Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 Októberi babák fórum

2011 Októberi babák (beszélgetés)

4523. Liimo
2011. ápr. 4. 15:39

Sziasztok!

Én is megjöttem az uh-ról.

Baba 65.9 mm és a tarkóredő 1.9 mm. Ez jónak számít? Olvastam a korábbi hozzászólások között, hogy lehet-e két különböző nap csinálni az uh-t és a vérvételt. Valóban nem lehet. A nővér nekem úgy magyarázta, hogy a levett vérből két hormont néznek, azt összevetik a tarkóredő eredményével és a kismama korával.

Szurkoljatok, ha péntekig nem hívnak, akkor kevés az esély a Down szindrómára. Ha hívnak, akkor vissza kell mennem további vizsgálatokra.

Vanessza: örülök, hogy veletek is minden rendben. Az én babám is integetett, majd teszek fel képet, bár a vastag hasfalam miatt nem lehetett túl jó képeket csinálni.:(

Meg állandóan elúszkált az uh fej elől és elég nehezen tudta csak megmérni a tarkóredőt a doki.:)

Drukkok mennek a holnapi uh-soknak!

4522. aszija (válaszként erre: 4521. - Vanessza90)
2011. ápr. 4. 15:17
Szia. örülök, hogy minden rendben van nálatok.mint lejjebb írtam összevesztem a barossban pár emberrel, rájuk borítottam az asztalt s úgy döntöttem kórházat váltok megyek az Üllői útra a II-es nőire. most hívtam férjem, csütörtökre kapott szabadnapot, igy reggel el tudok menni szigetszentmiklósra vérvételre és utána be is tudok menni egyből a klinikára vizsgálatra- remélem nálunk is minden rendben lesz
2011. ápr. 4. 15:08
jajj..de jó voltam uh-n..57mm es a babám. és integetett:) de jóóó:) mondta a doki hogy integet nekünk üdvözöl:) jó volt látni. holnap meg mennem kell vérvételre. remélem nem sok vért vesznek le mer elájulok. kinek milyen volt ez a vizsgálata?? nem csak vérvesznek ugye??
4520. aszija (válaszként erre: 4516. - Zsani82)
2011. ápr. 4. 13:46
Tudnál nekem mesélni az ottani körülményekről? értem ezalatt volt-e fogadott dokid, érdemes-e választani, ha igen mennyibe kerül? privibe is írhatod nagyon megköszönném. mondjuk ha már a barossban sem lett volna, nemhiszem hogy itt lesz fogadott dokim. hehe 4. babánál már úgyis tudom a dolgom:P
4519. aszija
2011. ápr. 4. 13:44
na már megint nemtudok összefüggően írni bocsi. jaj képzeljétek. pénteken kaptam férjemtől egy vadászgörényt.D rém tündér egy jószág, egyáltalán nem harap, puszit osztogat, persze én csak játszok és sétálok vele, a takarítása jelenleg férjemre marad. Sajnos vannak előítéletek a vadászgörényekkel kapcsolatban hogy harapós büdös állatok. na én ezt most helyből cáfolom. Hópihém drága osztogatja a puszikat, bebújik a ruhám zsebébe vagy séta közben ha elfárad,mászik fel a nadrágszáramon, én felveszem, ad egy puszit az orromra majd feltelepszik a nyakamba és ott szunyál:D édes jószág.
4518. aszija
2011. ápr. 4. 13:42
Most megpróbálok először is megpróbálom férjem megkérni, a főnökével egyezkedjen hogy legalább egy nap szabit ki tudjon venni, hogy ne kelljen már gyerekekkel berohangálnom.
4517. zsani82 (válaszként erre: 4513. - Aszija)
2011. ápr. 4. 13:37
jaa már látom hogy sikerült:)Szupi!!!
4516. zsani82 (válaszként erre: 4508. - Aszija)
2011. ápr. 4. 13:37
Én ott szültem az első gyereket,remélem jó tapasztalatod lesz:)
4515. zsani82 (válaszként erre: 4500. - Aszija)
2011. ápr. 4. 13:36

jajj hát ez tényleg borzasztó mikor az ember lánya nem tudja hovatenni a gyerekeket...énis ebben a cipőben járok!

Két gyerekkel mentem(3és 1éves)a kórházba és mondták hogy gyerekeknek nem lehet bejönni....mert mittudomén milyen kórház.....oké mondom és akkor hova tegyem őket?erre még visszakérdez a vadbarom hogy:nem tudnak kint megvárni a bejárati ajtónál?Jelzem a kórház bazi nagy,3emelet körüli millió ember rohangál,és várjanak meg az ajtónál.

Hát mondom hogy maga milyen ostoba...és ezzel a lendülettel mentem is befele...

MOgorva,dagadt,portásasszony!!!

Szal kevés a segítőkész ember...míg mondjuk matatsz a táskádba gyerekkel a kezedben mert nem találod a beutalód akkor ritka az aki odajön hogy megfogjam addig,segítsek???na mindegy...

4514. zsani82 (válaszként erre: 4486. - Vanessza90)
2011. ápr. 4. 13:31
Jajj de izgi!!majd mesélj mi volt!puszi
4513. aszija
2011. ápr. 4. 13:10
na felhívtam az Üllői úti klinikát, kedves volt a hölgy elmondta hogy járhatok nyugodtan hozzájuk is, az ambulanciára kell mennem, csak minél hamarabb mert közeleg a 12 hetes uh időpontja.
4512. aszija (válaszként erre: 4511. - Kutykurutty3)
2011. ápr. 4. 13:03
most megpróbálom felhívni az üllői úti klinikát mert elvileg oda- meg a barosshoz tartozik dunaharaszti
4511. kutykurutty3 (válaszként erre: 4510. - Aszija)
2011. ápr. 4. 12:59
szerintem mindenhol káosz van, és ahogy olvasom, mindenkinek mást mondanak, hogy milyen vizsgálat, mikor hogyan kell....
4510. aszija
2011. ápr. 4. 12:56
Azt hiszem ha férjem hazaért, nem érdekel hogy ügyetei idő vagy sem, elautózom a Délpesti kórházhoz és ott megkérdezek a szülészeten egy nővérkét hogy náluk hogy működik ez az egész. a Baross kórház meg ott....ááááááá hagyjuk nem éri meg idegeskedni de tény hogy úgy ....r az egész rendszer ahogy van
4509. aszija
2011. ápr. 4. 12:54
Ezt nem hiszem el. felhívtam a kórházat újra, kértem a terhesambulanciát. amikor mondtam hogy időpontot szerettem volna kérni de nem sikerült és kértem volna a csaj segítségét, végig sem hallgatott elkapcsolt tovább az ultrahang előjegyzésre. szétvet az ideg. elegem van a barossból
4508. aszija (válaszként erre: 4507. - Kutykurutty3)
2011. ápr. 4. 12:42
Beszéltem ma már velük is és elirányítottak az ultrahang előjegyzésre. 1. két kisgyerekkel vagyok itthon nincs segítségem. azért nem fogom a gyerekeim bevinni 34 km-re lévő anyósékhoz hogy vigyázzanak rájuk . ha egy nap beviszem őket akkor az 140 km kocsival egy nap. ezenkívül csütörtökön még vérvételre is vihetem őket magammal mert kora reggel hova rakjam be a srácokat? ha én bemegyek a terhesambulanciára és ott azt találják mondani, hogy miért nem telon kértem akkor lemegyek és ráborítom az asztalt az uh-s csajra az biztos. ez már sok ami ott megy. lehet keresnem kéne másik kórházat itt pesten? szerintetek a II-es üllői úti klinika mennyivel jobb?
4507. kutykurutty3 (válaszként erre: 4505. - Aszija)
2011. ápr. 4. 12:40
Próbáld meg felhívni a terhesambulanciát, hátha nem kell azért bemenned, h időpontot kérj. (sajnos ismerős...)
4506. monyóné (válaszként erre: 4504. - Aszija)
2011. ápr. 4. 12:40
köszi ezt még soha nem néztem:)
4505. aszija
2011. ápr. 4. 12:38
NA MOST FOGOK SZÍVROHAMOT KAPNIIIIIIIIIIII --bocs nem akartam kiabálni. elértem a klinikát az uh-s csaj azt mondta hogy nincs fogadott dokim és mivel még nem látott orvos ők nem adhatnak időpontot be kell mennem a terhesambulanciára és ott kell időpontot kérjek. szerintetek kit fogok felrúgni??????
4504. aszija
2011. ápr. 4. 12:34
itt ahova begépeled a szöveget, a ment felirat alatt találsz egy olyat hogy fórum babáinak táblázata ott van majdnem mindenki
4503. kutykurutty3 (válaszként erre: 4501. - Monyóné)
2011. ápr. 4. 12:34

Igen, mert attól kombinált (ezt én is közben értettem meg), hogy az UH méréseket (tarkóredő, szív részei, orrcsont stb). összevetik a vérben található értékekkel, és így fognak mondani egy arányszámot, hogy ha mondjuk 30 éves vagy, a down kórra az esélyed 1:910, de a vérben talált nemtommik, meg a UH számok alpján nálad ez pl. 1:3000 lesz.

Na valami ilyesmi.

4502. aszija (válaszként erre: 4501. - Monyóné)
2011. ápr. 4. 12:32
szia.én elvileg október 26-ra vagyok kiírva
4501. monyóné (válaszként erre: 4499. - Kutykurutty3)
2011. ápr. 4. 12:30
de jó hogy mondod akkor mindet szerdán csináltatom.Amúgy itt ki mikor fog szülni?Én okt.13án.
4500. aszija
2011. ápr. 4. 12:30
Amúgy amikor én elmentem a védőnénihez a kiskönyvért, csak 4 beutalót kaptam vérvételre, vércsoport stb és egyet a belgyógyászatra. a vérvételes papírokat le kell pecsételtettem a házidokival, a belgyógyászatit nem, mert ott elfogadják a védőnős pecsétet is. érdekes nem???? ja és Dunaharaszti lakosként mehetek szigetszentmiklósra az szt-kba 2 gyerekkel kora reggel vérvételre mert nincs segítségem
4499. kutykurutty3 (válaszként erre: 4492. - Monyóné)
2011. ápr. 4. 12:26

Lehet előtte enni, mert ez más típusú vérvétel lesz. Vizeletet nem néztek.

Nekem azt mondták egy nap kell lennie, mert változhatnak az értékek, nekem nem engedték külön...:S

4498. aszija (válaszként erre: 4495. - Kutykurutty3)
2011. ápr. 4. 12:26
a védőnő már piszkál hogy mikorra kapok időpontot. áááááá ezt nem hiszem el. azért nem adom fel folyamatosan csörgetem őket
4497. vivinono (válaszként erre: 4494. - Vanessza90)
2011. ápr. 4. 12:25
igen, innentől mindenkihez vinned kell a könyvecskét (kivétel labor)
4496. vivinono
2011. ápr. 4. 12:24

számoltam egy kicsit, dilemmám:

legutóbbi uh-n 8 hetesnek becsülték a babát, 4 hét múlvára kértem időpontot 12 hetesre. A bibi: doki szerint 12+-os, szerintem akkorra már bőven a 13+ -os leszek.

Ez nem gáz???

4495. kutykurutty3 (válaszként erre: 4493. - Aszija)
Hát már én is szívtam a SOTE-val, mikor fel akartam hívni, igaz én eredmény miatt:(
4494. vanessza90 (válaszként erre: 4491. - Vivinono)
hát én pénteken leszek 12 hetes ugyhogy most nem idöpontra megyek csak azért mert nem voltam régen és hogy nincs e semmi baj meg ház azt olvastam hogy 12 hét elött elkell menni védönöhöz, meg vizsgálatokra. ez igaz?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook