2011 májusi babavárók!!! (beszélgetés)
Az még biztos nem a babától van az a 2 kiló. Nem szel többet. Azt mondják, írják, hogy leghamarabb a 8. héten lehet látni és ott is csak azoknál akik már szültek és vékonyak.
Nekem a munkahelyemen egyből elmondta, mivel táppénzen vagyok. A 14. hétig érdemes minnél kevesebb embernek elmondani, mert addig van nagyobb esély a vetélésre.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni azoktól, akik dolgoznak, h a munkahelyen mikor "vallanak" színt? Mikor érdemes megmondani, h mi a helyzet? Van vmi babona is, h valameddig nem szabad, de nem vagyok nagyon otthon a dologban... Viszont túl sokáig titkolni sem tudom, m bár még csak a 6. hétben vagyok, mintha kezdene gömbölyödni a pocim.. ráadásul egy munkatársam megkérdezte a héten, h csak nem jön-a baba? Nektek is kezd már látszani? Mert feljött 2 kilo, de azt hiszem, az mind a hasamra.. Jó pihit mindenkinek! üdv!
Sziasztok
Szilvi végül is nem adtam mákos gubát Zotyinak:)
elég élénk nélküle is:))))
Passz ehez nem tudok hozzászólni. Nekem a páromat kéne kiszedni a gép elől, hoyg elinduljunk végre.
ok lassan én is tevékenykedek valamit mert jobban is lettem a kajától (lehet hogy egyszerűen ez a megoldás???)
Biztos pihiznek, meg a gyerekekkel vannak.
Én is mindjárt megyek. Levisszük apuék kutyáját játszani.
úgy látom most csak mi beszélgetünk :)
Irigykedem.
Én nem rég uzsiztam egy üveg megybeföttet. Nagyon szeretem és már régen volt itthon olyan amilyet ehetek, mert kevés helyen lehet kapni.
kezd kicsit hányingerem lenni, de már megtanultam hogy ilyenkor meg kell próbálni enni valami hasznosat, mindjárt visszajövök
most utánanéztem a boltokban (mármint a neten) hát nem mindenhol lehet rákeresni, de szerintem most is olyan 9000 körül lehet kapni. Csak jussak el odáig, hogy megvehessem. Régen hogy bírták a kismamák. Na meg hát sok mindent kibírtak még amit én már nem :))) meg most is sokan egész másképp élik ezt meg (se idejük se pénzük agyalogni)
Hát igen ez is veszélyes lehet, aztán rohan az ember az ügyeltre. Ezért biztoasabb a házi uh. Csak attól azért félek, mert félek, hogy állansóan napi szinten többször piszkálnám vele és az már tényleg nem jó. Valszeg maradok annál, hogy egyenlőre heti uh, aztán ha netán megmarad, akkor a barátnőmékhez elszaladok majd időnként meglesni.
Mondjuk az a veszély is fennáll, hogy ha éppen úgy fordul, hogy nem hallani hát a frász fog kitörni,hogy baj van. De azért mindenképp fogok venni ha eljön az ideje, hogy mik vannak!!!
Az a baj, hoyg ezzel is csak akkor hallani, amikor a veszélyes időszakon túl vagyunk.
Én nagyon töröm az agyam egy saját uh készüléken. Bár egy barátnőméknél van, de az elég régi darab és gyenge.
nem ez csak később jó de igazából sztem aki izgul az később is izgulni fog, nekem nem múlt el a 12.hét után a fiammal ez. Ha vmi volt ,mindíg agódtam ugynúgy hogy minden rendben van-e, na nekem ez nagyon bevált erre a célra
közben elkezdtem utánaolvasni, igen ez még korai :( csak az első babareménynél a doki ilyen készülékkel akarta meghallgatni, de épp elromlott. Akkor voltam 9 hetes meg is ijedtem hogy nincs hang, de akkor még külső uh-val lehetett látni a dobogást.
ja most néztem hogy műszaki áruházban is van, a babaoltban épp nincs a webáruházban.
nagy bababoltban..de most még nem lehet vele hallani, a 12-14.héttől fekvéstől és mérettől függően. Én hallottam a 12.héten egy másik lány az akkori fórumon csak jó 3 héttel később...
Ez most komoly? én viccből mondtam a férjemnek, hogy legszívesebben állandóan hallgatnám, hogy dobog-e a szíve, segíts kérlek, hol lehet venni ilyet??????????????!!!!!!!!!!!!!
Én is pont igy gondolom:))
De az UH szerintem sem árt.. én 4 hetente jártam a fiammal sztem az pont elég.. mi vettünkilyen doppler készüléket (10.000 Ft volt) a 14. héttől naponta hallgattuk itthon hogy hogy ver a kis szíve.. na tuti most is elő fog kerülni:) Aztán amikor pár hét múlva elkezdett mozogni el is raktuk mert nem volt rá szükség, de engem nagyon megnyugtatott ez a készülék...
De ő az orvosom alap helyzetben. Legjobb doki a világon szerintem.
van aki azt mondta nekem, csak akkor lesz hányingerem ha előre eldöntöm. Kössz. Az első terhességnél nem volt most attól függetlenül hogy mi lett a vége szerintem nem volt összefüggés, most meg van és kész, nem mindig lehet párhuzamokat vonni. Az ember mindig próbál logikát találni, hogy majd ő jobban csinálja mint mások, de ezek csak gondolatok, nem befolyásolján az eseményeket. Szerintem
amúgy a pozitív hozzáállásban babaügyben én sem hiszek. persze hinni kell, de ha mégsem jön össze (ahogy nekem is elment tavasszal) akkor meg azért nem szabad magunkat okolni, hogy nem akartam eléggé, nem gondolkodtam elég pozitívan, nem hittem eléggé a dologban. A dolgok megtörténnek ebben a témában szerintem nem lehet tudni az okokat, hogy mi miért úgy. természetes a félelem, persze normális szinten, nem görcsösen.
Én adtam attinakm ár mákos tésztát kóstolóba de nem izlett neki..
Csak nem a Ruff doktor?
Én a Nyíróben szültm a fiamat hát tényleg ég és föld a SOTE I-hez képest ahol most fogok szülni...
Én ebben nemhiszek. Tavaly biztos voltam benne még félholtan is, hoyg megmarad a baba de nem így lett. És rengeteg ismerősöm van akiben felsem merült, hogy baj lehet, biztosak voltak benne, hogy megmarad és nem így lett 12-14 hetesen elvesztették és erre nálunk az átlagnál óval nagyobb az esély, szóval én addig míg a kritikus szakaszt túl nem éli, nem is fogom beleélni magam.
Van itt valaki? Időnként idejövök megnézni :)
Nagyon szép kislányod van. Az én lányom meg Lilien. Egy napon van a névnapjuk. :)
Én is ezekre esküszöm. Szerintem nagyon jó dolog a homeopátia. Mi sem szívesen szedünk gyógyszert a kicsinek pedig egyáltalán nem adok semmilyen gyógyszert, csak lázcsillapítót ha szükség van rá. Nem fanatikus vagyok, persze az oltásokat is beadatom neki, nem is csak a kötelezőeket, meg ha valami nagyon komoly baja lenne amit csak gyógyszerrel lehetne kezelni, természetesen azt is adnék neki, de ha nem muszály nem esszük meg azt a rengeteg mérget. Az antibiotikum meg pláne nagyon durva gyógyszer.
Nem szabad is hozzá állni, hogy "ha netán..." Megmarad és kész, ő már a tiétek. Biztos nagyon nehéz, de csak erre szabad gondolni. a sok idegeskedéssel még többet ártasz. Hidd el minden a fejben dől el. Ha azt mondod magadban hogy igenis ezt a babát te meg fogod szülni épen és egészségesen akkor az úgy is lesz.
Örülök, hogy minden rendbe, én várhatok hét elejéig, hogy kiderüljön.
További ajánlott fórumok: