2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)
Hová valósi vagy?
Bp-en van egy kismama bolt. Kiárusítás van. Tegnap vettem ott kord kismama nadrágot 3000-ért, szabadidő nadrágot 2000-ért, de vannak kord ruhák is.
Még a héten nyitva lesz, utána becsuk.
Ha érdekel az I. női klinikával szemben van ez a bolt.
tegnap az én törpém is egész nap mocorgott olyan jo érzés kis buborékom:-))
elözö terhességemnél 25 kilot vettem magamra(elevitet szedtem)a babàm 3600 lett.rajtam (kivéve melleimen)nem lett egy csik se .én hasznàltam a chicco mama olajat végig dràga de nekem megérte.
Te mikor kezdted el először érezni?
Én 14 hetes múltam, és ahogy a doki mondja vaskos hassal. Szerinted körülbelül mikorra várjam hoygérzem hogy mozog
Vagy lehet hogy már éreznem kellett volna csak nem tudtam hoyg ez az...?
ja és most majd kiderül befolyásolja a a baba méretét, fiam 3940g-mal született végig vitamin mellett, most kislányomnál csak elején szedtem és azóta nem....meglátjuk nagyocska lesz e :)))
Bár az is igaz, hogy babafüggő! :P
szia!
szerintem ne foglalkozz a súlyoddal,az a fontos,hogy boldogok vagytok,és szeretitek egymást :)
van egy duckó barátnőm,egy éve született meg a kisfia,és neki gyönyörű pocija volt,már az elején is lehetett látni,hogy ott bizony kisbaba van benne. szuper jól nézett ki végig,a babája is egészséges lett, a szülés is könnyen ment :)
én is elevitet szedek,szerencsére még nem jelentkezett semmilyen mellékhatása,kívánós sem vagyok annyira.bár azt mondják az igazi zabálási rohamok később várhatók :) igyekszem 6 után nem enni,de nap közben ha megkívánok valamit nem vonom meg magamtól :Peddig plusz2kilo
a berepedések szépen elhalványultak? könnyen megbarátkoztál velük ? kenegetős cuccok segítettek rajta?
szia!!!
én is itthon vagyok ,sajnos nem dolgozom ,de más okokból.
megbízható munkahelyem volt,terveztük a babát,stb...
aztán egy szép napon beközölte a főnököm,hogy csökkenti a bérem kb 30%-al,de dolgoznom kéne heti 6 napot az eddigi heti 3-4 nap helyett.hát felmondtam...rá egy hétre kiderült,hogy babát várok .így már nem nagyon láttam értelmét munkát keresni :(
mondjuk nekem talán annyival jobb,hogy fodrász vagyok,rengeteg vendégem megmaradt,akikhez most házhoz járok. így annyira nem uncsi itthon :) bár vannak elviselhetetlen napok.
Ssziasztok!
Én első babámat várom, táppénzen vagyok, mert az első hónapokban veszélyeztetett terhes voltam. Korábban két babát veszítettünk, ezért kiírtak betegállományba.
Kicsit unalmas itthon lenni. Van még valaki, aki első babáját várja, és otthon van?
Más tegnap voltam ÁFP-n. November 9-én megyek uh-ra, és akkor kapom meg az eredményét.
Sziasztok!
Én is szedtem terhesvitamint még a baba előtt is és nem szedtem fel semmit akkor. Szerintem egyáltalán nincs a kettő összefüggésben. Most képzeljétek el, ha naponta annyi zöldséget és gyümölcsöt megeszel, amiben annyi vitamin van amennyi szükséges, akkor hízol? Én inkább arra gondolok, hogy az ember ilyenkor könnyebben elengedi magát. Pl vasáranp délután nagyon sütizhetnékem volt, így egy idő után azt mondtam egye-fene irány a cukrászda. De azért igyekszem odafigyelni, hogy főleg este ne nagyon egyek. Én tapasztalatom szerint a székrekedésnek sincsen köze a vitaminokhoz. Nálam azóta van probléma mióta Ficánka beköltözött, pedig elötte is szedtem. Ugyanúgy szerintem a baba méretét sem befolyásolja, lásd előző gyümölcsös példám. Én azért szedek vitamint, mert úgy gondolom, hogy bármennyire is zöldségeket és gyümölcsön élek nem feltétlenül tudom biztosítani a többféle vitamint. Legtöbb vitamin hő hatására felbomlik, ergo marad a gyümölcsben és a nyers zöldségekben. Igen, anyáink is megvoltak nélkülük, ahogyan ultrahang és stb nélkül.
De hát ez az én véleményem.
Sziasztok, én is még dolgozom, szeretnék is februárig, hisz a TGYÁS és a GYED összege nem valami sok a bérhez képest.
Persze sokban függ ez attól hogy mennyire lesz "könnyű" a terhességem, és hogy mennyire bírom majd magam. AZ egyik barátnőmnek még 2 hete van hátra, de szegény már 2-3 hónapja küzd a vizesedéssel, a fáradtsággal, és ahogy mondja olyannak érzi magát mint egy bálna, és lehajolni már régóta nem tud, ő augusztustól van táppénzen.
Hát majd meglátjuk hogy hogy bírom.....
Szép jó reggelt minden kismamának.
Köszönöm a tegnapi felvetéseimre a válaszokat.
Az alkatommal megpróbálok nem törődni, a párommal imádjuk egymást, és ahogy anyum mondja, nem én leszek az első molett nő aki babát szül....nem törvényszerű hogy csak a vékony nőknek lehet babájuk. KÉpzeljétek ma éjszaka álmodtam először a szülésről........istenem de jó lenne ha már túllehetnék rajta, félek tőle......
Szép estét!
Húha, ma nem dolgozott senki sem, hogy ennyi hozzászólás van? Alig találtam meg a végét, ahol utoljára olvastam! :) Reagálok én is kicsit megkésve, ha nem gond :)
@IviBaba@ lesz naplója a fórumnak? Tök jó. Írjam én is a bemutatkozót? :)
28 éves szegedi csajszi vagyok. Tele voltam cisztákkal, de a talpmasszázsnak köszönhetően szépen szívódtak felfelé és összejött a baba. Most várom első gyermekünket és holnap lépek a 14. hétbe. Védőnő szerint április 17-re várható a baba, de genetikai uh szerinti időpont szerint a neten nézve április 23 a várható időpont. Majd ha megyek dokihoz rákérdezek, hogy szerinte mennyi. A poén, hogy én április 24-én születtem. Mekkora ajándék lenne, ha akkor születne meg az első babánk :) Jah, és akkor bika család lennénk, mert párom is bika horoszkópú ;)
A nevekkel ráérünk még, párom makacsolja magát, mondván majd ha tuti tudjuk mi lesz a neme, majd ráérünk nézelődni a névnaptárban :) Az biztos, hogy egyikünk nevét sem kapja se első se második névnek, no meg én kikötöttem, hogy olyan nevet válasszunk, amit külföldön is ki tudjonak mondani :)
Terhesvitamint én nem szedek. A doki az elején a folsavhoz ragaszkodott, most meg a megneB6-hoz és az omega3 halolaj kapszulához. Ezen kívül még szedek kálciumot -sajnos a fogaim nem épp a legjobbak-, meg c-vitamint. Na persze igyekszem változatosan enni, főleg sok gyümölcsöt és zöldséget. Kisebb-nagyobb siker azért van :)
elsőbabaváró: Én plusz 8 kg felesleggel estem teherbe. Elméletileg 63-65 kg közt lenne az ideális, de 73 kg-val kezdtem, szóval én sem vagyok vékony. Igaz 3 éve 61 kg-ig lefogytam, de szépen idén nyárig felcsúsztak vissza a kg-ok. Sebaj. Majd igyekszem, hogy ne hízzak sokat a terhesség alatt! :) Eddig a teszteléses súlyomhoz képest 14 hetes koromra nem híztam még semmit sem...
Vajkaramella jobban vagy már? Nekem hetek óta fájogat a fejem. Van amikor olyan migrénes, alig bírok felkelni. Akkor gáz, ha dolgozni kell menni. Nekem a doki a panadolt mondta, hogy szedjem ilyenkor, habár patikában a rubophen-t is ajánlották... Azért csak csínján a gyógyszerekkel...
Tényleg, közületek ki dolgozik még és ki nem? Meddig akartok dolgozni? Aki nem dolgozik, az egészségügyi dolgok miatt, vagy csak mert kismama és ki szeretné használni ezt az időszakot?
Na a végére értem, azt hiszem mára ennyi. Holnap este jövök, szerdán meg szabados vagyok, sűrűbben bekukkantok. Igaz délután mennem kell terhesgondozásra. Kíváncsi leszek ott mit csinálnak, mondanak, még nem voltam...
Szép estét, szép holnapot!
Vettem be 1 tbl. Rubophent- úgy 1 óra hosszáig hatott, már megint fáj a fejem :D
Szép kis éjszaka lesz...
jó éjt kismamik!
én nálam!! az Elevit tett be, terveztük a babát és így mielőtt teherbe estem 1hónappal már szedni kezdtem. Felcsússzant 7kiló :( (ki emelem hogy az én szervezetemről van szó mert mindenkinél más hatással érvényesülnek a vitaminok/gyógyszerek)
Utána végig vitaminoztam, szülésnél 86kiló voltam Én,aki 55kg-os 164centis csaj vagyok :D jeeee
Hozzá járul a zabálás,amit rendeztem mondván nem számít mennyit hízok. Kívánós sosem voltam, csak valahogy minden íz intenzívebb és finomabb volt :) főleg a süti!! Dobáltam be a 3-4gombóc fagyit öntettel plusz egy kocka süti mellé....Anyum akkor cukrászdában dolgozott :D hehe
Hát szóval rá is fáztam,mert szétrepedtem mindenhol. AMúgy is hajlamos vagyok rá, szar a bőröm, de ha nem zabálok ennyit talán nem így nézne ki a bőröm. Most este próbálok max müzlit enni,kefírt vagy kakaót iszok ha nagyon éhes lennék...de 5-6körül vacsizok rendesen és általában ez elég is. A reggeli sem és az ebéd sem túlzás, próbálok nem nassolni,nem is veszünk :D
Én csak azt tudom tanácsolni, hogy mindenki úgy egyen ahogy jól esik,de egyedül este figyeljünk oda, így is úgyis a terhesség velejárója a bálna érzés :D de azért,ha lehet nem kéne 16kiló fölött hízni nagyon...
Ez az én véleményem. :)
Azt még hozzáfűzöm,ha nem untok még hogy szoptatás alatt többet ettem napi 6-7szer és minden szopi alatt nasi,pogi így 3hó alatt leadtam 21kg!!!-ot.
Szóval lehet nálam nagyban segített a vitamin az elraktározásra...a felesleg aztán le is ment szerencsére :)))