2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)
Köszi!
Szilvi Attijának is boldogat :-)
Régen kevesebb gyerekkel is volt gond, mert nem ettek ennyi mű dolgot a szülők, nem volt ennyi káros hatás egészségesebben ettek.
SB is 6-7 hósan kezdett el mászni, pont 8 hósan állt fel és 2 nappal 11 hós kora leött idnult el kapaszkodás nélkül.
Milyen gondok vannak nővéred kislányával?
Azt én is hallottam, hogy a mászás nagyon fontos a későbbi írás olvasás miatt, de az is baj ha vki el van késve a mozgás fejlődéssel? 2-3 éves korra úgyis ugyanazt tudja majd mint az a baba amelyik 8 hónaposan mászott. Mi kb. 2 hónappal lehetünk lemaradva.
Én eddig akárkivel beszéltem erről, mindenki azt magyarázta, hogy az ő gyereke már 6 hónaposan mászott, 8 hónaposan felállt stb. Csak itt a fórumon olvasok Tőletek egy két hozzászólást a későbbi mozgásfejlődésről, és bevallom kicsit megnyugtat... egyébként úgy érzem kicsit túlreagálom a dolgokat, most ezt a mászást, előtte azt hogy alig evett stb. mindig van valami...paramami vagyok. :-)
Sajnálom:( De mindenképpen tarts ki! Ez a legfontosabb, amit tehetsz, és ne hallgass azokra, akik lazán veszik. Nem az ő gyerekük, nem nekik lesz bajuk belőle, és végül ha valami gond lesz, akkor meg úgyis téged hibáztatnak majd.
Sajnos sokat számít az idő, minden nap, hét, hónap értékes...nem szabad késlekedni. Persze sokan nem is tudtuk, csak éreztük, hogy gond van, segítséget meg nem nagyon kaptunk. Az a lényeg, hogy most már jó kezekben vagytok.
Pff. Mondjuk tény, hogy régebben nem foglalkoztak ezzel, nővérem is mondta, hogy a kisebbik lánya 10 hónaposan kezdett el forogni, és hogy ne aggódjak. Vannak is vele gondok, persze ettől még szép, okos, és boldog.
Divatbetegség...egyre jobban tetszik:D
Én is pont ezt sajnálom, hogy nem vittem előbb. Mert mindenki azzal nyaggatott, hogy majd ha akar mászik, meg tudja ő mikor kell meg hasonló hülyeségek... én meg vártam vártam. Épp mondtam a páromnak, hogy ha valaki még egyszer azt mondja hogy nem kell erőlteni stb. annak leordítom a haját...na jó nem, de tényleg előbb is mehettünk volna.
Hát a kúszás sem igazi, inkább csak mint egy sérült katona húzza magát, főleg a jobb oldalára dőlve.
Az a rossz, hogy annyira nem akarja a mászást, végig ordít a drágám, még itthon is amikor gyakorolunk. Szívem szakad meg, de muszáj haladni. Gyógytornásznál jobb, ott 50 percig csinálja és hiába sajnálom, dolgozik. Itthon max. fél órát bírom hallgatni a sírást, dehát ez leginkább hiszti ugye.
Ha elkezd mászni nagyon boldog leszek :-)
Mindenkinek kitartás aki hasonló cipőben jár, a babóknak meg Boldog Szülinapot!!!!
Nehéz az biztos, de legalább van rá módszer, ami segít.
Engem az nem zavar, hogy az én gyerekem hypotón lett, de azon a mai napig nehezen tudok túllendülni, hogy a "szakemberek" nem vették észre a problémát, pedig én 2 hós korában jeleztem a ferdenyaktartást. És így veszítettünk nagyon értékes 2,5 hónapot, ami miatt most még csak itt tartunk. Szóval nekem még mindig lelkiismeretfurdalásom van, hogy miért nem vittem hamarabb dévényre.
És szépen kúszik?
Mi ugyanitt tartunk, megtámaszkodva felül, kúszik és négykézlábazik és feltérdel, a mászás lesz a köv. lépés.
Ja és még attól megyek a falnak, hogy amikor mondom vkinek, hogy dévényre járunk egyből rávágják, hogy ja ez ma divatbetegség lett... ált. olyanok mondják, akiknek nem volt gond a gyerek mozgásfejlődésével.
Kitartás!
Aha!
Akkor jó, hogy most elvitted és nem iskolás korában kell foglalkozni ezzel a problémával.
Atti most mennyi idős pontosan? Ősszel megy oviba?
Szerintem egyáltalán nem baj, hogy itt is írsz erről, engem nagyon érdekel, és szurkolok, hogy idővel legyen eredménye a gyakorlatoknak.
És az alapítványhoz nem kell hordanod csak othon kontrollra? Minden feladat otthon végzendő?
Én is Boldog Szülinapot kívánok előre-utólag minden manónak!
Mi azt hiszem majdnem sereghajtók leszünk a 29-ével:)
Hasonló cipőben vagyunk itt elég sokan, vagy voltunk:) Nekem az a gondolat segít, hogy jó kezekben van a gyerkőc, mégha drága is:)
Szurkolok a mászáshoz!
A szopizást teljesen:)
Sajnálom, hogy felsír, csak van valami oka!
Sziasztok! Nem túl sűrűn tudok benézni ide, de azért néha néha... :-)
Sok sok szülinapos baba van itt!! :-) Kislányom is hétfőn lesz 1 éves...
És hát az a fránya mászás dolog... járunk Dévényes gyógytornászhoz hetente egyszer. Egyébként már felül végre egyedül, de ezt a torna elkezdése előtt sikerült neki. A mászás még nem megy, nagyon lazák az izmai főleg a bal oldalon. De azért haladunk. Remélem hamar menni fog neki a mászás, mert nem olcsó ez a torna... :-(
Kicsit rossz érzés, hogy más babák ilyenkor már mennek, de megpróbálok nem foglalkozni a dologgal. Ki hogy van ezzel?
Nálunk apa meggyógyult, már jár dolgozni.
Vilma nagyon édes, a beszéde nagyon gyorsan fejlődik (legalábbis szerintem): most már szinte minden szót próbál ismételni, eddig csak a rövid szavakat próbálta ismételni, de ma pl. próbálta ismételni a patent szót.
A mozgásunk továbbra is komótos: a kúszás mintaszerű, a négykézlábazás megy, de mászni még nem kezdett el, ülni félig ül, de a kéztámasz nélkül még nem tud ülni, ja és 2 napja rám tud mászni vagyis kapaszkodva feltérdel, ami nekünk nagy újdonság.
Nagyon próbálunk áttérni az 1 alvásra, mert 2 alvással csak este fél 10-kor aludt el.
Hogy vagytok?
Jut eszembe, mennyit esznek egy nap? Vilma szerintem elég keveset már hetek óta, talán 2-3 napja jobban, de szerintem még ez is kevés.
Beleolvastam a naplódba. Nagyon érdekes, amit Attiról mondtak, hogy túl gyors volt a mozgásfejlődése. Most meglepődtem, hogy ebből is lehet probléma?
Ez azt jelenti, hogy a "tanulmányozom" a játékokat korszak kimaradt Neki, mert már tudott járni és egyfolytában ment?
És mit javasoltak az alapítványnál?
És csak az éjszakai szopizást fejeztétek be vagy a szopizást teljesen?
A 11-12 óra egyben nagyon szupi!!!
Nálunk most keservesen felsír minden éjszaka egyszer, nem nyugszik meg csak ha kiveszem. Arra gondoltam, hogy már esetleg álmodnak? Bár ennek nem olvastam utána még.