2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)
Mi délután voltunk egy 2,5 órás sétán a városban, fagyiztunk is.
SB a Vörösmarty tér látványosság volt, fel-alá járkált és hangosan magyarázott mindenkinek.
Kibújt Dani 3-ik foga!
A 4-ik is a kapuban van, ismét szenved miatta:(
Tegnap kicsit megkapott a nap, és a fejemet is megsütötte, vigyázzatok, perzsel:) Amúgy szenzációs, most alszik Dani, ha felkel megyünk valamerre az tuti.
:) Örülök hogy jelentkeztél, jó olvasni, hogy rendben vagytok.
Az asztal pedig chicco:)
sziasztok! Megvagyunk itthon csak jelenleg semmi időm a naplómba írok néha. Olvastam a babák fejlődését gratulálok nagyon ügyesek:)
Szilvi ez milyen zenélő asztal a FP-s?
Meleg van Úgyhogy egész nap kint vagyunk , délben eszünk alvás és újra kint 6ig.úgyhogy nagyon telik a nap:) a fiúk tündériek Együtt is Gergő bár nem Akar két lábon menni de mindenhova követi a bátyját és utánozza ezerrel. Mindenhova felmászik és le is ügyesen. Imád homokozni pakolja a homokot jobbra balra a kezével ki be a vödörbe formákba:) bent is mindent pakol , hoz visz eldug :) rájött a csörös pohárból hogy kell inni Úgyhogy most azt gyakorolja. Az evés katasztrófa mert ő is kanalazik ha meg kenyér van akkor nincs türelme ülni Úgyhogy jön megy én meg lent ülök a földön várom hogy odajöjjön a kajáért. Közben etet minket mondja hogy anya hamm és adja a falatot:) megért kisebb utasításokat pl add oda apának , vagy hozd a labdát, ami elég meglepő mert Atti sokkal később csinálta ezt. Ma kint voltunk piacon messziről kiszúrta a banánt egy árusnál és kiabált: kell banán:)ezeket persze nem tisztán mondja de ha vki figyel érti. De utánozni továbbra is mindent utánoz.
Kapott egy kis húzós kocsit az pakolófelülete kb 80*40cm kis kerete van na most az a sláger abban kell húzni úgy mentünk sétálni is:) mondja hogy kocsi és szó nélkül ül benne:)
Atti most mamánál van igazából ő akart menni mert nincs dolgom , de nem tiltakoztam mert jövő héten nem tud menni úgysem mert mennek a srácok buliba az állatkerti játszóházba htt az egyik kislány Atti barátnője és meghívta őket. Gergővel nem voltunk ott még csak Attival de nagyon jó hely minden korosztálynak.
Lenyírtuk Gergő haját géppel kb 3mm-re:) nagyon vicces rövid de úgy izzad hogy csak na. Ja és olyan a színe a kezének mint egy néger gyerek nagyon jó bőre van:)
huhh de hosszú lettem:)
Jah, lemaradt...
Jobbulást Apának!
Holnapra van programunk, megyünk vendégségbe, a többi napra nincs, de tuti nem ülünk itthon ebben a remek időben.
Dani megkapta nagymamitól a szülinapi ajándékát, ilyen zenélős asztalt, hát mondhatom nagyon klassz. Tegnap óta csak azzal játszik.
Grat Vilma fejlődéséhez! Pikk pakk ülni fog, meg mászni:)
Kúszásban az, de az már a megszokás, mászása tök jó, sose lesz tökéletesen szimmetrikus, de ez nem baj.
Szilvia hogy vagytok? Még mindig Zalában?
Régen jelentkeztél:(
Mit csináltok a 4 napban?
Nekem már most melegem van...
Mi itthon ápoljuk apát, hétfőn kivették a mandulacsonkját, mert ránőtt egy ciszta, ez kb. annyira fáj mint egy mandulaműtét, úgyhogy még szenved szegény:(
De jó!
Hát igen, Dani a mászással és az állással már nagyon a végén tarthat a kezelésnek:)
És mennyire féloldalas még?
Ah, értem.
A két dolog alatt a CK értéket és a dadogást értetted?
Én tegnap megkértem a gyógytornászt, hogy mondja meg őszintén, hogy Vilma, amikor 4,5 hósan elvittem mennyire volt súlyosan hypotón, azt mondta, hogy elég súlyos volt. Persze ezt sejtettem, de így még mérgesebb vagyok a neurológusunkra, ha nem vele kezdek 2 hónaposan, hanem egyből a dévénnyel, akkor ma nem itt tartanánk...
Komolyan nem is értem miért nem látják a babákon, hogy gáz van. Bár van egy olyan sejtésem, hogy nem tetszik nekik, hogy a dévényes gyógytornászok kapják a pénzt... pedig nem vagyok egy nagy összeesküvés-elméletgyártó.
Szóval én is még mindig nagyon mérges vagyok!!!
Szurkolok, hogy ne legyen semmi komoly!
Anna is nagyon szépen fejlődik:) Akkor Ő most ül és mászik?
És miért kell most masszírozni az arcát és nyakát?
Azt nem pár hónaposan szokták?
Vagy félrenyelt? Nekünk ezért volt/van sok nyakmasszír.
Na örülök, hogy nincs komoly baja.
Biztos 1-2 nap és hozzászokik a gyakorláshoz:)
És négykézlábra már áll?
Egyébként mi is pont tegnap voltunk kezelésen, nekünk 2 hete 2 hetente kell járnunk, amit én nagy előrehaladásnak vélek. Mi most a szép kúszásnál, négykézlábazásnál és "félülésnél" tartunk, lassan-lassan haladunk, de a gyógytornász szerint az nagyon jó, hogy mindent szépen csinál és nem hagy ki semmit.
Pl. mutató és hüvelykujjal csippenti fel a kisebb tárgyakat már 9 hós kora óta, azt mondta, hogy ezt a finommozgást ált. később tudják a gyerekek.
Szóval én is azt remélem, hogy az 1 éves szülinapjára mászni és ülni fog, még van 5 hete:)
A Te lányod mikor lesz 1 éves?
Én Ritunak csináltam olyan tortát.
Hipp babakeksz, baba puding, túró és banán. Maximálisan az utolsó falatig bababarát. Elvileg a gyerek kajás naplóban fent is van a reci...
Fildus, megnéztem a receptjeidet, hát le a kalappal, nagyon tetszik, és tutira ki is fogok próbálni néhányat.
Valakinek esetleg van tuti babkeksz receptje? Szeretnék Daninak a szülinapjára kekszet sütni. Egészséges alapanyagokból gondoltam, tud valaki receptet hozzá?