2011 Októberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is megjöttem az uh-ról.
Baba 65.9 mm és a tarkóredő 1.9 mm. Ez jónak számít? Olvastam a korábbi hozzászólások között, hogy lehet-e két különböző nap csinálni az uh-t és a vérvételt. Valóban nem lehet. A nővér nekem úgy magyarázta, hogy a levett vérből két hormont néznek, azt összevetik a tarkóredő eredményével és a kismama korával.
Szurkoljatok, ha péntekig nem hívnak, akkor kevés az esély a Down szindrómára. Ha hívnak, akkor vissza kell mennem további vizsgálatokra.
Vanessza: örülök, hogy veletek is minden rendben. Az én babám is integetett, majd teszek fel képet, bár a vastag hasfalam miatt nem lehetett túl jó képeket csinálni.:(
Meg állandóan elúszkált az uh fej elől és elég nehezen tudta csak megmérni a tarkóredőt a doki.:)
Drukkok mennek a holnapi uh-soknak!
Szia. örülök, hogy minden rendben van nálatok.mint lejjebb írtam összevesztem a barossban pár emberrel, rájuk borítottam az asztalt s úgy döntöttem kórházat váltok megyek az Üllői útra a II-es nőire. most hívtam férjem, csütörtökre kapott szabadnapot, igy reggel el tudok menni szigetszentmiklósra vérvételre és utána be is tudok menni egyből a klinikára vizsgálatra- remélem nálunk is minden rendben lesz
jajj..de jó voltam uh-n..57mm es a babám. és integetett:) de jóóó:) mondta a doki hogy integet nekünk üdvözöl:) jó volt látni. holnap meg mennem kell vérvételre. remélem nem sok vért vesznek le mer elájulok. kinek milyen volt ez a vizsgálata?? nem csak vérvesznek ugye??
Tudnál nekem mesélni az ottani körülményekről? értem ezalatt volt-e fogadott dokid, érdemes-e választani, ha igen mennyibe kerül? privibe is írhatod nagyon megköszönném. mondjuk ha már a barossban sem lett volna, nemhiszem hogy itt lesz fogadott dokim. hehe 4. babánál már úgyis tudom a dolgom:P
na már megint nemtudok összefüggően írni bocsi. jaj képzeljétek. pénteken kaptam férjemtől egy vadászgörényt.D rém tündér egy jószág, egyáltalán nem harap, puszit osztogat, persze én csak játszok és sétálok vele, a takarítása jelenleg férjemre marad. Sajnos vannak előítéletek a vadászgörényekkel kapcsolatban hogy harapós büdös állatok. na én ezt most helyből cáfolom. Hópihém drága osztogatja a puszikat, bebújik a ruhám zsebébe vagy séta közben ha elfárad,mászik fel a nadrágszáramon, én felveszem, ad egy puszit az orromra majd feltelepszik a nyakamba és ott szunyál:D édes jószág.
Most megpróbálok először is megpróbálom férjem megkérni, a főnökével egyezkedjen hogy legalább egy nap szabit ki tudjon venni, hogy ne kelljen már gyerekekkel berohangálnom.
jaa már látom hogy sikerült:)Szupi!!!
Én ott szültem az első gyereket,remélem jó tapasztalatod lesz:)
jajj hát ez tényleg borzasztó mikor az ember lánya nem tudja hovatenni a gyerekeket...énis ebben a cipőben járok!
Két gyerekkel mentem(3és 1éves)a kórházba és mondták hogy gyerekeknek nem lehet bejönni....mert mittudomén milyen kórház.....oké mondom és akkor hova tegyem őket?erre még visszakérdez a vadbarom hogy:nem tudnak kint megvárni a bejárati ajtónál?Jelzem a kórház bazi nagy,3emelet körüli millió ember rohangál,és várjanak meg az ajtónál.
Hát mondom hogy maga milyen ostoba...és ezzel a lendülettel mentem is befele...
MOgorva,dagadt,portásasszony!!!
Szal kevés a segítőkész ember...míg mondjuk matatsz a táskádba gyerekkel a kezedben mert nem találod a beutalód akkor ritka az aki odajön hogy megfogjam addig,segítsek???na mindegy...
Jajj de izgi!!majd mesélj mi volt!puszi
na felhívtam az Üllői úti klinikát, kedves volt a hölgy elmondta hogy járhatok nyugodtan hozzájuk is, az ambulanciára kell mennem, csak minél hamarabb mert közeleg a 12 hetes uh időpontja.
most megpróbálom felhívni az üllői úti klinikát mert elvileg oda- meg a barosshoz tartozik dunaharaszti
szerintem mindenhol káosz van, és ahogy olvasom, mindenkinek mást mondanak, hogy milyen vizsgálat, mikor hogyan kell....
Azt hiszem ha férjem hazaért, nem érdekel hogy ügyetei idő vagy sem, elautózom a Délpesti kórházhoz és ott megkérdezek a szülészeten egy nővérkét hogy náluk hogy működik ez az egész. a Baross kórház meg ott....ááááááá hagyjuk nem éri meg idegeskedni de tény hogy úgy ....r az egész rendszer ahogy van
Ezt nem hiszem el. felhívtam a kórházat újra, kértem a terhesambulanciát. amikor mondtam hogy időpontot szerettem volna kérni de nem sikerült és kértem volna a csaj segítségét, végig sem hallgatott elkapcsolt tovább az ultrahang előjegyzésre. szétvet az ideg. elegem van a barossból
Beszéltem ma már velük is és elirányítottak az ultrahang előjegyzésre. 1. két kisgyerekkel vagyok itthon nincs segítségem. azért nem fogom a gyerekeim bevinni 34 km-re lévő anyósékhoz hogy vigyázzanak rájuk . ha egy nap beviszem őket akkor az 140 km kocsival egy nap. ezenkívül csütörtökön még vérvételre is vihetem őket magammal mert kora reggel hova rakjam be a srácokat? ha én bemegyek a terhesambulanciára és ott azt találják mondani, hogy miért nem telon kértem akkor lemegyek és ráborítom az asztalt az uh-s csajra az biztos. ez már sok ami ott megy. lehet keresnem kéne másik kórházat itt pesten? szerintetek a II-es üllői úti klinika mennyivel jobb?
Próbáld meg felhívni a terhesambulanciát, hátha nem kell azért bemenned, h időpontot kérj. (sajnos ismerős...)
köszi ezt még soha nem néztem:)
NA MOST FOGOK SZÍVROHAMOT KAPNIIIIIIIIIIII --bocs nem akartam kiabálni. elértem a klinikát az uh-s csaj azt mondta hogy nincs fogadott dokim és mivel még nem látott orvos ők nem adhatnak időpontot be kell mennem a terhesambulanciára és ott kell időpontot kérjek. szerintetek kit fogok felrúgni??????
itt ahova begépeled a szöveget, a ment felirat alatt találsz egy olyat hogy fórum babáinak táblázata ott van majdnem mindenki
Igen, mert attól kombinált (ezt én is közben értettem meg), hogy az UH méréseket (tarkóredő, szív részei, orrcsont stb). összevetik a vérben található értékekkel, és így fognak mondani egy arányszámot, hogy ha mondjuk 30 éves vagy, a down kórra az esélyed 1:910, de a vérben talált nemtommik, meg a UH számok alpján nálad ez pl. 1:3000 lesz.
Na valami ilyesmi.
szia.én elvileg október 26-ra vagyok kiírva
de jó hogy mondod akkor mindet szerdán csináltatom.Amúgy itt ki mikor fog szülni?Én okt.13án.
Amúgy amikor én elmentem a védőnénihez a kiskönyvért, csak 4 beutalót kaptam vérvételre, vércsoport stb és egyet a belgyógyászatra. a vérvételes papírokat le kell pecsételtettem a házidokival, a belgyógyászatit nem, mert ott elfogadják a védőnős pecsétet is. érdekes nem???? ja és Dunaharaszti lakosként mehetek szigetszentmiklósra az szt-kba 2 gyerekkel kora reggel vérvételre mert nincs segítségem
Lehet előtte enni, mert ez más típusú vérvétel lesz. Vizeletet nem néztek.
Nekem azt mondták egy nap kell lennie, mert változhatnak az értékek, nekem nem engedték külön...:S
a védőnő már piszkál hogy mikorra kapok időpontot. áááááá ezt nem hiszem el. azért nem adom fel folyamatosan csörgetem őket
igen, innentől mindenkihez vinned kell a könyvecskét (kivétel labor)
számoltam egy kicsit, dilemmám:
legutóbbi uh-n 8 hetesnek becsülték a babát, 4 hét múlvára kértem időpontot 12 hetesre. A bibi: doki szerint 12+-os, szerintem akkorra már bőven a 13+ -os leszek.
Ez nem gáz???
Hát már én is szívtam a SOTE-val, mikor fel akartam hívni, igaz én eredmény miatt:(
hát én pénteken leszek 12 hetes ugyhogy most nem idöpontra megyek csak azért mert nem voltam régen és hogy nincs e semmi baj meg ház azt olvastam hogy 12 hét elött elkell menni védönöhöz, meg vizsgálatokra. ez igaz?
További ajánlott fórumok: