2011 márciusi csodák (beszélgetés)
Sziasztok!
Úgy látom minden baba nagyon ügyes. R.solyca hozzátok képest Réka nagyon pici, igaz csajszika, de akkor is :-))mindegy majd megnő Réka is, meg szépen gyarapszik folyamatosan, csak nem ennyit.
Én nem szoktam ültetni, lehet tetszene neki, bár azt hozzáteszem napközben kengyelben lehetetlen ezt kivitelezni, szóval még nem erőltetjük a dolgot, mert ha nagyon megtetszik neki majd nem tudok vele mit csinálni. Elvileg a jövő héten megyünk vissza az ortopédiára, 4 hete mondták, hogy 5-6 hét múlva kontroll. Gyorsan megyünk is 5 hétre, hátha már annyit javult, hogy nem kellene ez a vackeráj.
Lilipeti ne aggódj én is tisztára zizis anyu vagyok, minden kis hülyeségen fennakadok, bár nekünk a családban van doki, ha kell őt riadóztatjuk és a gyerekorvos is direkt megadta a mobilszámát, hogy zaklassuk ha gond van.
Figyeljetek már ezek a mozgások egyébként nem koraiak???
Tegnapelőtt éjszaka utánanéztem a babafejlődésnek mikor Réka átfordult, hogy ezek a forgások egyébként későbbi időpontra tehetők 4-5 hónapos kora körül. Teljesen elcsodálkoztam, aztán meg néztem később, hogy itt már jó sok babi csinálja ezt a produkciót :-D
Szuper erősek, fejlettek a márciusi babák ezek szerint.
És még hozzáteszem, hogy most bűnöztem az előbb, kicsit nyomi a fejem és ittam egy kis csökkentett koffeintartalmú kávét. Ti szoktatok kávézni, mármint aki szoptat??
Én neki támasztottam most Lilit az ágy hátuljának, és oldalt volt egy nagy párna, amin meg tudott támaszkodni. De van amikor a lábamon ül, úgy hogy nem támasztja a hátát semmi, de így csak rövid idegi. A ölemben már sokat ült.
A nagykádban hogy fürdött. Bele tettétek rendesen. Mármint nem is fogtad közben. A füle is benne volt a vízben. Én nem merem beletenni Lilit úgy a kádjába, hogy nem fogom a fejét. Pedig tuti tetszene neki, csak a füle miatt féltem. Légyszi, írj részletesen erről a fürdésről. :)
Lili múlt héten volt a 3 hónaposon (1 héttel később, mint kellett volna), és 5500 g volt és 60 cm. Balázs biztos nem érzi magát rosszul, azért hízik.:D
És hogyan ültetitek, az öletekban, vagy valahol kitámasztva?! Csak mert azt tapasztalom, hogy Balázs is inkább ülni szeretne, mint feküdni amikor fent vagyunk...
Ma voltunk a 3 hós oltáson, csak inci-finci sírás volt. 6550gramm és 62 cm, végre nem hízott 1400grammot egy hónap alatt :) Olyan nagy baba, itthon nem tűnik fel, de a védőnőnél találkozunk a nála egy héttel fiatalabb babákkal és azok olyan kis picik mellette, hogy rájövök, hogy tényleg nagy baba. De nem baj!
Én nem tudom mi van most Lilivel. Reggel egymás után kétszer is kakilt (8-kor és 9-kor). Most meg evés közben úgy bwájult, mint este szokott lefekvés előtti evés közben. Remélme nem lesz beteg. Mondjuk előtte jó kedve volt. Voltunk sétálni egy kicsit. Milyen amikor egy babának hasmenése van? Teljesen folyékony a széklete, még darabok sincsenek benne? Meg gondolom akkor sokszor lenne tele a pelus, igaz-e?
Látjátok ez is új nekem. Én magammal kapcsolatban nem vagyok parázós, nem rohanok dokihoz. Sőt az itteni háziorvohoz terhesség előtt 1x mentem. Nem is tudta, hogy az ő körzetébe tartozok. Viszont Lilit nagyon féltem, de nem akarom túlzásba sem vinni.
Ja, és evés előtt még át is fordult hasról hátra! :) Felvettem a telefonommal. Majd felrakom. Igaz, hogy a "lábmunkát" lehet már csak rajta látni. De én olyan boldog voltam. Csak most aggódom érte. Láza nincs, meg tényleg evett. Előtte ittunk vizet -nem kellett neki sok. Egészen pici korában volt, hogy így elaludt evés közben nappal. Most simán letettem az ágyába. Mocorgot, meg minden csak a szemét nem nyitotta ki, és vissza is aludt. Szerintetek mi lehet?
Sziasztok!
Az én lánykáim amit éjszaka müveltek kiakasztó volt:(
Párom dolgozott igy Réka mellettem aludt, 3* is az utolsó pillanatban fogtam meg hogy ne essen fejre, pedig körbe van párnázva...ha pedig nem lefele készült lábával-fejével a gyomromban landolt...
Hédh pedig a kiságy rácsába verte többször is a kobakját, hiába a rácsvédö mindíg alá került, a végén már öt is körbepárnáztam akkorákat koppant.
Én úgy tudom, hogy csak apró magvas dolgokat nem ajánlott enni. Bár hozzá teszem, a múltkor sárgadinnyét ettem, és Zsófi nem fogadta el a tejem, le kellett fejnem és ki kellett öntenem , de szerencsére volt még tartalékom.
Nekem is mostanában este fél8-tól fél3-ig megint alszik Zsófi, kaja, aztán 5-ig még alszik, utána 7-fél8-ig vigyorgás és duma.
Holnap viszem én is oltásra, kapja a 3 hónapost és a Prevenárt.Remélem ezt is jól viseli majd. Mindenkinek szép napot!
Lilipeti köszi a kávét, szerencsére nekem sincs rá szükségem. Olyan jót aludtam én is. Estére megérkezett hozzánk is a vihar. De addig amíg csak készült Fruzsi olyan nyűgös volt. Amint elkezdett szakadni az eső (9kor) szem becsuk és alvás reggel 6ig. Most kivételesen én is ágyba kerültem 10 előtt és én is aludtam fél6ig. Egyszer keltem fel arra hogy vállig lezsibbadt a bal karom, de úgy hogy mozdítani nem bírtam, a másik kezemmel kellett kicsit megráznom. :S
Kérdés: cseresznyét lehet-e enni szoptatás alatt? Most kaptuk egy 2 kilónyit kb és úgy imádom. Most még csak az tart vissza, hogy reggelire ittam kakaót...
Mondom, hogy küldöm az esőt. Küldtem a zenét is. Jó, hogy nem jártatok úgy, mint Karcagon! Pedig ott csak szél volt, ha jól tudom.
Tényleg! Akartam már kérdezni, hogy Ti szoktatok átjönni Mezőtúrra, amikor a Túri vásár van?
porcellán:
akkor te sem panaszkodhatsz, hogy többször kel éjjel Réka:))
Lassan írom, hogy elhigyjétek, amit láttok... szakad az eső. Nem kicsit, de nagyon. Lili pont a kezdetnél aludt el. Én nézem az esőt. Olyan régen esett már.
R.solyca! Én -kövezettek meg- szoktam ültetni Lilit. Nem hosszú időre, és nem túl gyakran. Szerintem lehet, mert a 3 hónapos védőnőivizsgálat papírján is rajta van, hogy ültetve tartja-e a fejét, vagy nem. Lili olyan csudaszépen tartja. És vigyorog, meg kikerekedett szemmel néz szét.
Akkora vihar volt itt az előbb, de a cseppem átaludta szerencsére... :) Nálatok mi újság vihar ügyben?
Még egy kérdés, Ti ültetitek már a babáitokat, vagy azt majd csak később szabad, mert nem tudom?
Tényleg az van! Ügyi kis babád! :D
Mondjuk én valahogy úgy fogom fel a hajnali kelést, mintha délután lenne, a szemem nyitvatartása okozz a legnagyobb gondot olyankor. De utána olyan jót alszok, alszunk.