2012 áprilisában születendő babák (beszélgetés)
Ritkán én is éreztem. Egyébként néha itt fájdogál enyhén, néha ott. Szerintem ez így normális mert a szervezetben azért csak átrendeződnek a dolgok. Nekem az elején a hasam két oldalán volt, hogy tüsszentéskor nagyon fájdalmasan belenyilalt. Ráadásul elég sűrűn mert allergiás voltam és mindig tüsszentettem. Akkor megijedtem, de később megtudtam a méhet tartó izmok voltak.
Ne aggódj ha nem fáj csak egy kicsit néha fájdogál szerintem akkor nincs semmi baj. De azért a nőgyógyászodtól nem árt megkérdezni hogy megnyugodj.
Lányok, lenne egy kérdésem!
úgy 1,5 hónapja észlelem, hogy a köldököm felett fájdogál, de csak néha, mint ha húzódna, furi érzés! Szerintetek mi lehet az oka?- ismerőseim szerint nő a hasam és emiatt!
Én inkább úgy mondanám hoyg sok függ a munkáltatód mentalitásán. Mert ha akar felvesz a helyedre a gyed-gyes idejére egy helyettesítőt, aki esetleg még mielőtt elmész te tanítasz be, és ha letelik az időd, akkor visszavár.
Mondjuk hoyg a kismamák sok esetben a munkáltatójuk jóindulatára vannak bízva.
nem is azzal van a gond, hogy nem engedne el, de ugye nem csak jogok vannak...
Most küldte el a könyvelő a papírt amit ki kell tölteni a családi adókedvezményhez, abban az van, hogy a fogantatástól számított 91. nap hónapjától az élveszülés napját megelőző hónappal bezárólag vehető igénybe. Ezek szerint az utolsó hónapban nincsen semmi. Nálunk a párom veszi igénybe, mivel ha nekem netán táppénzre kell mennm, akkor ugye nem jár.., ő meg úgysem megy táppénzre.
2012. Áprilisi babák -néven fut a klub!
GYertek át!! :D
A munkatörvénykönyve szerint, a munkálatód köteles távolléti időt biztosítani neked a vizsgálatok érdekében, tehát nem kell szabit kérnie a kismamának ha akár egész nap ott ül a kórházban, hanem a munkáltatónak vinni kell egy igazolást amit a rendelésen adnak, és azzal igazolva van a távollét.
Egyébként pl a 12 betöltött héttől havi 10 ezer adókedvezmény is jár a kismamáknak a munkahelyükön, amihez a dokitől kell kérni igazolást, hogy betöltötte a kismama a 12. terhességi hetet. Ez az adókedvezmény egészen a szülésig jár, utána pedig ugye majd a gyerek utáni.
Na most már kezdem összerakni a képet.....
Amit te terhesgondozónak hívsz, azalatt én a terhesambulanciát értem. LEgalábbis nekem eddig még mind a két vérvételre ott adtak beutalót. Legutóbb a 12 hetes ultrahang után mikor mennem kellett,(nekem azon az ultrahangon a nyaki redő vastagságot nézték csak)
szóval ott akkor az ápolónő feltett kérdéseket, de csak annyit hoyg mennyi a súlyom, dohányzom e van e genetikai betegség a családban, volt a vetélésem, vagy terhességem, ilyeneket. Oda adja a beutalót, és elmondja hogy az eredmény 2 hét múlva lesz meg, legalábbis nálunk ennyi idő kell neki, és hogy a második vérvételre a betöltött 16.-héten kell mennem, és azért az eredményért is a genetikai tanácsadásra kell mennem, megadott időpontban vehető csak ki a lelet.
Eszem megáll... Akkor lehet, hogy csak Szegeden van ilyen? Ááááááááááá.... Na majd délután ha hazaértem, beszámolok, hogy mi volt. Most már tényleg kíváncsi vagyok...
Akinél eddig voltam, ő csak vizeletet néz, súlyt és vérnyomást mér, meg tanácsokat ad. Akkor a terhesgondozóban mi lesz? hm... Az tudom, hogy ott adnak vérvételre beutalót, de ezen kívül? Na erre kíváncsi leszek.
Nekem a körzeti védőnő nem mondott ilyet, igaz én még november 9.-én megyek másodjára. A 12 hetes ultrahangom meg volt, aznap levették az első genetikai teszthez is a vért, a következőt az AFP-hez majd a betöltött 16 héten veszik le.
Gondolom ha mennem kell akkor a körzeti védőnőm mondja ahogy eddig is. Nekem nagyon segítőkész és kedves a védőnőm. Ő mondta azt is hogy a magándokimhoz is elég lesz majd akkor mennem ha levették az AFP-teszthez a vért, hisz az első kenet levétel majd a 18-20 héten történik.
2012. Áprilisi babák -néven fut a klub!
GYertek át!! :D
Hát :) Ez volt a kedvenc részem :D A lista írás :) Ha beírod hogy babakelengye a google-ba sok oldalt kapsz, rengeteg lista közül válogathatsz.
Mindenkinek más a listája,van akinek légzésfigyelő is belekerül (én nem tartottam fontosnak,mégis kellett és megnyugtatott,megszerettem)
van akinek nem :) huhuuuuuu Írok listát a fórum naplójába,amit a naplóim közt találtok!
Meg kismama vitaminos recepteket stb, csatlakozzatok :) küldhettek linkeket is meg ilyesmi és beillesztem szivesen!! :D
Hát igen, nagyon nem mindegy hogy ki van ott a szülésnél. Fontos hogy maximálisan megbízz az orvosodban.
Az igazság hogy még én sem tudom vállal e a dokim, remélem igen, mert ha nem megint érdeklődhetek és keresgélhetek, de lehet hogy ha nem vállal akkor inkább a rági dokimhoz megyek, igaz 50 km-re van, de max hazaköltözünk anyumhoz az utolsó hetekben, hogy biztos ott szüljek nála.........
Nem könnyű jó dokit találni, és persze olyat aki nem a pénzre csak
Én is magánrendelésre járok terhesgondozásra, és persze a védőnőhöz.
Ma este megyek dokihoz. Nagyon kiváncsi vagyok megmutatja-e magát a kicsi. Most akarom megkérdezni a dokit, hogy vállalja-e a szülést is. Mert ha nem, akkor lehet keresek mást, annak ellenére, hogy teljesen meg vagyok vele elégedve mint szakmailag, mint emberileg. Csak hát első baba, úgy gondolom nem mindegy ki van ott a szülésnél.