten szerdán nst. két hét mulva nst és uh

5679. 55875e9863 (válaszként erre: 5678. - Klaudia910402)
2013. ápr. 10. 21:04

:D na akkor elkezdtek lassan mindenkinel elhelyezkedni a finishre a babak! :)

Szornyen tud fajni napkozben a bordaim alatt. Van amikor a bordam ala dugja a labait es kifele feszegeti a legalso borda csontom.

Illetve addig meddig rugdos amig vissza nem jelzek neki talp vakarassal, nyomogatassal, simogatassal, ha nem teszem addig mozog hogy mar mindenkeppen faj, es kenytelen vagyok ra figyelni! :D

Neha le kell fekudnom pihenni, elegge kellemetlen ossze-vissza terjedo hasi fajdalmak jelentkeznek nalam. Mindig mas, nem tudom en sem ezek a joslok akarnak-e lenni vagy mi?

Ejjel is van hogy felebredek erre, de van amikor nappal jelentkezik es ulve kell maradjak egy darabig amig elmulik a kellemetlenseg.

Neha grimaszolok, habar meg turheto a dolog.

Lehet ezek a joslo fajasok akarnak lenni, mert ez tobb mint a sima has kemenyedesek amiket mar jol ismerek az utobbi hetekbol...

5678. Klaudia910402 (válaszként erre: 5667. - 55875e9863)
2013. ápr. 10. 19:54
Nekem pont ugyanígy fekszik:P
5677. Klaudia910402 (válaszként erre: 5668. - MeliLewi)
2013. ápr. 10. 19:54
Nekem ilyen volt az elmúlt par napban meg előtte 2-3 nappal is és szenvedtem 1 hétig. Elvileg a front okozza de simán beindulhat a szülés is.en is csodálkozom na meg a doki is h még egyben vagyunk.
5676. lane01 (válaszként erre: 5674. - Czero001)
2013. ápr. 10. 19:44
CNS kúp a neve. Azért hívják így, mert az összetevők kezdőbetűjéről kapta a nevét (állítólag a doki már nem gyógyszert ír fel, hanem hatóanyagokat). Nekem panaszom nem volt semmi, de tényleg semmi. Mindig ha megyek tanácsadásra, adnom kell le vizeletet is a laborba, amit megvizsgálnak. Tegnap is adtam le, és azt mutatta az eredmény, hogy genny van a vizeletemben, és egy keresztes eredmény jött ki, illetve hogy zsúfolt hámsejtekkel. Tünetem nincs és nem is volt, nem csíp a pisilés, semmi viszketés, teljesen egészségesnek érzem magam. De valószínűleg ez sok kismamánál jelentkezhet az utolsó harmadban, mert ilyenkor megnövekszik a folyás mennyisége és ez okozhat ilyet. Eredetileg fertőzésre van, de lehet hogy PH-n is változtat.
5675. lane01 (válaszként erre: 5672. - Gyöngyi851)
2013. ápr. 10. 19:36

A gyerekorvost én írtam. Nálunk a 36. hétig kell választani orvost, illetve elmenni hozzá és megkérdezni, hogy vállal e. (Állítólag ha megszületett a baba, akkor elég hamar jön majd házhoz is egy alkalommal, ez lesz az első találkozója a babával.)

Nekem a 32. héten volt uh, de a lepény mögött volt a baba, így semmit nem láttam belőle, csak a 28. héten készült pár 4d. Ma voltam (33. hét) vércukor mérésen vérvétel formájában, ez volt az étkezés utáni mérés, gondolom a 7,3-as cukrom miatt volt rá szükség. NST-re megyek a 36. héten, a 37-en megyek dokihoz és védőnőhöz, de lesz még vérvétel is.

Textil pelust 4-et kaptam simát, kapunk még majd mintásat is a buksija alá a babakocsiba, de abból csak 1-2 lesz, viszont én még veszek magamnak textil pelust, hogy nagyjából 15 darab legyen, úgyis lebüfizi majd és gyakran kell mosni. Én 56-os méretű ruhát viszek a kórházba, de nem bodyt, hanem nacit és van hozzá egy felső, amit keresztbe lehet patentolni, sapkája is van és kis kesztyű a kézre, szettben vettem, szerintem direkt ilyen hazahozós cucc. :)

5674. czero001 (válaszként erre: 5666. - Lane01)
2013. ápr. 10. 19:27
Neked milyen kúpot írtak fel? Mert én is kaptam. De ezt mindenkinek adják a végén? Barátnőm is kapott a 36. héten mikor ment dokihoz. Ez már a szülés miatt, hogy tutti ne legyen fertőzés, ph beállítás stb.? Vagy vmi panaszod volt és azért...
5673. czero001
2013. ápr. 10. 19:12

A hasam nekem is fent van. Néha úgy érzem, hogy a melleim nyomják a babát, vagy a baba a melleimet..:) Már rendes melltartót sem hordok csak vagy szopi melltartót, ami kényelmes, vagy sportmelltartót. Néha érzek alhasi szúrásokat, szerintem az az elfáradás miatt van, mert a derekam stb nem fáj. Nyilván ha sokat pörgök, de a bébit cipelni kell...:)

Melilewi szerintem is jósló fájásaid lehetnek, deréktájról indul az alhas felé...juj de izgi...

Én tegnap beszéltem a szülésznőmmel és mondta hogy mérjem a fájásoknál majd az időt, még ha soso 10 perces is, elmúlhat, nem feltétlenül kell rögtön rohanni, szóval az jelenthet csak jósló fájást is. Csajok, jönnek az izgalmas részek..:)))))))))))))))

2013. ápr. 10. 18:09

sziasztok!

Én május 7.re vagyok kiírva,de nekem is még mindig nagyon fent van!A lába a bordámban és a gyomromban, jobb oldalon szerintem a feneke dudorodik :-)

Alig kapok levegőt, nem tudom mikor lesz már végre jobb :-( a gyomorsavról nem is beszélve...

azion csodálkozom hogy milyen sok vizsgálatra jártok, én csak a 37. héten megyek nstre, vérvétel is régen volt, uh a 30.héten, nagyon régen láttam a babókámat...nekem még gyerekorvost sem kellett választani,volt aki már ilyet is irt.

Ti hányas bodyt visztek a kórházba?56 v 62-es?És mennyi textil pelust vettetek?(ha nem azzal pelenkáztok)Bimbóvédőben van amire figyelni kell,vagy bárhol bármilyet lehet venni?

5671. 9e315ae72e (válaszként erre: 5670. - Lane01)
2013. ápr. 10. 17:16
:DDDD Akkor jól felköltözött az emeletre :))) Majdcsak lejjebb vonul,nem fog máshogy elférni :)) Addig is tarts ki :) Nekem pont úgy fekszik,mint Édának :) A kis alkatrészeit nagyon-nagyon ki tudja dugni...én akkor a fájdalomtól nem kapok levegőt :))Néha meg úgy érzem,polipom van,nem kisbabám,mert mindenhol mozog egyszerre,csapkod,rúgdos :DDD Mintha ezer kis polipkar hadonászna :D Tegnap este annyira kirakta a kis lábát a gyomrom hűlt helyén,hogy apa meg tudta fogni :)) Símogatta neki,ő meg dugta oda :)))) De érezhetően szűkül a helye,szegénykém,sokszor csodálom is,hogy még fér :)))
5670. lane01 (válaszként erre: 5668. - MeliLewi)
2013. ápr. 10. 17:09

Egyet értek Vaky-val, szerintem sem sok lehet hátra. Nekem nincs ilyen tapasztalatom, inkább az ellenkezőjéről tudok beszámolni: egyre fentebb van a baba és nem tudom, hogy hova fér még, mert levegőt már alig kapok. Ha még feljebb csúszik, akkor már a mandulámat fogja csiklandozni a talpával. :)

Drukkolok amúgy! Kitartást!

5669. 9e315ae72e (válaszként erre: 5668. - MeliLewi)
2013. ápr. 10. 16:46
Hu,hallod,lehet hogy tényleg nem sokáig húzod :) Ennyire durván fáj??
5668. MeliLewi
2013. ápr. 10. 16:27
Tegnap éjjel olyan szinten görcsöltem, hogy szabályosan nyögdécselnem kellett hozzá. :)Ma délelőtt óta a hasam alja feszül, a derekam fáj és már előre félek az éjszakától. Szerintem ezek jóslók . Olyan érzésem van, hogy hamarosan megszülök. Ráadásul ma sokan mondták, hogy mennyire lent van a hasam. Szerintem én nem húzom ki május 8-ig. Van másnak is ilyen érzése?
2013. ápr. 10. 12:48

Sziasztok!

Nekem a baloldalamat már kilyukassza a lábacskáival, a popójával meg egy kerek kupacot csinál a jobb oldali bordám alatt. :D

Éjjel szörnyen megfájdul az alhasam ha a hátamra fordulok kis időre rá.

5666. lane01
2013. ápr. 10. 09:39

Sziasztok! Nálunk még most értékelte ki a doki a 32. heti eredményeket. A baba méreteit jónak találta, a plusz 10 kilómhoz se szólt semmit. A véreredményem jó lett, a vizeletem gennyre pozitív, egy keresztes. Csak lestem, mikor megláttam a papírt, mert nem akartam elhinni, nekem semmilyen tünetem nincs, először azt hittem, hogy elcserélték valakijével. Kaptam egy patikában kikevert kúpot, valószínűleg a megnövekedett folyás mennyisége okozza a gondot, így 10 napig kúrán vagyok.

Tünetek nálam: tegnap nagyon görcsöltem, alig tudtam valamit csinálni délelőtt. Délutánra elmúlt, csináltam is mindent, amit csak lehetett. Estére már keményedett is a hasam mindentől, és nyilallt bele rendesen. Éjszaka én csak egyszer kelek fel, általában hajnalig is kibírom a pisiléssel, egyedül a levegővétellel van gond. Szerintem annyira fenn van a baba, hogy nyomja a tüdőmet, ülni alig tudok, ráadásul sokszor bennreked a levegő, és szúródik. Ha le kell ülnöm, akkor beterpesztek mint egy pasi, és igyekszem a hasamnak adni teret, meg kihúzom magam, mintha karót nyelnék. :)

5665. Zanzai
2013. ápr. 9. 23:07

En eddig lent ereztem a babat most meg a koldokom felett van egy nagy kupac. Faj is rendesen olyan mint a ko, szerintem a csipoje van kidudorodva. Remelem semmi gond. Bar erzem piciket mozogni, lent csuklani stb. ha megsimogatom kopogok altalaban reagal azonnal.

Alvasunk ugy zajlik h ejszaka 2 orankent kelek pisilni, foleg delelott tudok aludni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook