2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)
Imádom a kislányom, az előbb fogta a bal kezében a csörgőt, de meglátta a zsiráfját és azt is meg akarta fogni. Gondolkodott egy kicsit, aztán átvette a csörgőt a jobb kezébe és a ballal megfogta a zsiráfot.:)
Én ma délelőtt csináltam ezt. Tesómtól kaptam cukkinit és sárgarépát, anyutól céklát és tököt, mind ment a fagyóba, mert a kertben még van egy kicsi, amit majd frissen csinálok amíg lehet.
Amióta van hozzátápi napi 2 szer van kaki, juhhé végre jól alszik este is. Igaz még felkel 1-2-szer, de inkább csak amiatt, hogy megvagyunk-e, aztán cumi és alszik tovább. bár már örülnék egy hosszú éjszakának, amit átalhatok.
Nálam is ez volt, de a védőnő tanácsolta, hogyha az alma bejön neki akkor azzal keverjem a zöldséget, hát ma kapott alma-krumpli-cékla keveréket és azt falta igaz inkább az alma volt a legtöbb. majd egyre kevesebb almát rakok bele, és így átszokik.
Az alma saját levében, vagy ha kicsit kevésnek tűnik akkor még adok hozzá egy kis vizet. Csak vigyázz vele mert amikor forr kicsit bugyog.
Az Intesparban vettem, Maroni a márkája, natur gesztenye, darált gyorsfagyaztott. Ráadásul magyar termék. De régen vettem már az Auchanban is, mert anyu ebből szokott sütiket csinálni.
Nekem eddig mindent elfogadott. Igaz a sütőtököt és a céklát elsőre nem, de egy kis csellel ( a krumplihoz egyre többet tettem) igen. Valamelyik nap a sütőtökhöz pároltam egy kicsi savanykás almát is, azt is nagyon szerette. Most a sóska következne, csak még nem jöttem rá, hogy kellene a fagyasztottat feldarabolni. Sajna senki nem szereti, így nem tudom az egészet felhasználni.
Sziasztok! Egy napig nem jártam a fórumon, és legalább fél órámba telt még visszaolvastalak titeket.
Tegnap legalább 2 órán át Noncsinak készítettem fagyasztás céljából kajcsit. Keresztanyámtól kaptam házi-bio sárgarépát+céklát, volt itthon brokkoli és ezt mind főztem-turmixoltam-porcióztam.
Délben kipróbáltam a rizst-brokkolival-sárgarépával. Szerintem mióta szilárdat eszik ez jött be a legjobban. Holnap tízóraira ki akarom próbálni a zabpelyhet gyümivel.
na akkor fellelegezhetsz:)
Halihó Csajok!Remélem mindenki jól van!Én már szuperul,tegnap megjött,úgyhogy nem lesz kistesó:D Mármint szeretnék majd kistesót,csak nem most...:) Annyira megkönnyebbültem!!
Nonuc,az a lényeg,hogy ne erőltess semmit,csak szépen lassan:)Próbáld meg először gyümivel keverve adni a zöldséget,hátha úgy jobban elfogadja.
Hat en sem szeretnek azert egy honal tobbet varni,a masikat is 3 hetre ra kapta meg az ok meg belefer de akkor meg varj s varj ezen az alapon akkor mindegy ha a 2 hos oltasat is 6 hosan kapja meg???Hat szerintem nem:(
Ezaz, hogy Medi vasárnap tölti, hiába mondják, hogy lehet még várni én nem akarok. Nem hiába van kitalálva az oltási séma....
Ahh szupi...en is hivtam az orvosunkat azt mondta majd hiv o ha van..hat nem tudom max 9edikeig varok azt hiszem,akkor lesz 5 hos,s ha nem megveszem:(
ahh persze tudom,csak azert idegesit mert az uveges bebikajakat meg falta...na mondjuk nem meglepo hiszen azok gyumisek voltak es edesek,na mindegy azt hiszem ma megproballom a sutotokot:)Koszi a biztatast:)
Ja, nonuc, nincs oltóanyag. Ma tárgyal a dokim egy ügynökkel, lássuk mennyi lesz...
Nem szabad feladni, kitartóan kell próbálkozni és előbb utóbb fog enni ne aggódj. Természetes, hogy első pár alkalommal inkább kiköpi az anyatejci vagy a tápi után, hisz az az íz amihez szokott :)
Jo reggelt csajok,huu koszi a sok otletet:)habar most nagyon letortem kar volt annyira beleleljem magam ebbe a majdenfozoknekidejolesz dologba:(( tegnap adtam neki a krumpli repa kombinaciot...hat...nem eleg hogy szabalyosan kirazta a hideg(ilyet meg sose lattam tole) de meg vissza is hanyta:(( Na nembaj azert tegnap bevasaroltam meg zoldsegbol,gyumolcsbol meg probalkozom hatha..
A hetes tema,hat tenyleg fura hogy atalltunk,de szerintem ez termeszetes,hisz nekem mikor olyan pici baba volt akkor volt "hetes" mostmar nem is jonne ugy a szamra.Na meg nem fogom szamolgatni,konnyebb igy 9ediken honapos aztan kozte meg het oszt annyi:)Jajj a ti babaitok olyan nagyok mar,mindenki kozel a 6 honaphoz,olyan furi,mindig probalom elkepzelni milyen lesz Jazmin 6 honaposan,1 evesen,stb:)
Irtatok meg a "puszilkodast" Jazmin azt csinalja mostanaba hogy mint egy ragadozo megfogja az arcomat,vagy a nyakamat,vallamat s huz magahoz s tatja a szajat,amugy minden targgyal ezt csinalja s persze veszi a szajaba,nanembaj en ezt betudom puszinak:)) Amugy neki most a legjobb jateka a telefontolto zsinorja es zorgo zacsik,csomagolopapir ilyesmi.Na megyek,kozbe ma megtudom hogy visszavesznek-e az oviba ahol dolgoztam,majd jjovok,pusz
Ki fogom próbálni, de az almapépet, hogy párolod?
Így van :) de azért kicsit meredek a cikk és elég feltételes módban van :)
próbálj az arányokon változtatni, mert ha sok benne a cékla jobban kijön az íze! megkóstoltad? nem túl íztelen? mert én jártam úgy, hogy kicsit állt a vízben és a krumpli is több volt.--..és íztelen sz@r lett, nem csoda, hogy nem ette Bekka :)))
ó de jó..hol és mi a márkája??? :))köszi leolvasod majd ?:)))
[link]
lehet most bevezetem, hogy ne legyen rá allergiás..aztán majd lassan ki kellene törölni a család étrendjéből! :) mondjuk minden ártalmas, ami finom!! :)))
Én találtam sima gesztenyemassát, ami mindenféle adalékanyag és cukor nélküli. egyenlőre nem adtam neki, csak a fagyóban van, majd jövő héten akarom kipróbálni- krumpli-alma-gesztenye varit.
Sziasztok, huhh rengeteget írtatok, na majd most visszaolvasok mindent, eddig csak belenéztem.
Látom volt kaja téma. Hát nálunk a krumplis főzik nem nagyon mennek. Eddig próbáltam a krumli-répa és a krumpli-cékla varit, nem igazán tetszett neki, 3-4 kanál után mindig elunta és maradt a táp. Bár ma mintha cssak türelmetlen lett, volna, mert nem tudtam olyan gyorsan adni a kaját, ahogy ő akarta. Állítólag én is ilyen voltam, ezért anyám a fele kaját tők hígra csinálta és egy nagy lyuku cumisüvegből adta, amikor meg félig jól laktam akkor már hajlandó voltam kanalazni. Lehet ezt kipróbálom én is a kiscsajnál.
Krumpli-alma viszont ízlett neki.
Réka próbáld ki az almát párolva, úgy kevésbé savanyú. Én általában lereszelem az üvegreszelőn és utána kb 5 perc alatt megpárolom, így puhább is és jobban is ízlik neki.
Nálunk délelőttönként párolt almát kap egy fél kekszel, ettől délutánra mindig van kaki sírás nélkül és még tetszik is neki. Csak egy kis erőlködés van amikor kinyomja, teljesen úgy nyom, mint egy felnőtt ha szorulása van, de láthatóan őt nem zavarja, mert nem sír és utána kisimul a kis arca és vigyorog olyan elégedetten:)))
segítsetek lécci..aki gesztenyét ad, honnan veszi..és hogy készíti el???mert én csak a bolti gesztenyemasszát ismerem, de az full cukros!! ma láttam tescoban zacsiban gesztenyét..azt kell venni?? mit kell vele csinálni? főzni? vagy az kész? :))))köszi
ettől én is idegbajos vagyok...sose mondtam így senkinek...nem is értem, max. a dokinál számít egy-két hét..méééénem kerekít? vagy 2év 2 hó..sitty-sutty kimondom :))))szerintem ezek az emberek örök babának akarják....nem akarnak elszakadni a babakortó.....és nem mondják ki az éveket!! (ahh..fasza kis pszichiáter veszett el bennem---mocskos mélyen) :))))
igazad van..én sem emlékszem, azt hiszem uccsóra azt írtam 10 hetes...de nem vennék rá mérget...ott fordítottunk szerintem később 3 hósra :)
én is imádom:)) banánturmixnak is állati..azt imádjuk :)))
szerintem minden kaja beindítja, nekünk mióta eszik naponta van egy nagy toji :) olyan emberes adag (de tényleg nagy)..és a húsnapok után a szaga is emberes :) amúgy még elviselhető :)))na majd látod, ha kajáltok :) tudod addig nekünk gyakran lázmérő volt :)
További ajánlott fórumok: