2013 februári babák (beszélgetés)
Én a szopinál elnézést kértem és mindig elvonultam. Eleve akkor fogadtuk a látogatókat amikor a férjem is hazaért, igy ő addig lekötötte őket. Amúgy csak család jöhetett :)
Már csak a pelenka, pelenkázólap és a szivacs hiányzik a kiskádból. A régi az elrehült ennyi év alatt.
Ruhákat kivasaltam, zacsiztam eltettem :)
Ti?
Akkor Neked nem hatott? :(
Szerintem a legjobb az ahogy te és a baba .nem kel azokra hallgatni akik azt mondják 3 órát ki kel várni.Na így ment el a tejem a 2 fiammal.Az elején lehet kel neki 1.5 -2 óránként is,de lesz olyan szakasz mikor 4 órát is alszik vagy 6 órát este.Gyerektől függ.
Véleményem én a látogatókat sem csipem az elején,még a korházba sem.Jöjjenek egyszerre este két szoptatás közt.vagy egyik nap egyik másik nap másik.Pihenni kel szülés után.Ithon is,nem lehet normálisan szoptatni,mert mind azt lesi mit csinálsz meg hogyan a gyerekeddel..
készülődéssel hogy álltok?
meg van már minden a picinek?
Ez így van...most megpróbálok jobban odafigyelni és nem feladni akármi is lesz :)
Igen a chamomilla v. sok mindenre alkalmas. Itt nekem a könyv kifejezett szopira, tejtermelésre a ricinus communis-t és a urtica urens-t írja.
De szerintem a legjobb az ,ha minél töbször szopoiztassuk ,és sok sok folyadék.Lányomat mindig rátettem cicire,nem 3 óránként hanem igény szerint.Az anya tej eleje ,szomj oltó.Ha csak szomjas úgyis csak az elejét szívja ki és csak cumizik rajta.De ha éhes akkor szívja a zsírosabb részét is.nekik az elején mikor megszületnek elég e kanálnyi elő tej is.Olyan pici a gyomruk.fokozatosan tágul majd.De az az eleje olyan mint egy innmunerősiítő,az a viz szerű előtej.2.5 évig szopizott,már úgy vettem el tőle.Se cumi se cumisüveg nem kellet neki.
De külömben én régen bementem a gyóygszertárba ,és ott mondtam mire szeretnék bogyókat.Kikeresik és rendelik.Azt hiszem a tejszaporító caomilla vulgaris c5,de nem vagyok benne biztos.5 golyócskát kellet bevenni.Meg van az a nagyon drág tejszaporító a more milk ezt is elszedtem egy üveggel.A golyócska meg nem drága.
most majd akarom szedni azokat a bogyókat, amik állítólag segítik a szülést, remélem hatásosak lesznek :)
meg a málnalevél teát is a 35. héttől.
nekem a tejszaporító bogyó semmit nem ért :(
Ráadásul könnyitett munkát kel adni a munkáltatónak,és nem tulórázhatsz.Nézz utánna a neten.De a szülési szabi az jár.
Azt még nem is kukkoltam meg :) Mármint tejcsire majd mi a jó. Van egy homeos könyvem és abból szoktam kilesni mi jó és mi nem mi mire való :)
Nekünk a gyerekorvosunk is homeos így az évek alatt megtapasztaltam hogy tényleg ahogy írod nem olyan rossz okosság ez:)
Azok is jók,én annó régen tejszaporítóját szedtem.Most az utolsó harmadban adja a felicitas az ajándék csomagot,amibe porspektusok vannak meg némi apróság a babának termékminták.Abba csomagba van egy ilyen füzet homeoápátiás golyócskák mi mire jó.Van szülésre is,meg utánra is.
Igen az TGYAS fizud 70% jár arra a 28 napra is.Végülis olyan mintha előbb mennél gyedre.Nem a szüléstől veheted igénybe,hanem már előtte is.
[link]
Én homeos bogyókat szedek betegségekre mindig. Vigyázz magadra :(
Hát ez nem kívánságműsor...Nekem sem volt és most sincs aki helyettesítsen de nagyon ez engem nem is érdekelt.
Szerintem írasd ki magad veszélyeztetettre és kész...:(
Köszönöm, ma majd kiderül mit tesz velem a dokibácsi :( 16-ra megyek hozzá :(
Vigyázok ,pihenek sokat.Mézes tea ,c vitamin,sok folyadék.Te is pihenj,úgy lehet csak gyógyulni.Az utolsó szakaszba nem igazán írnak már fel semmit megfázásra,ha csak muszály.Még gyóygteákat lehet inni ami jó treheseknek.
Ez a szules elotti 28 nappal visszaszamolt idoszak neked nem az elozetesen igenyelt TGYAS lesz mar?Bocsi, ha butasagot kerdezek, de nekem ez az ellatasi rendszer total ismeretlen meg. En is beszeltem a munkahelyemmel, ott azt mondtak, hogy a szulesig tappenz, es utana meg 6 honap TGYAS kovetkezik. Szulesi szabirol senki nem beszelt nekem sem...
Tudom, sovány vigasz, de nekem is csak a bal oldalon "kényelmes" (annyira azért nem) a fekvés. Én 2 hete küzdök a torokfájós megfázással. 2 napja már enyhébb. Úgyhogy vigyázzatok magatokra, mert a legegyszerűbb megfázás is elhúzódik!
Hát nekem is volt sok problémám, nem esett jól dolgozni, meg pár napig táppénzen is voltam már, de próbáltam kitartani az év végéig. De nehezen engednek el korábban (nincs helyettesem), egy bő hónapom még lenne ugye. És még a vendégszobából gyerekszobát kell varázsolnom. Bútorokat kell tervezni, festeni, varrogatni, asztalossal egyeztetni... Az ilyen meló mindig rám vár.
Köszi sokkal jobban vagyok.a megfázásom is már lassan rendbe jön lassan 4 hét után.Mióta szedem ezt az új vaspótlót,jókat tudok aludni,kipihentnek érzem magam.Sokkal jobb az evészetem is.A gyomor égés is szinte már megszünt,nagyon ritkán van gond vele.Inkább a nehéz légzés ami még nem jó,csak a bal oldalamon tudok feküdni.
Te ,hogy vagy?Minden rendben aránylag?
Ez érdekes,ebbe az utasításba is benne van a narancslé vagy almalé amit én szedek.A gyóygszerész is meg védőnő is mondta ezeket lehet .
Mindenképp el kel olvasni a gyóygszer mellé mellékelt utasítást.Én mindig elszoktam.Melyk gyógyszert hogyan lehet,a folgammát éhgyomorra kellet,de van olyan amit evés közben is be lehet vagy utánna.
Kiváncsi vagyok ér e valamit, szorítok :(
HOgy vagy amugy? Pihensz rendesen??
Én július óta nem dolgozom..veszélyeztetett is vagyok és a beosztásom miatt sem dolgozhatok várandósan egy percig sem...igaz nem is tudnék hülyén is néznék ki :)
De szerintem Neked sem kéne már sokáig :( Mert sem az ülő sem az álló munka nem jó ilyenkor már :(
Nekem azt mondta a védőnő, gyógyszerész és a doki is hogy semmit nem szabad mellé szednem :( A ferroton mellé sem ajánlottak semmit, de az Nekem gyenge lett volna azért nem is azt vettem :(
A terhes vitaminban lévő vas akkor elég ha normál értékeid vannak :(
Igen recept nélkül kapható,14 db tasak van benne,olyan mint a 3az egyben kávé olyasmi adagok.Tiszta forrásvíz a hegyekből aminek nagyon magas a vas tartalma.Én kb fél liter narancslé vagy almalébe öntöm bele így nem érzem ,hogy benne lenne.2800ft volt.nagyobb véleményt január első hetébe tudok mondani,akkor lesz vérkép pont emiatt ,hogy ez hogy épült be.
Én táppénzen vagyok jó ideje ,veszélyeztett terhesként.Most hívtam én is a vállalatot.Amikorra ki vagy írva szülés várható időpontja,onnantól vissza kel számolni 28 napot és attól kezdve szülési szabin vagy.Kisköny másolata kel hozzá legelőször,aztán meg még sok papír.de nem mindegy,hogy táppénz vagy szülési szabi.Most én még dec,24-ig táppénz aztán szülési szabi.De ha nem járok utánna magam nem mondaná senki.Ez bosszantó mindent magattól kel tudni kérdezgetni mi hogy működik.
További ajánlott fórumok: