2011 márciusi csodák (beszélgetés)
Ugyan én nem családi cégnél voltam,de jó ismerős volt a munkáltatóm és sokmindent megbeszélés alapján tettünk,hogy mindkettőnknek jó legyen!
A táppénz ideje alatt én fizettem az adót,aztán a gyás alatt semmiféle fizetési kötelezettsége nem volt,nekem meg jó pénz volt,azután mire a gyedet kaptam megszüntettük a munkaviszonyt!
Azt mondta a dokim, hogy mivel nem találtak semmi kóros elváltozást így arra szokták fogni ezeket a görcsöket, hogy a méhizom nem tud olyan hirtelen nőni mint a baba és az húzódik... Ehhez képest mikor Uh-t csináltak egy héttel kisebbnek mérték a babát. De persze tudom hogy nem törvényszerű hogy minden baba egyforma méretű legyen. Jó volt viszont újra látni. Legközelebb 8-án kell mennem, addig még jó sok idő van.
Mona: köszi a tanácsokat. Kaptam is két hétre való magnézium port, meg vasat is. Ráadásul úgy meg vagyok fázva.
Jó reggelt!
Ezek a szúrkálódások természetes dolgok,kinél erősebb,kinél gyengébb,van aki nem is érzi!A méhtartó szalagok nyúlnak ez okozza a fájdalmat,a szervezetnek szokni kell a növekedést!Nálam most is és fiamnál is igen intenzív volt a fájdalom,ezért kell lassabban és óvatosabban mozogni!
De nyugi,attól a babó jól van!
Mióta van biztosítási jogviszonyod? Ha elmész táppénzre, akkor van még apukád cégének fizetési kötelezettsége (táppénz 1/3 + első 15 nap betegszabadság utáni járulékfizetés) ezt követően, ha terhességi gyermekágyi segélyen leszel én úgy tudom, hogy nem kell fizetni semmit a munkáltatónak, gyed idején pedig mivel fizetés nélküli szabin vagy, szintén nem.
A gyed-et és a terhességi gyermekágyi segélyt is az ez évi járulékalapod után fogják kiszámolni. Így ha minimál bérrel vagy esetleg bejelentve és most az utolsó három hónapban megnövelnétek a fizetést, az egy kicsi fölfelé nyomná a későbbi gyedet, Terhességi gyermekágyi segélyt. Plussz, ha táppénzen lennél jövő év elején, szintén szépítené az összegét.
Még valami! Valaki esetleg nincs a saját (családi) cégüknél bejelentve, és onnan megy gyesre, mert lenne pár kérdésem...Vagy esetleg valaki nem könyvelő?!
Kössszi!
Sziasztok!
Van valamelyikőtöknek szobakutyija?! Csak mert ha igen akkor gondoltam megkérdem, hogy tervezitek az összeszoktatást (csúnya szóval) a kis babóval?!
Szép napot!
Tudjátok most itthon vagyok táppénzen, mert jól megfáztam. És amikor köhögök, akkor szúr piszkosul. DE alapjáraton annyira aggódós vagyok, most meg csak fokozódott a baba miatt...
Köszönöm Lányok a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam! Csak hát mos minden kis apró jeltől megijedek, nehogy a picurnak legyen valami baja...
Ja és kezemben az AFP eredményem: 1,16. VZR kockázata kisebb, mint 1/10000 - negatív. 21-triszómia kockázata kisebb, mint 1/10000 - negatív, és a 18-triszómia kockázata kisebb, mint 1/50000 - negatív.
Tudom, ez még semmit nem jelent önmagában, de azért örülök neki!
Sziasztok! Mi hétfőn megyünk UH-ra, a 18 hetesre. Remélem minden rendben lesz a picurkával, és megmutatja, milye van.
Tegnap este óta a bal oldalamon a combom meg a hasam találkozásánál valami szúr. Néha-néha. Mi lehet ez? Nem vészes, csak mindig aggódok, hogy nehogy a picinek legyen valami baja... Olyan mintha a petefészkem. Elvileg most kellenne meglennie a vérzésemnek, attól lenne?
Szia!
Örülök, hogy jobban vagy! A kórházi dolgozóktól sajnos feldobhatod a talpad (tisztelet itt is a kivételeknek), de nekem is csak rossz tapasztalatom volt a Klinikán, mikor bent feküdtem. Valahogy azt éreztetik,azt gondolják, hogy te "jó kedvedből" fekszel be...
Sokat pihenj, és igyál magnézium oldatot!!
Üdv mindenkinek! Voltunk uh-n, minden okés! :) tettem fel egy pár új képet a mi gyönyörűséges kislányunkról! :) Most már azért kezdek megnyugodni, hogy mindene a helyén van :) Az uh-zó doktornő most is tündér volt, mindent elmagyarázott, megmutogatott!
Most megyek zuhanok az ágyba, hosszú napunk volt, holnap folyt.köv..
Jó éjt mindenkinek!
ja, és ma NEM hánytam!! :) be is írom a naptárba!
sziasztok! holnap megyek a 18hetes uh-ra. meg megtudom az afp-t meg az ellenanyagost! izgulok rendesen hogy minden ok legyen:)
ti hogyvagytok anyukák?:)
Sziasztok Csajok!
Üdvözlöm az újakat, látom vannak páran. Hogy vagytok? Én most jöttem ki a kórházból... :S Szerencsére nincs semmi baj, hétfőn begörcsölt nagyon a hasam alja és bementem a kórházba, hátha megvizsgál valaki. Erre csak ma engedtek haza, arra hivatkozva, hogy gyógyszereznek és megfigyelnek. Ahhoz képest orvost alig láttam, a magnéziumot is csak 11 kor hozták...ááá kész vagyok! A lényeg, hogy Fruzsi jól van szépen növöget és egyre aktívabb.
Remélem Ti jól vagytok, majd megpróbálok visszaolvasni mindent!
Szép napot!
Betti nagyon eltűntél!
Mona mi a helyzet a hányással?
Köszönöm!
Sajnálom, hogy nem találták az eredményt. Reméljük előkerítik mihamarabb!