Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 Októberi babák fórum

2011 Októberi babák (beszélgetés)

5963. katoosh (válaszként erre: 5962. - Szuszuek)
2011. máj. 2. 17:07
Átérzem :) Én napi fél kiló epret eszem... de ma már éreztem, hogy kicsit besokalltam :)
5962. szuszuek
2011. máj. 2. 16:55
én 2 napja isteni finom epret eszem!tegnap párom meglepett 1 dobozzal,be is nyomtam mind.....erre ma elment kenyérért és megint hozott,az volt a reggelim,idén még nem ettem ilyen édes epret....nyam....nyam...ha 6 dobozzal hozna azt is egybe benyomnám
5961. Katus73
2011. máj. 2. 16:43

Sziasztok!

Én is sok mindent szerettem volna anno 2001-ben. Aztán az lett, hogy mire beértünk eltűnt a méhszáj, burokrepesztés és tolófájások. :) Tehát minden kimaradt amire készültem, mert Kristóf "rakétababa" volt. :)

5960. Titánia83 (válaszként erre: 5959. - Vivinono)
2011. máj. 2. 16:43

Nyíregyen nincs Auchan. :(

Egy gyümi árustól.

Vannak kórházak, ahol folyamatosan rajtad kell lenni a babaszívhang-figyelőnek.

5959. vivinono
2011. máj. 2. 16:39

Arra a pár percre igazán kimászhatsz a kádból:DDD

Hol vettétek? Auchanban a cukor és sárgadinnye darabja 300 Ft- valamelyik délután megkívántam, vettünk 3-at, ahogy hazaértünk mind megettük. Isteni finom volt. Ah...

Megy a telefon a férjemnek, este haza ne merjen jönni dinnye nélkül:DDDD Pedig nem is vagyok kívánós:)

2011. máj. 2. 16:39
Monyóné Drága, magácskának meg új sztárfotója van a babáról? :D Most vettem észre. Szépen látszik a kis gerince. :)
2011. máj. 2. 16:33
Képzeljétek, ma vettünk sárgadinnyét. Február óta meg vagyok veszve a dinnyéért. Görög is lesz szerdától, és igazából azt kívánom. De ez a sárga, olyan édes, mint a méz. A Párom úgy állított le, hogy hagyjak későbbre is, nehogy túl egyem magamat. Amúgy 1100 ft volt ez a kis élvezet. De valszeg egészségesebb, mint egy mekis menü. :D
5956. Titánia83 (válaszként erre: 5954. - Katoosh)
2011. máj. 2. 16:31
Figyelj, a végén a történetekből tudsz lopkodni ötletet. Igaz nem sokat, de néha elárulják, hogy milyen kérdéseket tettek fel a gyerkőcnek.
5955. Titánia83 (válaszként erre: 5953. - Vivinono)
2011. máj. 2. 16:29

Igen, ilyen. :)

Nálunk szülésznő válogatja, hogy lehet e kádban. A francba de hülye felfogás, hát a kórházban elvileg higiénia van, miért nem lehet kitakarítani azt a kádat? :D

Amerikában, meg otthon vesznek egy felfújható medencét, és abban szülnek. Miért lenne nem higiénikus, nem? Olyan butaság, inkább az a bajuk a káddal, hogy ott nem lóghat rólad az nst.

5954. katoosh (válaszként erre: 5951. - Titánia83)
2011. máj. 2. 16:28
Fuhh ez durva... még eléggé az elején vagyok, de akkor nem reménykedem abban, hogy a könyv alapján megtanulom :)
5953. vivinono
2011. máj. 2. 16:26

Milyen az alternatív szülőszoba?

Fehérváron mind a 4 "alternatív": van labda, matrac, tusoló, (higéniai okokból nem engedik a kádban vajúdást), lehet zenét hallgatni, hangulatvilágítás... Lehetőség van rá, hogy ne ágyon fekve, hanem függőleges testhelyzetben szüljünk (szülőszék)...Ha több szabad van, választhatunk, melyiket szeretnénk (zöld, sárga, kék, rózsaszín-ami inkább lila)

Lehet kihagytam valamit, másfél év alatt változhattak a dolgok.

5952. Titánia83 (válaszként erre: 5949. - Vivinono)
2011. máj. 2. 16:00

Van a Nyíregyi kórháznak alternatív szülőszobája. Na meg most olvasom a Szülés, ahol én irányítok könyvet, és abban is vannak érdekes dolgok.

Szeretnék majd kádban vajúdni, ha lehet. Na meg minél kevesebb mesterséges beavatkozással. Ez a könyv nagyon durván ír az orvosi módszerekről, szóval elég meredek dolgok vannak benne.

5951. Titánia83 (válaszként erre: 5942. - Katoosh)
2011. máj. 2. 15:57

Én már majdnem elolvastam a Lelki köldökzsinórt. Nagy franc a könyvíró. Frankón leírja, hogy milyen jó a baba-mama kommunikáció, csak épp ha el akarod sajátítani, el kell menned egy tréningre, amit képzett oktatók végeznek. Debrecenben van egy ilyen terapeuta, vagy hogy hívják őket, és alkalmanként 6000 ftot kér. Aki meg nem relaxált előtte, annak még hosszadalmasabb egy tanfolyam.

De mondjuk egy-két ötletet el lehet csípni.

5950. Titánia83 (válaszként erre: 5939. - Monyóné)
2011. máj. 2. 15:54
Az én hajam is töredezett a várandósság óta. Na meg a bőröm is száraz. És sok kismamától is ezt hallom, hogy nekik is. :(
5949. vivinono
2011. máj. 2. 15:53
milyen alternatívákok gondolkodsz? Ez érdekes...
5948. Titánia83 (válaszként erre: 5933. - Etkala)
2011. máj. 2. 15:52

Én is már az első vizsgálatra ahhoz az orvoshoz mentem, akit választani akarok. És a 13. héten kérdeztem rá.

Nálam necces, hogy itt lesz e, mert ő másfelé is dolgozik.

Úgyhogy szülésznőt mindenképp választani akarok, lehetőleg olyat, aki engedi az alternatív lehetőségeket. Pl. lehet lesz dúlám is. :)

5947. Titánia83 (válaszként erre: 5932. - Vivace)
2011. máj. 2. 15:50
Apósomnak a természetes alapú kálcium-magnézium segített. Ha jön az allergia szezon, ő azt szedi. Régen bedagadt a torka, és a gyógyszarok sem segítettek, de ezzel kordában tudja tartani.
5946. Titánia83 (válaszként erre: 5931. - Monyóné)
2011. máj. 2. 15:49

Érdemes lenne utánanézned, hogy milyen vitamin segíti, ill. hátráltatja a másik felszívódását.

Van egy könyv, ami nekem sokat segített:

[link]

Én még a terhesség alatt egyetlen gyógyszertári készítményt sem szedtem be, csak természetes alapú készítményeket. És rendben van a vérképem. Nekem az a fura, hogy az elevites és hasonló készítményeket szedők mindig vashiányosak. :S Bocs, nem általánosítok, de nagy arányban!

Fura, én pont fordítva olvastam, hogy a túlságosan megnövelt vasbevitel tesz fogékonnyá a fertőzésekre.

Ez a gyógyszerbiznisz... :S

5945. Titánia83 (válaszként erre: 5926. - Monyóné)
2011. máj. 2. 15:45

Hűha, vigyázz magadra. Nem mondták, hogy mitől volt a rosszullét?

Én a Nutrilite vas készítményét szedtem régen, és várandósság alatt kb. 4 szemet. De magamtól nem akartam szedni, így abbahagytam. Ez valami természetes alapú,és finom cseresznye és málna íze van. :)

Székrekedés ellen meg minden nap egyél kefírt, és keverj bele zabkorpát. Nekem ettől nagyon jól helyreállt az emésztésem, pedig az elmúlt hónapban még kétnaponta volt nagydolog.

Mióta így étkezek, van napi 2x is. :)

Nem azért kisebb 1 héttel, mert nem tudja elszívni a tápanyagot. Hanem mert később fogant. Ezen nem tudsz változtatni.

5944. monyóné (válaszként erre: 5941. - Vivinono)
2011. máj. 2. 15:42
Ezt én is így gondolom,tuti be fogja hozni itt kint.:)Amúgy nem stresszelek rá.De vasat tuti veszek,mert mondta doki is és a védő nő is hogy nagyon nem jó az az értékem.Meg nem tudom ti hogy vagytok vele de én hiszek a gondolat erejében.Csak pozitívan:)
2011. máj. 2. 15:42

Sziasztok ! Holnap megyek reggel afp vizsgálatra ...

Nálam mostanában este nagyon érzem a szallagok nyúlását, sokszor belém nyilal de kegyetlenül...

Meg fáj a vállam de nagyon, többször fel kell állnom a munkahelyemen egy kicsit mászkálni , mert már nem bírom ...járkálok egy kicsit és minden rendben lesz utánna...

5942. katoosh (válaszként erre: 5940. - Vivinono)
2011. máj. 2. 15:38

Na mi mindketten átnéztük az utónévkönyvet :) 10-10 kedvenc fiú és lánynév volt, azt beszéltük, akkor szűkítünk, ha már kiderül a neme :)

Én is bízom egyébként abban, hogy jelez majd a kicsi... most olvasom a Lelki köldökzsinórt, kíváncsi vagyok, hogy tudom-e majd alkalmazni az ott olvasottakat :)

5941. vivinono (válaszként erre: 5939. - Monyóné)
2011. máj. 2. 15:31

Annyira vérszegény nem lehetsz, hogy ne tudjon fejlődni! Ne olvasgass annyit, annyi dolgot írnak, amivel feleslegesen idegesítenek. Bebeszéled magadnak a betegségeket és következményeit...

Magamból kiindulva tudom, nem szabad! Első körben pluszban kértem pajzsmirigy hormonvizsgálatoa és extra ekg-t, minden eredmény tökéletes, mindezt azért, mert ráértem olvasgatni és bebeszéltem magamnak a pajzsmirigy alulműködést és a tachikardiát.

Ha minden uh-n egységesen 1 héttel van lemaradva lehet, egyszerűen később fogant... senki sem tudhatja...Ne izgulj, majd idekint behozza.

5940. vivinono (válaszként erre: 5938. - Katoosh)
2011. máj. 2. 15:21

nem írtam:)

Nem válogatunk, csak ha tudjuk, mit keressünk, túl hosszú az utónévkönyv:s

Julinál a Csengét megálmodtam, a férjemnek annyira nem tetszett, így lett 2 neve:p

Várom a megérzést, álmot, hátha ő is választ magának, ha mégsem súg, maradunk az 1 magyar 1 nemzetköziesíthető variációnál.

5939. monyóné (válaszként erre: 5934. - Vivinono)
2011. máj. 2. 15:18
Édes babád lehet:)Amúgy nem tudom miért pici a babánk de keresem az okokat és ha tudok teszek ellene.De az tuti hogy nem jó hogy vérszegény vagyok.Érzem ezt magamon is régóta(levertség,köröm -haj töredezés,dekoncentráltság).Eddig nem foglalkoztam magammal de most fogok..mert a pöttöm egészsége is tőlem függ.
5938. katoosh (válaszként erre: 5936. - Vivinono)
2011. máj. 2. 15:06

Na eeeeez az, tipikus Juli :) ő is ilyen... nem szabad itallal bemenni a nappaliba, apukám (akit Nagyapuszinak hív) próbált erélyesen rászólni, erre ő

- (huncut vigyorral) Nagyapuuuuuszzziii, miért vagy olyan mééééérrrrges? :)

óriási... nem tudsz rá haragudni :)

Most a másodiknál milyen név opcióitok vannak? (bocsi, ha írtad már, de nem emléxem :))

5937. vivinono
2011. máj. 2. 15:00
hihetetlen technikai érzéke van, 10 mp-re szerezte meg a tv kapcsolót, átprogramozta: 0-99-ig csak tv2 volt:SSS
5936. vivinono
2011. máj. 2. 14:57

Köszönjük, hivatalosan Júlia Csenge:)

Mintha őt jellemezted volna:D Az édes hisztis kis boszorkány jelző lemaradt:) Az apját már most az ujja köré csavarta, Most kezd beszélni, ritkán mondja tudatosan, de akkor betalál:DD

Hétvégi dumája:

Mászik felfelé a könyvesszekrényen, dédi rászól:

- Julika, nem szabad!

- De, de.- rávigyorog és igyekszik meghódítani a következő polcot, mielőtt odaérünk és kezdheti előlről:)

5935. katoosh (válaszként erre: 5934. - Vivinono)
2011. máj. 2. 14:52
Ez a Juli név is fantasztikus :) Nem tudom milyen a kislányod, de a tesóm kisebbik lányát (7 éves) Julinak hívják, tűzről pattant, a szeme sem áll jól, édes, okos és hihetetlen dumája van :) Nekem is egy ilyen kiskölyök kell! :)
5934. vivinono (válaszként erre: 5931. - Monyóné)
2011. máj. 2. 14:19

az alacsony születési súllyal vitatkoznék:) Végig vashiányos voltam, végén durván, Juli 3690 g-mal született:D

Mostani terhességnél rákészültem előre, tökéletes a vérképem:D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook