2011 Októberi babák (beszélgetés)
Én is megeszem amit megkívánok sőt a terhességem elején kifejezetten a savanyúkat meg a csípős dolgokat kívántam meg is ettem...most meg az édeset de hát ez már más tészta :) Szerintem se kell rágörcsölni túlságosan a dologra mert akkor az egész terhesség csak szenvedés lenne...pont most olvastam a facen* :),hogy már van olyan is,hogy mamirexia :) kész vagyok csak kapkodom a fejem :) itt a link:
Szia. Én most járok szülésfelkészítőre, és a kórház dietetikusa, táplálkozási szakértője tartott előadást arról, mi qa kismamák ideális táplálkozása. Ő pl. azt mondta, hogy májat, 1 darabot, mindennap (!!!) lehet enni, mert abból szívódik fel legeslegjobban a vas, jobban, mint bármi másból, és a pótló tablettákból.
Úgyhogy, igen, túl sok mindenre kellene odafigyelni, az meg tiszta görcsölés, ami szerintem rosszabb, mintha ennék amit megkívánok.
Úgyhogy ilyenekkel nem törődöm én sem, amit nem szabad azt betartom, de hogy miből mennyit....amennyit egészségesen kívánok.
Jaj, lányok! Most fejeztem be a babaruhák vasalását, rendezését! Minden elő van készítve, ágyneműtől a törölközőn át a ruhácskákig! Behajtogattam a szekrényébe, annyira jó érzés hajtogatni, pakolgatni azokat a falatnyi ruhákat! :)
Ma voltunk a Bergon nagykerben, vettünk pár kiegészítőt a babakocsihoz és a hordozóhoz. Most már tényleg csak egy kókuszpólya kell, meg a pelenkák!
Ezt hirtelen úgy értelmeztem, hogy a neve ez, amit a végére írtál! :o
:D
Ja a genetikus doki, aki kitalálta, hogy nyitva van a belső méhszájam a 18. héten szintén a vörösbort és a konyakot ajánlotta. Utálom az alkoholt, de a múltkor ittam pár korty fügebort, ami egyenesen Spanyolországból jött. :D
Én 0%-os citromos sört ittam ma először. :)
És utálom a tatárbifszteket, úgyhogy rám ez a tilalom nem vonatkozik, mert nem érint. :D
És nem a neten olvastam a fűszereket, hanem a dúla ismerősöm mondta, jógán. És a teákat is átbeszéltük. Ők többen foglalkoznak többféle formában kismamákkal. (dúlaság, jóga, relaxáció, ők is voltak többször is kismamik) és tényleg csak a lényeget szedték össze. Engem a net nem érdekel. Leírom, amit tudok, aztán akit nem érdekel, az továbblép.
Ez így van az internet hatásai.A dokim mindig mondja ,ne tessék olvasni a neten,olvasson Jókait:)))
15 éve nem mondta senki hogy ne egyek tatárbeafsteaket,és mindne nap két három hónapon keresztül jártunk egy sörözőbe,ahol árultak 1 szelet tatáros pirítóst,és minden nap kettőt meg kellett ennem.Vörösbort én is ittam már.De citromos sört,almás sört,grapefruitos sört is,az meg 2 %-os nem nulla.Van olyan doki aki napi egy pohár vörösbort mond a kismamijának terápiás célzattal.Sőt Foxy dokija a végén napi 2 cl konyakot modott méhösszehúzódás ellen.És most meg erős zöldpaprikát kívánok soxor aszendvicsemhez,és meg-meg eszem.
A borstól nem lesz bajod, pláne ha előtte is jó borsosan ettél mindent. Túlzásokba nem szabad esni, mert alhasi vérbőséget okozhat!
Szóval mindenhol a mértékre kell figyelni.
Májat is lehet enni,de max. heti 1-szer. Ennek oka is van, orvosilag is.
Szóval van, amit jó betartani.
Ma én 0%-os citromos sört ittam, mert több kismama írta, hogy isszák. És megkívántam. Igaz nem egy dobozzal, mert ketten dobtuk szét a Párommal. :D
Fuhh nem tudom ti hogy vagytok vele, de én már kezdek besokallni a sok infótól - mit ajánlott és mit nem terhesség alatt... túl sok infó van birtokunkban szerintem az internet miatt... pl Titánia írtad a borsot, hogy azt nem lehet, én meg a májról hallottam. Ilyenkor jut eszembe mindig amit anyukám mondott, hogy amikor ő várt engem, nem volt ennyire túlspirázva a dolog, a szervezet úgyis jelzi, hogy mi jó és mi nem. Nyilván nem tolta folyamatosan a cukros lötyiket meg a nyers húst, de élte az életét mint eddig.
Ezt most tényleg nem kötekedésből mondom :) Tudjátok, nem vagyok ilyen, csak szerintem tényleg nem érdemes túlspirázni a dolgokat. Én pl tegnap húslevest ettem és raktam bele borsot és baromi jól esett :) sőőőőt egyszer ettem egy szelet tatár beafsteak-es kenyeret is :) és bevallom, néha-néha egy deci vörösbor is lecsúszik...
Tényleg jók a képek. Szépen ki van már Ő is kerekedve. :)
Szerintem biztos nem véletlen, hogy menekülnek be a lepényhez. :S A miénk is már a végén takarta a szemét, és egy másik lánynál is láttam, hogy ott is a keze a szeme előtt volt a végén. Ráadásul nálunk rúgdosta is az UH fejet. Majd úgy volt, hogy vége a vizsgálatnak, de aztán még valamit megnéztünk. Erre a gyerek behisztizett. Szabályosan hátravágta magát, mint a gyerkőcök hiszti alatt.
Szerintem a babamoziból elég is volt. Még pofi és fejlődésvizitre szeretnénk menni úgy a 27-28. hét körül, de az csak egy rövidebb vizsgálat lesz. Számomra megnyugtató, hogy ennyire profin átnézik.
A csípőset néha én is kívánom. De mindig csak pár falatot merek enni,és én is lájtosat. Mert ugye már ők igaz szűrve, de megkapják az ízeket. Ma picit megborsoztam a levesemet, és az a fűszer nem ajánlott várandósság alatt. Bár én mindent a terhesség előtt csípősen és borsosan ettem. Szóval baj nem lehet, de azért vigyázgatok mindennel. :)
Akkor az a gulyás azért fő majd egy darabig. :) Én nem szeretem a borjúhúst. Csak csirkéből csinálok gulyást, azt is ritkán. Ma májgaluska levest főztem.
Sziasztok!!!
Örülök hogy mindenki jól van!!
monyóné gratulálok énis Istvánhoz!Jók a képek!!
katoosh nekem is előjöttek ismét a viszerek,bár nem olyan vészesek,de látszanak:(
Mondjuk én nem kentem semmivel.Remélem tudnak neked ajánlani a lányok valamit.
szinescsillag dejó neked!kimozdulsz egy kicsit!énis szeretem a halászlét...na és a bajai azért ott van a toppon!!
Titánia vigyázz nagyon magadra!!Ezek a fránya frontok...jajj te szegénykém!
Jajj jóó kis madártej!!ÉNis nagyon szeressem!!!!
Amugy velünk is minden okééé...Zsófi jól érzi magát odabent,van hogy úgy eldeformálódik a pocim,mert bebújik az egyik sarkába:)
pénteken leszek 24 hetes,majd hó végén megyek terhelésesre.Többi gyerkőcöm is jól van,holnap borjúgulyást csinálok...nyammi.
Amit bármikor megtudok enni az őszibarack,és még mindig a cserkó!Nagyon szeretem mindkettőt.
Tegnap pörit csináltam és nem birtam megállni de ettem hozzá ecetes enyhén csípős almapaprikát.
Szóval 1nap énis összeeszek minden hülyeséget!
Sziasztok!
Újra hétfő...hát én az édesség adagom ma már megkaptam!(Terheléses cukor)Úgyhogy édesre rá sem tudok nézni (egyenlőre :-)). Egyébként nem volt a lötty olyan gáz. Én vérvételkor picit beszédültem, mert 4 fiolával vettek le vért(vércsop.,ellenanyag, toxémia szűrés, telj. vérkép, cukor), rá egy órára meg a hányás és ájulás közt vaciláltam!Mire jött a következő vérvétel, jól lettem!
Nekem nagyon megtetszett :) De most ahogy utánna néztem ennek a hölgynek elég fiatal...nem tudom,hogy a dúlákat,hogy kell nézni lehet ez csak valami rossz beidegződés nálam is,hogy ha idősebb tapasztaltabb :S :) nem tudom...amúgy Szegeden megengedik most olvastam,hogy bent legyen a dúla és az apuka is...amúgy itt látszik,hogy mennyivel másabbak a dolgok.
Amúgy nem hiszitek el legalább 1 éve nem csináltam madártejet és ahogy itt elkezdtétek írni a fórumon úgy csinálja szépen sorban mindenki hol a baba hol a papa kívánságára :D