2011 novemberi babavárók (beszélgetés)
Én is így vagyok!!! A 7. hétig sokat jártam dokihoz Pestre, de nem néztek uh-t, csak vért vettek, és az utolsó alkalommal volt uh. Ez után adtak át a helyi dokimnak, akinél eddig kétszer voltam, uh is kétszer történt: a 8. és a 12. héten. Nálunk az uh-t külön csinálják, és nem doki, hanem szonográfus bent a kórházban. Szintén azt mondta a dokim, hogy elég 6 hét múlva mennem, így a május most kimarad. Jövő héten védőnő, utána 16 hetes uh, majd utána való héten doki, az után meg 18 hetes uh. Szóval a jövő héttől minden hétre jut valami. A dokim még a 12 hetes uh-m eredményét sem tudja.
Én is szedek még napi 3X.
4hetente kell járni,az a szokásos.Én már irtam,hogy igy-úgy megoldom,hogy gyakrabban menjek,de nem a magánba,mert a doki szerint felesleges,én az ügyeleteket látogatom:)Holnap kezdem a 15.hetet,2hete nem voltam UH-n,nagyon aggódok,de most már pár napot kibirok, a kromoszómavizsgálat előtt úgyis lesz ultrahang,
Elég sok a 15000Ft.Én 10000ft-ot fizetek alkalmanként, a doki a kombi után rögtön telefonált, a magánrendelése előtt fél órával bejött,akkor értem rá átvenni a leletet,mondta,ha dolgom van,el is postázza.maximálisan elégedett vagyok vele.
Értem, akkor nem izgulok, csak szeretném minél többször látni a babát, de lehet, hogy inkább elmegyek valahova 3d-ben megkukucskálni.
Szerintem ez a normális. Jól mondta a dokid, de vannak paragépek (mint én).. és állandóan megyünk, ami röhejesnek tűnik kívülállóknak, dehát az aggodalom, meg hogy tudni szeretnénk, hogy mi folyik odabent.. És persze, ha valakinek van 'előzménye', betegsége, akkor teljesen indokolt. Engem pl. a nagyméretű ciszta miatt nézegettek sokat.. :-( Anyukám meg anyósom is mindig aggodalmaskodik, hogy minek az a sok UH, az fog megártani :-S, és hogy nyugodjak meg, kapaszkodik az a gyerek, nagyon akar élni. És hát nézzek magamra, milyen rosszul vagyok..
Köszi! :-) Én is jóllakottnak tűnök, annak ellenére, hogy alig eszek. És már nem tudom behúzni a hasam :-D
A 12 hetes Uh után majd csak 18 hetesen megyek legközelebb, onnantól meg kb 4 hetente. Voltam 5 7, 10 hetesen is. Nem akartam olyan korán menni, de barnáztam és megijedtem. Szerintem azért is rendelt vissza az elején még kétszer. 7 hetesen a szívpulzálás miatt, 10 hetesen meg talán a barnázás és a korábbi vetélés miatt. Szerintem inkább az a "normális", ha nem kell sokat menni, de az biztos, hogy nyugodtabbak a kismamik, ha sűrűn látják a babájukat, szóval örülök, hogy ilyen gyakran visszarendelt! :-)
Ha már előjött az elégedetlenség az orvosainkkal kapcsolatban: kicsit irigykedve olvastam eddig, hogy többen közületek milyen gyakran jártok uh-ra. Én eddig csak kétszer voltam, egyszer a 8. héten, és egyszer a 12-en. A dokim azt mondta, ha panaszmentes vagyok, csak 4-6 hetente menjek. Pedig a magánrendelésére járok, vagyis nem járna rosszul, ha gyakrabban mennék. Szerintetek ez normális, van más is, aki ilyen ritkán jár?
Drukkolok holnapra! Én is fogyok, három hónapig híztam, most meg fogyok. Pont fordítva kellene lennie. Az első három hónapban feljött 3 kilo, most három hét alatt lement 1,5. Nem értem, mert mostanában kezdett el nőni a pocakom, eddig csak jóllakottnak tűnt.
A laptop az ágyon van én meg ülök előtte. A magassága pont jó, csak a lábaimat nem tudom hova tenni... ha esetleg nem lenne jó pár könyv behányva az ágy alá... :-)
Én a laptopomhoz most kaptam ezt az ikeaból: [link]
Imádom :-)
Köszönöm a nevében is :-)))
Én is fogytam, de most felmerült a gyanú, hogy talán a pajzsmirigyem miatt. Remélem hamar kiderül!!! A hasam néha fájdogál, de inkább csak feszül. Az biztos, hogy bizonyos pózokban, leginkább görnyedten (ahogy a laptop mellett is ülök a földön) nem érzem jól magam hosszabb távon.
Sziasztok! Juharlevél, nagyon jók a képek!! Édes, formás, tökéletes babuci. Nagyon érdekes a kortyolós képe :-)
Én lemondtam az integrálüt tesztet. A héten kellett volna mennem, de előző este meggondoltam magam. Holnap reggel viszont megyek a 12. heti UH-ra. Nekem mondta a doki, hogy hüvelyi lesz. És a szakrendelőbe hívott, nem a magánra. Eléggé izgulok. Ma mondta a férjem, hogy nőtt a hasam, a szomszédok meg mondták, hogy egyébként meg látványosan fogytam máshonnan.. ja, hát hetek óta nem tudok főtt ételt enni, nem kívánok semmit :-(
Nektek nem fáj lent a hasatok alja, ha megnyomogatjátok? Persze, csak finoman :-)
Én 7ezret fizettem ezért a vizsgálatért, és ennek ellenére ez volt a válasz.
Nálunk 12 hetesen volt UH és vérvétel, aztán jövőhéten újabb vérvétel lesz és 2 hétre rá a 18 hetes genetikai UH alkalmával az integrált teszt eredményét is kielemezzük. Illetve remélem nem lesz mit elemezni. Azért ilyen hosszú idő, mire meglesz az eredmény, mert külföldön értékelik ki. Mindezt 29 ezerért. Az UH-n vagy 25 percet nézegettük a babánkat, a szonográfus 6-8 képet lementett és a végén abból válogathattunk. A választott 3 képet láthatjátok az adatlapomon. Olyan képeket mentett le, amin látszott, ahogy kortyol (a legfelső kép), szopja az ujját (középső kép) és ahol látszanak az ujjacskái (alsó kép) A képekért fizetni kellett, de a korábbi képekkel ellentétben ezek fotópapírra kerültek elég nagy méretben és szuper minőségben.
Aham, értem. Nekem is 12 lesz az uh-val együtt.
ingyen volt, mert a kórházunk szerződésben áll az intézménnyel, de ha ennek ellenére akartam volna uh-t, akkor az 12000ft-ba került volna, de csak egy későbbi szabad időpontban, nem ma.
Na, látom mindenhol vannak jófej emberek! Legyél nyugodt! Persze, ez így megy.
Megkérdeztem a dokimat - magán - hogy akkor jelentkezzek, ha meglesz az eredmény? Mondta, hogy nem, ha negatív, akkor ne hívjam.:-/ Azért 15.000/alkalomért lehetne kicsit érdeklődőbb.
Nem semmi!!! Hogy lehetnek ennyire közömbösek?
Én is ma telefonáltam, hogy megvan e az erdményem. Azt mondták, igen megvan, de nem tudják megnyitni. Legyek nyugodtan, ha gond van, értesítenek levélben..... Én is vmi csúnyát írnék most ide!!!!
Hát most majdnem csúnyát írtam...és mindezért mennyit kellett fizetned??
heló. hazaértünk. nem volt ultrahang. a nő, aki ott volt azt mondta, hogy az a papír, amit a dokim kitöltött az genetikai uh adatokat tartalmaz. Mondtam neki e kétségeimet, annyit mondott, hogy ha nem lennének jók azok a méretek az orvos nem adta volna hozzá a nevét. Aztán levette a vért, és azt mondta, hogy jövőhét csütörtökig kapok egy sms-t, abban lesz a kód, amivel felléphetek a megadott honlapra, és ott lesz az eredmény. A fokinak meg két héten belül küldik meg nyomtatott formában.
Újra elkezdtem érezni a melleim és hisztis vagyok. Valami meglódulhatott odabent :-)
Nálunk és náluk is hamar jött, szinte elsőre, amikor már jöhetett :-) Hálás is vagyok a sorsnak, hogy ilyen kegyes volt, mert olyat hallok, hogy valakiknél csak nehezen vagy nem jött a baba.
Jaaa, így már értem:)) Sógornőmék is próbálkoznak a másodikkal, de sajna nem akar összejönni:(
Összebeszéltünk a sógornőmmel! És ez nem vicc :-)
Mindenesetre, jó egyszerre hoztátok össze:))
Bizony, már rég óta várták az unokákat. A bátyám 37 éves én 32, szóval jól kihúztuk az időt.
Pilacs, túl vagy már vizsgálaton?:)
Én általában fél 6-ra értem haza munkából,az ovi fél 5-ig van nyitva.... Ráment egy csomó szabim, hogy hazahordjam. Nálam sem biztos, hogy vissza tudok menni, mert kedden, amikor adtam le a táppénzes papíromat megtudtam, hogy új főnök lesz, ráadásul a helyemre nem vettek fel senkit sem... (magyarán, megszűnik a státuszom).
További ajánlott fórumok: