Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2011 márciusi csodák fórum

2011 márciusi csodák (beszélgetés)

❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯
7892. lilipeti
2011. ápr. 29. 09:59
Sziasztok! Lili is ökölrágós. Kérdeztem a védőnőt, hogy mitől lehet. Azt mondta, hogy 2-3 hónapos korban indul el a nyálelválasztás, ami addig nyulgami állapotban van. A fog kibújása lehet öröklött is. Ha a szülők közül valamelyiknek ilyen hamar bújt ki az első, akkor lehet a babának is jönni fog. Azt is mondta a védőnő, hogy én is maszírozhatom Lili ínyét, jól fog neki esni, ő is azt csinálja az öklével. Nem feltétlenül a foga miatt. Akkorákat tud cuppogni, olyan aranyos. Ja, meg pár napja csettinget a nyelvével.
7891. zsana0
2011. ápr. 29. 09:45

Sziasztok

Tegnap nagyon szépen aludt egész nap,viszont most éjjel nyűglödött,lehet ki alussza magát estig.:)

Amy aludt már pólyában,de mióta oda szoktattam magam mellé nem teszem bele.:)Sőt apa csinált neki egy külön kis ágyat,oda raktuk a mi ágyunk mellé,de azon sem alszik.

Lassan az egész szoba ággyal lesz tele.:DD

7890. 8620065b28 (válaszként erre: 7886. - Ancsi0417)
2011. ápr. 29. 08:02
Nekünk is hasonló a szindróma, a védőnő azt mondta, hogy a fogzás simán elindulhat nekik ilyen korán, mivel akár 2 hónapba is beletelhet, hogy kibújjon az első fogacska, amikor ugyebár legalább 4 hónapos lesz, és a fogacskák a 3. hónaptól jönnek.
7889. moncsi85
2011. ápr. 29. 07:27
Ancsi, gondolkoztam a kérdéseden. Én arra gondoltam, mivel Fruzsi is elég sokat megtalálja az öklét, hogy valószínűleg még szopási igénye van. Olvastam egy könyvben, hogy ez nem jelent feltétlenül éhséget. Velünk is gyakran előfordul, hogy 120-130 után még könyékig a szájában van, vagy rátalál az én ujjamra. Ilyenkor felkínálom neki a cumit, nagy élvezettel nyammog rajta, aztán egy idő után kiköpi és teljes az elégedettség. Próbáld ki esetleg te is, igaz tartani kell neki, mert elég esetlen még a cumihoz, de kielégíti az igényeit. Én nagyon cumi ellenes voltam, de mikor beláttam, hogy szüksége van rá és jókedvű lesz tőle, változott a véleményem.
7888. amália78 (válaszként erre: 7839. - Zsana0)
2011. ápr. 29. 04:42
Zsana nem próbálod meg esetleg pólyában altatni? Nekem bevált, igaz csak éjszaka használom, de szembetünö milyen nyugodtan alszik benne (1* kel fel) miközben nappal nyüglödünk az alvással, csak nem akarnám állandóan abban tartani, mert abban nem tud mozogni.
7887. amália78 (válaszként erre: 7886. - Ancsi0417)
2011. ápr. 29. 04:32

Nekem Hédi hétfön lesz 8 hetes de egy pár napja ö is a szájában matat:(

úgy olvastam ök érzik azt is ha a kis fogcsírák mocorognak az inyükben, igy elöfordulhat hogy ezért nyomják be a kis öklüket.

Nekem Réka 2,5 hónapos korától nyálazott és rágta a dolgokat, viszont az elsö fogacskája majd 10 hónaposan jött ki

7886. Ancsi0417 (válaszként erre: 7852. - Moncsi85)
2011. ápr. 28. 20:51

Moncsi,köszönöm én is erre gondoltam!Majd kedden megyünk egészséges rendelésre,akkor majd beszélek a gyerekorvosunkkal is.De szegényemnek sokkal jobban ízlik ez a tápszer mint a keserű HA.Meghát tényleg a pocak sem fáj annyira.

A kakis pelust rögtön ki szoktam cserélni,úgyhogy biztos nem zöldül be.

Evés közben néha nekem is ordít a kiscsajszim,de az a tapasztalatom,h akkor amikor nagyon fáradt.Képzeljétek,hogy hihetetlen,de Anna annyira szeretett cicizni,hogy amikor nem volt már tejem,és tápszert kapott,nem tudtuk mi baja és rájöttünk hogy "cicielvonasi" tünete van a drágámnak.Apa rögtön vett neki MAM cumisüveget a legkisebb cumival,ígyhát baromira kell szívni h jöjjön belőle,és a kis drága megnyugodott.Bimbóvédővel szoptattam és ennek az üvegnek a cumija is hasonló.

Még egy kérdés: Tapasztaltátok e Ti is esetleg,Anna kb 2 hete Őrülten rágja az öklét,nyálzik,a keze a szájában van.Először azt hittem éhes.De nem.Bekapja az én ujjamat is és "harapdálja".Néha keservesen sír mintha fájna neki.9 hetesen lehet a fogacskája?

7885. jozsi.38
2011. ápr. 28. 17:57
rota ellen mi sem oltattuk egyiket sem, de a prevenar talán nem volt haszontalan, mert mi mindketten tüszős mandulagyulladást kaptunk, a két gyerek pedig nem
7884. amália78 (válaszként erre: 7859. - Manocicuka)
2011. ápr. 28. 17:39

Nagyon sajnálom én is hogy így viselkedik. Lehet még fel kell nönie a feladathoz. Az én férjem Rékát nagyon sokáig megfogni sem merte úgy tettem bele az ölébe mikor már nem bírtam tovább. Az öcsém hamarabb tette tisztába mint ö. Éjszaka soha nem kelt fel ha sírt, most a 2. gyereknél már sokkal másabb. De én azt tapasytaltam ha valamibe kéne a segítsége kérnem kell többször is van hogy emelt hangon vagy hangosan hogy felfogja...

Ha nagyon fáradt vagy és meg tudod tenni 1-1 hétre menj el a gyerekkel a szüleidhez mielött kikészülsz.

Ha ez neki nem tetszik segitsen többet.

7883. amália78
2011. ápr. 28. 17:24
mi rota ellen nem oltatunk, mert a saját védönönk és a férjem nagynénje tapasztalata ( ö is védönö 30 éve) hogy a hányásos hasmenéses vírusok 10 százaléka igaziból rota a többit más okozza, csak a finanszirozás miatt fogják rá.
7882. moncsi85
2011. ápr. 28. 17:10
Igaz már lehet későn írom, de nekem a védőnő azt mondta, hogy a köldökápoló folyadékkal is lehet fertőtleníteni, olyan dolgokat, amit nem vesz a szájába, gondolok itt ugye a lázmérőre valamint a körömvágó ollóra.
7881. lilipeti (válaszként erre: 7880. - Jozsi.38)
2011. ápr. 28. 16:07
Köszi szépen a segítséget!
7880. jozsi.38
2011. ápr. 28. 15:46
digitális lázmérőt neomagnollal töröld át szerintem. a 2éves korig ingyenes oltásnak prevenar a neve és azt hiszem pneumococcus baci ellen van, a lényege hogy agyhártyagyulladásra, középfülgyulladásra mandulagyulladásra is jó mert ezeket ez a baci mind okozhatja
7879. lilipeti
2011. ápr. 28. 15:32
Csajok! Segítsetek már légyszi! Hogyan kell a digitális lázmérőt sterilizálni?
7878. moncsi85
2011. ápr. 28. 14:43
A rota elleni 18ezer körül van. De ezt a gyerekorvos is mondta, hogy nem olcsó, sőt kétszer kell megvenni... :S Nekem megvan már a recept is hozzá, de még nem váltottam ki, előbb utána akartam nézni a dolgoknak. Máj.11-én megyünk a 2 hónapos tanácsadásra, addigra kell eldöntenem.
7877. lilipeti
2011. ápr. 28. 14:34

Van egy oltás (tudom, hogy nem a rota), amit két éves kor alatt ingyen adnak. Melyik az, mert nem jut eszmbe a neve. Felső légúti megbetegedések megelőzésére való.

Igen, az agyhártagyulladás elleni is jó lenne, de nem lesz baja ennyi oltástól?

Moncsi, mit láttál, mennyibe kerül a rota elleni?

7876. moncsi85
2011. ápr. 28. 14:15
Lilipeti. Szerintem én is beadatom. A témával kapcsolatos fórumon olvastam, hogy mennyire megviseli a kicsiket, mármint, ha átesnek a betegségen. Szeretném én is elkerülni. Igaz, hogy kib@***tt drága, de ha ezzel elkerülhetem a szenvedését, akkor minden pénzt megér!
2011. ápr. 28. 13:44
csajok valaki beadatja az agyhártíyagyulladás elleni zurit? 18 e ft a 2 oltás. Nem kötelező. csak ajánlott.
7874. lilipeti (válaszként erre: 7852. - Moncsi85)
2011. ápr. 28. 13:41
Moncsi! Kérdzeted a rota elleni oltást. Én beadatom Lilinek. Olyan sokan voltak a környezetünkben betegek, és annyira megviseli a gyerekeket, hogy én ezt szeretném elkerülni.
7873. zsana0 (válaszként erre: 7870. - Lilipeti)
2011. ápr. 28. 13:40

Nem Ha-s a tápszeretek?

Mi HA start optimát eszünk.

7872. zsana0 (válaszként erre: 7870. - Lilipeti)
2011. ápr. 28. 13:38
Igen, már mindenen túl vagyok:(
7871. r.solyca (válaszként erre: 7859. - Manocicuka)
2011. ápr. 28. 13:36

Ohh szegénykém, ezt még olvasni is rossz...miért vannak ilyen férfiak?! Sajnos nem tudok ehhez semmi pozitívat hozzászólni és erősíteni téged, pedig úgy szeretnék segíteni, átérzem a helyzetedet, mert nekem Apukám volt ilyen mikor én voltam baba, mindent anyukámnak kellett csinálni, ő meg hajnalokig csavargott meg kocsmázott. Mostanra se olyan a kapcsolatunk mint anyuval, de nagyon-nagyon szeret az biztos.

Az is lehet, hogy ha nő a picuri akkor már tud vele mit kezdeni és változik a helyzet.

Az én férjem meg sajna éjjel nappal dolgozik szinte, alig látja Balázst, az se sokkal jobb, mert így is minden rám marad. Néha türelmetlen vagyok már a fáradtságtól de ő akkor inkább vigasztal és nyugtat. Szóval nem tudom mi lenne a helyes megoldás Neked...

7870. lilipeti
2011. ápr. 28. 13:29

Zsana a meleg sót próbáltad már a füleden?

Lehet, hogy már írtam, de én nem HA-s tápszert adok Lilinek, és semmi baja tőle.

Egyem meg a kicsi szivét Zsófinak! Szerintem hízik ő rendesen. Ne stersszeld magad. Ha egy héten után sem hízik, akkor menj dokihoz. Szerintem! Csak érdekelt, hogy koraszülötteknél hogyan számolják az időt. :D

7869. r.solyca (válaszként erre: 7855. - T.mse)
2011. ápr. 28. 13:27

Nálunk is van így sajna, hogy üvölt a cicin...pedig jön belőle...

Pont tegnap óta történt valami, mert estére szinte semmi tejem nincs már, fejegetem, de csak hajnalra illetve reggelre lesz újra, ma már az se volt olyan nagy mennyiség mint tegnap. Így az esti utolsó evés már fagyasztott tejcsiből van. Ráadásul a színe is nagyon megváltozott, már nem olyan jó erős sárga, hanem tejfehér :) Szóval mi most szenvedünk amúgy is, mert már megvolt a rendszer nálunk, 3 óránként evett, de most mivel gyengébb a tejem már 2 óra után sírdogál. És mivel nem jön olyan tempóban a cicimből mint rég, ezért meg kell dolgozni a kajcsiért, az meg nem tetszik neki...Éjszaka eddig egyszer kelt, most pedig pl.3-szor is kelt...Jajj, remélem nem apad el a tejem, bár én már ennek is örülök, ha 2 hónapig volt...

7868. zsana0
2011. ápr. 28. 12:59

Ma voltunk 5 hetes vizsgálaton,4710g,és 56 cm.

Lehet tápszert váltunk ha nem fog múlni a pöttyösödés.

Csajok nagyon fáj a fülem és a fogam,valszínű huzat,szerintetek lehet ilyenkor antibiutikumot szedni.

Algopyrint szedek,de semmi, nem használ már nehezen tűröm.

7867. zsana0 (válaszként erre: 7862. - Manocicuka)
2011. ápr. 28. 12:57

Borzasztóan sajnálom a helyzetet,de azért tegyél még egy próbát a beszélgetéssel.

Nálun k a párom egész nap melózik,este 7-8 közt hazaér,de siet hogy fürcsire itthon legyen.Este ő pakolja rendbe a házat.(mosogatás,takarítás stb:).Nekem ez már nagy segítség.

Fürdésemnél ő vigyáz a babóra.:)

7866. d0b7178f40 (válaszként erre: 7859. - Manocicuka)
2011. ápr. 28. 12:37

Drágám igaz nem olvastam váégig teljesen a hszt. De nálunk is ez volt az első gyerekkel. szinte mintha egyedül kellett volna csinállni mindent. se tisztábatenni alig fogta meg, de még babakocsiban sem vitte ki sétállni. a másodiknál teljesen más. a fürdetés kivételével meg a ciciztetés(mert azt nem tudja még)mindent megcsinál kérdés nélkül. A fürcsire annyit mondott, majd ha meg tud ülni. Megértem.

Talán akkorértékelődött át minden benne amikor egyedül mradt 1 hétre a nagyobbikkal. És jobban belelátott a dolgokba. no meg azért eltelt 4 év.

érettebb lett.

30 éves lett

7865. 8620065b28 (válaszként erre: 7860. - Lilipeti)
2011. ápr. 28. 12:06

Azt mondták a BCG oltástól kell számolnom, tehát Zsófi 01.26-án született, 03.08. napján kapta meg a BCG-t, így most lesz 2 hónapos. Egyébként meg szerintem mindegy, mert ugyanúgy viselkedik,mint a 3 hónaposak, csak kisebb a súlyunk, most 3600 gramm, de ha azt nézem, megtriplázta a születési súlyát. Lehet hogy most már tényleg csak hetente 1x fogom mérni, mert így beleőrülök.

Manocicuka: Én biztos leültetném a párom, és elmondanám neki, hogy nem egyedül akartam ezt a gyereket és kicsit gondolkozzon el ezen. Nem csodálom, hogy nem mered rá hagyni!

7864. jozsi.38
2011. ápr. 28. 11:01
jesszus! csak azt szeretném kérdezni hogy ez a baba születése előtt is így volt? mert ha igen, akkor tőle sok jóra ne számíts! egy pasit két nő tud elkényeztetni, az egyik az anyja a másik a felesége. szemét módon hangzik tudom de sajnos igaz. ha a pici születése előtt sem volt hajlandó semmit segíteni, akkor nem is számíts arra, hogy segíteni fog. ja és nagyon sajnállak szegénykém, így aztán abszolút nem könnyű
2011. ápr. 28. 10:40
Ja, és most kelt fel...
❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook