2013 májusi babák (beszélgetés)
Hallod annyira durva h nekem ugyanezt csinálja...dugdossa a talpát es ha megfogom, akkor meg elhúzza:P de aztán megint.még a cserediákok is meglepődtek meg ott fogdosták akik rajtam gyakoroltak:D
Annyi nem jó az egészben h ha épp be van fordulva akkor a feje úgy feszít v nem tudom alul.
Nekem szokott ott szúrni, de csak ha állok, vagy sétálok, amúgy nem.
Azért ha nem marad abba a fájdalom, nézesd meg magad.
Szia! Gyermekorvos-ügyben rákérdeztél a védőnőnél? Ő biztosan meg tudja mondani, hogy felétek mik a szokások ez ügyben.
Szerintem rakj be mindkét méretből. Főleg, ha fiút vársz. Ők általában hosszabbak. (Bár ez sem szentírás.)
Pelusból pontosan 16 db van nekünk. Ennyi elegendő volt az első lányomnál, viszont ez függ attól is, hogy mennyire bukik a baba, milyen gyakran mosol majd fehéreket. Nem tudom hol laksz (milyen infrastruktúrájú településen), de mindent lehet pótolni időközben is, a baba születése után.
A bimbóvédő nekem ismeretlen terep. Nem volt rá szükségem, így most sem vettem. Mellbimbókrémre viszont szükségem lesz biztosan, de azt majd csak a szülés után fogok venni.
Miket nem mondanak nektek...annyit tudok hogy minden ok. kiskönyvemet sem firkálják túl...
vízeletet nálam a védőnő szokta nézni. kórházban még nem nézték. de nem említettek semmi keresztest meg ilyesmi...nem is tudom pontosan miről beszéltek, de utána olvasok...:)
sziasztok.
akkor nem csak az én vizeletembe van genny egy keresztes, van benne vmi fvs. hámsejtes izé meg baktérium...ma voltam nst-n uh-n adataik jók a viz kicsit több. illetve nekem a vese üredgem 32 mm-re és az urether kezdeti szakasza 10 mm-re kelyhek 10-12 mmre tágultak, pénteken urologus. amugy nem fáj elvagyunk. de azért megnézetem. jövő héten szerdán nst. két hét mulva nst és uh
:D na akkor elkezdtek lassan mindenkinel elhelyezkedni a finishre a babak! :)
Szornyen tud fajni napkozben a bordaim alatt. Van amikor a bordam ala dugja a labait es kifele feszegeti a legalso borda csontom.
Illetve addig meddig rugdos amig vissza nem jelzek neki talp vakarassal, nyomogatassal, simogatassal, ha nem teszem addig mozog hogy mar mindenkeppen faj, es kenytelen vagyok ra figyelni! :D
Neha le kell fekudnom pihenni, elegge kellemetlen ossze-vissza terjedo hasi fajdalmak jelentkeznek nalam. Mindig mas, nem tudom en sem ezek a joslok akarnak-e lenni vagy mi?
Ejjel is van hogy felebredek erre, de van amikor nappal jelentkezik es ulve kell maradjak egy darabig amig elmulik a kellemetlenseg.
Neha grimaszolok, habar meg turheto a dolog.
Lehet ezek a joslo fajasok akarnak lenni, mert ez tobb mint a sima has kemenyedesek amiket mar jol ismerek az utobbi hetekbol...
A gyerekorvost én írtam. Nálunk a 36. hétig kell választani orvost, illetve elmenni hozzá és megkérdezni, hogy vállal e. (Állítólag ha megszületett a baba, akkor elég hamar jön majd házhoz is egy alkalommal, ez lesz az első találkozója a babával.)
Nekem a 32. héten volt uh, de a lepény mögött volt a baba, így semmit nem láttam belőle, csak a 28. héten készült pár 4d. Ma voltam (33. hét) vércukor mérésen vérvétel formájában, ez volt az étkezés utáni mérés, gondolom a 7,3-as cukrom miatt volt rá szükség. NST-re megyek a 36. héten, a 37-en megyek dokihoz és védőnőhöz, de lesz még vérvétel is.
Textil pelust 4-et kaptam simát, kapunk még majd mintásat is a buksija alá a babakocsiba, de abból csak 1-2 lesz, viszont én még veszek magamnak textil pelust, hogy nagyjából 15 darab legyen, úgyis lebüfizi majd és gyakran kell mosni. Én 56-os méretű ruhát viszek a kórházba, de nem bodyt, hanem nacit és van hozzá egy felső, amit keresztbe lehet patentolni, sapkája is van és kis kesztyű a kézre, szettben vettem, szerintem direkt ilyen hazahozós cucc. :)
A hasam nekem is fent van. Néha úgy érzem, hogy a melleim nyomják a babát, vagy a baba a melleimet..:) Már rendes melltartót sem hordok csak vagy szopi melltartót, ami kényelmes, vagy sportmelltartót. Néha érzek alhasi szúrásokat, szerintem az az elfáradás miatt van, mert a derekam stb nem fáj. Nyilván ha sokat pörgök, de a bébit cipelni kell...:)
Melilewi szerintem is jósló fájásaid lehetnek, deréktájról indul az alhas felé...juj de izgi...
Én tegnap beszéltem a szülésznőmmel és mondta hogy mérjem a fájásoknál majd az időt, még ha soso 10 perces is, elmúlhat, nem feltétlenül kell rögtön rohanni, szóval az jelenthet csak jósló fájást is. Csajok, jönnek az izgalmas részek..:)))))))))))))))
sziasztok!
Én május 7.re vagyok kiírva,de nekem is még mindig nagyon fent van!A lába a bordámban és a gyomromban, jobb oldalon szerintem a feneke dudorodik :-)
Alig kapok levegőt, nem tudom mikor lesz már végre jobb :-( a gyomorsavról nem is beszélve...
azion csodálkozom hogy milyen sok vizsgálatra jártok, én csak a 37. héten megyek nstre, vérvétel is régen volt, uh a 30.héten, nagyon régen láttam a babókámat...nekem még gyerekorvost sem kellett választani,volt aki már ilyet is irt.
Ti hányas bodyt visztek a kórházba?56 v 62-es?És mennyi textil pelust vettetek?(ha nem azzal pelenkáztok)Bimbóvédőben van amire figyelni kell,vagy bárhol bármilyet lehet venni?
Egyet értek Vaky-val, szerintem sem sok lehet hátra. Nekem nincs ilyen tapasztalatom, inkább az ellenkezőjéről tudok beszámolni: egyre fentebb van a baba és nem tudom, hogy hova fér még, mert levegőt már alig kapok. Ha még feljebb csúszik, akkor már a mandulámat fogja csiklandozni a talpával. :)
Drukkolok amúgy! Kitartást!
Sziasztok!
Nekem a baloldalamat már kilyukassza a lábacskáival, a popójával meg egy kerek kupacot csinál a jobb oldali bordám alatt. :D
Éjjel szörnyen megfájdul az alhasam ha a hátamra fordulok kis időre rá.
Sziasztok! Nálunk még most értékelte ki a doki a 32. heti eredményeket. A baba méreteit jónak találta, a plusz 10 kilómhoz se szólt semmit. A véreredményem jó lett, a vizeletem gennyre pozitív, egy keresztes. Csak lestem, mikor megláttam a papírt, mert nem akartam elhinni, nekem semmilyen tünetem nincs, először azt hittem, hogy elcserélték valakijével. Kaptam egy patikában kikevert kúpot, valószínűleg a megnövekedett folyás mennyisége okozza a gondot, így 10 napig kúrán vagyok.
Tünetek nálam: tegnap nagyon görcsöltem, alig tudtam valamit csinálni délelőtt. Délutánra elmúlt, csináltam is mindent, amit csak lehetett. Estére már keményedett is a hasam mindentől, és nyilallt bele rendesen. Éjszaka én csak egyszer kelek fel, általában hajnalig is kibírom a pisiléssel, egyedül a levegővétellel van gond. Szerintem annyira fenn van a baba, hogy nyomja a tüdőmet, ülni alig tudok, ráadásul sokszor bennreked a levegő, és szúródik. Ha le kell ülnöm, akkor beterpesztek mint egy pasi, és igyekszem a hasamnak adni teret, meg kihúzom magam, mintha karót nyelnék. :)
En eddig lent ereztem a babat most meg a koldokom felett van egy nagy kupac. Faj is rendesen olyan mint a ko, szerintem a csipoje van kidudorodva. Remelem semmi gond. Bar erzem piciket mozogni, lent csuklani stb. ha megsimogatom kopogok altalaban reagal azonnal.
Alvasunk ugy zajlik h ejszaka 2 orankent kelek pisilni, foleg delelott tudok aludni.