2011 Októberi babák (beszélgetés)
Ilyet mi kapunk a védőnőtől. Én az egyik bababoltban megkaptam előre. :D
Mondjuk az bővebb ennél. :S Szerintem lehet vannak benne túlzások is, majd még felülvizsgálom. :D
Hát ezt nem értem. Tegnap néztük az UH-n, elvileg az én babám is nyomja a hólyagomat, de amúgy meg már tökre fenn van, mert a doki a köldökömön húzogatta az UH fejet. Na kíváncsi leszek, szerintem kb. jövő héten már mehetek a védőnőhöz, és megnézzük, hogy hol találjuk a szívhangot.
Elvileg nyomja az én hólyagomat. Gyakorlatilag ebből semmit nem érzek. Újfent az éjszakákat is végig alszom kijárkálás nélkül, max. mikor nap közben megyek wc-re, olyan feszesebbnek érzem a hólyagomat... Nemtom mi van most... Amúgy elég sokat iszok!
Azt mondják, hogy az nem a terheléses, hanem a tesztreggelis, és nem ugyanaz.
De amúgy meg tök mindegy, mert szerintem máshogy is tudnák szűrni a kismamákat, az ujjból is lehet nézni a vércukrot, és ha az árulkodó lenne, akkor a problémás kismamákat kellene ezzel szűrni.
Na mindegy, ez van, ezt kell szeretnünk. :S
Szia!
3 csomagot készíts össze:
1. szüléshez:
- kiskönyv, leletek
- taj kártya
- enni, innivaló (kísérőnek is) pl. csoki, szőlőcukor, 1 falatkánál többet nem fogsz egyszerre enni, abban legyen enegrgia, szükséged lesz rá! innivaló lehetőleg ne szénsavas
- fényképező+elem, kamera+ akksi
- telefon
- törölköző (zuhanyzós, kádas vajúdáshoz, törölgetéshez)
- köntös
- papucs
- wc papír
hajgumi, hajcsat (fekvés közben se nyomja a fejed!)
- extrák, ha engedik: homeos bogyók, zene, masszázsolaj stb.
Ezek nagy részét szülés után a párod hazavihati, kevesebbet kell kiköltözéskor cipelnie:)
2. kórházi csomag neked
Nagyjából jó, lesz néhány észrevétel
- ha hálós bugyit viszel, felesleges a sima bugyi (hálósban is hazamehetsz)
- tena kicsit drága az olcsóbb kategóriás inkontinenciabetétek vagy erős nedvszívó éjszakai betétek ugyanúgy megteszik
- ásványvíz helyett/mellett rostos gyümölcslé, segít folyadékot, energiátpótolni, a szoptatás miatt többet fogsz inni, mint eddig
- ennivalót kérj otthoniaktól (a kórházi kaja nagyrészt kevés és ehetetlen)
- kis mosogatószer, hogy elmosd az evőeszközöket
- házassági anyakönyvi kivonatot nem mindenhol kérik pl. Fehérváron nem kell, ha ott adtak össze, vagy elég a fénymásolata
- hazamenős ruha felesleges, amiben bemész, tökéletes lesz, úgyis hamar leveted:D
Egyéb extrákat a hozzátartozók bármikor vehetik utánad pl. mellbimbóvédő, mellszívó, szopitea stb.
3. babának:
Szinte mindent vinni kell, a kórházban mindenből kevés van (kórháza válogatja):
- pelenka: napi 6-8 db 1-2-es méret
- popsitörlő
- popsikrém
- alkohol
- gézlap
- köldökhintőpor
- fürdető
- hazamenős ruha
- kiskesztyű, hogy ne karmolja össze magát, ha hűvös van, kissapka, takaró
Nagyjából ennyi jutott eszembe. Apropó, a hazaköltözés előtti napon küldj haza mindent, amit nélkülözni tudsz, A párodnak elég lesz a babát és a kis csomagot vinnie:)
Sziasztok!
Jó rég nem voltam én is, de azért be-be olvasgattam. Látom a cukorterhelés a téma...hát igen ettöl énis parázok, június 15.-en megyek. Már felkészültem lelkiekben, hogy majdnem az egész délelött rámegy majd, délután meg melózhatok:-( Itt kint is cukros lötyit kell inni, aztán 1 óra múlva újból vérvétel. Amúgy többen írtátok, hogy nem mindig vizsgálnak meg hüvelyen keresztül. Nálunk példúl a 28. hétig 4 hetente kell menne a dokihoz és mindig megnéz hüvelyen keresztül is, méhszáj, hüvelyi ph...stb, aztán bevezeti a kiskönyvbe. Kismam elökészítö tanfolyamra is jelentkeztem már, majd júlistól indul. Miért ne használná ki az ember, ingyen van, nameg kismamákkal vagy együtt, van minden amit akarsz, barátságos légkör.
A cukros cuccoktól,meg úgy egyáltalán az édestöl az én kicsi fiam is bepörög:-))
Lenne egy másik kérdésem hozzátok. Nálatok hogy lesz, ha megszületik a pici, veletek egy szobában vagy a saját szobájában? esetleg tapasztalatok, akinek nem az elsö baba...:-)
Vásárlással hogy álltok?
Mi tegnap megvettük a babkocsit maxi cosival együtt, alig használt állapotu, szerelem elsö látásra:-) A kiságyat meg jövö hét után veszük,mert az a modell, ami jó árban volt, épp elfogyott, így után kellett rendelni:-) Az is nagyon jó árban van. Babcuccokat meg kaptam már egy párat, hoztam a turiból otthonról, meg még kapunk használtat...
Hát így röviden ennyi, jól vagyunk, növöget a poci, illetve már rendesen van, 8kg feljött, de azt mondják nem látszik,mert mind a haam ra megy, hátulról nem is nézek ki terhesnek:-)))
Köszi!
Engem nem zavar, hogy annyira lent van, csak én valamiért úgy gondoltam, éreztem, hogy már feljebb jött, de nem! Amúgy már 6 napja érzem a mozgolódását, de még mindig nagyon enyhén, csak nyugalmi helyzetben! Az elmúlt 2 napban pedig nappal semmi, este 10 körül kezdett ébredezni! Szóval, nekem még szóba nem jön rugdosás! Az meg, hogy lássam is a mozgását, nem tudom mikor lesz, még a kezemmel sem érzem!
összeállítottam egy kis listát,ami jól jöhet!ha van még valami,amit kihagytam...akkor azt szívesen vesszük :D
KÓRHÁZBA:
tena hálós bugyi
tena betét
ásványvíz
papír wc ülőke
fésű
hálóing
hajgumi
köntös
2 nagy+ 1 kicsi törölköző
evőeszköz
pohár
zokni
zsepi
bugyi
papucs+ 1 fürdéshez
wc papír
tusfürdő
fogkrém+fogkefe
sampon
telefon+töltő
fényképező+elem
dokumentumok:
Taj kártya
házassági kivonat
kiskönyv
leletek
személyik
Köszi Adry :) Alakulunk :) Én sztrájkolni fogok kifliért és tejért :D Ez nem fer! Még limonádéban is a savanyút szeretem xD Nah jól van az összekapom magam nem lesz gond én megiszom de 2 órán át mit fogok csinálni? Szerintem egy kis kifli sarkától nem lesz semmi baj :) :P
Amúgy ez az ujjból vett vér nem lenne hülyeség de attól még meg kéne innunk azt a szirupot mert terheléses...:) :S
A dokim erre azt mondta, hogy nyugodjak meg, a gyereket ezzel nem fogom megmérgezni. Remélem a méhlepény jól megszűri, mert tuti balhé lesz odabenn. :D
Jó sok energia ennyi cukor. Vannak gyerekek, akik ugye sok cukros ételt esznek, és frankón hiperaktívak lesznek... és még rímel is. :S
Nem tartanék tőle, ha ilyenen élnék. :D De érted, ha napi szinten nem cukrozok, akkor jól lesokkolnak azzal a 75 gramm cukorral. :D Asszem annyit írtak a neten. Tegnap Párom megfogott egy tábla csokoládét, az volt 100 gramm, és az még nem is tömény cukor! Na persze azt se ettük meg, de tegnap ettem két kockát, hogy készüljek. Olyan émelyítően édesnek találtam azt a xar csokit is. :(
A dokim tegnap azt mondta, hogy ez a vizsgálat egyéni felelősségre történik. Neki volt egy kismamája, aki kiöntötte saját felelősségre. Ezt mindenki maga tudja. Én már több emberről is hallottam. Szerintem is azért meg kell próbálni, na meg hátha limonádésabb formában elviselhető.
Nekem amúgy már csináltak ilyen vizsgálatot pár éve, és rendben voltam, sőt a házi dokim egy csepp vérből, az ujjamból mindig megnézett. Amúgy nem tudom, hogy abból nem lehetne e megállapítani? Állítólag ez már marhára elavult vizsgálat. A dokim is tegnap azt mondta, hogy ez egy 1000 éves protokoll, ettől nem lehet eltérni, mert csak. :D Ennyi a magyarázat.
Most beszéltem a védőnővel. Azt mondta, ha a kismama kihányja a cukros löttyöt nálunk, akkor később meg kell ismételni a vérvételt, másik alkalommal. :S Ha akkor is kihányja, de mindkét éhgyomori érték jó, akkor azt fogják elfogadni.
Na meg azt mondta, hogy kicsit fel lehet limonádésítani. Ez viszont jó hír. Régen szerettem a limonádét. :D Igaz, nem éhgyomorra ittam. :)
Van egy 5000-es csomag, abban nincs DVD, hanem csak fotóznak, ami felkerül egy CD-re, meg mini klippet is csinálnak. Pl. ha elkapják, hogy ásít a baba. Nekünk van egy olyan klippünk, hogy pont szemérmesen eltakarja a kukiját. :D És két képet nyomtatnak.
9800 ft-os, ha dvd-t is kérsz, az egy 20-40 perces felvétel.
Amúgy asszem a Húgomék is a Nagyerdeiben voltak. Ott azt hiszem zenét is raknak a dvd-re, mert a Húgoméké olyan volt. Talán itt is lehet kérni,de itt a Hölgy a beszédét is felveszi, és otthon tudod, hogy mi hogy volt. Zenét meg utólag is lehet rátenni. Legalábbis mi a klippeket összefűztük és a Párom tett rá zenét. :D
Szerencsére nem keményedik a hasam. Igen minden helyen máshogy csinálják,mondjuk most a 18 hetes uh óta nem kellett menni vizeletre csak egyszer legközelebb meg csak a 24. héten a vércukorral együtt nézik. Nekem mindegy,hogy csinálják amíg nincs baj :)
A Szent Anna utcai 4d-ben mit jelent az,hogy csak kép meg klipp? Én még nem voltam ott babamozin de neten láttam hogy 10ezer. Innen a fórumról sokan jártok oda mondtátok,hogy jó,de nekem nagyon sokan ajánlották a Nagyerdei Ultrahang Rendelőt igaz,hogy ott 12 ezer de sokan dicsérik. Nem tudom,hogy melyik a jobb,hova érdemesebb menni.
A cukroslöttyről beszéltünk tegnap a dokival, meg még egy fórumon is pár csajjal. Mondom, hogy én nem is eszek fehércukrot, meg fehérlisztet. :S És hogy nincs megedzve a szervezetem. De azt mondják, hogy lehet én emiatt fogom jól bírni... ááá, nekem adjanak ott egy szobát, hogy két óráig szédelegjek és aludjak.
Mert aki nyomja naponta a kávéjába a cukrot, annak szerintem könnyebb. Akár infúzióban is kaphatná,de én, aki a terhesség elején egy epres túróruditól és egy félüveg epres kubutól olyan xarul lettem, hogy csak na... Ha kihányom, majd feltörlik, ha összeesek,meg engem mosnak fel. :D
Az viszont nem semmi, hogy 2 hetente van vizeletvizsgálat. Itt is vannak eltérések. Nekem ezt a védőnő nézi, és mindig a nagy vérvételek előtt. Tehát eddig voltam a 11. héten,a 14. héten, és a 18-on a védőnőnél. Most kell majd menni a 24. hét előtt megint, mert ilyenkor adja a beutalókat, és mér vérnyomást, haskörfogatot, néz majd szívhangot, ja meg vizeletet. Itt nem viszik túlzásba.
Itt is 32. héten lesz nagy UH, meg állítólag akkor megint néznek ellenanyagot és vérképet.
És most a 24. héten cukorterhelés, vérkép és ellenanyag is lesz, ja és külön kórházi vizeletvizsgálat. Tegnap mondta a dokim.
Elvileg van jele, ha nyílik a méhszáj, nekem azt mondták, hogy ne higgyem azt, hogy olyan könnyű elpottyantani egy babát, szóval nem kell parázni! :) De lenne görcs, meg vérzés. Ha meg rövidebb esetleg a méhszájad, akkor azzal is simán ki lehet húzni a 41. hétig. Elvileg figyelmeztető lehet, ha sokat keményedsz.
Mi a 24. héten azt az olcsóbbat akarjuk, elég csak a fénykép és a klipp. Aztán olyan 28-30. hét körül a 10ezrest. És utána még a 36. héten megint a fényképes-klippest. Mi nem járunk szórakozni. Ennyit más meg szórakozásra simán elver.
Mondjuk Titeket megértelek, mert az út is pénzbe kerül, tehát nem rátok céloztam a babamozinál, meg a szórakozásnál, félre ne értsd! <3 :)
Köszönöm!:) Igen tudom nekem is 2 hét múlva kell mennem vércukorra:S nah attól parázok mert utálom a cukros,szirupos cuccokat:S meg 2 óráig nem enni? :OO ááááá én meg fogok halni! Mi ma vagyunk 22 hetesek szóval telik az idő de lehetetlen kivárni még 2 hónapot uh nélkül. 25 hetesen megyünk 4D-re mert a kis arcára már nagyon kiváncsi vagyok :)
Nekem nagyon jó Makai mindig kedves és odafigyel mindenre! Azt akartam kérdezni,hogy neked nézték már,hogy nyitva van e a méhszájad vagy még nem? Engem hüvelyi uh óta egyszer nem vizsgáltak meg...