2011 novemberi babavárók (beszélgetés)
Ja,hogy úgy...És akkor van egy dudor,vagy mi?
Ha a baba fekszik úgy, hogy hajlandó megmutatni:)
Hogy-hogyha úgy fekszel lehet látni?Én már a 15.hétben járok,és jó lenne látni!Hogy is kell ezt csinálni?
Lehet:) Mindenesetre jó érzés volt arra gondolni, hogy lehet, hogy Ő az:)
Majd amikor rugdossa a húgyhólyagot, meg kinyomja a sarkával a hasfalat:))) Jajj, de várom már:))
Ahogy felébredek, mindegy, hogy éjjel vagy reggel, az első gondolatom mindig rögtön a baba:))
irigylem,ha úgy fekszik,lehet látni.A dokim azt mondta,14-15.héten lehet látni.
Ugye?:) Igen, meg tudom különböztetni, ez valami olyasmi volt, amit még sosem éreztem, és a méhemnél volt. Nekem is azt mondta a védőnő, esténként feküdjek a hátamra, akkor van helye a babónak, feküdjek nyugodtan és koncentráljak. Én sem hittem el, úgy voltam vele, ugyanmár, ilyen korán tuti nem érezni semmit, de ez valami nagyon fura volt! És most, hogy mondod ezt a buborékolást, tényleg valami ahhoz hasonló, pattogó érzés volt!
Hát ez az, lehet, hogy én sem bírnám sokáig otthon, de lehet, hogy annyira megtetszik az otthonlét, hogy sorban szülném a gyerekeket :-) A párom otthon dolgozik és ősztől egyetemre is megy, az is kérdés, ő mennyire fog "bírni" minket. Mert a suli mellett továbbra is dolgozni fog és pont azért megy tanulni, hogy biztosíthassa a jövőnket... De szerintem nem lesz gond :-)))
Nekem ezek az érzések nem egyértelműek.Majd egy igazi bumm vagy hasonló,az lenne már jó!:-)
A neten azt olvastam, hogy már akár korán is érezhetnénk, ha meg tudnánk különböztetni a baba mocorgását a bélmozgásoktól. Ezért is figyelek vadászkutya módjára, szóval, ha ott a méhed van, akkor az nem bélmozgás :-) Pár napja mosogatás közben éreztem olyat, amilyet előtte még sosem, azt a bizonyos buborékolást. Meg is állt a tányér a kezemben többször is :-) Reggel és este szoktam nyugodtan feküdni és a hasamon tartott kezemmel figyelgetni. Éreztem már hasonlót, mint Te :-)))
Képzeljétek, egy ismerősöm most volt a kombi teszten, 12 hetes, és már megmondták neki, hogy fiú lesz:)
Gyomrom lenn, a hüvely felett?:))
Túl korán van,az csak a gyomrod volt vagy a belek.Reméljük,nemsokára érezhető lesz:)
Én tegnap este nagyon meglepődtem, az oldalamon feküdtem, és egyszercsak kicsit elkezdett görcsölgetni a méhem, a hátamra fordultam, rátettem a kezem, és pár másodpercig éreztem belülről és kézzel valami kis pattogást...Nem tudom megfogalmazni, olyan rövig ideig tartott, de mintha belülről megkocogtatták volna a hasamat. Még csak most leszek 12 hetes, nem tudom, mennyire lehetséges, hogy a babát éreztem mozogni, de más nem lehetett ott, mert tutira a méhemben éreztem.
Már meg is néztem,és megkérdezem a munkáltatónál.Köszönöm szépen!
Már az első gyermek vállalását is támogatja a kormány, jövedelemkorláthoz nem kötött családi kedvezményt vezet be, amely az összevont adóalapot csökkenti.
Az összevont adóalapot 2011-től 1 és 2 eltartott esetén 62.500 forinttal (10.000 Ft valós adókedvezményt jelent), 3 vagy több esetén 206.250 forinttal (33.000 Ft valós adókedvezményt jelent) lehet csökkenteni - havonta és eltartottanként.
Eltartottnak számít a gyerek, a magzat a fogantatás utáni 91. naptól, a saját jogon családi pótlékban részesülő és a rokkantsági járadékban részesülő is.
A családi kedvezmény megosztható a házaspárok, élettársak között.
Már a magzat után is kérhetsz adókedvezményt. Van erre egy formanyomtatvány, kell egy igazolás a dokitól, hogy a terhesség betöltötte a 91. napot és a munkáltatódnak ki kell töltenie. Meg az apuka munkáltatójának is, hogy ő nem veszi igénybe. Illetve lehet fordítva is, attól függően, kinek a bére magasabb, ki jogosult igénybe venni. Keresek egy linket ehhez mindjárt.
Igazad van, az egy év tuti,aztám meglátod,hosszabbitani mindig lehet.Én vissza akartam menni,nem az anyagiak miatt,de nem elégitett ki szellemileg,hogy a homokozóban üljek mindennap és más témám nincs,mint az,ki milyen tejpépet kevert be aznap stb.
A fogamzástól számitott 91.nap után lehet igényelni,a munkáltató ad hozzá nyomtatványt.nyilatkozol,te vagy a férjed igényli-e.Én a lányom után havi plusz 10ezret kapok,most a magzat után a férjem veszi igénybe.Ez olyan gyerekkedvezmény.
Azt mondta a főnököm, h maradhatok akár 3 évet is, csak azzal se szúrjunk ki, akit addig felvesz a helyemre. Arra gondoltam, hogy egy évet mondok elsőre, aztán max hosszabbítja a helyettesem szerződősét, mert fogalmam sincs, meddig maradnék itthon. Első baba, de hármat tervezünk. Szóval ki tudja, mennyire leszek türelmes anyuka, mennyire bírom majd az otthoni létet, mennyire lesz a babánk önálló, hogy fogunk állni anyagilag, mikor jöhet a tesó... Olyan kérdések ezek, amikre nem lehet előre választ adni.
Meg tudnád mondani mi ez a családi adókedvezmény?
Már én is várom.Anno a lányomnál betöltött 16.héten éreztem először.1nap múlva kezdem a 15.hetet,2.gyereknél ugye előbb érezni,remélem 1hét múlva már én is fogom érezni,egyenlőre csak azt érzem,hogy néha korog a gyomrom:)
Gratulálok,ezek jó eredmények:)))
Sziasztok!
Megjöttem a kombinált teszt genetikai szűrésről. Volt vérvétel és uh. 1 héttel kisebbnek mérték :(
Viszont mindent rendben találtak. 11+3 (12+3 helyett), CRL:46, NT:0,94.
Eredmény 2 héten belül.
A családi adókedvezményes papirt rég kitöltöttem, a doki adott igazolást,de a sulikban bezárják a gazdasági irodákat,tőlünk már 6embert elküldtek,fejetlenség van,fogalmam sincs,kivel tudnám aláiratni,ma utána nézek,mert egy hete hurcolászom a papirokat a táskámban.Meddig akarsz otthon maradni?Függ szerintem attól,Te meddig akarsz,illetve milyen a munkahelyed,meddig tolerálják,hogy nem vagy.Én úgy tervezem,hogy a köv.tanévet kezdem,a gyerek megy bölcsibe,a lányommal is csak 1 évet voltam otthon,de mivel heti20órát dolgozom és nem negyvenet,igy csk napo pár órára vettem igénybe a bölcsit és volt időm vele foglalkozni.
Mikor érezted a mozgolódást és milyen pozícióban? Mit éreztél? :-)))
A főnökömnek és 1-2 kollégának bejelentettem már, de a többiek majd megtudják, ha észreveszik :-) Már nagyon várom :-) És e hónaptól igénybe veszem a családi adókedvezményt is. Nov. elejére vagyok kiírva, de októbertől szülési szabadságra szeretnék menni. Ezt is megbeszéltük már a főnökömmel. Valamint azt kell kitalálnom, meddig szeretnék otthon maradni, mert addig felvesznek vkit a helyemre határozott időre. De honnan tudhatnám én most vagy akár szülés előtt, hogy majd meddig akarok otthon lenni???
További ajánlott fórumok: