2011 Októberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Mi is megkezdtük a bölcsibe szoktatást, ma volt a harmadik nap, engem elküldtek, egy órára, mikor visszaértem Lackóért, kikísérte a dajkája és ő teljes gőzzel törtetett, hogy vissza akar menni. Hazáig sírt, alig tudtam megnyugtatni. Azt hiszem nálunk nem lesz gond a beilleszkedéssel, csak azzal,hogy haza kell jönni.
Mindenkinek BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!
Ügyeske!
Ne is mondd! Az egyik anyuka mesélte, hogy az ő kisfia 1 éven keresztül, míg bölcsibe járt, minden reggel sírt. Na nem...
A mi bölcsinkben is volt egy kislány, amikor Patit beszoktattam. Sírt, toporzékolta, haza akarok menni, minden volt. Nem tudtak vele mit kezdeni, lefektették egy szivacsra a csoportban, hogy nehogy megüsse magát a vergődésben és 5 percig ment a műsor, az új gyerekek csak néztek, hogy ez mi, a régiek, már rá se bagóztak. Egy éve járt már bölcsibe és minden reggel ez ment. 5 perc után felkelt és ment játszani, mintha mi se történt volna.
Pati szerencsére imád járni, egész hétvégén egy új mondókát hajtogatott, mondta, hogy Andi tanította (a bölcsi nénije). Ma reggel meg oda úton végig a Hull a pelyhest énekelte, félig már megy, mire jön a télapó szerintem végig fogja tudni. Erre azért vagyok büszke, mert tőlem tanulja, nem a bölcsiben :)
Köszi a kérdésed! Járunk, az orra ugyan folyik, mióta járunk, hol jobban, hol kevésbé, de ezzel nem tudok, mit kezdeni.:( Sajnos, minden reggel sír keservesen. Sokszor már, onnnatól, hogy kiszállunk az autótól, míg beérünk és bent folytatja. Sír és mondja, hogy anya-anya-anya... húzza vissza a cipőt, kabátot, mondja jön velem. Hiába mesélek neki erről, hiába csinálok bármit, ez megy minden reggel. Nagyon rossz nekem így otthagyni, de nem tudok, mit csinálni.:( Ennyire nem érzi jól magát ott? Amúgy meg azt mondják, hogy csak addig sír, míg elmegyek, utána semmi egész nap, jól érzi magát! Ez nekem szól, anyának, hogy miért hagyom ott! Jól eszik. A d.u. alvás nem nagyon megy. Jó esetben 1 órácskát alszik, aztán felkel és pl. felkelti a többieket vagy pl. pénteken befeküdt a szomszéd kislány ágyába. Pedig otthon meg alszik 2-2,5-3 órát! vagy ha felébred, pihizik. Fura dolgai vannak a bölcsibe, csak csodálkozok! Nem tudom, hogy meg fogja-e szokni a bölcsibejárást, az ottalvást?
Gondolom a kislányod szeret járni továbbra is?
Gratulálok :)
Etkala mi újság a bölcsiben?
SZia. 23-án megszületett programcsászárral.:) Jól vagyunk, de nagy szerencse volt, ugyanis az előző császár hege annyira elvékonyodott a méhemen, hogy papírvékony volt. Nem bírta volna ki a vajúdást, sőt, ha nem fekszem bent a kórházban, lehet az otthonlétet sem bírta volna. MIndegy már, jól alakult. CSütörtök óta itthon, egészségesen, boldogan:)
A nagyobbik még barátkozik, de majd csak megenyhül:)
Te is lassan szülsz, valahogy október elejére vagy kiírva ugye?
Hahó! Hogy vagytok? Mikorra is vagy kiírva?
Nem érkezett még meg a kistesó?
Jobbulást. Van most valami vírus, nagyon sokan betegek most.
Sajnos ez a bölcsi hátulütője.
Csötörtökön otthagytam már reggel. Sírt, de ugye megvigasztalták, aztán ebéd előtt megint sírt.
Ebéd után mentem érte, mire hazaértünk látom folyik az orra, tüszzög. Aludt, d.u. doki. megvizsgálta, semmi baja, mehet a bölcsibe. Aha, hazértünk, kivettem a kocsiból és hányt, onnantól kezdve reggelig vagy 6-szor hányt. Inni kér folyton, de iszik és 10-15 perc múlva meg jön ki belőle. Reggel is folytatódott, most alszik már reggel óta, nem sokat aludt az éjjel. D.u. viszem megint dokihoz.:(
Hétfőn elküldtek egy kicsit, de fél óra múlva szóltak, menjek, mert valamin úgy megsértődött, hogy csak ordít és keres. :( Ez a korszaka van, valami nem úgy van, ahogy ő szertné, ordít és innentől fogva csak velem volt hajlandó lenni. Aztán megettük az ebédet és jöttünk haza.
Kedden alig mozdult már el mellőlem, mondhatom a fejem tetején ült. Ebéd után jöttünk haza.
Ma szintén... kicsit játszott, keresett és így tovább. Aztán el kellett mennem, azzal nem is volt baj, de amint rájött, hogy tényleg nem vagyok, keserves sírás. Aztán mire visszaértem, már bementek a gyerekek, de halottam, hogy ordít, a kint lévő bölcsis mondta, hogy most már ne menjek be. Vártam. Csönd lett és megette az ebédet, utána szóltak, mehetünk haza. Hát, ennyi! Nem látom értelmét tovább húzni én sem, így holnap reggeli után elmegyek, lesz, ami lesz.
Ma már zsintén kint voltak a gyerekek az udvaron, így már ment is játszani. Még nem a többiekkel játszik, hanem egyedül vagy mellettük. Én ma csak ültem az udvaron és figyeltem. 2-szer odajött, húzott, hogy ezt-meg azt csináljam. Aztán a gyerekek mentek be, ma nem mentem be vele kezet mosni, mert balhé lett volna, így meg szépen egy másik kisfiúval kisétáltunk a kapunk és jöttünk haza, nem sírt!
Hétfőn fél 9-re megyünk, reggelire már és az ebédet is megpróbáljuk.
Mi két hét múlva kezdjük, kíváncsi vagyok hogy fogadja, én úgy gondolom nem lesz probléma, a lányom, nagyon barátkozós, bárkivel elvan.
A fiad milyen típus?